WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny, teraz czas na jakąś dziewczynkę! :)
    Ale nie ma co narzekać - mamy 01.02 a już 12 dzieciaczków na świecie ;)

Co do puchnięcia, matko, mam nadzieję, że uda mi się tego uniknąć - nie chcę na swoim ślubie wyglądać jak baleron!!

Poćwiczyłam sobie, cudownie, tego było mi trzeba!

Powiem Wam, że mój synek chyba będzie duży - jak zaczyna się ruszać i rozpychać to czuję go po dwóch stronach brzucha.

Angélique89 lubi tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Pytanie do mam, która już mają poród za sobą - czy dzieciak się rusza w trakcie akcji? Przy tych początkowych skurczach, odejściu wód czy kiedykolwiek? Zastawia mnie to.

Tak, trochę mniej ale się rusza - wypycha bardziej niż kopie - u mnie tak bylo. Potem jak są częste skurcze to ja np nie czulam ruchów, bo skupialam się na tym ze idzie skurcz, ale to nie oznacza ze dziecko siedzi w miejscu.

No i jak mi wody pociekly o 4:30 to skurcze zaczelam czuć ok 15 chyba.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mam pytanie do tych rozpakowanych jak to jest z tym ruszaniem się dziecka podczas rozpoczętej akcji porodowej ale i wcześniej. Byłam przekonana, że gdy zbliża się poród to dziecko się uspokaja, mało rusza, nie czka itd. a Tu dziś na mamazone czytam, że dziecko przed porodem jest bardzo aktywne.
    No to jak to jest w końcu?
    Moje dziecko ostatnio jest wybitnie aktywne i myślałam, ze jeszcze troszkę a tu się okazuje, ze może jest nadzieja?;-)

relgwn15ilhiioyg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique ja myślę, że nie ma reguły :) Jak ze wszystkim. Jedno będzie miało czkawkę, inne nie, jedno będzie się ruszało bardziej inne mniej. Ja bym się tym w ogóle nie sugerowała.

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Też mam pytanie do tych rozpakowanych jak to jest z tym ruszaniem się dziecka podczas rozpoczętej akcji porodowej ale i wcześniej. Byłam przekonana, że gdy zbliża się poród to dziecko się uspokaja, mało rusza, nie czka itd. a Tu dziś na mamazone czytam, że dziecko przed porodem jest bardzo aktywne.
    No to jak to jest w końcu?
    Moje dziecko ostatnio jest wybitnie aktywne i myślałam, ze jeszcze troszkę a tu się okazuje, ze może jest nadzieja?;-)

No u mnie dzień przed porodem czkala 3 razy ale krótko, tak do minuty. A ruszala się tak, ze hoho. Wygladalo to tak jakby się tam ustawiala do tego kanalu, widzialam tylko falowanie na brzuchu. Ale jak wody mi pociekly to juz takie wypychanie wlasnie i w drodze do szpitala delikatne kopnięcia. Nie oznacza to, ze jest to regula. Podaje tylko jak to bylo u mnie ;)

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Topola Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wyczytałam w swojej książce, że różnie dzieciaki reagują. Jedno robi się bardziej aktywne, drugie mniej, a jeszcze inne będzie się zachowywało jak zwykle. Tutaj chyba ciężko coś stwierdzić po tym. Aczkolwiek dobre to jest pytanie do tych już rozpakowanych jak to było w ich przypadku.

• Francuska25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z pierwszej ciazy nie pamietam jak to bylo -czy dziecko jest aktywne czy nie... sama jestem ciekawa.

A ja znowu mam skurcze... i to takie konkretne. Dwie noce temu mialam co 3 minutki przez godzine. Ale na szpital nie jechalam bo ze tak powiem "mialam jeszcze sporo w domu do zrobienia" ;) I przeszlo. Teraz tez mam takie co 3 minuty- raz silniejsze a raz slabsze. Lzej boli jak chodze.. Czekam moze jakas akcja sie rozwinie;)

Angélique89, dorocia2324 lubią tę wiadomość

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara82- Jestem tego samego zdania co do ZZO. Też mam kuzynkę, która urodziła dwoje dzieci, przy pierwszym miała znieczulenie, a przy drugim mówili jej, żeby nie brała, bo za chwile urodzi, mąż też ją stopował i powiedziała, że nigdy mu tego nie wybaczy.
    Ja od wejścia na oddział wiem, że będę zgłaszać, że chce ZZO.

Penelope może faktycznie jeszcze się coś ruszy.

asia888 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje!
    A ja wypilam wlasnie moja pierwsza herbatke na laktacje, nie wiedzialam ze to trzeba w mleku rozpuscic :/ alez to slodkie!!! Az chec na slodycze przechodzi :p
    Sue dziewczynka bedzie moja napewno we wtorek :)

derii84, Sue, słoneczna 85, dorocia2324, Kasia_10.02 lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też powoli szykuję się do spania. Mój maluch jakiś dziś spokojny. Niby się trochę przeciąga i wypycha ale jest wybitnie spokojny. Nie lubię takich dni :( wolę jak jest aktywny.
    Mógłby już w sumie zbierać się do wyjścia.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To trzymam kciuki Francuska! W sumie to u Ciebie już czas :)

• ash Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękna noc mi sie szykuje :/
    Straszliwie mi niedobrze, dawno tak sie nie czułam. Zgaga tez jest , ale chyba szybciej zwymiotuje niż sie na dobre rozkręci.
    Po co mi te chipsy były :/ eh zachciało sie to teraz cierp. Masakra
    Moj synek wyszalał sie do południa i teraz tez leniwie sie przeciąga tylko.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asia888 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu gratulacje!

Francuska kciuki za akcje ;)

Kasia_10.02 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe czy ta noc przyniesie nam jakiegoś dzidziusia :)

Ja wykonałam swoj plan na dziś, leżę w łóżku i czekam aż wyschnie mi lakier na paznokciach u nóg:) jeszcze dosięgam:)
    W przyszłym tygodniu umówię się do kosmetyczki na takie ogólne ogarnięcie przed porodem - frencha będę musiała zrobić przed szpitalem.

Jutro muszę zaliczyć rossmanna, szewca i florystkę i zrobic w końcu kwiatki, bo jak tak dalej pójdzie to do ślubu pójdę z kaktusem:)

Po tym zakichanym siemieniu lnianym mam zgage! :(

• Penelope Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, też mam zgage. Wypiłam Gaviscon, zagryzłam Rennie i robię pierwsze podejście do spania.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się rennie skończyło :( a zaraz naprawdę zejde...
    Niby jak brzuch opada, to zgaga znika - oszukali mnie!!!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 02:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sue na liscie jest maly zonk z numerkami, mamy 3x numer 10. I przez to dzidzi jest wiecej. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 02:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lara, musiałam źle skopiować listę z kompa :)

Dobranoc, Mamusie :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już po wizycie :) wieści mam takie,że mogę być następna,doslownie gin powiedziała,że już wszystko gotowe do porodu i tylko ta luteina jeszcze mnie trzyma.. Dziś jedziemy na ktg do Katowic i wcale się nie zdziwię jeśli nas zostawią bo skurcze miałam w nocy razem z bólem jak na @. Obleciał mnie strach... Jak to możliwe,że to już?

trzymam kciuki za inne wizytujące i ciekawa jestem co z dziewczynami,jakieś wieści?

kasia_1988, Lara 82, bella84, Bietka, megg, derii84, Januszkowa, Angélique89, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 06:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Moje najwieksze szczescie jest juz na swiecie i mamy sie bardzo dobrze.

Kornelia
    urodzona sn 01.02.2015 o godz. 9:55 (38 tc +4 )
    2950g i 52 cm
    10 punktow
    <3

Dziekuje wam za kciuki i wgl :) Ale raczej nie mam szans juz was nadrobic. Gratuluje wszystkich rozpakowanym mamusiom w tym czasie.
    Pisze dopiero teraz bo bylam calkowicie pochlonieta moim skarbem. Nawet jak mala spala i mialam czas wolny to wykorzystywalam go na drzemki albo po prostu na patrzenie i zachwycaniem sie moim malenstwem. U mnie wszystko dobrze po dosyc dlugim i wyczerpujacym porodzie. Moja corcia teraz jeszcze spi wiec moze za chwile zdaze jeszcze opisac wam troche moj porod.

LadyDi, bella84, Gosiak, maja35, Katiś, Boroniówka, Patrycja20, angelstw, Lara 82, Topola, mala_mi1982, AsiaSzw, przedszkolanka:), słoneczna 85, kasia_1988, Bietka, megg, derii84, Sue, ash, gusiaa, marcela29, Januszkowa, juska19, MoniaP, LadyMK, asia888, Penelope, Angélique89, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2106 2107 2108 2109 2110 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ