X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • cath Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie ze lepiej naciąć! Tzn jesli trzeba oczywiście czasem nie trzeba i tak bym chciala :D ah ile ja rzeczy bym chciala przy tym porodzie! :)
    Po pierwsze mozna popękać tak na wszystkie strony ze Glowa mała, taka rana jest szarpana nierówna i trudniej zszyć. A po drugie mojej mamy koleżanka pekla aż po sam tyłek i to jest masakra rodzila 7 lat temu i do tej pory ja boli i bedzie miała waginoplastyke wykonywana.

Wiec ochrona krocza pewnie bardzo chetnie jestem za ale jak polizna zauważy ze dziecko mi pipe porozrywa to wole byc nacieta niż potem się męczyć :(

agaaa28 lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia piekny ład w Twojej torbie. Dobrze ze o kubku mi przypomniałaś i herbacie bo o tym ja zapomniałam :)

Ja miałam pęknięcie mimo nacięcia. Słaba sprawa. Przez miesiąc bolało mnie krocze. Nie polecam.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że warto chronić krocze, ale nie za wszelką cenę. Ufam, że położna, która będzie przy moim porodzie będzie wiedziała kiedy zajdzie taka potrzeba.

Gosiak, cath, agaaa28, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Sue raczej w sobote wyjdziemy :)
    A wiecie co nie wiem czy to tu ktoras z Was pisala ze za nim odeszly jej wody to slyszala taki trzask jakby w brzuchu potwierdzam prawda mialam tak samo! A i moj misiu w dniu urodzin mial czkawke :)

Któraś z dziewczyn to właśnie pisała. Dzisiaj u nas strasznie wiało w nocy i coś szczeliło a ja taka zaspana budzę mojego czy to ode mnie ten trzask był... ten biedny nie wiedział co się dzieje haha :D

Gosiak, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje:) jejku ale dramatyzujemy z tym wszystkim, juz bysmy mogly urodzic :P ja tylko ciagle zaglebiam sie w rozne tematy ciazowe i wariuje z tego wszystkiego.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam pytanie - po ciazy czesto wypadaja bardzo wlosy czy zamierzacie brac dodatkowe witaminy na to? Albo stosowac specjalnie kosmetyki do wlosow?

oar843r8kh12ukn4.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy dają cukier w szpitalu :) Do śniadania to rozumiem ok, ale jak sobie sama zrobię herbatę to muszę mieć cukier, bo takiej bez nie wypije. Chyba trzeba spakować trochę :) Niezłe mam dylematy :D

Gosiak, Pia Gizela, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Jeszcze mam pytanie - po ciazy czesto wypadaja bardzo wlosy czy zamierzacie brac dodatkowe witaminy na to? Albo stosowac specjalnie kosmetyki do wlosow?

Ja będę dalej łykać witaminy dla kobiet w ciąży i karmiących piersią :) kiedyś na włosy piłam herbatę z pokrzywy i skrzypu i jadłam tabletki z drożdży a teraz jak będę karmić piersią to właśnie nie wiem czy można łykać jak to dokładnie wygląda ;)

qb3c3e5eerxx6827.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ciekawe czy dają cukier w szpitalu :) Do śniadania to rozumiem ok, ale jak sobie sama zrobię herbatę to muszę mieć cukier, bo takiej bez nie wypije. Chyba trzeba spakować trochę :) Niezłe mam dylematy :D

Hmm.. Nie sądzę, aby dawali, ale może... kto wie :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam jeszcze taką magiczną kartkę wydrukowaną co mam spakowane, co dopakować i adnotację żeby ściągnąć biżuterię, bo to nigdy nie wiadomo. Już raz straciłam swój zaręczynowy pierścionek, nie chcę żeby drugi raz się to powtórzyło, nie mówiąc już o obrączce!

A tu kawałek pokoiku Brzuszkowego. Oczywiście wszystko w powijakach :P To jest ta część bardziej stonowana, spokojniejsza, do spania :)

http://www.iv.pl/images/86807448749287756572_thumb.jpg

Gosiak, Sue, agaaa28, AsiaSzw, derii84, słoneczna 85, Lara 82, Januszkowa, dorocia2324, Laurka, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Koleżanko to będziemy wszystkie do Cb pisały z pytaniami :-)
    Ja ostatnio powiedziałam koleżance, że bynajmniej przez miesiąc nie będę używać bujaczka, to padło pytanie dlaczego.... Hym, jak dla mnie kręgosłup dzieciątka jest zbyt wiotki i miękki,żeby już wkładać takiego nunusia do czegoś takiego.... Chyba, że się mylę?

Ja mam w pracy trochę do czynienia z dziećmi i wszystkie bujaczki, chodziki i nosidelka zakazalbym produkować bez ostrzeżenia ze nie nadaja się do użytku do określonego wieku...tak samo podpieranie malucha poduszkami żeby siedzial-zgroza!!
    Bujaczek owszem, ale niech uklad kostny malucha nabierze troche "sztywności", tak samo nosidlo, dziecko samo siedzi, potrafi utrzymać kręgosłup w pionie można stosować, ale chodziki jak dla mnie mogą nie istnieć...
    Ja kupilam lezaczek 3w1 tony love, jest opcja całkiem płaskiego położenia malucha, a dopiero z wiekiem zwiekszamy kat, bujaczka nie będę stosować na pewno przez pierwsze 2mc

derii84, Lara 82 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa a ja się zastanawiam jak wypiję taką posłodzoną jakby co herbatę :D
    Chociaż w trakcie porodu zalecano mi pić słodką herbatę malinową, więc pakuję kilka tytek cukru :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale ład i skład macie w tych torbach :) u mnie jak mój coś znajdzie to cud będzie :P

agaaa28, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela, ja mam leżaczek, ale taki wlasnie, że dziecko lezy w pozycji C - ja mam 26 lat prawie i Nienawidzę takiej pozycji.
    Dlatego postanowiłam, że kupię ten leżaczek tiny love, a tego będę używać pozniej :)

derii84 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz idę się wykąpać i ogarnąć całościowo ;) Tylko wypiję herbę z liści i siemię :P
    Mam dziś naprawdę dużo energii, ciekawe, ciekawe...

Pia Gizela, marcela29, derii84, Sue, dorocia2324, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Ja za to szperam za homeopatia. W koncu znalazlam strone ktorej szukalam juz dlugo :) teraz wiem juz co kupic i na co jest. Mialam 3 moje ulubione leki ale zapomnialam ktory na co jest tyle lat nie jedzone bo nie bylo potrzeby. Mam teraz wszystko. I znalazlam jakas super lekarke homeopatke :) :)

Gosia wyszperals ta dr. Wande ? Cos [isza o niej na str Luxmedu??
    Ja od tej znajomej dostalam info ze ponoc bardzo dobra wg tego wlasciciela przychodni. A wie jakie mam wymagania :)

Stokrota jak dzidzius?? Jak sie miewasz??
    U nas wszystko dobrze dziekuję :) Powolutku z wagą idziemy do przodu. Jeszcze szału nie ma ale ważne , że na +. Postanowiłam jej nie dokarmiać z butli bo biedactwu się mega ulewa po niej. Jak jej nosem poszło dwa razy to mi się żal zrobiło. Jesteśmy na samym cycu i kontrolujemy wagę. Własnie się werandowałyśmy na balkonie bo dzisiaj ładna pogoda, żal nie skorzystać. W sobotę chyba pójdziemy na jakis pierwszy spacer :)

AsiaSzw, Gosiak, derii84, megg, słoneczna 85, Lara 82, Sue, Januszkowa, dorocia2324, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue my też dostaniemy ten Tiny Love leżaczek bujaczek, wybrałam go z tego samego powodu co ty:)

do mojej listy jedzeniowej dołącza lazania rolls z Pizzy Hut :D Biedny mąż, jak on to wszystko mi do domu dostarczy :D

relg9vvjrtqik460.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Zaraz idę się wykąpać i ogarnąć całościowo ;) Tylko wypiję herbę z liści i siemię :P
    Mam dziś naprawdę dużo energii, ciekawe, ciekawe...

Podobno przed porodem ma się przypływ energii. Kto wie :)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    ale ład i skład macie w tych torbach :) u mnie jak mój coś znajdzie to cud będzie :P

Czuję, że i mój będzie miał problem :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja idę chyba obiadek podgrzewać, bo głodna się zrobiłam

951c9e183b.png
‹‹ 2039 2040 2041 2042 2043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ