Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja mam wszystko, ale kącik,w którym docelowo ma być łóżeczko nie jest gotowy. Nadal tam stoi biurko. A wszystkie rzeczy misia są w pokoju, który musi (z przyczyn prywatnych) pozostać wolny. Totalnie nie miałam weny na tworzenie kącika jak musiałam leżeć, nie było jak do sklepu jechać nic.
Mam kołyskę 3-funkcyjną, ( http://www.amazon.com/Delta-Briarwood-Rocking-Bassinet-Beige/dp/B002EQSZ3M )która będzie stała przy łóżku lub wszędzie ze mną pojedzie przez pierwsze 3 miesiące. To mam czas aby stworzyć małemu kącik po porodzie
-
Torby spakowane, dziś ubrania dla męża też przygotowałam. W łóżeczku przygotowałam już ubrania dla misia na wyjście i dla siebie też. Mąż w ostatni dzień przywiezie i się wyszykujemy
Ostatnio przywieźli mi obiecany śpiworek do fotelika jest taki :
http://www.mamissima.pl/dla_niemowlat/jj_cole_collections_-_spiworek_original_kiwi_maly.html
tylko ten beżowy i teraz się zastanawiam czy miś musi mieć kombinezon czy jednak nie ubierać. A jeśli nie ubiorę to czy body, pajacyk i pajacyk polarkowy wystarczy i nie będzie mu zimno ? sama nie wiempudel22 lubi tę wiadomość
-
Januszkowa wrote:Dziewczyny czuje, że przez tą pełnie dzisiaj też coś się może dziać na na forum
Ja już wczoraj popłaciłam wszystkie rachunki, nawet te które miałam do 13-stego.
oj obyś miała rację !niech się dzieje !
Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość
-
U nas torby też gotowe czekają
jeszcze je troszkę przeorganizowałam wczoraj ale już jest wszystko
rzeczy na wyjście ze szpitala dla Młodego w foteliku czekają.
Kącik Jasiowy gotowy. Łóżeczko czeka. Mąż tylko ubierze prześcieradło jak będziemy już na wyjściu
Co do ułożenie Młodego w brzuchu to mój od 30tc jest położony po lewej stronie
wyciska tu plecki i doopkęrączkami manipuluje przy szyjce a nóżki ciśnie pod żebra
pudel22 lubi tę wiadomość
-
No jest to taki pluszowy, tylko wiadomo on nie jest obcisły, a miś będzie malutki i boję się, że tam powietrze wpadnie. Tak wczoraj się nad tym zastanawiałam, że może bez kombinezonu, ale wezmę jeszcze kocyk do środka tego śpiworka i owinę misia jak już będzie wpięty w pas i dopiero zapnę ten śpiworek.
Aaaa cóż za dylematyewidentnie niedoświadczonej przyszłej mamy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:31
-
Lara wydaje mi się że ten śpiworek jest dość ciepły
w razie większej zimnicy możesz się zawsze wspomóc jeszcze kocykiem.
Kiedyś wyczytałam, że na dziecko ubieramy jedną warstwę więcej niż na siebie.Lara 82 lubi tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:AsiuSzw jakbysmy wszystkie zaczely rodzic pewnie zaczely by sie udzielac te, mamy ktore namietnie nas czytaja a nadal nie maja odwagi.
Pudel22 milo, ze zawitalas u nas lepiej tak pozno niz wcale, a z tego co czytam dobrze nas znasz.
Pytanie wiec do Ciebie.
Napisz cos o sobie wiecej oprocz TP i plci.
Skad jestes, co porabiasz, ktora to ciaza no i jak Ci minelo to 9 miesiecy?
No i witamy na forum!
No witam witam :*
Taak jakoś tak pod koniec ciąży wzieło mnie by do Was dołączyc dziewczynytak jak napisałaś lepiej późno niż wcale
Mieszkam nad pieknym morzemzaledwie 5km do najbliższej plaży
. To moja druga ciąża.. pierwsze maleństwo odeszło w 5tc [*] poronienie samoistne
w styczniu minął rok od utraty tego dziubka
.
Jeśli chodzi o ciąże teraz z synkiem to mogę powiedzieć że początki były baaardzo trudne.. oj jak sobie przypomnę to już mi nie dobrzedługo miałam mdłości, apetytu też nie miałam. Praktycznie jakiekolwiek jedzenie wciskałam w siebie. Zczasem jakoś normalnie zaczęłam funkcjonować i jest cudownie
jestem szcześliwa że Bóg nam nami czuwa i że tak daleko doszłam z synkiem
moje szczęście
Teraz na końcówce to już o niczym innym nie marzę tylko o tym żeby był już zNami !
chciałabym żebyśmy walentynki spedzili już we TRÓJKĘ
Lara 82, angelstw lubią tę wiadomość
-
Lara, ja mam taki spiworek do wózka/fotelika i oprócz kombinezonu polarkowego nic nie ubieram
Mu wiecej. Mysle, ze zamiast kombinezonu, możesz wziac kocyk i go szczelnie owinąćchyba tak bezpieczniej dla maluszka:
Edit: juz widze, ze to spiworek do fotelika:) link mi sie nie chce otworzyc w tel, ale ja tez mam takie cos do fotelika:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:43
Lara 82 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:Mnie tez wkurzaja pytania czy juz urodzilam albo czy juz cos czuje...
ja wczoraj dzwoniąc do bratowej pytając o przepis odrazu pierwsze co usłyszałam pytanie - "rodzisz?"
każdy już czeka..
-
dorocia2324 wrote:Powiem Wam szczerze, ze ja podczas
tez czuje sie i jestem jak kloc. Nie wiem ale nie lubie seksu w ciazy, boli mnie i w ogole. I chyba gdzies psychicznie jestem poblokowana. Jak urodze to bedzie inaczej, tylko wtedy zmeczenie bedzie
A jeśli chodzi o pozycje to jaka jest dla Was dziewczyny w miarę wygodna?