Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue wrote:Dziewczyny, zaćmienie mam - jaką mąkę się dodaje do placków ziemniaczanych?
Mój M. jak sobie czasem robi, to z kokosową i smaży na oleju kokosowym
Poza tym nie doradzę, ale myślę, że chyba zwykłą - jak dla Ciebie to wrocławską? -
Oj jak się cieszę, że moje dzisiejsze danie było inspiracją na kilka obiadków
Ja jestem niestety jeszcze w trakcie, niedawno gaz włączyli
Ja uwielbia placki ze śmietaną, kefirem lub maślanką (ciężkie dla wątroby)
Mój m z cukrem lub po węgiersku. A mój tato słuchajcie lubi je z chlebem takim świeżym
Ja kupiłam te placki Zosi ale nie próbowałam jeszcze.
Jajeczka tez tylko od babci albo z wioski, przywozimy.
A ja jestem taki typ co mleko kocha w każdej postaci, jedynie takie prosto od krowy ciepłe mi nigdy nie wchodziło, ale przegotowane już tak.asia888 lubi tę wiadomość
-
A rzeczywiście widać, że ja baba w ciąży bo jak mnie rano robotnicy wkurzali to teraz mi ich szkoda, że na takim zimnie muszą pracować. Ja już taka jestem , najpierw powyzywam, a potem mnie serce boli, że taka małpa jestem
Oj być kobietą być kobietąPia Gizela, Gosiak, Sue, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry. Urodzila ktoras? ;]]
Ja wczoraj po wizycie pojechalam nocowac u szwagierki, bo przestraszylam sie sniegu i w ten sposob zamiast jechac 70 minut to jechalam 10!
A oto jak przebiegla moja wczorajsza wizyta:
1) osiagnelam wage malego sloniatka, na plusie mam ok. 17 kg!
2) lekarka nie mogla wyjsc z szoku jak zobaczyla moje stopy, kostki i lydki, a mimo to wyniki wszystkiego mam dalej jak zloto! Ale znowu kazala pobrac mi krew i powtorzyc rozne badania - jesli cos wyjdzie niepokojacego, to do mnie zadzwonia. Ale poki co cisnienie, plytki krwi, mocz - wszystko w normie lub bliskie idealu.
3) zapytalam o jedzenie i picie w trakcie porodu - uslyszalam, ze mozna pic wode, ale sie nie je, bo po pierwsze kobieta w trakcie porodu raczej jedzenia nie pragnie, a po drugie, organizm jest w stanie zmobilizowac zapas cukrow/energii przy okazji tego wysilku
4) zapytalam o to, czy podaja jakies szczepionki zaraz po urodzeniu i odpowiedzia bylo, ze tak - przeciwko zoltaczce. Kobitka powiedziala, ze mozna to oczywiscie odwlec, ale wtedy dziecko dostaje wiecej naraz na pierwszej wizycie pediatrycznej. Na moje pytanie jak sie ta szczepionka ma do antybiotyku przy porodzie uslyszalam, ze antybiotyk podawany na GBSa targetuje, to co ma targetowac, a nie jest antybiotykiem, ktory wyjalawia caly organizm. I wez tu badz czlowieku madry, ktora opcje wybrac?
5) W srode bede miala USG! Wow! Akurat jak skoncze 38. tydzien! Dowiem sie, ile to moje dziecie w przyblizeniu mierzy i wazy. Nie moge sie doczekac!Pia Gizela, Lara 82, asia888, derii84 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Ja mam traumę z dzieciństwa. Mama mnie zmuszała do picia mleka codziennie.
Ja zjadłam sobie zupkę pomidorową z kluseczkami, od teściowej. Bardzo smaczna. Niestety mąż musiał jeszcze gdzieś tam pojechać z pracy i wróci dopiero po 17.00 ii prosto do gina. Szkoda mi go
te http://allegro.pl/oryginalne-cotton-ball-lights-lace-like-20-i5001224011.html
czy http://allegro.pl/oryginalne-cotton-ball-lights-baby-lavender-20-i5007050461.html ?
Kto pomoże wybrać światełka do pokoju Brzuszkowego?
-
nick nieaktualnyJa juz zrealizowałam prawie cały dzienny plan. Wieczorem jakaś extra kąpiel, depilacje i inne
Jutro mam odebrać w aptece Femaltiker i Espumisan 100. No i to KTG, Boże modlę się, aby wyszło tam coś konkretnego!
Mimo, że dzisiaj niskie ciśnienie to ja mam dużo energii. Zaraz może zjem sobie bigos z wiejskim chlebkiem - ciemnym.
Cotton balls wybralabym te drugiePia Gizela lubi tę wiadomość
-
A ja wlasnie smażę
ziemniaki starlam w tym takim maleńkim robocie z nozykami, dało rade
Już się nie mogę doczekać
Ja mleko też piłam tylko z butelki, i to bardzo długo.
A co do jajek - moja babcia ma kurki, wiec mam jajka od niej:)Pia Gizela lubi tę wiadomość
-
Bella no na rogalikach chyba czekolade trzeba bedzie odpuscic przy kp.
U mnie juz po obiadku; robilam rybe, ziemniaczki i surowke z kapusty
Do plackow ja daje i moja mama tez make pszenna a najbardziej to lubie placki juz zimne jak sa takie sine;)) -
Ja chyba kupie te cotton balls w tym sklepie co Pia podsylala cotton love. Tam mozna sobie skomponowac. Zamowie pewnie z 10 kul ale to jak maly sie urodzi i literki tez jak juz bedzie maly.
W sumie sprawdzili plec a potem juz nie i nie nalegalam
wiec moze byc jeszcze Alicja:))
Gosiak, nie wiem co bym zrobila bo tak jak mowi Sue- doula to nie lekarz wiec pewnie bym czekala ale szczerze to chcialabym miec to za soba juz w tym tyg co Ty. Ja za 2 dni czyli od lutego zaczynam intensywnie chodzic i sprzatac;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:15
-
słoneczna 85 wrote:Bella no na rogalikach chyba czekolade trzeba bedzie odpuscic przy kp.
U mnie juz po obiadku; robilam rybe, ziemniaczki i surowke z kapusty
Do plackow ja daje i moja mama tez make pszenna a najbardziej to lubie placki juz zimne jak sa takie sine;))
Słoneczna, ja tez uwielbiam jak są zimne i takie sine!
Przypomniało mi sie - 2 łyżki pszennej i 1 ziemniaczanejprzynajmniej ja tak robiłam:)
słoneczna 85 lubi tę wiadomość