Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny mam w sumie głupie pytanie,nie wiem czy sobie nie wkręcam czasami,co robić lubię,ale troche to dziwne. Wczoraj po kąpieli jak sie ubieralam w piżamę to wiadomo zgięłam sie troszke i wtedy koło wątroby coś mi pobulczalo,wiem,że poniżej mam najwięcej wód,a dzis teraz cos mi puka e tym miejscu. Synek jest normalnie aktywny,nawet 2 razy miał czkawkę,ale to dziwne uczucie nie daje mi spokoju,miala ktoras cos podobnego? Moze to jelita,sama nie wiem...
-
Ojej nie bylo mnie przez troche i dzieje sie!
Cath widzisz masz typowo porodowy nastroj! Czop odchodzi to juz blisko! Trzymam kciuki badz dzielna.
Katis no teraz to juz nie wrocisz tylko z mezem do domu, juz bedziecie we trojke oby szybko poszlo.
U mnie nic sie nie dzieje, choc mogloby!
Czy Wam tez tak czesto chce sie jesc? Wczesniej tak nie mialam oszaleje przez te ostatnie dni
Powycinalam sobie z gazet rozne przepisy na obiadki dla dzieci ciekawe czy z tego skorzystam:) -
Hej
okazało się że szyjka jeszcze 0.5 cm, rozwarcie 2 cm. Póki co chodzę, bo jakoś rozkręcić się nie chce. Dostałam antybiotyk z powodu tych wód co odeszły w środę tzn zaczęły się saczyc. Ale na szczęście infekcji nie ma ufff. Póki nie ruszy to nie będę pisać bo nie chce aby znowu nie był to falszywy alarm. sala obok babka urodziła. 30 min skurczu partych i dzidzia płacze
słoneczna 85, Angélique89, dorocia2324, derii84, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Maarta:) wrote:Ojej nie bylo mnie przez troche i dzieje sie!
Czy Wam tez tak czesto chce sie jesc? Wczesniej tak nie mialam oszaleje przez te ostatnie dni
Powycinalam sobie z gazet rozne przepisy na obiadki dla dzieci ciekawe czy z tego skorzystam:)
Maarta ja tak ostatnimi dniami mialam i tez sie pytalam dziewczyn czy tez sa co godzine glodne ;-P08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Napisałam do mojej douli, że nie chcę wywoływania i odpisała mi tak: "To świetna decyzja. Ja też bym tak zrobiła."
Proponowała mi taką opcję, bo widziała moje lekkie ciśnienie tym, że ona wyjeżdża i mnie zostawi. Ale sama by się nie zdecydowała. To jeszcze bardziej mnie utwierdziło w słuszności mojej decyzji. Dzięki jeszcze raz dziewczyny za rady, bo ja dziś byłam w totalnej rozsypce decyzyjnej.cath, Maarta:), truskawkax25, Sue, Lara 82, bella84, słoneczna 85, Angélique89, dorocia2324, megg, asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJak to wyglada z tymi wodami? Jak wyplyna to trzeba od razu do szpitala jechac
? Jak np. wody odejda a nie bedzie skurczy to co robic?
I w ciagu ilu godzin musi wyjsc dzidzia ? Ja sie boje ze jak wody odejda to dzidzia sie tam zacznis dusic. Przepraszam za moze glupie pytania.
Chce sie doinformowac w razie co -
Suri97 wrote:Jak to wyglada z tymi wodami? Jak wyplyna to trzeba od razu do szpitala jechac
? Jak np. wody odejda a nie bedzie skurczy to co robic?
I w ciagu ilu godzin musi wyjsc dzidzia ? Ja sie boje ze jak wody odejda to dzidzia sie tam zacznis dusic. Przepraszam za moze glupie pytania.
Chce sie doinformowac w razie co
Wody plodowe. Zawsze zapisujemy godzinę odejścia.
Jeśli wynik GBS, czyli badanie na bakterie paciorkowca jest dodatni i odeszły wody, nieważne jaki kolor - mamy 2h na dojazd do szpitala.
Jeśli wynik jest ujemny, a wody przezroczyste z klaczkami mazi, bądź rozowawe - mamy 6-8h na dojazd do szpitala.
Jeśli wynik jest ujemny, ale wody są żółte bądź zielone - mamy 2h aby dojechać.
Wody mogą się też sączyć. Na wkładkę będzie mokro, raz drugi, trzeci. Wachamy czy to nie mocz, jeśli nie śmierdzi moczem traktujemy to jak normalne wody. Zapisujemy godzinę pierwszego odkrycia i zbieramy się po woli do szpitala. -
Suri97 tak w ciagu 2-3godzin najlepiej jechac, jesli wody sa zielone lub zabarwione krwia trzeba jechac jak najszybciej.
Polozna mowila mi ze jak odejda wody dopakowac torbe wziac prysznic i powoli jechac:)
Czy przed porodem dziecko jest bardzo aktywne? Moja Alicja dzis przechodzi sama siebie i tanczy na glowieMoze juz blisko porod:)
-
Jak mi wody odeszły, to się wymyłam, dopakowałam i pojechałam. W drodze do szpitala miałam już mocne skurcze, w szpitalu już bardzo bolało (około godzinę po odejściu wód). Ja pojechałam od razu, ale urodziłam po 12 godzinach od odejścia wód. Chyba trzeba było zostać trochę w domu, już sama nie wiem. Teraz mam niestety GBS, więc jest podobno 2 godziny na dojazd do szpitala po odejściu wód.
-
Suri moi lekarze z kolei dementuja te 2 godziny w przypadku odejscia wod przy pozytywnym GBS. Mowia mi, ze chodzi o to, ze jesli jest scenariusz z odchodzacymi wodami, to chca, zebys ruszyla do szpitala a nie sie ociagala i zwlekala iles godzin. Poza tym wczoraj jeszcze uslyszalam, ze jak cos sie zaczyna to zawsze mozna najpierw zadzwonic i dostanie sie wskazowki przez telefon :]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
http://www.iv.pl/images/00922664952733213712.jpg
Moje największe szczęścieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 20:55
Suri97, mala_mi1982, Lara 82, Gosiak, gusiaa, przedszkolanka:), laureczka25, Sue, kasia_1988, Bietka, ash, słoneczna 85, truskawkax25, agaaa28, Maarta:), LadyMK, Angélique89, Penelope, Januszkowa, dorocia2324, megg, derii84, asia888, maja35, LadyDi, juska19, Laurka, Kathy's, dora8201, Fedra lubią tę wiadomość