WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie tak się wtrącę , bo byłam na spotkaniu odnośnie zzo i kobita mówiła,że zależy od dawki - u nas dawka jest mniejsza i działa 2h a jak jest potrzeba to dostaje się drugą, chodzi o to by nie przesadzić, bo właśnie można np.stracić czucie w nogach a nie o to chodzi :)

Gosiak, agaaa28 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja też nie będę grać bohaterki, o nie nie! Na początku chcę spróbować niefarmakologicznych sposobów, zresztą, będę słuchać położnej.
    Jak kiedyś ćwiczyłam z Chodakowską, ona często mówiła "Twoje ciało może więcej niż podpowiada Ci umysł". Coś w tym jest - jak biegałam, zawsze miałam kryzys 5 kilometra :) Wydawało mi się, że już nie dam rady, że muszę wracać - jak przekroczyłam 5,5 to już mogłam biec i biec z uśmiechem na ustach :)
    Może z porodem będzie u mnie podobnie. Nigdy nie byłam w tak ekstremalnej sytuacji, więc teraz mogę sobie gdybać :P

Gosiak, agaaa28, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja Wam w sumie zazdroszczę tego zzo...ale jednak z drugiej strony... chcę poczuć ten ból :P
    wiem, że będę ryczeć, bo tak mam jak czuję się bezsilna, ale potem następuję nowy ładunek energii :)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • beszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

przepraszam, ze sie wtracam ;) chcialam sie zapytac na co pijecie to siemie lniane? pomaga to jakos podczas porodu?

co do zoo, to ja raz rodzilam z a raz bez...teraz chcialam bez, ale im blizej porodu to jestem jednak za zoo ;)

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beszka wrote:
    Hej :)

przepraszam, ze sie wtracam ;) chcialam sie zapytac na co pijecie to siemie lniane? pomaga to jakos podczas porodu?
    Tak, siemię lniane powinno się pić od 36 tc - powoduje dobry poślizg w drogach rodnych przez co ułatwia poród.

http://zyciewpakiecie.blogspot.com/2013/11/38-tc-jak-miec-fajny-porod.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 21:02

beszka lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodzilam bez zadnego znieczulenia. Nie powiem bo lekko nie bylo i nie raz pytalam czy nie moga mi czegos podac ale dalam rade. Ze skurczami z kregoslupa meczylam sie dobe. Pozniej na porodowce przy badaniu polozna niechcacy przebila pecherz plodowy, szybko na fotel i w ciagu 10 min Kubus byl na swiecie. Zdazylam 2 razy przec. Kiedy dali mi mlodego wszystkie bole poszly w zapomnienie.

Jedno jest pewne ze znieczuleniem czy bez urodzimy :)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Niemczech znieczulenie zzo -PDA tak to sie tutaj nazywa dostepne jest w kazdym szpitalu z tego co sie orientuje, jak bylam zapisac sie na porod to polozna mowila ze juz przy 3cm rozwarcia daja, ale czasem akcja idzie tak szybko ze nie ma sensu podawac, bo wlasnie moze akcje opoznic. Wlasnie mowila zeby sluchac poloznej, ktora bedzie sie mna zajmowac, bo ona wie czy to moze kobiecie pomoc czy zle wplynac... bo wie mniej wiecej ile taki porod jeszcze potrwa.

Ja sie nastawiam na porod bez znieczulenia, a jesli nie bede wytrzymywac to biore te PDA;)

oar843r8kh12ukn4.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Troche sie martwie o Suri bo sie nie odzywa, a z tego co mi sie wydaje ona miala neta w tel. A to jednak cala sobota i niedziela juz minela.
    Suri daj jakis znak?

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszcie moze esa do Suri?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Suri wczoraj dopiero pojechała do szpitala i to późnym popołudniem, więc może dziś już tuli Maleńką i odpoczywa :)
    Mnie się też wydawało, że pisała w piątek i specjalnie jeszcze jej posta szukałam ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, kolacja leży grzecznie w żołądku, więc ja się odmeldowuję do ćwiczeń a później do wanny :)

• beszka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, dzieki za odp. :) to zaczynam pic od 36t :)

Gosiak lubi tę wiadomość

***** Gang 18+ *****
    epAcp2.png

NO
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mnie juz dawno kolezanka pytala czy u mnie daja takie co odbiera wladze w nogach czy nie, bo podobno dawka jest sporo wieksza. Wtedy powiedzialam, ze nie mam bladego pojecia, ale od trzydziestegoktoregos tygodnia zadaje pytania odnosnie porodu i ichniejszych zwyczajow na kazdej wizycie i to o braku wladzy w nogach padlo wprost z ust lekarza w dpowiedzi na moje pytanie o akceptowalne pozycje do rodzenia.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Derii, twardnienia mam, pospałam, Zjadłam jak mało kiedy, zmęczenie czuję hmmmm lubię Twoją "przepowiednię" :)
    derii84 wrote:
    A ja Ciebie pocieszę,ponieważ miałam pacjentkę na porodówce,która także była po masażu szyjki.Po tym miała bóle menstruacyjne,ba nawet brzuch twardniał,ale się uspokoiło.Tak jak Ty wzięła prysznic,pospała,wstała zjadła,znowu pospała bo czuła senność i ok 5 zaczęły się skurcze,a o 9 już miała córunię na brzuchu także never say never :)

Gosiak, derii84, Januszkowa lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc;)

Z tego co wiem to tutaj w FR jak juz sie dostaje znieczulenie to nie mozna chodzic. Nie wiem jakie jest one mocne - jaka dawka ale anstezjolog stanowczo mowila ze ani siusiu ani wstac;/ Wiec ta perspektywa mnie przeraza troche... I teraz nie wiem co gorsze czy bol porodowy czy bycie "niedolężną";/

Angélique89 lubi tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolek na kolacje zjedzony, 4 cukiereczki zjedzone, witaminki polkniete i herbatka z lisci malin wypita. Zaraz ide pod prysznic i do lozka. Oby przespac noc i zobaczymy co jutro gin powie.

Gosiak lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sue to jak wczoraj to ok mnie tez wydawalo sie ze w piatek.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie...
    czy spotkałyście się z takim czymś, że przed porodem się puchnie?
    moja bratowa kilka dni przed porodem napuchła baaardzo, teraz znajoma to samo ma (termin ma na 15.02)

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz dziewczyny ile naprodukowalyscie. Jestescie mistrzowskie w tym :-)

U nas leniwie dzis. Bylismy na zakupach i spacerze dookola bloku :-) potem obiadek i ja jeszcze troszke popracowalam bo sasiadka ublagala. Teraz juz w lozeczku po kapieli zalegam. Jutro koniecznie musze ustrzelic laryngologa i kupic sobie telefon bo ten mnie do szalu doprowadzi :-( wiec troche poganiam znowu. No coz.

Mam nadzieje ze Suri ma juz swoja kruszynke przy sobie bo tez sie martwie.

Dziewczyny nie odniose sie do waszych postow bo zdazylam juz pozapominac przepraszam. Milego wieczoru.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się tak cholernie boję tego wbijania igły, chyba przez to,ze mąż miał punkcje i widziałam jak się czuł,mam po prostu traumę,ale z 2 strony wiem jaki mam próg bólu ;/ więc chyba na jakąś małą dawkę jednak się zdecyduję bo nawet teraz się czasami zwijam jak chwyci mnie ból krzyża, chociaż pisałyscie,że jak się ma to twardnienie brzycha to nawet mozna przeoczyć skurcze,a ja mam to od 12 tc i już tak się przyzwyczaiłam,ze czasami myślę,ze coś jest nie tak jak tego nie ma ;)

Lara, cieszę się,ze masz kilka dobrych opinii o tym szpitalu, tymbardziej mam nadzieje,ze bez kłopotu zdążymy zajechać

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
‹‹ 2104 2105 2106 2107 2108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ