X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue a czym się zajmujesz? Ja też pracuje na dwie zmiany ale druga jest do 17:30, więc nie jest źle i tak właśnie będę pracować cały następny tydzień.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chce pracować do końca września ;)

A potem lenistwooooo ;)

Sue lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusia811 wrote:
    Sue a czym się zajmujesz? Ja też pracuje na dwie zmiany ale druga jest do 17:30, więc nie jest źle i tak właśnie będę pracować cały następny tydzień.
    Prowadzę szkolenia, firma pracuje do 22, wiec tak musze byc w pracy. Ale jeszcze tylko troche i poproszę gina o l4. We wrzesniu mam zaplanowany urlop, wiec wezme l4 wcześniej, zeby urlop sobie wybrać po macierzyńskim ;) zamierzam tez wówczas zmniejszyć etat do 1/2, dzięki czemu urlop sie przemnoży przez 2:) i tak, z 26 dni zrobi sie 42 dni z Maluszkiem wiecej:)

• maja35 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alternatywa wrote:
    chociaż dopiero oczy otworzyłam jak lekarz opisał mi pokrótce czemu ciąża bliźniacza jest zwiększonego ryzyka... wystraszyłam się nawet bardzo....

ale jeszcze nie wiem co mnie czeka, także mówię sobie, że w ciążach pojedynczych też jest wiele komplikacji i różnie się kończą, tak samo różnie przebiegają ciąże mnogie, jedne idealnie inne z problemami

i mimo że jestem taką kruszyną w całej rodzinie to mi się bliźnięta trafiły i muszę nabrać sił aby je nosić, donosić i dbać o nie:)

dużo zdrówka dziewczyny dla was i waszych pociech pod serduszkiem:)

Kochana Ciaza blizniacza jest wysokiego ryzyka ale chyba nie kazda.Mam duzo znajomych z bliznietami i wszystko jest ok.Urodzily sie zdrowe i w terminie.Ja sama bylam w ciazy blizniaczej tylko ze moj przypadek byl najgorszy,bo to byly bliznieta jednojajowe ze wspolnym lozyskiem i niestety stracilam dzieci.Jesli mialy by swoje lozyska to by bylo ok.Nie martw sie na zapas i mysl pozytywnie ze za 9 mies przytulisz 2 kruszynki :-)

alternatywa lubi tę wiadomość

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze chciałam mieć bliźniaki ;)
    Gratuluję bardzo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:12

alternatywa lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Anusia811 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Prowadzę szkolenia, firma pracuje do 22, wiec tak musze byc w pracy. Ale jeszcze tylko troche i poproszę gina o l4. We wrzesniu mam zaplanowany urlop, wiec wezme l4 wcześniej, zeby urlop sobie wybrać po macierzyńskim ;) zamierzam tez wówczas zmniejszyć etat do 1/2, dzięki czemu urlop sie przemnoży przez 2:) i tak, z 26 dni zrobi sie 42 dni z Maluszkiem wiecej:)
    Ja chce pracować do momentu jak dam rade żeby na l4 iść jak najpóźniej :) bo w domu bym oszalała :)

• maja35 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    juska19 wrote:
    hej kobietki wlasnie wrocilam od lekarza wszystko dobrze ale serduszka nie slyszalam bo lekarz stwierdzil ze jeszcze za wczesnie (taki sprzet maja w gp )powiedzial ze jak pojdziemy na usg 8 sierpnia wtedy napewno bede miala usg i uslysze serduszko teraz probowal sprawdzic czy bedzie slychac bo sie uparlam ze powinno :P ale tylko bylo pokazane ze bije 125 :)

Ja jak bylam u lekarza w 8 tyg to mi powiedzial ze on nie zbada serca bo do 12 tyg nie powinno sie tego robic,bo moze zaszkodzic dziecku.Pokazal mi tylko na usg jak bije serce i zbadal parametry bicia.W poprzedniej ciazy inny lekarz normalnie zbadal i nic nie mowil wiec sama nie wiem jak to jest do konca.

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, co tu u Was??

byłam na wizycie w poniedziałek, odkleja mi sie kosmowka i mam krawiaka ;/
    nie było krwawień, ale musze lezec..tak bywa, jak sie zapominało, ze jest sie w ciazy;/

no i nici z wakacji w sierpniu. Jak któras chce to moge odstapic:)
    mam nadzieje, że u Was lepiej i wszystkie zdrowe jak rybki :)

relge6yd309xm1zq.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witaj Groszku:) czemu z nami nie piszesz?

u mnie wyszla pyszna zupa- zjadlam na 3 razy male porcje, bez zwrotu:)

Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej słoneczna, a szczerze, jakos po ostatnim razie sie zraziłam :( chciałam dobrze, to zostałam "zjechana" :( nawet Was nie sledziłam od tamatej pory...
    tak jakoś przykro było... nie lubie sie kłocić, i nie lubie jak ktoś kogoś poniża.

dobrze ze zjadłas i nie zwrociłas :)
    moje mdłosci tez mineły...:-) ale w zamian za nie wskoczyła ta kosmówka odklejajaca sie :( trzeba sie jednak oszczedzac, dobrze, ze jestem na L4...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:29

relge6yd309xm1zq.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w irlandii nawet jak sie dzieje cos wczesniej niz do 12 tyg to nic nie robia nie daja tabletek na podtzymanie nic poprostu wiec moze dlatego tak bardzo niechcial

relge6yd0kju1g7d.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestes na L4 to masz czas by tu byc- nie zrazaj sie jedym wpisem, kazdego czasem ponosi:) tu nie raz sa dziwne wpisy ale chyba wiekszosc stara sie nie wtykac dalej nosa i zmienia sie temat:)
    moze hormony?:)

chociaz ja u siebie nie zauwazylam zadnego rozdraznienia:)

kazdy ma prawo do swojego zdania i trzeba to uszanowac:)

Groszek lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie ? lubie jak ta Indila spiewa:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Groszek Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz racje słoneczna, tylko ze to był potem ciąg wpisów i drążenie tematu.. no ale juz staram sie zapominać o tym... :-)

jestem za szanowaniem zdania innych, wypowiedziałam wtedy tylko swoje, nic więcej.. ;-)

czasem hormony buzują :D hihi racja

boje sie, ze zasiedze sie na tym L4 i nie bedzie mi sie chciało isc do pracy po tym wszystkim.... oby tylko szczesliwie donosić i urodzić!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2014, 19:47

relge6yd309xm1zq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja dziś popłynęłam ze smakami. Byliśmy na pysznej pizzy a zaraz będę wcinać lody movenpick śmietankowe z orzechami słodzone syropem klonowym, poezja smaku! :)

Madlene, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak urodzisz to ile bedziesz w domu ? pol roku czy pol?
    ja jak dostane w miare macierzynski to zostane rok.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, ja też mam w piątek prenatalne, będzie 5 tygodni od ostatniego "widzenia" :) już się nie mogę doczekać, tymczasem remont... ale już widać końcówkę... uffff
    :)
    cath wrote:
    No i to mi sie podoba!! Mamy sie wspierać a nie się żreć o jakies pierdoły <3 tyle miłości wam wysylam <3 <3 <3
    Ja mam w piatek prenatalne. Nie boje sie ale chcialabym byc juz po. Chce juz wiedzieć co i jak :)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa lody!!! Też chcę też chcę!!! ;);)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spoko! ja zjadlam krowke jedna i zyje:) nie wiem kiedy zjadlam cos slodkiego..
    wyjelam venflon, nie moge z tym - bola mnie od razu zyly po jednym dniu.

w szpitalu tez tak mialam

moze jutro bedzie juz dobrze bo do pracy na caly dzien ide

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Aaaaa lody!!! Też chcę też chcę!!! ;);)
    Wczoraj koleżanka opowiedziała mi "kwintesencję ciąży":
    "Najpierw zjadłam lody, potem zjadłam śledzia a potem się popłakałam"... coś w tym jest ;)

Sue, Fedra, Topola lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 207 208 209 210 211 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ