X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dramaty sie dzieja nieustannie. Juz slyszalam o takich przypadkach :-(

Ja zaraz ide do wanny i robic sie na bostwo na ten koncert. Naprawde nie obrazilabym sie gdyby moj M chcial pojsc z kims innym :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kur...! Rozstęp mi się robi na brzuchu, no ch.. by to strzelił na prawdę! :/ ADA WYCHODŹ!!!!!! Matka tego już nie zniesie...

• ash Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia umyj okna jutro! I pochodz po schodach!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj to będe po prostu się maltretować! Jutro to KTG ma pęknąć!

• Topola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś powodzenia! Tym razem już Pola jest tuż tuż.

Cath trzymam kciuki, żeby to było to.

Angelique, serdeczne życzenia na nowej drodze życia.

U nas nuda i cisza. Odpoczywamy ile się da póki możemy. Co do diety przy kp to ostatnio poczytałam co na ten temat mają do powiedzenia norwescy eksperci. No i różni się to trochę. Generalnie można jeść wszystko na co się ma ochotę, odżywiać się zdrowo,wartościowo i różnorodnie bo i nam i dziecku jest to potrzebne. Jedyne na o uważać to kofeina. A poza tym jeść normalnie i obserwować dziecko. Pisali, że w razie jakichś problemów pierwsze co to wyeliminować krowie mleko, potem nabiał. Co do cytrusów jak najbardziej jeść bo wit. C jest bardzo potrzebna, i że wręcz może to zapobiec alergiom niż je wywołać, bo dziecko dostaje małe ilości i się "uodparnia". Oczywiście będą dzieci uczulone na niektóre produkty i nic się nie poradzi co by się nie jadło, dlatego trzeba obserwować.
    Co do czosnku np. czy potraw o konkretniejszym smaku pisali, że owszem wpływa na smak mleka, ale w niczym to nie przeszadza, ba nawet ponoć niektórym dzieciom wręcz smakuje, a im większa różnorodność smaków już przy mleku matki tym później takie dzieci zdają się mniej wybrzydzać i chętniej próbować różne potrawy.

No ciekawe jak to będzie wszystko wyglądać w praktyce. Według mnie najwięcej zależy od samego malucha. Jedno dziecko będzie bardziej wrażliwe, inne mniej. Myślę, że każda z nas wypracuje własny system i dietę razem ze swoim maleństwem. Nie ma jednej uniwersalnej dla wszystkich.

Angélique89, Sue, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis kciuki!!!
    w sumie parami dziewczyny rodzimy to fakt, bo Sylwia moze nadal w akcji

Cath moze to takie nastroje i hormony wlasnie przed porodowe u Ciebie

ja tez nabralam ochote na kisiel :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola, dziękuję ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie dziewczyny napiszcie moze do Sylwi smsa bo nic nie wiemy.

Ja pozdrawiam z wanny. Ignas to lubi kapiele wierci sie szaleniec :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mam dla Was niezla scenke w temacie "wpychania sie w kolejke".

Poszlam do stolowki na lunch i stanelam w kolejce za starszym panem, ktory wlasnie zamawial, a przede mna byla mlodziutka chudziutka dziewczyna wygladajaca na studentke. Jakis wielki, gruby koles wytatuowany od stop do glow wcial sie z boku, ale stwierdzialam, ze poczekam chwile, moze sie nie wpycha, moze po prostu gdyby stanal za mna, to stal by w samym przejsciu, wiec musial z boku. Ale nie! Dziadek odszedl, a on juz mowi, co chce. To sie odezwalam "Przepraszam, ale tu jest kolejka", a on z japa na mnie! I sie wydziera, zebym w takim razie ja zamawiala. Powiedzialam ze nie moja teraz kolej, tylko dziewczyny przede mna. A ta przestraszona byla, nawet nie miauknela. To on nadal na nas z pyskiem, zebym zamawiala w takim razie, skoro mi cos nie pasuje [tu uzyl bardzo brzydkiego slowa]. W koncu sie usunal i ona zamowila a po niej ja. No co za chamem trzeba byc, zeby sie tak wepchnac i jeszcze przeklinac na dwie mlode kobiety w tym jedna w 9. miesiacu ciazy!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 19:30

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    No wlasnie dziewczyny napiszcie moze do Sylwi smsa bo nic nie wiemy.
    Ja nie mam jej numeru :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy Wy bardzo nisko czujecie swoje dzidzi. No mój miś dziś chce sobie szyjkę jak drzwiczki sam otworzyć.
    Jak tylko się rusza a ja stoję czuję to normalnie w szyjce, albo tej jej pozostałości.

Czy tylko ja tak mam?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 19:46

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyny a czy Wy bardzo nisko czujecie swoje dzidzi. No mój miś dziś chce sobie szyjkę ja drzwiczki sam otworzyć.
    Jak tylko się rusza a ja stoję czuję to normalnie w szyjce, albo tej jej pozostałości.

Czy tylko ja tak mam?
    Ja też tak mam, od dobrych paru dni...

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ja też tak czuję od jakiegoś czasu. A wczoraj to już czułam ewidentnie że bardzo tam w dół naciska na szyjkę.

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Dziewczyny a czy Wy bardzo nisko czujecie swoje dzidzi. No mój miś dziś chce sobie szyjkę ja drzwiczki sam otworzyć.

Czy tylko ja tak mam?
    Też tak mam od jakiegoś czasu ;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak mam od początku tygodnia,czasami aż kłuje tam w środku,a rączkami gila mnie w pachwinie ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie się laska pochwaliła na styczniówkach, że ur. córcię 4600 gr.
    No ale przez cc :-)

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, tak czułam, że to wody! Trzymam kciuki, żeby się rozwinęła akcja, szybko poszło i mało bolało.
    Duzo sił życzę!!

Lara, ja tak mam, czasami mam wrażenie, że kręci głową i rozpycha mi kość łonową. Dziwne to uczucie, nie powiem.

Laurka, z chamstwem nie wygrasz. Nie ogarniam takich typków.
    Mnie kasjerka w biedrze ostatnio kazała podejść do kasy, bo "pani jest w ciazy i nie powinna stać" i koleś jakis tez nas obrzucił wulgaryzmami. A koleś drugi przede mną pomógł mi zakupy zapakować. Są ludzie i ludziska.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Katiś, nareszcie ;) Przy tych objawach wodowych to czas najwyższy na poród ;) Trzymam kciuki, oby bolało jak najmniej, trwało krótko i skończyło się szczęśliwie :)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napieranie na szyjkę mam bardzo rzadko, czasem tylko ukłuje ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja napieranie na szyjkę mam bardzo rzadko, czasem tylko ukłuje ;)

‹‹ 2070 2071 2072 2073 2074 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ