X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Ostatnio zaczęłam do Was zaglądać i tak sobie pomyślałam,że się z Wami przywitam :)

Jako,że mój synek jutro kończy 23 miesiące to niestety nie mam za wiele czasu żeby się udzielać i piszę głownie w wątku z mamami czekającymi na kolejne maluchy :) tym bardziej,że Wy tutaj produkujecie w wyjątkowo ekspresowym tempie :)

Z synkiem mieliśmy termin na 19 luty jednak On miał inny plan i urodził się 13 dni po terminie i tak zostałam marcową mamą.

Pomijając ciążę to na razie siedziałam z synkiem w domu :)
    Wiem,że jest tu kilka "brzuchatek" z Warszawy więc te witam dodatkowo jako sąsiadka. ;)

Sciskam kciuki za wszystkie już urodzone maluszki i za te (jak ja) które jeszcze czekają. :P

Pozdrawiam
    Nacik

słoneczna 85, dorocia2324, Lara 82, Penelope, kasia_1988, Gosiak, derii84, LadyDi, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko slyszalam od innych, ze mam sie cieszyc ciaza, bo pozniej juz nic nie bede w stanie zrobic. No to sobie za kazdym razem myslalam, ze to, ze ta osoba, ktora mi to mowi jest na tyle nieogarnieta zeby nie pogodzic dziecka z innymi czynnosciami to nie oznacza, ze ja bede taka sama.

Skoro chcialam dziecko to znaczy, ze jestem w stanie pogodzic codziennosc z nowa sytuacja jaka jest macierzynstwo. Nie wiem tylko po co niektorzy tak strasza i w ogole... ;) ludzie bywaja dziwini.

Swoja droga, wszystko juz macie kupione? Torby spakowane? Kąciki/pokoje czekaja na Maluchy?

Gosiak lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niby nie choroba ale tak jak ja znosilam ciaze- wymioty wsztstkim i mdlosci to nie zycze nikomu. Dla mnie to bylo gorzej niz choroba:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Na_cik milo Cie widziec ;)

na_cik lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia torby moje sa w aucie ;))
    Ubranko na wyjscie lezy a swoje to pewnie wpakuje do walizki albo oddam mezowi. Raczej wszystko spakowalam.

Jeszcze chce kupic literki nad lozeczko ale to jak sue urodzi maly. Poduszke rogal musze kupic ale to tez jak sie urodzi. Zabawek nie mam zadnych wiec kupie tylko zyrafke teraz z kuponem

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po ktg - nie widziałam maszynki, więc nie wiem czy jakies skurcze były czy nie, ale na tej kartce wydrukowanej widziałam ze 3 taki górki pod sama gore:)
    Mały królewicz oczywiście spał w najlepsze :) przed wizyta w samochodzie wypychał sie jak szalony, a w gabinecie totalny spokój.

Położna przylozyla mi głowice z prawej strony, a tam cisza jak makiem zasiał. Musiałam leżeć na prawym boku,bo Tomek jest ułożony tak bardziej w lewej stronie brzucha.
    To mnie zastanowiło - na usg 15.12 też tak leżał. Nie zmieniłby pozycji przez tyle czasu?
    Czuje go w rożnych miejscach - i po srodku, i po lewej. Chyba przez to, że nie miałam usg to świruje juz.
    Najwazniejsze to, że zapis prawidłowy :)
    A serce mojego szkraba brzmi jakby grał na werbelku:)

Lara 82, słoneczna 85, megg, Pia Gizela, dorocia2324, Gosiak, Januszkowa, derii84, pudel22, Fedra lubią tę wiadomość

• justta Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wielkie gratulacje

Bella kolejna kruszynka, mój troszkę mniej ważył ale też miał 46 cm ;-) zdrówka życzę dla was dziewczynki

Cath powiodzenia

Ale się dzieje <3 coraz więcej dzieciaczków po tej stronie

AsiaSzw, Lara 82, bella84 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Topola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Gratuluje baaaaaaardzo świeżym mamusiom, którym jeszcze nie gratulowałam i witam dzieciaki na świecie. Już ich jest całkiem sporo.

Ja mam lenia strasznego. Wczoraj prawie cały dzień spałam, a potem w nocy oczy jak 5zł i koniec. Kotłowałam się do 4 i mnie wszystko już wkurzało. Dziś mi to trochę zostało i chodzę podirytowana. Mam wszystko w du... :P

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam, że ciąża to nie choroba.
    Może dlatego, że Wymiotowałam długo i nikt nie chciał mnie drażnić.

Ale takie gadanie, że kiedys kobiety pracowały do konca i nie narzekały, itd. Kiedyś nie miały wyjścia, ale też kiedyś mniej kobiet miało problem z zajściem a pozniej z utrzymaniem ciąży.
    Poza tym, skoro kobieta ma możliwość spędzenia tego czasu w domu, nie chce pracowac, to nie musi - nie rozumiem skąd w ludziach potrzeba wiecznego oceniania wszystkiego.

Najlepiej nie słuchać głupiego gadania.

• Penelope Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, termin 27 stycznia był z Usg i taki mam w karcie, termin z OM był na 1 lutego , czyli już też minął. Ja sprzątam, kolejny kolejny kolejny raz na wypadek wypadu do szpitala. Układam, myję pod sofami itp itd. To już nie pierwszy raz w ostatnich dniach.

Pierwszy raz od od dwóch lat widzę śnieg :) za za dużo to go nie ma, zdechnie do jutra ale piękny dzień jest. :) trochę mi wkurw przeszedł :) ale tylko trochę ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:43

Januszkowa, derii84 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Na_cik miło Cię poznać :-)
    Witaj na forum lutowych mamusi :-)

na_cik lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedys inne czasy...
    Nie bylo klinik leczenia nieplodnosci ani invitro. Bardzo duzo par sie leczy..
    A my juz na koncowce. Trzeba sie cieszyc.

Jeszcze troche.
    Ciekawe do kiedy gin mi da zwolnienie..

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella gratulacje!!!!

Ciaza to nie choroba- tez dziala na mnie jak plachta na byka!

Gosiak masakra dwojka przy porodzie i to przy ekipie telewizyjnej omg.... ja to chyba bardziej sie tej dwojki boje niz bolu....

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja juz spakowana
    ale nadal nie mam wozka i lozeczka niewiem czy do porodu sie doczekam... dopiero w czwartek maja wyslac lozeczko do tescia, a potem jeszcze on do nas, masakra, no ale na poczatku na spacerki i tak sie nie chodzi a maly najwyzej bedzie spal z nami jezeli by nawet paczki nie doszly na czas

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mój synek też ma jedna pozycję w brzuszku już od dawna. Na początku był główką w dół i czasem przodem do nas czasem tyłem, ale zawsze dupka i plecki po prawej stronie. Teraz już od końca listopada plecki i pupa po prawej, nóżki po lewej stronie. I tego nie zmienia. Dlatego ja po prawej to raczej ruchów nie mam tylko po lewej. Czasem tylko wydaje mi się, że się odkręca i wtedy kolanko jest bardziej po prawej. Ale mój na pewno nie ma miejsca żeby tak z prawej na lewą się ruszać.

derii84 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, myślę, że się nawet nie zorientujesz, jesli cos sie wydarzy. Poza tym, położna to sprzątnie raz dwa, bo przecież nie zostawi, jak sie dziecko zaraz urodzi :)
    Ja sobie to tak wyobrażam, ze wtedy nie bedzie do konca działać moja głowa i myślenie, a na jego miejsce wejdzie instynkt.
    Bedzie dobrze, oby nie za długo!!

Ciekawe co z Cath!! Czy już urodziła czy jak.

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, to u mnie totalnie na odwrót jest mały ułożony:)
    Dlatego wypychanie dupki czuje po lewej stronie, a nóżki po prawej - ostatnio bardzo wyraźnie pokazuje mi pietkami chyba, że mu niewygodnie :)

Kłuje mnie w szyjce, cos tam boli, nie wiem cxy to przez wizyte dzisiejsza czy to młody. No i boli jak na @.
    Coś dziwny ten dzien dzis.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a pewnie nie ma parcia na szkło. Ja jak się urodziłam też nie miałam łóżeczka. Rodzice dostawili fotel do swojego łóżka i tak mama mnie miała blisko przez 2 miesiące. Lóżeczko dopiero potem załatwili :-)

asia888, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też coś podbrzusze pobolewa, ale czuję też, że moje jelitka są zbyt pełne :/

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brzuszkowy chyba mi zaraz dziurę w brzuchu wykopie :D

Angélique89 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2138 2139 2140 2141 2142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ