Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDeri miałam pytać o to samo - mam tak cały czas
+ mokre majtki, wkładka czy cokolwiek mam w tych okolicach.
Edit: Gosiak ja bym spróbowała tego wywołania, już nie ze względu na to, że jestem napalona na poród jak szczerbaty na suchary, a po prostu ze względu na to, że przecież może się nie udać TENSem. TENS jest na pewno mniej inwazyjny niż oxy, które będą ewentualnie wędrować po organizmie.
Później możesz sobie pluć w brodę jak nie daj Boże Janka się uprze i będzie musiała być wywołana, bo nie spróbowałaś TENSa. Wniosek mój jest taki - jakby mi ktoś to teraz proponował to brałabym!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 16:31
-
nick nieaktualnyOjoj ale dlugo was nadrabialam
Gosiak Ja osobiscie przed terminem nie bralabym sie za wywolywanie porodu. Tez nie moge sie juz doczekac dzidzi alenie chcialabym jej na sile wyganiac z brzuszka jak ma jeszcze troche czasu do terminu. Ale to moje zdanie. Zrobisz jak bedziesz uwazalacath, Gosiak lubią tę wiadomość
-
To jednak były wody, jestem na porodowce po lewatywie - da się przeżyć
chyba zaczynają się skurcze
Gosiak, Angélique89, AsiaSzw, LadyDi, kasianadine, Lara 82, gusiaa, kasia_1988, marcela29, angelstw, Bietka, truskawkax25, Laurka, ash, Topola, Januszkowa, asia888, derii84, Sue, mala_mi1982, Pia Gizela, Maarta:), agaaa28, Patrycja20, przedszkolanka:), laureczka25, bella84, słoneczna 85, dorocia2324, Penelope, Daisy lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
nick nieaktualny
-
Penelope dziękuję. Kochana a Ty wynocha bo przeterminowana jesteś już
Angelcia dziękuję i Tobie. Co do ceremonii, naprawdę nie co opowiadać. Wyglądało jak każdy ślub cywilny. Potem muzyczka, toast i krótka rozmowa z konsulem. Do domciu, przebralam sukienkę i na "poślubny obiad". I... koniec:-)Gosiak, Sue, Penelope lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Uwaga teraz w DDTVN trener od zasypiania dzieci.
A to ciekawe, bo u mnie wczoraj chyba zapowiadali na jakims kanale rady eksperta na temat usypiania dzieci. Ja m.in. rejestruje pacjentow na EEG pod katem niedoboru snu i wsrod nich jest bardzo wiele dzieci. Ale jak patrze jak ci ludzie (rodzic(e) + dziecko) zachowuja sie w trakcie rejestracji, to uwazam, ze to sa idioci, ktorym mozgu potrzeba a nie leczenia. No sorry, ale jak dzieciak jest non-stop podlaczony do telefonu, tabletu, komputera, tv, ciagle tylko gra, klika, sluchawki w uszach, to jak ten system nerwowy ma sie wyciszyc i pozwolic normalnie spac? Ja kiedys cierpialam na bezsennosc. Nie szlam dlugo spac, bo nie bylam senna, a potem trzeba bylo wstac. W koncu posluchalam rady, zebym sie odlaczyla od laptopa na np. dwie godziny przed pojsciem do lozka. Wylaczyc komputer, wylaczyc telewizor, wylaczyc muzyke. I zaczelo dzialac. Od kilku lat tak robie i problemy sie skonczyly. To samo z kilkuletnimi dziecmi - jesli chcesz je uspic przed 22:00, to nie zaczynaj sie z nim bawic o 21:00, bo sie rozkreci zamiast uspokoic!
A z tymi cytrusami to do mnie przemowilyscie. Przez cala ciaze jadlam sporo pomaranczy i mandarynek i myslalam, ze skoro ja jem, to i dziecko w brzuchu je i nie ma potrzeby usuwac tych owocow z mojej diety po urodzeniu. Ale argument o niedojrzalosci ukladu pokarmowego noworodka do mnie przemowil.Lara 82, Sue lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Angélique89 wrote:Penelope dziękuję. Kochana a Ty wynocha bo przeterminowana jesteś już
Penelope nie sluchaj jej ;] Mi wczoraj lekarka powiedziala, ze porod miedzy 39. a 41. tygodniem jest najczestszy i najbardziej pozadany :] Takze luzik.
Katis powodzenia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 18:12
Angélique89, Penelope lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny