WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a czym się zajmujesz? Ja też pracuje na dwie zmiany ale druga jest do 17:30, więc nie jest źle i tak właśnie będę pracować cały następny tydzień.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce pracować do końca września ;)

A potem lenistwooooo ;)

Sue lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Sue a czym się zajmujesz? Ja też pracuje na dwie zmiany ale druga jest do 17:30, więc nie jest źle i tak właśnie będę pracować cały następny tydzień.
    Prowadzę szkolenia, firma pracuje do 22, wiec tak musze byc w pracy. Ale jeszcze tylko troche i poproszę gina o l4. We wrzesniu mam zaplanowany urlop, wiec wezme l4 wcześniej, zeby urlop sobie wybrać po macierzyńskim ;) zamierzam tez wówczas zmniejszyć etat do 1/2, dzięki czemu urlop sie przemnoży przez 2:) i tak, z 26 dni zrobi sie 42 dni z Maluszkiem wiecej:)

• maja35 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    chociaż dopiero oczy otworzyłam jak lekarz opisał mi pokrótce czemu ciąża bliźniacza jest zwiększonego ryzyka... wystraszyłam się nawet bardzo....

ale jeszcze nie wiem co mnie czeka, także mówię sobie, że w ciążach pojedynczych też jest wiele komplikacji i różnie się kończą, tak samo różnie przebiegają ciąże mnogie, jedne idealnie inne z problemami

i mimo że jestem taką kruszyną w całej rodzinie to mi się bliźnięta trafiły i muszę nabrać sił aby je nosić, donosić i dbać o nie:)

dużo zdrówka dziewczyny dla was i waszych pociech pod serduszkiem:)

Kochana Ciaza blizniacza jest wysokiego ryzyka ale chyba nie kazda.Mam duzo znajomych z bliznietami i wszystko jest ok.Urodzily sie zdrowe i w terminie.Ja sama bylam w ciazy blizniaczej tylko ze moj przypadek byl najgorszy,bo to byly bliznieta jednojajowe ze wspolnym lozyskiem i niestety stracilam dzieci.Jesli mialy by swoje lozyska to by bylo ok.Nie martw sie na zapas i mysl pozytywnie ze za 9 mies przytulisz 2 kruszynki :-)

alternatywa lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki ;)
    Gratuluję bardzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:12

alternatywa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Prowadzę szkolenia, firma pracuje do 22, wiec tak musze byc w pracy. Ale jeszcze tylko troche i poproszę gina o l4. We wrzesniu mam zaplanowany urlop, wiec wezme l4 wcześniej, zeby urlop sobie wybrać po macierzyńskim ;) zamierzam tez wówczas zmniejszyć etat do 1/2, dzięki czemu urlop sie przemnoży przez 2:) i tak, z 26 dni zrobi sie 42 dni z Maluszkiem wiecej:)
    Ja chce pracować do momentu jak dam rade żeby na l4 iść jak najpóźniej :) bo w domu bym oszalała :)

• maja35 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    hej kobietki wlasnie wrocilam od lekarza wszystko dobrze ale serduszka nie slyszalam bo lekarz stwierdzil ze jeszcze za wczesnie (taki sprzet maja w gp )powiedzial ze jak pojdziemy na usg 8 sierpnia wtedy napewno bede miala usg i uslysze serduszko teraz probowal sprawdzic czy bedzie slychac bo sie uparlam ze powinno :P ale tylko bylo pokazane ze bije 125 :)

Ja jak bylam u lekarza w 8 tyg to mi powiedzial ze on nie zbada serca bo do 12 tyg nie powinno sie tego robic,bo moze zaszkodzic dziecku.Pokazal mi tylko na usg jak bije serce i zbadal parametry bicia.W poprzedniej ciazy inny lekarz normalnie zbadal i nic nie mowil wiec sama nie wiem jak to jest do konca.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, co tu u Was??

byłam na wizycie w poniedziałek, odkleja mi sie kosmowka i mam krawiaka ;/
    nie było krwawień, ale musze lezec..tak bywa, jak sie zapominało, ze jest sie w ciazy;/

no i nici z wakacji w sierpniu. Jak któras chce to moge odstapic:)
    mam nadzieje, że u Was lepiej i wszystkie zdrowe jak rybki :)

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Groszku:) czemu z nami nie piszesz?

u mnie wyszla pyszna zupa- zjadlam na 3 razy male porcje, bez zwrotu:)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczna, a szczerze, jakos po ostatnim razie sie zraziłam :( chciałam dobrze, to zostałam "zjechana" :( nawet Was nie sledziłam od tamatej pory...
    tak jakoś przykro było... nie lubie sie kłocić, i nie lubie jak ktoś kogoś poniża.

dobrze ze zjadłas i nie zwrociłas :)
    moje mdłosci tez mineły...:-) ale w zamian za nie wskoczyła ta kosmówka odklejajaca sie :( trzeba sie jednak oszczedzac, dobrze, ze jestem na L4...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:29

relge6yd309xm1zq.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w irlandii nawet jak sie dzieje cos wczesniej niz do 12 tyg to nic nie robia nie daja tabletek na podtzymanie nic poprostu wiec moze dlatego tak bardzo niechcial

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestes na L4 to masz czas by tu byc- nie zrazaj sie jedym wpisem, kazdego czasem ponosi:) tu nie raz sa dziwne wpisy ale chyba wiekszosc stara sie nie wtykac dalej nosa i zmienia sie temat:)
    moze hormony?:)

chociaz ja u siebie nie zauwazylam zadnego rozdraznienia:)

kazdy ma prawo do swojego zdania i trzeba to uszanowac:)

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ? lubie jak ta Indila spiewa:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje słoneczna, tylko ze to był potem ciąg wpisów i drążenie tematu.. no ale juz staram sie zapominać o tym... :-)

jestem za szanowaniem zdania innych, wypowiedziałam wtedy tylko swoje, nic więcej.. ;-)

czasem hormony buzują :D hihi racja

boje sie, ze zasiedze sie na tym L4 i nie bedzie mi sie chciało isc do pracy po tym wszystkim.... oby tylko szczesliwie donosić i urodzić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:47

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś popłynęłam ze smakami. Byliśmy na pysznej pizzy a zaraz będę wcinać lody movenpick śmietankowe z orzechami słodzone syropem klonowym, poezja smaku! :)

Madlene, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak urodzisz to ile bedziesz w domu ? pol roku czy pol?
    ja jak dostane w miare macierzynski to zostane rok.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja też mam w piątek prenatalne, będzie 5 tygodni od ostatniego "widzenia" :) już się nie mogę doczekać, tymczasem remont... ale już widać końcówkę... uffff
    :)
    cath wrote:
    No i to mi sie podoba!! Mamy sie wspierać a nie się żreć o jakies pierdoły <3 tyle miłości wam wysylam <3 <3 <3
    Ja mam w piatek prenatalne. Nie boje sie ale chcialabym byc juz po. Chce juz wiedzieć co i jak :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa lody!!! Też chcę też chcę!!! ;);)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko! ja zjadlam krowke jedna i zyje:) nie wiem kiedy zjadlam cos slodkiego..
    wyjelam venflon, nie moge z tym - bola mnie od razu zyly po jednym dniu.

w szpitalu tez tak mialam

moze jutro bedzie juz dobrze bo do pracy na caly dzien ide

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Aaaaa lody!!! Też chcę też chcę!!! ;);)
    Wczoraj koleżanka opowiedziała mi "kwintesencję ciąży":
    "Najpierw zjadłam lody, potem zjadłam śledzia a potem się popłakałam"... coś w tym jest ;)

Sue, Fedra, Topola lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ