WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie rowniez piersi bola jak cholera, a sutki to jakas masakra, nawet nie moge dotknac nie wiem czemu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dwie łyżeczki mielonego siemienia lnianego zalewam wrzątkiem, mieszam dokładnie i jak trochę ostygnie wypijam całość.

Gosia mam niemielony,czy w takiej sytuacji tak samo się go przygotowuje i później tylko ten klej się pije?

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam plan na wieczór dość ambitny - właśnie przygotowuję kolację, poczekam aż się uleży i poćwiczę sobie z Angeliką Pióro :)
    Później dłuuuuuga kąpiel, herbatka z malin i może jakiś film sobie obejrzę :)
    Mam Blue Jasmine na dvd, to w sumie dobry pomysł.

Zdrzemnęłam się dziś 45 minut, mam nadzieję, że nie będę mieć problemów z zaśnięciem.

derii84 lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue pije niemielony, może pomoże ;) ale chyba razem z ziarenkami też się spożywa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też piersi bolą i w dodatku mam na nich sporo rozstępów. Ostatnio zaczęłam je smarować olejkiem migdałowym.
    Mój maluszek też dziś jakiś leniwy. Nie lubię jak taki jest, no ale czuję go więc pewnie też może mieć gorszy dzień

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosia mam niemielony,czy w takiej sytuacji tak samo się go przygotowuje i później tylko ten klej się pije?

Spokojnie może być niemielony, ale wtedy razem z ziarenkami.

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, a czy będzie ten sam efekt jeśli będę to siemię zajadała razem z jogurtem?

951c9e183b.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dzis byla u mnie kuzynka z K-wic jest 4 lata mloddza a ma juz coreczke 6 lat i synka 2latka. Gadalysmy o porodzie i rodzila na raciborskiej obydwoje dzieci, corke z zoo, a przy synu nie zdarzyli podac. Mowi ze roznica straszna i poleca zoo bo duzo lepiej wspomina pierwszy porod. Kolejna osoba mi to mowi. Oczywiscie szanuje wybor rodze brz znieczulenia bo wiele kobiet jest silnych i da rade. Choc mysle, ze wiele kobiet ulega presji ze zoo jest zle i wola cierpiec zamiast sobie ulzyc skoro zyjemy w czasach ze jest taka mozliwosc. Mysle, ze racje miala anestazjog z ktora mialam konsultacje, ze pomimo dostepnosci zoo bierze to mniej kobiet niz oni by sie spodziewali.
    Ja nie bede grala bohatera chce zoo skoro zyje w czasach, gdzie nie musze cierpiec i chce dobrze wspominac moj porod. :-)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie piekna pogoda, blekitne niebo, slonce, brak wiatru i tylko -6'C. To pojechalam sobie do sklepu po mleko i jakies pierdoly. Oczywiscie dzisiejszej nocy ta sielanka sie skonczy, bo znowu "snow emergency" az do srody! Szlag mnie trafia - za kazdym razem to samo w kazdy poniedzialek!

No ale nic to. Od dwoch godzin czuje jakby mi sie dziecko wkrecalo w pipke. Takie wiercenie w szyjce czy cos, jakby mi ktos tam grzebal. Czasami az w kosci miednicznej zaboli. Nie wiem o co chodzi.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sama miele te siemie w blenderze

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:

Niemielony trzeba zagotować, żeby zrobił się odpowiedni żel. Po samym zalaniu nie bardzo wychodzi.
    Czasem piłam sam żel a czadem z ziarenkami. Używałam na ból gardła na początku ciąży. Gluty przeokropne ale skuteczne;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:29

relgwn15ilhiioyg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara im blizej porodu, tym mniej mam przeciwko zoo. Boje sie tego tylko dlatego, ze sa przypadki, nawet tu wspominane, ze po podaniu go ustala akcja porodowa. Moja najlepsza przyjaciolka tak miala. Wiec ja sie tym bardziej tego cykam, bo w USA ponoc mocniejsza dawke strzelaja. Moj pseudoprowadzacy lekarz powiedzial mi, ze jak bez znieczulenia, to bede mogla chodzic i robic co chce a jakiej pozycji chce; natomiast jesli bedzie znieczulenie, to juz sie chodzic nie da, znaczy sie zero czucia w nogach. Nie wiem czy to fajnie.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, u mnie nie ma wyboru...bo nie ma zzo ;) jest tylko gaz, który ma za zadanie pomóc w oddychaniu

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    U mnie piekna pogoda, blekitne niebo, slonce, brak wiatru i tylko -6'C. To pojechalam sobie do sklepu po mleko i jakies pierdoly. Oczywiscie dzisiejszej nocy ta sielanka sie skonczy, bo znowu "snow emergency" az do srody! Szlag mnie trafia - za kazdym razem to samo w kazdy poniedzialek!

No ale nic to. Od dwoch godzin czuje jakby mi sie dziecko wkrecalo w pipke. Takie wiercenie w szyjce czy cos, jakby mi ktos tam grzebal. Czasami az w kosci miednicznej zaboli. Nie wiem o co chodzi.

Ja też mam takie wkręcanie główki... Boki to okrutnie

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Niemielony trzeba zagotować, żeby zrobił się odpowiedni żel. Po samym zalaniu nie bardzo wychodzi.
    Czasem piłam sam żel a czadem z ziarenkami. Używałam na ból gardła na początku ciąży. Gluty przeokropne ale skuteczne;-)

Ja takie jadałam z jogurtem to zalewałam wrzątkiem i zostawiałam pod przykryciem na noc. Wtedy rano konsystencja była ok. Ale łatwiej chyba faktycznie z mielonym

951c9e183b.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zdecydowana raczej na ZZO. Wychodzę z założenia, że jeśli można sobie ulżyć to to zrobię. Ale podobno nie w każdym przypadku jest to dobre rozwiązanie, bo czasem niepotrzebnie zwalnia całą akcję

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Sue pije niemielony, może pomoże ;) ale chyba razem z ziarenkami też się spożywa.

Ja zalewam wodą i trochę gotuję (tak ok 7 minut), żeby się zrobił taki kisiel. Piję to razem z ziarenkami. dodaję trochę soku z malin albo borówek, bo inaczej mi nie wchodzi.

• asia888 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez biore zzo, nie kryje sie z tym i nie widze w tym nic zlego, jest przeciez po to zeby pomoc nam kobietom,
    w PL jest inaczej, ale za granica jest rzadko spotykane rodzenie bez zzo, tu wszyscy biora, jest to norma i lekarze zachecaja
    uwazam ze to duzy plus porod bez bolu i ewentualnej traumy po nim, i mniej strachu, stresu dla siebie i dziecka szczegolnie u kobiet z niskim progiem bolu

Gosiak, Lara 82, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki mam prób bólu to pewnie dowiem się podczas porodu :)

Gosiak lubi tę wiadomość

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, prawidłowo podane ZZO absolutnie nie zabiera władzy w nogach, dalej mozna chodzić i robić co się chce. Chyba, że faktycznie u Was dużo większa dawka i od tego się traci czucie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2103 2104 2105 2106 2107 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ