X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Vel Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie od zawsze mdli od krowiego mleka i nie lubie od dziecka, szczegolnie cieplego, odrazu mi niedobrze... i jest mi znacznie lepiej od kiedy pije sojowe, czy to z płatkami czy w ogóle, sojowe jest zdrowsze i moim zdaniem smaczniejsze ale troche drogie bo karton 10zł około firmy Alpro

wiem ze w biedrze są tansze napoje sojowe ale to chyba jest cos innego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 16:49

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chyba sie za szybko pochwalilam brakiem wymiotow...

zjadlam kaalrepe ze smakiem no ale .....

Przedszkolanka- wczoraj zalozylam venflon i mialaam 2 kroplowki
    dzis zrobie jedna

i jakos zyje:) ale zoladek i moj tez jakis taki wrazliwy- jak u Ciebie- to bym chciala i tamto a tak naprawde nie moge

piszecie o obiadach z kasza i mizeria- o miesie nie mowiac..
    a ja? ja gotuje zupe jarzynowa, no wrzucilam pare kurek:) no i mam nadzieje, ze bedzie sie przyjmowac przez 3 dni bo robie duzy gar:) tak sie umeczylam nad ta zupa- mecze sie teraz strasznie!!!!!

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe co z reszta dziewczyn: Groszek, Rudasek, Angelcia, KAsiatoja itd...

ani widu ani slychu.....

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, ja nie pije mleka, wiec problemu nie mam, wole jogurty:)
    Ja prenatalne mam dopiero 5.08, tez juz chciałabym byc po!:)
    Narzekałam na upały i we Wro teraz leje, a ja bez parasola:/

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Groszek chyba cos ostatnio pisała, o ile dobrze pamietam:)
    Angelcia sie nie odzywa juz z miesiac chyba, od kiedy trafiła do szpitala.
    Ona slub miała brać jakoś teraz, wiec moze nie ma czasu na forum:)
    A rudaska i kasiatoja nie było juz baaaardzo dawno :(

• Fedra Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzielismy w 8 tyg jak widzialam ze serduszko jest i bije ja nie mialam troche wyjscia w rodzinie mamy male dzieci a ja mam zakaz dzwigania a i tak sie okazalo ze szwagierka sie ze szwagrem zorienowali ;) znajomym nie mowimy chyba ze ktos sie zapyta :)
    Co do ubranek nie ogladam i nie kupuje ale tylko dlatego ze u szwagierki czekaja na mnie gory ciuszkow...
    Co do wozka typo nie mam zadnych musi byc lekki, poreczny i latwo sie skladac i bzpieczny reszta jest bez znaczenia...
    Co do jedzenia tez jade na samych zupach :/ slodyczy nadal nie moge ani tlustych rzeczy i miesa :/
    Cos mialam jeszcze napisac i nie pamietam :/

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna oczy wszystko jedza a jak przychodzi co do czego to masakra...

Mi w szpitalu powiedzieli żeby zupe godzine jesc-lyżka-odpoczynek-łyżka-odpoczynek itp.

Rudasek ma się dobrze,mdłości tylko meczą...

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to nie mam problemu z nabialem mogłabym kilka razy dziennie. Za to odrzut mam na mięso i kiełbasę każda choć ostatnio szynki troszkę zjadlam więc może te mdłości pomału odchodzą. A i słodyczy i kebabow nie znoszę a przed ciąża uwielbiałam. Ale źle nie jest.

Wspieram Was ;)
    Jutro już wizyta coraz bardziej się spinam a z drugiej strony doczekać się nie mogę by ujrzeć malenstwo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:21

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Gratuluję nowej mamie bliźniąt :) Opowiedz jaka była Twoja reakcja na dwa serduszka :) Macie w rodzinie jakieś bliźniaki, czy to przypadek?

Gratuluje również dobrych wyników USG :)

w nocy nie mogłam spać z emocji bardzo się cieszyłam:)zawsze marzyłam i mówiłam, że ja to bym chciała bliźnięta:) ale myślałam, że to niemożliwe, bo z mojej strony nie ma bliźniąt, mąż ze swojej strony nie kojarzy, mówi, że chyba jakaś starsza ciotka miała, ale chyba nieprzeżyły, dokładnie nie zna tej historii

jeszcze nikt nie wie o ciazy poza mna i mężem, rodzice możliwe, że się już domyślają i rodzinka też troszę podejrzewa, bo nie piłam na rodzinnym spotkaniu, ale bankowo nikt nie spodziewa się, że to ciąża dubeltowa, ale o tym, że bliżnięta to raczej po usg powiemy, jak najtrudniejszy okres minie i usłyszymy serduszka - taka druga niespodzianka będzie dla czekających przyszłych dziadków:)

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • misia_k1 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie, jako że jestem już Mamusią i po ciąży zostały mi witaminki chciałabym je odsprzedać tabletki Omega med optima, nowe opakowanie 60 tabl(30+30), data ważności 31.12.2014, moze któraś z mam będzie zainteresowana:)
    mam tez oeparol femine.
    Cena bardzo korzystna proszę pisać na priv:)

relg3e5e2kcajna5.png

34bwflw13qaykthd.png
  • alternatywa Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaż dopiero oczy otworzyłam jak lekarz opisał mi pokrótce czemu ciąża bliźniacza jest zwiększonego ryzyka... wystraszyłam się nawet bardzo....

ale jeszcze nie wiem co mnie czeka, także mówię sobie, że w ciążach pojedynczych też jest wiele komplikacji i różnie się kończą, tak samo różnie przebiegają ciąże mnogie, jedne idealnie inne z problemami

i mimo że jestem taką kruszyną w całej rodzinie to mi się bliźnięta trafiły i muszę nabrać sił aby je nosić, donosić i dbać o nie:)

dużo zdrówka dziewczyny dla was i waszych pociech pod serduszkiem:)

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

[email protected]
    uwo93e3k1dtt2470.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki wlasnie wrocilam od lekarza wszystko dobrze ale serduszka nie slyszalam bo lekarz stwierdzil ze jeszcze za wczesnie (taki sprzet maja w gp )powiedzial ze jak pojdziemy na usg 8 sierpnia wtedy napewno bede miala usg i uslysze serduszko teraz probowal sprawdzic czy bedzie slychac bo sie uparlam ze powinno :P ale tylko bylo pokazane ze bije 125 :)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alternatywa też marzylam o bliźniakach może następnym razem się uda. U nas babcia z bliźniąt byla i teraz kuzynka jest w ciąży z parką;) Gratulacje i zdrowia dla trojeczki;)

Ja ciuszkow też nie kupuje bo siostra ma po synku a gdy będzie cora to będę wtedy myśleć. Ale oglądam sobie na allegro bo serduszko cieszy. Myślę natomiast jak to będzie się pomieścić w naszych skromnych dwóch pokojach a z budową dopiero będziemy ruszać więc może przy drugim dzieciątku będzie już przestronniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 18:34

alternatywa lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juska rozumiem twoja złość sama bym była wściekła gdyby nie chciał sprawdzić serduszka i dobrze że die uparlas bo oni traktują choć nie wszyscy jak kolejna osobe do realizacji na dzień a nie pomyślą jak my czekamy by choć przez kilka sekund usłyszeć lub zobaczyć serduszko. Ale najważniejsze że jest dobrze ;)

juska19 lubi tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, dzięki za wieści od Rudaska! Pozdrow ja:)
    Ja własne zjadłam niewyobrażalnie ostry makaron z kurczakiem z chinola :) przepyszny, żałuje, ze kupiłam mały kubelek:)
    Jutro ide na wesele, to tez pojem same smakowitości :)
    A jak wroce do Wrocławia, to sama zrobie taki makaron:)
    Ponoc na poprawinach ma byc pizza, wiec w ogole szaleństwo :)

Sewerynka lubi tę wiadomość

• juska19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w irlandii gp to tak jak u nas lekarz pierwszego kontaktu wiec oni twierdza ze szpital jest od tego zeby to sprawdzac wiec po co u nich wizyty :/

relge6yd0kju1g7d.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze ponoc niechętnie włączają te aparaturę, bo głowica sie nagrzewa i to niedobre dla Maluszka.
    Moj gin na drugiej wizycie włączył na chwile dosłownie, biło jak dzwon. Tez chciałabym usłyszeć, wiec nie dziwie sie, ze sie wkurzyłas:)
    W ogole podoba mi sie jak moj gin sie do mnie zwraca, o dziecku mowi Maluch, wiec nie traktuje go bezosobowo:)
    My musimy czasami walczyć o swoje, bo dla ginekologa jesteśmy kolejna pacjentka, dla nas, dziecko jest najważniejsze na świecie :)

juska19 lubi tę wiadomość

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro mam szkolenie przeciw pożarowe w pracy i musi być ewakuowany cały żłobek :/ już to widzę jak dzieci się zbierają szybko... szczególnie z tymi małymi będzie problem... ale ciesze się że wracam do pracy :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musze przyznać, ze troche sie w pracy mecze, tym bardziej, ze pracuje na zmiany i druga do 22 mnie wykańcza :(
    Ale nie poddaje sie, walczę, chce pracowac do końca września :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, wlasnie jade pociagiem z młodym lekarzem, ktory rozmawia z koleżanka na temat wyboru specjalizacji:) wiec jestem w dobrych rękach;)

Madlene lubi tę wiadomość

‹‹ 206 207 208 209 210 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ