Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, dziewczyny, teraz czas na jakąś dziewczynkę!
Ale nie ma co narzekać - mamy 01.02 a już 12 dzieciaczków na świecie
Co do puchnięcia, matko, mam nadzieję, że uda mi się tego uniknąć - nie chcę na swoim ślubie wyglądać jak baleron!!
Poćwiczyłam sobie, cudownie, tego było mi trzeba!
Powiem Wam, że mój synek chyba będzie duży - jak zaczyna się ruszać i rozpychać to czuję go po dwóch stronach brzucha.Angélique89 lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:Pytanie do mam, która już mają poród za sobą - czy dzieciak się rusza w trakcie akcji? Przy tych początkowych skurczach, odejściu wód czy kiedykolwiek? Zastawia mnie to.
Tak, trochę mniej ale się rusza - wypycha bardziej niż kopie - u mnie tak bylo. Potem jak są częste skurcze to ja np nie czulam ruchów, bo skupialam się na tym ze idzie skurcz, ale to nie oznacza ze dziecko siedzi w miejscu.
No i jak mi wody pociekly o 4:30 to skurcze zaczelam czuć ok 15 chyba. -
Też mam pytanie do tych rozpakowanych jak to jest z tym ruszaniem się dziecka podczas rozpoczętej akcji porodowej ale i wcześniej. Byłam przekonana, że gdy zbliża się poród to dziecko się uspokaja, mało rusza, nie czka itd. a Tu dziś na mamazone czytam, że dziecko przed porodem jest bardzo aktywne.
No to jak to jest w końcu?
Moje dziecko ostatnio jest wybitnie aktywne i myślałam, ze jeszcze troszkę a tu się okazuje, ze może jest nadzieja? -
Angélique89 wrote:Też mam pytanie do tych rozpakowanych jak to jest z tym ruszaniem się dziecka podczas rozpoczętej akcji porodowej ale i wcześniej. Byłam przekonana, że gdy zbliża się poród to dziecko się uspokaja, mało rusza, nie czka itd. a Tu dziś na mamazone czytam, że dziecko przed porodem jest bardzo aktywne.
No to jak to jest w końcu?
Moje dziecko ostatnio jest wybitnie aktywne i myślałam, ze jeszcze troszkę a tu się okazuje, ze może jest nadzieja?
No u mnie dzień przed porodem czkala 3 razy ale krótko, tak do minuty. A ruszala się tak, ze hoho. Wygladalo to tak jakby się tam ustawiala do tego kanalu, widzialam tylko falowanie na brzuchu. Ale jak wody mi pociekly to juz takie wypychanie wlasnie i w drodze do szpitala delikatne kopnięcia. Nie oznacza to, ze jest to regula. Podaje tylko jak to bylo u mnieAngélique89 lubi tę wiadomość
-
Też wyczytałam w swojej książce, że różnie dzieciaki reagują. Jedno robi się bardziej aktywne, drugie mniej, a jeszcze inne będzie się zachowywało jak zwykle. Tutaj chyba ciężko coś stwierdzić po tym. Aczkolwiek dobre to jest pytanie do tych już rozpakowanych jak to było w ich przypadku.
-
Z pierwszej ciazy nie pamietam jak to bylo -czy dziecko jest aktywne czy nie... sama jestem ciekawa.
A ja znowu mam skurcze... i to takie konkretne. Dwie noce temu mialam co 3 minutki przez godzine. Ale na szpital nie jechalam bo ze tak powiem "mialam jeszcze sporo w domu do zrobienia"I przeszlo. Teraz tez mam takie co 3 minuty- raz silniejsze a raz slabsze. Lzej boli jak chodze.. Czekam moze jakas akcja sie rozwinie;)
Angélique89, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
Lara82- Jestem tego samego zdania co do ZZO. Też mam kuzynkę, która urodziła dwoje dzieci, przy pierwszym miała znieczulenie, a przy drugim mówili jej, żeby nie brała, bo za chwile urodzi, mąż też ją stopował i powiedziała, że nigdy mu tego nie wybaczy.
Ja od wejścia na oddział wiem, że będę zgłaszać, że chce ZZO.
Penelope może faktycznie jeszcze się coś ruszy.asia888 lubi tę wiadomość
-
Kasiu gratulacje!
A ja wypilam wlasnie moja pierwsza herbatke na laktacje, nie wiedzialam ze to trzeba w mleku rozpuscicalez to slodkie!!! Az chec na slodycze przechodzi :p
Sue dziewczynka bedzie moja napewno we wtorekderii84, Sue, słoneczna 85, dorocia2324, Kasia_10.02 lubią tę wiadomość
-
Ja też powoli szykuję się do spania. Mój maluch jakiś dziś spokojny. Niby się trochę przeciąga i wypycha ale jest wybitnie spokojny. Nie lubię takich dni
wolę jak jest aktywny.
Mógłby już w sumie zbierać się do wyjścia. -
Piękna noc mi sie szykuje
Straszliwie mi niedobrze, dawno tak sie nie czułam. Zgaga tez jest , ale chyba szybciej zwymiotuje niż sie na dobre rozkręci.
Po co mi te chipsy byłyeh zachciało sie to teraz cierp. Masakra
Moj synek wyszalał sie do południa i teraz tez leniwie sie przeciąga tylko. -
Ciekawe czy ta noc przyniesie nam jakiegoś dzidziusia
Ja wykonałam swoj plan na dziś, leżę w łóżku i czekam aż wyschnie mi lakier na paznokciach u nóg:) jeszcze dosięgam:)
W przyszłym tygodniu umówię się do kosmetyczki na takie ogólne ogarnięcie przed porodem - frencha będę musiała zrobić przed szpitalem.
Jutro muszę zaliczyć rossmanna, szewca i florystkę i zrobic w końcu kwiatki, bo jak tak dalej pójdzie to do ślubu pójdę z kaktusem:)
Po tym zakichanym siemieniu lnianym mam zgage!
-
Witamy się już po wizycie
wieści mam takie,że mogę być następna,doslownie gin powiedziała,że już wszystko gotowe do porodu i tylko ta luteina jeszcze mnie trzyma.. Dziś jedziemy na ktg do Katowic i wcale się nie zdziwię jeśli nas zostawią bo skurcze miałam w nocy razem z bólem jak na @. Obleciał mnie strach... Jak to możliwe,że to już?
trzymam kciuki za inne wizytujące i ciekawa jestem co z dziewczynami,jakieś wieści?kasia_1988, Lara 82, bella84, Bietka, megg, derii84, Januszkowa, Angélique89, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny.
Moje najwieksze szczescie jest juz na swiecie i mamy sie bardzo dobrze.
Kornelia
urodzona sn 01.02.2015 o godz. 9:55 (38 tc +4 )
2950g i 52 cm
10 punktow
Dziekuje wam za kciuki i wglAle raczej nie mam szans juz was nadrobic. Gratuluje wszystkich rozpakowanym mamusiom w tym czasie.
Pisze dopiero teraz bo bylam calkowicie pochlonieta moim skarbem. Nawet jak mala spala i mialam czas wolny to wykorzystywalam go na drzemki albo po prostu na patrzenie i zachwycaniem sie moim malenstwem. U mnie wszystko dobrze po dosyc dlugim i wyczerpujacym porodzie. Moja corcia teraz jeszcze spi wiec moze za chwile zdaze jeszcze opisac wam troche moj porod.LadyDi, bella84, Gosiak, maja35, Katiś, Boroniówka, Patrycja20, angelstw, Lara 82, Topola, mala_mi1982, AsiaSzw, przedszkolanka:), słoneczna 85, kasia_1988, Bietka, megg, derii84, Sue, ash, gusiaa, marcela29, Januszkowa, juska19, MoniaP, LadyMK, asia888, Penelope, Angélique89, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość