WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a na co Wy tak czekacie w tym lutym? :) Może jak zrobimy z siebie wariatki to porody szybciej nadejdą :)

Szukam weny na jakieś dobre ciasta! Jakieś propozycje? Rodzinka dzisiaj wpada i wypadałoby ich czymś ugościć, a nie ma nic gorszego niż brak ciasta do kawki ;)

Penelope, Sue, asia888, LadyMK lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Szukam weny na jakieś dobre ciasta! Jakieś propozycje? Rodzinka dzisiaj wpada i wypadałoby ich czymś ugościć, a nie ma nic gorszego niż brak ciasta do kawki ;)
    Angelcia, teraz to tylko torcik daktylowy ;)
    http://kuchnialidla.pl/product/torcik-daktylowy

megg lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia i ebrzozowska gratuluję pociech!!

Ciekawe co z Suri.

Angelcia j wczoraj zrobiłam marchewkowe :) a przepis na daktylowe zapisałam, może kiedyś zrobię ;)

U nas też piękne słoneczko, pewnie za jakąś godzinkę też wybierzemy się z mężem na spacer. Teraz nie możemy bo buraczki do obiadu się gotują i zmywarka działa.

c7hyim7.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)

Nawet nie staram się doczytać tej książki jaką napisałyście :)

Sylwia - gratulacje ! No i siły i zdrówka :)

Nie wiem czy lubicie taki typ muzyki,ale znalazłam śliczną piosenkę o oczekiwaniu na Syna, ma piękny tekst może Wam się spodoba, choć trudno ją znaleźć w dobrej jakości autor Skubas - Kołysanka. Może któraś z Was zna bo widziałam,ze Comy i Strachów słuchacie :)
    Zawsze płaczę przy tej piosence .. :)

co do ciasta to ja mam jedno bezkonkurencyjne - murzynka :) jakby co mogę napisac przepis,robi się w miare szybko i prosto

Januszkowa lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu ja już nawet nie patrzę na to co polecają na szybszy poród - wręcz omijam szerokim łukiem! Dla mnie to "pic na wodę - fotomontaż". Już mam gdzieś herbatkę z liści z malin, bawienie się cyckami, bieganie po schodach i proszenie się Ady o opuszczenie lokalu - a siedź se, tylko jak Ci ciasno to nie narzekaj, ja chciałam dobrze :)

Bietka właśnie marchewkowe zrobię na pewno, ale wolę zrobić 3 rodzaje na malutkich blaszkach, niż jedno na wielkiej - tak dla róznorodności. Ja do marchewkowego daję jeszcze gorzką czekoladę, orzechy lub migdały i jest super!

Boroniówka kocham murzynka, daj przepis jeśli masz pod ręką i to nie problem <3

Bietka, cath, asia888, Penelope lubią tę wiadomość

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri w ostatniej wiadomości napisała,że jak nie będzie pisać to znaczy że rodzi :) to czekamy na dobre wieści :)

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia dokladnie tak na mnie tez nic nie dziala wiec nie ma co sie spinac, co ma byc to bedzie pewne jest ze w tym miesiacu bedziemy mamusiami :)

A moze znacie ciekawe przepisy na ciasta bez maki pszennej? Moj M. niestety ma celiakie takze utrudnienia mam w kuchni.

Suri juz pewnie tuli maluszka :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Sylwiaa, ebrzozowska gratuluje! Fajnie, że macie już maluszki przy sobie :)

U mnie nic nowego :) Noc ok, dzieć siedzi grzcznie, troszkę się tylko rozciąga.

Pogoda piękna, trzeba zaraz wyruszyć na spacerek :)

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiu ja już nawet nie patrzę na to co polecają na szybszy poród - wręcz omijam szerokim łukiem! Dla mnie to "pic na wodę - fotomontaż". Już mam gdzieś herbatkę z liści z malin, bawienie się cyckami, bieganie po schodach i proszenie się Ady o opuszczenie lokalu - a siedź se, tylko jak Ci ciasno to nie narzekaj, ja chciałam dobrze :)

Bietka właśnie marchewkowe zrobię na pewno, ale wolę zrobić 3 rodzaje na malutkich blaszkach, niż jedno na wielkiej - tak dla róznorodności. Ja do marchewkowego daję jeszcze gorzką czekoladę, orzechy lub migdały i jest super!

Boroniówka kocham murzynka, daj przepis jeśli masz pod ręką i to nie problem <3

Murzynek :
    1 margaryna (ja używam Palmy bo moim zdaniem jest najlepsza)
    1/2 szklanki wody
    4-5 łyżek ciemnego kakao
    2 szklanki cukru
    1 cukier wanilinowy
    Te składniki wrzucić razem do garnka ,zagotować i ostudzić

Później
    6 jajek, rozdzielić zółtka od białek, białka ubić na pianę
    żółtka dodać do ostudzonej masy razem z 2-3 szklanek mąki krupczatki (ja zawsze przesypuje przez sitko bo jest pulchniejsza) i 1 łyżeczką proszku do pieczenia.
    Ubite białka dodać do całej masy,delikatnie połączyć.
    Piec około 50 min w tem 170 stopni

MOżna polać czekoladową polewą,dodać orzechy albo inne ciekawe pierdoły :)

angelcia lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a moze jakies zastępstwo pszennej maki? Kukurydziana maka nie jest bezglutenowa?
    Rzeczywiscie ciężko, ciekawe czy Wasze dziecko to odziedziczy, bo to genetyczne chyba?
    Moja koleżanka ma celiakie, to rzeczywiscie jest utrudnienie czasem.

Dziewczyny, co Wy takie niecierpliwe:) u nas dopiero Cath, penelope i Bietka (chyba) są już po terminie, na resztę przyjdzie czas:) spokojnie, a jak sie bedziemy nawzajem nakręcać to tym bardziej się spowolni:)

Jak gdzies wychodzimy z P i on mi każe się spieszyć to mu mowię
    "Nie poganiaj, bo bedzie wolniej" :)
    Moj niech sobie siedzi grzecznie do terminu.

Gosiak, Bietka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosół już zjadłam - na śniadanie jak wariatka!
    Czas się ubrać, wyjść z Milusińskim i dać się pochłonąć ciastom... :)Jesli któraś chętna to zapraszam na kawę :P
    Za oknem słoneczko więc trzeba korzystać.

Sue, maja35, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zjadlam jogurt z musli i siemieniem lnianym i idziemy chyba na spacerek.
    Ciekawe kto teraz do porodu ???

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie tez abstrakcja! Na dzien dzisiejszy wydaje mi sie ze ciagle bede juz w ciazy...

ja to bym karpatke zjadla albo serniczek na zimno :) moze tez cos napioke z nudow :D

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to się tej pełni boję, może się wtedy dużo ruszyć ,a ten łysy kolega na niebie już dziś w nocy mocno dawał czadu

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i witam sie w 37 tyg w koncu i u mnie wybil :) za tydzien zaczynam z Wami narzekac dziewczyny!!!!

Sue, Lara 82, Januszkowa, Laurka, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, bo mimo,że jestem pod małopolskie to wybieram się rodzić do Katowic bo mam tam lekarza,a do Krk dalej ,tylko,ze wymagają czegoś takiego jak karta ubezpieczenia NFZ, oczywiście ubezpieczona jestem,ale takiej karty fizycznie nie posiadam, mogłąby mi któraś udzielić jakiejś info czy to faktycznie muszę mieć czy wystarczy dowód i umowa o pracę w razie czego jako dowód,że składki są płacone?

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, u mnie wymagają tylko dowód osobisty - teraz mają przecież system, w którym wszystko mogą sprawdzić, chyba eWUŚ.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, bo mimo,że jestem pod małopolskie to wybieram się rodzić do Katowic bo mam tam lekarza,a do Krk dalej ,tylko,ze wymagają czegoś takiego jak karta ubezpieczenia NFZ, oczywiście ubezpieczona jestem,ale takiej karty fizycznie nie posiadam, mogłąby mi któraś udzielić jakiejś info czy to faktycznie muszę mieć czy wystarczy dowód i umowa o pracę w razie czego jako dowód,że składki są płacone?

Hej ja z cz-wy i tez do K-c rodzis jade, ale to slaskie jest. Takze karte NFZ mamy w woj. slaskim od dawna i ta karta sie rejestrujemy wszedzie, wkladaja to w czytnik i wszystko o nas wiadomo. Mysle ze nie masz jak taka karte wyrobic bo nie mieszkasz w slaskim, wiec na pewno musisz miec jakies dokumenty swiadczace o ubezpieczwniu.
    Tak naprawde uwazam, ze powinnas zadzwonic do szpitala gdzie chcesz rodzic na ginekologiczna IP i wszystkiego sie dowiedziecmabys miala 100% pewnosci ze Cie przyjma i nie odesla. Ja bym tak zrobila.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka dzwoniłam w tej sprawie do ZUS-u, bo na stronie szpitala było napisane, że wymagają potwierdzenia ubezp. Powiedzieli mi, że teraz wszystko jest w systemie i nic nie muszę mieć. Więc informacja na stronie szpitala musiała być nieaktualna.

Boroniówka lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha no i nie wiem jak nasza karta NFZ ma sie do systemu Ewus bo wlasnie to co mamy w slaskim od bardzo dawna to wlasnie taki podobny system I po wprowadzeniu ewusia ja jako mieszkanka slaskiego nie zauwazylam roznicy, nadal posluguje sie ta sama karta, z niej drukuja mi recepty itd.
    Tyle wiem, ja bym dzwonila do szpitala.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2095 2096 2097 2098 2099 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ