Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Anusia811 wrote:Sue a czym się zajmujesz? Ja też pracuje na dwie zmiany ale druga jest do 17:30, więc nie jest źle i tak właśnie będę pracować cały następny tydzień.
-
alternatywa wrote:chociaż dopiero oczy otworzyłam jak lekarz opisał mi pokrótce czemu ciąża bliźniacza jest zwiększonego ryzyka... wystraszyłam się nawet bardzo....
ale jeszcze nie wiem co mnie czeka, także mówię sobie, że w ciążach pojedynczych też jest wiele komplikacji i różnie się kończą, tak samo różnie przebiegają ciąże mnogie, jedne idealnie inne z problemami
i mimo że jestem taką kruszyną w całej rodzinie to mi się bliźnięta trafiły i muszę nabrać sił aby je nosić, donosić i dbać o nie:)
dużo zdrówka dziewczyny dla was i waszych pociech pod serduszkiem:)
Kochana Ciaza blizniacza jest wysokiego ryzyka ale chyba nie kazda.Mam duzo znajomych z bliznietami i wszystko jest ok.Urodzily sie zdrowe i w terminie.Ja sama bylam w ciazy blizniaczej tylko ze moj przypadek byl najgorszy,bo to byly bliznieta jednojajowe ze wspolnym lozyskiem i niestety stracilam dzieci.Jesli mialy by swoje lozyska to by bylo ok.Nie martw sie na zapas i mysl pozytywnie ze za 9 mies przytulisz 2 kruszynki
alternatywa lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Prowadzę szkolenia, firma pracuje do 22, wiec tak musze byc w pracy. Ale jeszcze tylko troche i poproszę gina o l4. We wrzesniu mam zaplanowany urlop, wiec wezme l4 wcześniej, zeby urlop sobie wybrać po macierzyńskim zamierzam tez wówczas zmniejszyć etat do 1/2, dzięki czemu urlop sie przemnoży przez 2:) i tak, z 26 dni zrobi sie 42 dni z Maluszkiem wiecej:)
-
juska19 wrote:hej kobietki wlasnie wrocilam od lekarza wszystko dobrze ale serduszka nie slyszalam bo lekarz stwierdzil ze jeszcze za wczesnie (taki sprzet maja w gp )powiedzial ze jak pojdziemy na usg 8 sierpnia wtedy napewno bede miala usg i uslysze serduszko teraz probowal sprawdzic czy bedzie slychac bo sie uparlam ze powinno ale tylko bylo pokazane ze bije 125
Ja jak bylam u lekarza w 8 tyg to mi powiedzial ze on nie zbada serca bo do 12 tyg nie powinno sie tego robic,bo moze zaszkodzic dziecku.Pokazal mi tylko na usg jak bije serce i zbadal parametry bicia.W poprzedniej ciazy inny lekarz normalnie zbadal i nic nie mowil wiec sama nie wiem jak to jest do konca. -
hejka, co tu u Was??
byłam na wizycie w poniedziałek, odkleja mi sie kosmowka i mam krawiaka ;/
nie było krwawień, ale musze lezec..tak bywa, jak sie zapominało, ze jest sie w ciazy;/
no i nici z wakacji w sierpniu. Jak któras chce to moge odstapic:)
mam nadzieje, że u Was lepiej i wszystkie zdrowe jak rybki -
hej słoneczna, a szczerze, jakos po ostatnim razie sie zraziłam chciałam dobrze, to zostałam "zjechana" nawet Was nie sledziłam od tamatej pory...
tak jakoś przykro było... nie lubie sie kłocić, i nie lubie jak ktoś kogoś poniża.
dobrze ze zjadłas i nie zwrociłas
moje mdłosci tez mineły... ale w zamian za nie wskoczyła ta kosmówka odklejajaca sie trzeba sie jednak oszczedzac, dobrze, ze jestem na L4...Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:29
-
jestes na L4 to masz czas by tu byc- nie zrazaj sie jedym wpisem, kazdego czasem ponosi:) tu nie raz sa dziwne wpisy ale chyba wiekszosc stara sie nie wtykac dalej nosa i zmienia sie temat:)
moze hormony?
chociaz ja u siebie nie zauwazylam zadnego rozdraznienia:)
kazdy ma prawo do swojego zdania i trzeba to uszanowac:)Groszek lubi tę wiadomość
-
Masz racje słoneczna, tylko ze to był potem ciąg wpisów i drążenie tematu.. no ale juz staram sie zapominać o tym...
jestem za szanowaniem zdania innych, wypowiedziałam wtedy tylko swoje, nic więcej..
czasem hormony buzują hihi racja
boje sie, ze zasiedze sie na tym L4 i nie bedzie mi sie chciało isc do pracy po tym wszystkim.... oby tylko szczesliwie donosić i urodzić!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:47
-
Cath, ja też mam w piątek prenatalne, będzie 5 tygodni od ostatniego "widzenia" już się nie mogę doczekać, tymczasem remont... ale już widać końcówkę... uffff
cath wrote:No i to mi sie podoba!! Mamy sie wspierać a nie się żreć o jakies pierdoły tyle miłości wam wysylam
Ja mam w piatek prenatalne. Nie boje sie ale chcialabym byc juz po. Chce juz wiedzieć co i jak