X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, zaćmienie mam - jaką mąkę się dodaje do placków ziemniaczanych? :P
    Kokosową :P :D
    Mój M. jak sobie czasem robi, to z kokosową i smaży na oleju kokosowym ;)
    Poza tym nie doradzę, ale myślę, że chyba zwykłą - jak dla Ciebie to wrocławską? ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dodaję pszenną, ale słyszałam, że jak chce się bardziej zbite o ziemniaczaną.

relg9vvjrtqik460.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na kack tez nie dowoza :( ale podjechalismy po nia na morska w gdyni :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj jak się cieszę, że moje dzisiejsze danie było inspiracją na kilka obiadków :-) Ja jestem niestety jeszcze w trakcie, niedawno gaz włączyli :-)
    Ja uwielbia placki ze śmietaną, kefirem lub maślanką (ciężkie dla wątroby)
    Mój m z cukrem lub po węgiersku. A mój tato słuchajcie lubi je z chlebem takim świeżym :-)

Ja kupiłam te placki Zosi ale nie próbowałam jeszcze.

Jajeczka tez tylko od babci albo z wioski, przywozimy.

A ja jestem taki typ co mleko kocha w każdej postaci, jedynie takie prosto od krowy ciepłe mi nigdy nie wchodziło, ale przegotowane już tak.

asia888 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rzeczywiście widać, że ja baba w ciąży bo jak mnie rano robotnicy wkurzali to teraz mi ich szkoda, że na takim zimnie muszą pracować. Ja już taka jestem , najpierw powyzywam, a potem mnie serce boli, że taka małpa jestem :-)
    Oj być kobietą być kobietą :-)

Pia Gizela, Gosiak, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Urodzila ktoras? ;]]

Ja wczoraj po wizycie pojechalam nocowac u szwagierki, bo przestraszylam sie sniegu i w ten sposob zamiast jechac 70 minut to jechalam 10!

A oto jak przebiegla moja wczorajsza wizyta:

1) osiagnelam wage malego sloniatka, na plusie mam ok. 17 kg!

2) lekarka nie mogla wyjsc z szoku jak zobaczyla moje stopy, kostki i lydki, a mimo to wyniki wszystkiego mam dalej jak zloto! Ale znowu kazala pobrac mi krew i powtorzyc rozne badania - jesli cos wyjdzie niepokojacego, to do mnie zadzwonia. Ale poki co cisnienie, plytki krwi, mocz - wszystko w normie lub bliskie idealu.

3) zapytalam o jedzenie i picie w trakcie porodu - uslyszalam, ze mozna pic wode, ale sie nie je, bo po pierwsze kobieta w trakcie porodu raczej jedzenia nie pragnie, a po drugie, organizm jest w stanie zmobilizowac zapas cukrow/energii przy okazji tego wysilku
    4) zapytalam o to, czy podaja jakies szczepionki zaraz po urodzeniu i odpowiedzia bylo, ze tak - przeciwko zoltaczce. Kobitka powiedziala, ze mozna to oczywiscie odwlec, ale wtedy dziecko dostaje wiecej naraz na pierwszej wizycie pediatrycznej. Na moje pytanie jak sie ta szczepionka ma do antybiotyku przy porodzie uslyszalam, ze antybiotyk podawany na GBSa targetuje, to co ma targetowac, a nie jest antybiotykiem, ktory wyjalawia caly organizm. I wez tu badz czlowieku madry, ktora opcje wybrac?
    5) W srode bede miala USG! Wow! Akurat jak skoncze 38. tydzien! Dowiem sie, ile to moje dziecie w przyblizeniu mierzy i wazy. Nie moge sie doczekac!

Pia Gizela, Lara 82, asia888, derii84 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja do 7 roku życia codziennie na śniadanie życzyłam sobie mannę na mleku, uwaga z butelki, bo z talerza była nie dobra :-)

Przy czym resztę dań normalnie sama z talerzyka jadłam :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam traumę z dzieciństwa. Mama mnie zmuszała do picia mleka codziennie.

Ja zjadłam sobie zupkę pomidorową z kluseczkami, od teściowej. Bardzo smaczna. Niestety mąż musiał jeszcze gdzieś tam pojechać z pracy i wróci dopiero po 17.00 ii prosto do gina. Szkoda mi go :(

te http://allegro.pl/oryginalne-cotton-ball-lights-lace-like-20-i5001224011.html
    czy http://allegro.pl/oryginalne-cotton-ball-lights-baby-lavender-20-i5007050461.html ?
    Kto pomoże wybrać światełka do pokoju Brzuszkowego?

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka mam nadzieję, że będzie to USG :) I że nogi przestaną puchnąć.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, mi się podobają bardziej te drugie.

Pia Gizela lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba do pokoiku brzuszkowego te drugie beda bardziej pasowac. Tak mi sie wydaje :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz zrealizowałam prawie cały dzienny plan. Wieczorem jakaś extra kąpiel, depilacje i inne :D

Jutro mam odebrać w aptece Femaltiker i Espumisan 100. No i to KTG, Boże modlę się, aby wyszło tam coś konkretnego!

Mimo, że dzisiaj niskie ciśnienie to ja mam dużo energii. Zaraz może zjem sobie bigos z wiejskim chlebkiem - ciemnym.

Cotton balls wybralabym te drugie :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie smażę:) ziemniaki starlam w tym takim maleńkim robocie z nozykami, dało rade :)
    Już się nie mogę doczekać :)

Ja mleko też piłam tylko z butelki, i to bardzo długo.

A co do jajek - moja babcia ma kurki, wiec mam jajka od niej:)

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie ten zestaw kolorow podoba
    http://outlabsklep.pl/Verano-Girlanda-Cotton-Ball-Lights

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te z żółtym pasują do twoich motylków Asia :)

też się skłaniam ku drugim :)

relg9vvjrtqik460.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella no na rogalikach chyba czekolade trzeba bedzie odpuscic przy kp.
    U mnie juz po obiadku; robilam rybe, ziemniaczki i surowke z kapusty

Do plackow ja daje i moja mama tez make pszenna a najbardziej to lubie placki juz zimne jak sa takie sine;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba kupie te cotton balls w tym sklepie co Pia podsylala cotton love. Tam mozna sobie skomponowac. Zamowie pewnie z 10 kul ale to jak maly sie urodzi i literki tez jak juz bedzie maly.
    W sumie sprawdzili plec a potem juz nie i nie nalegalam
    wiec moze byc jeszcze Alicja:))

Gosiak, nie wiem co bym zrobila bo tak jak mowi Sue- doula to nie lekarz wiec pewnie bym czekala ale szczerze to chcialabym miec to za soba juz w tym tyg co Ty. Ja za 2 dni czyli od lutego zaczynam intensywnie chodzic i sprzatac;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:15

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia, mnie też podobają się te drugie :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Bella no na rogalikach chyba czekolade trzeba bedzie odpuscic przy kp.
    U mnie juz po obiadku; robilam rybe, ziemniaczki i surowke z kapusty

Do plackow ja daje i moja mama tez make pszenna a najbardziej to lubie placki juz zimne jak sa takie sine;))

Słoneczna, ja tez uwielbiam jak są zimne i takie sine! :)

Przypomniało mi sie - 2 łyżki pszennej i 1 ziemniaczanej :) przynajmniej ja tak robiłam:)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• derii84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hallo mam pytani.... Czy wam w razie czego tez się poci między nogami, czyli zulietta, czy to jednak wody plodowe saczace się?? Proszę o jak najszybsza odpowiedz

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
‹‹ 2067 2068 2069 2070 2071 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ