Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pewnie ze lepiej naciąć! Tzn jesli trzeba oczywiście czasem nie trzeba i tak bym chciala
ah ile ja rzeczy bym chciala przy tym porodzie!
Po pierwsze mozna popękać tak na wszystkie strony ze Glowa mała, taka rana jest szarpana nierówna i trudniej zszyć. A po drugie mojej mamy koleżanka pekla aż po sam tyłek i to jest masakra rodzila 7 lat temu i do tej pory ja boli i bedzie miała waginoplastyke wykonywana.
Wiec ochrona krocza pewnie bardzo chetnie jestem za ale jak polizna zauważy ze dziecko mi pipe porozrywa to wole byc nacieta niż potem się męczyćagaaa28 lubi tę wiadomość
-
Patrycja20 wrote:Sue raczej w sobote wyjdziemy
A wiecie co nie wiem czy to tu ktoras z Was pisala ze za nim odeszly jej wody to slyszala taki trzask jakby w brzuchu potwierdzam prawda mialam tak samo! A i moj misiu w dniu urodzin mial czkawke
Któraś z dziewczyn to właśnie pisała. Dzisiaj u nas strasznie wiało w nocy i coś szczeliło a ja taka zaspana budzę mojego czy to ode mnie ten trzask był... ten biedny nie wiedział co się dzieje haha
Gosiak, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
Ciekawe czy dają cukier w szpitalu
Do śniadania to rozumiem ok, ale jak sobie sama zrobię herbatę to muszę mieć cukier, bo takiej bez nie wypije. Chyba trzeba spakować trochę
Niezłe mam dylematy
Gosiak, Pia Gizela, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:Jeszcze mam pytanie - po ciazy czesto wypadaja bardzo wlosy czy zamierzacie brac dodatkowe witaminy na to? Albo stosowac specjalnie kosmetyki do wlosow?
Ja będę dalej łykać witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących piersiąkiedyś na włosy piłam herbatę z pokrzywy i skrzypu i jadłam tabletki z drożdży a teraz jak będę karmić piersią to właśnie nie wiem czy można łykać jak to dokładnie wygląda
-
nick nieaktualnyJanuszkowa wrote:Ciekawe czy dają cukier w szpitalu
Do śniadania to rozumiem ok, ale jak sobie sama zrobię herbatę to muszę mieć cukier, bo takiej bez nie wypije. Chyba trzeba spakować trochę
Niezłe mam dylematy
Hmm.. Nie sądzę, aby dawali, ale może... kto wieJanuszkowa lubi tę wiadomość
-
Ja mam jeszcze taką magiczną kartkę wydrukowaną co mam spakowane, co dopakować i adnotację żeby ściągnąć biżuterię, bo to nigdy nie wiadomo. Już raz straciłam swój zaręczynowy pierścionek, nie chcę żeby drugi raz się to powtórzyło, nie mówiąc już o obrączce!
A tu kawałek pokoiku Brzuszkowego. Oczywiście wszystko w powijakachTo jest ta część bardziej stonowana, spokojniejsza, do spania
http://www.iv.pl/images/86807448749287756572_thumb.jpgGosiak, Sue, agaaa28, AsiaSzw, derii84, słoneczna 85, Lara 82, Januszkowa, dorocia2324, Laurka, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość
-
derii84 wrote:Koleżanko to będziemy wszystkie do Cb pisały z pytaniami
Ja ostatnio powiedziałam koleżance, że bynajmniej przez miesiąc nie będę używać bujaczka, to padło pytanie dlaczego.... Hym, jak dla mnie kręgosłup dzieciątka jest zbyt wiotki i miękki,żeby już wkładać takiego nunusia do czegoś takiego.... Chyba, że się mylę?
Ja mam w pracy trochę do czynienia z dziećmi i wszystkie bujaczki, chodziki i nosidelka zakazalbym produkować bez ostrzeżenia ze nie nadaja się do użytku do określonego wieku...tak samo podpieranie malucha poduszkami żeby siedzial-zgroza!!
Bujaczek owszem, ale niech uklad kostny malucha nabierze troche "sztywności", tak samo nosidlo, dziecko samo siedzi, potrafi utrzymać kręgosłup w pionie można stosować, ale chodziki jak dla mnie mogą nie istnieć...
Ja kupilam lezaczek 3w1 tony love, jest opcja całkiem płaskiego położenia malucha, a dopiero z wiekiem zwiekszamy kat, bujaczka nie będę stosować na pewno przez pierwsze 2mcderii84, Lara 82 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
AsiaSzw wrote:Ja za to szperam za homeopatia. W koncu znalazlam strone ktorej szukalam juz dlugo
teraz wiem juz co kupic i na co jest. Mialam 3 moje ulubione leki ale zapomnialam ktory na co jest tyle lat nie jedzone bo nie bylo potrzeby. Mam teraz wszystko. I znalazlam jakas super lekarke homeopatke
Gosia wyszperals ta dr. Wande ? Cos [isza o niej na str Luxmedu??
Ja od tej znajomej dostalam info ze ponoc bardzo dobra wg tego wlasciciela przychodni. A wie jakie mam wymagania
Stokrota jak dzidzius?? Jak sie miewasz??Powolutku z wagą idziemy do przodu. Jeszcze szału nie ma ale ważne , że na +. Postanowiłam jej nie dokarmiać z butli bo biedactwu się mega ulewa po niej. Jak jej nosem poszło dwa razy to mi się żal zrobiło. Jesteśmy na samym cycu i kontrolujemy wagę. Własnie się werandowałyśmy na balkonie bo dzisiaj ładna pogoda, żal nie skorzystać. W sobotę chyba pójdziemy na jakis pierwszy spacer
AsiaSzw, Gosiak, derii84, megg, słoneczna 85, Lara 82, Sue, Januszkowa, dorocia2324, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Zaraz idę się wykąpać i ogarnąć całościowo
Tylko wypiję herbę z liści i siemię
Mam dziś naprawdę dużo energii, ciekawe, ciekawe...
Podobno przed porodem ma się przypływ energii. Kto wieGosiak, derii84 lubią tę wiadomość