Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue- co do m.brzucha uważam ze ćwiczyć szczególnie w 1 trym, potem unikać cw w lezeniu na plecach, polecam cwiczenia izometryczne tj napięcie bez ruchu, sterowane gora, a nie dołem żeby nie obciążać ledzwi i koniecznie w poprawny sposób bo to co miałam na WF w podstawówce to zgroza, wszystko zależy od kondycji sprzed ciąży bo jak ktoś ćwiczył to z lekka modyfikacja można kontynuować, a zacząć uprawiać "maraton" w ciąży to trochę za późno, i wiadomo ze końcówka ciąży to raczej pora na ćwiczenia geriatryczne;) a żeby od ćwiczeń mięśni w ciazy miały się rozstepy robić pierwsze slysze- chyba ze byśmy białko jadły, dzwigaly ciężary i przypakwaly kilka cm w obwodzie jak to nieraz mięśniaki na siłowni:) u nad rozstepy to raczej wina rozciągającej się skory w wyniki wzrostu dziecka i wagi, a nie rozpychajacej jej mięśni
Ja cwiczylam w 1 trym normalnie łącznie z jazda rowerem, w drugim bardziej typowo w ciąży, a teraz to tylko piłka, oddechy i spacery, a i najważniejsze pytać lekarza czy nie ma p/wskazań
A jeszcze dodam o zbawiennym wpływie masażu ciężarnych i tapingu, ale to juz inna bajka"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Stokrota to super, tak trzymać!
Dziewczyny ja polecam zapobiegac wypadaniu włosów. Ja już od tygodnia myje włosy szamponem przeciw wypadaniu KERASTASE STIMULISTE GL
Bede myła nim włosy przez cały okres karmienia i pewnie jeszcze z miesiąc po. Polecam na allegro flaszke 1000ml
Pia piękny pokoikPia Gizela, słoneczna 85, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Marcela bardziej chyba chodziło o rozejscie sie mięśni brzucha.
Jako instruktor fitness powiem Wam, ze 2 z moich koleżanek które miały brzuchy w 6 pak niestety mięśnie sie rozeszły w ciazy. Wyglądało to okropnie i nadal nie wróciło do stanu przed.
Ćwiczenia na mięśnie proste brzucha nie sa wskazane w ciazy, chyba ze ktoś sporo ćwiczył przed to można delikatnie je wzmacniać. Skupić sie należy na mięśniach skośnych brzucha.
Mi lekarz zabronił mimo, ze ćwiczyłam przed ciąża.Sue lubi tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:Na tlc leci porodowka
Asia dzieki za wskazowke odnosnie szamponu:)
Marta zbyt często miałam okazję widzieć skutki wypadania właosów po porodzie i karmieniu. Wole wydac teraz pare zł. Pozatym jestem w o tyle komfortowej sytuacji, że wiem co jest dobr i naprawde ma prawo działać, a nie " pic na wode fotomontaż " -
agaaa28 wrote:Jakby co poproszę też o namiar
Też nie mogę się napatrzeć na te zdjęcia na IP w praskim i chętnie bym nawet zapytała kto je robił
Tak mi się podobają
Aga wpisz na fb Joanna Il ( I jak iza , L jak Liwia:) )
napsialam do tej motylki jeszcze ile kosztuje ten pakiet standard.
napisze Ci na priv jak mi odpisze.
tez ma konto na fb
szczerze to u tej Joanny sa zdjecia jak na IP wlasnie a nawet ladniejsze!!)
ja na pewno chce stylizacje w tej czapce skorzanej z samolotem:DWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:44
agaaa28 lubi tę wiadomość
-
ash wrote:Słoneczna Ty zawozilas GbS do laboratorium Alab? Dzwoniłam tam wcześniej?
Ja mam blisko od domu Alab w Ząbkach i jutro bym tam zawiozła.
Idę do wanny bo muszę ochłonąć! Za chwile wybuchne!!!
Moje zwolnienie styczniowe ważne do dzis!!!! Księgowa zawiozła przedwczoraj!!!!!! Bosko! Kasę zobaczę na koniec lutego!
Nie no zaraz sie rozplacze z bezsilności
tak ja wozilam do Alabu- pytalam wczesniej czy w ogole przyjma ale nie ma problemu.
zreszta mialam karte od dr ze to moj wymaz.
tylko nie wkladaj do lodowki.
jak masz dzis wizyte o 15,40 ( o ile dobrze pamietam) to zawiez na Fieldorfa tam jest punkt pobran, powinnas zdazyc
45 zl placilamWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:48
ash lubi tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:U mnie polozna na SR mowila ze lepiej naturalnie popekac, niz rutynowo ciac i tak w Niemczech jest to praktykowane.. a ile w tym prawdy i czy ona ma racje - nie wiem. Ja sie boje nacinania podobno szwy pozniej tak ciagna, ze trudno sie sika i booli.
ale mozna popekac do tylka..i pojda zwieracze odbytu.
mi mowila ze lepiej troszke naciac niz popekac. -
Derii ale same witaminy sprawy nie załatwią. W kosmetykach, które używa się do skóry głowy są zawarte różne składniki które działają miejscowo w mieszku włosowym. Powodują jego obrzmienie, które nie pozwala cebulce wypaść a te witzminy ktore zjesz będą działały na naczynia dookoła. Uwierz mi widziałam efekty na własne oczy a nie w broszurce
derii84, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
ash wrote:Marcela bardziej chyba chodziło o rozejscie sie mięśni brzucha.
Jako instruktor fitness powiem Wam, ze 2 z moich koleżanek które miały brzuchy w 6 pak niestety mięśnie sie rozeszły w ciazy. Wyglądało to okropnie i nadal nie wróciło do stanu przed.
Ćwiczenia na mięśnie proste brzucha nie sa wskazane w ciazy, chyba ze ktoś sporo ćwiczył przed to można delikatnie je wzmacniać. Skupić sie należy na mięśniach skośnych brzucha.
Mi lekarz zabronił mimo, ze ćwiczyłam przed ciąża.
ash a gdzie pracujesz? moze sie zapisze do Ciebie na zajecia:))
-
derii84 wrote:U mnie w planie nadal lykanie witamin po porodzie, właśnie ze względu na włosy. Teraz mi wypadają, wiec co będzie później??
Pia ten kącik ma w sobie taką delikatność, podoba mi się
Dzięki, moja mama twierdzi, że jest niedzieciowyi brak mu koloru
-
Pia Gizela wrote:Maarta ja właśnie się sobie sama dziwię
Ale ostatnie 2 lata podyplomowych szybko mi minęły
a.
Pia mam tak samo juz jestem po 2 podyplomowych i myślę terax o coachingu
Na mojej liście jedzeniowej jest dziś zestaw big mac:-)
Co do zdjęć maluszka nasza fotograf kazała przycho jąć jak mały będzie miał około dwa tygodnie
Pia Gizela lubi tę wiadomość