WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku kuruj się! Polubiłam za to, że na porodówce będziesz wyglądać jak bóstwo ;)

Rudasek lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe a cooo :) na twarzy wygladam jak idz i nie wracaj :) nos jak zul, cały czerwony, wargi jak A. Jolie to moze choć włos bede miec ładny :)

kuruje sie jak moge:) juz zapodałam syrop z cebuli..własnie popijam mleczko z miodem :)które wczesniej zdązyło mi zalać cała kuchenke.....ehhhh:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Suri fantastycznie! Cudownie opisalas nam poród! Dziękujemy.

A ja mam problem. Nie mogę wyprostować ręki. Przy próbie czuję straszny ból. Zrobiłam sobie prysznic na zmianę ciepły i zimny i trochę pomogło. Tzn. udało mi się ją wyprostować ale dale boli strasznie w zgieciu, a w bicepsie czuję jakby potworne zakwasy. Co to może być?
    Pamiętam że jakieś z Was miały problemy z dłońmi. Ciekawe czy to jakiś objaw ciążowy, czy zupełnie coś innego. Myślę czy nie pojechać z tym do lekarza...hmmm...bo strasznie boli.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, filmik na dzień dobry :)

https://www.youtube.com/watch?v=4QUCU4kmatc

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratuluję!!! opis uświadamia mnie, że dam radę mimo wszystko, dziękuję!

JA niedługo zbieram się na ktg, pewnie nic nie wyjdzie, ale przynajmniej posłucham młodego :)

Gosoak witaj w klubie mających dziwne sny ;p ja czasami mam takie, że aż strach opowiadać... ;)

Gosiak lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mądrym googlu przeczytałam że to może być podrażnieniu nerwu łokciowego w zakresie stawu łokciowego, być może z uszkodzeniem struktur budujących ten staw. Trzeba w tej sprawie udać się na konsultacje do ortopedy. Zapewne konieczne okaże się wykonanie USG tego stawu łokciowego. Wspaniale.
    Mam nadzieję że samo przejdzie.

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja w tamtym tygodniu miałam tak na mięśniu na przedsramieniu, jakby zakwasy, jakby mnie ktoś uderzył czy naciągniete ściegno..tak to czułam....starałam sie to jak najczesciej rozmasowywać i chyba po 2-3 dniach mi przeszło..teraz juz nie czuje....może spałaś na tej ręce i po prostu skurcz mięśnia miałaś i teraz boli....

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Suri i Kasia! :-)

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Topola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnieszka, ja mam małe problemy z dłońmi, tzn bolą mnie palce w stawach zwłaszcza rano. Ale mogę zginać i nie czuje bólu w mięśniach nigdzie, ewidentnie to stawy i lekarka powiedziała, że to reakcja na hormony. Ale chyba wygląda, że u Ciebie to jednak coś innego z opisu. Może faktycznie coś się przez sen uciskało, rozrusza się w ciągu dnia i przejdzie. Taką mam nadzieję.

Suri, moje wielkie gratulacje! Piękny opis, naprawdę dodający otuchy.

Powodzenia i miłego dnia wszystkim.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 09:26

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, serdeczne gratulacje!! Piękny opis porodu, mnie też dodał odwagi!
    Jesteś kolejną dzielną kobietą - matką!

Duzo zdrowka dla Was, uściski od cioci Sue :*

Kornelię dopiszę do listy jak wstanę z łóżka:)

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, gratulacje !!! Super opis. Dzieki takim relacjom zaczynam wierzyc ze i ja dam rade :)

Sue, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa, wierze, że to może być irytujące - powiedzieli Ci coś na temat wywoływania? Jak się czujesz?

Katiś a co u Ciebie? Zostajesz w szpitalu już do samego porodu czy Cie jeszcze wypuszcza, jesli akcja nie ruszy?

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, cudownie :) gratuluje! Cieszę się, że wspominasz poród pozytywnie, dodaje to otuchy.

Gosiak, a ja ostatnio przeczytałam:

"Tylko idiota ma porządek. Geniusz panuje nad chaosem." ;)

agaaa28, Gosiak, Lara 82, AsiaSzw, Sue, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz bylam zawiezc mocz na badanie, zjadlam pączusia na śniadanko i napar z lisci malin ale zaczynam sie zastanawiac czy u mnie nie ma skutku odwrotnego. Wszystkie bole @, skurcze ustąpily wraz z odejsciem czopu.... A myślałam ze moze cos sie ruszy.
    Ach uparty ten moj synek. Zawsze po swojemu...

951c9e183b.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratulacje!!! Witam kruszynkę na świecie!!!! Dzielna kobieta jestes!!!!

O dziwo przespałam całą noc, co prawda prawie na siedząco ale zgagi nie było dzięki temu i mdłości tez przeszły.
    Dłonie znowu mnie bolą i sztywnieja stawy. JeZu jakie to upierdliwe.

Dzis leniwy dzien, jadę do mamy na obiadek, odstawie samochod do sprzątania i tyle.
    W środę do kosmetyczki na henne, bo jakby mnie mieli w piątek zostawić na oddziale to trzeba jakoś wyglądać :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Suri, cudownie :) gratuluje! Cieszę się, że wspominasz poród pozytywnie, dodaje to otuchy.

Gosiak, a ja ostatnio przeczytałam:

Ten cytat bardzo spodobalby sie mojemu męzowi :)

951c9e183b.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaaa28 wrote:
    A ja juz bylam zawiezc mocz na badanie, zjadlam pączusia na śniadanko i napar z lisci malin ale zaczynam sie zastanawiac czy u mnie nie ma skutku odwrotnego. Wszystkie bole @, skurcze ustąpily wraz z odejsciem czopu.... A myślałam ze moze cos sie ruszy.
    Ach uparty ten moj synek. Zawsze po swojemu...
    Agaaa, ten napar z liści nie przyspiesza porodu. On przyspiesza samą akcję jak już się poród zacznie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Piękne :D

Katiś lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry:) nie spie od pół godziny ale łóżko mnie niechce wypuścić każe mi jeszcze leżeć :P

Ją wczoraj mialam po południu skurcze ale mendy ustały wieczorem po kspieli trochę bolało jak na okres a dziś cisza.... Jutro wizyta mam nadzieję że dr będzie miał dla mnie jakieś dobre informacje...

Suri Gratulacje jesteś dzielna a opis świetny jak widać poród mimo tylu godz nie musi być aż taki zły.. No i mamy pierwsza Kornelie <3

Nancy87 lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri gratuluje, dzielna bylas!!!

Ja się witam w 40tyg:) w weekend nie pisalam bo spedzalam z M, niestety na tygodniu męża prawie 11 godz nie ma w domu wiec kozystam ile się da ze wspólnych weekendów, szkoda ze tak szybko mijają.
    My wczoraj mialysmy 4 czkawki!!! A mała do 1 w nocy akrobacje wyczyniala... Zauważyła ze po aktywnym dniu nocka jest ciezka...
    Skurczy brak, czop siedzi nadal, czekamy...gdyby nie te telefony czy to juz byłoby lepiej znosić te dni

Uzupelnilam apteczke w tantum rosa, octenisept i czopki glicerynowe bo i u mnie położna zalecała zamiast lewatywy

Udanego dnia, lekkich porodów i pozytywnych wieści na wizytach

megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
‹‹ 2108 2109 2110 2111 2112 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ