Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam wszystko, ale kącik,w którym docelowo ma być łóżeczko nie jest gotowy. Nadal tam stoi biurko. A wszystkie rzeczy misia są w pokoju, który musi (z przyczyn prywatnych) pozostać wolny. Totalnie nie miałam weny na tworzenie kącika jak musiałam leżeć, nie było jak do sklepu jechać nic.

Mam kołyskę 3-funkcyjną, ( http://www.amazon.com/Delta-Briarwood-Rocking-Bassinet-Beige/dp/B002EQSZ3M )która będzie stała przy łóżku lub wszędzie ze mną pojedzie przez pierwsze 3 miesiące. To mam czas aby stworzyć małemu kącik po porodzie
    :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie maluszek caly czas po prawej stronie a nozki po lewej, bez zmian, tak sobie upodobal i o :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niby coś jest, ale to nie do końca. Mąż będzie szykował jak będziemy w szpitalu. Resztę urządzania planuję na po porodzie :)

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torby spakowane, dziś ubrania dla męża też przygotowałam. W łóżeczku przygotowałam już ubrania dla misia na wyjście i dla siebie też. Mąż w ostatni dzień przywiezie i się wyszykujemy :-)

Ostatnio przywieźli mi obiecany śpiworek do fotelika jest taki :

http://www.mamissima.pl/dla_niemowlat/jj_cole_collections_-_spiworek_original_kiwi_maly.html

tylko ten beżowy i teraz się zastanawiam czy miś musi mieć kombinezon czy jednak nie ubierać. A jeśli nie ubiorę to czy body, pajacyk i pajacyk polarkowy wystarczy i nie będzie mu zimno ? sama nie wiem :-)

pudel22 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Dziewczyny czuje, że przez tą pełnie dzisiaj też coś się może dziać na na forum :)

Ja już wczoraj popłaciłam wszystkie rachunki, nawet te które miałam do 13-stego. :)

oj obyś miała rację ! :D niech się dzieje ! :D

Januszkowa, Penelope lubią tę wiadomość

78ee9c9abd01aa08b142ec50bf121b72.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ten śpiworek wygląda na bardzo cieplutki.

relg9vvjrtqik460.png

• angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas torby też gotowe czekają :)
    jeszcze je troszkę przeorganizowałam wczoraj ale już jest wszystko :)
    rzeczy na wyjście ze szpitala dla Młodego w foteliku czekają.

Kącik Jasiowy gotowy. Łóżeczko czeka. Mąż tylko ubierze prześcieradło jak będziemy już na wyjściu ;)

Co do ułożenie Młodego w brzuchu to mój od 30tc jest położony po lewej stronie :)
    wyciska tu plecki i doopkę ;) rączkami manipuluje przy szyjce a nóżki ciśnie pod żebra ;)

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest to taki pluszowy, tylko wiadomo on nie jest obcisły, a miś będzie malutki i boję się, że tam powietrze wpadnie. Tak wczoraj się nad tym zastanawiałam, że może bez kombinezonu, ale wezmę jeszcze kocyk do środka tego śpiworka i owinę misia jak już będzie wpięty w pas i dopiero zapnę ten śpiworek.
    Aaaa cóż za dylematy :-) ewidentnie niedoświadczonej przyszłej mamy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:31

relge6yd3cl8y0me.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara wydaje mi się że ten śpiworek jest dość ciepły :) w razie większej zimnicy możesz się zawsze wspomóc jeszcze kocykiem.
    Kiedyś wyczytałam, że na dziecko ubieramy jedną warstwę więcej niż na siebie.

Lara 82 lubi tę wiadomość

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    AsiuSzw jakbysmy wszystkie zaczely rodzic pewnie zaczely by sie udzielac te, mamy ktore namietnie nas czytaja a nadal nie maja odwagi.
    Pudel22 milo, ze zawitalas u nas lepiej tak pozno niz wcale, a z tego co czytam dobrze nas znasz.
    Pytanie wiec do Ciebie.
    Napisz cos o sobie wiecej oprocz TP i plci.
    Skad jestes, co porabiasz, ktora to ciaza no i jak Ci minelo to 9 miesiecy?

No i witamy na forum! :-)

No witam witam :* ;)
    Taak jakoś tak pod koniec ciąży wzieło mnie by do Was dołączyc dziewczyny ;) tak jak napisałaś lepiej późno niż wcale :)
    Mieszkam nad pieknym morzem :) zaledwie 5km do najbliższej plaży :) . To moja druga ciąża.. pierwsze maleństwo odeszło w 5tc [*] poronienie samoistne :( w styczniu minął rok od utraty tego dziubka :( .
    Jeśli chodzi o ciąże teraz z synkiem to mogę powiedzieć że początki były baaardzo trudne.. oj jak sobie przypomnę to już mi nie dobrze :P długo miałam mdłości, apetytu też nie miałam. Praktycznie jakiekolwiek jedzenie wciskałam w siebie. Zczasem jakoś normalnie zaczęłam funkcjonować i jest cudownie :D jestem szcześliwa że Bóg nam nami czuwa i że tak daleko doszłam z synkiem <3 moje szczęście <3 Teraz na końcówce to już o niczym innym nie marzę tylko o tym żeby był już zNami ! :) chciałabym żebyśmy walentynki spedzili już we TRÓJKĘ <3

Lara 82, angelstw lubią tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja mam taki spiworek do wózka/fotelika i oprócz kombinezonu polarkowego nic nie ubieram
    Mu wiecej. Mysle, ze zamiast kombinezonu, możesz wziac kocyk i go szczelnie owinąć:) chyba tak bezpieczniej dla maluszka:

Edit: juz widze, ze to spiworek do fotelika:) link mi sie nie chce otworzyc w tel, ale ja tez mam takie cos do fotelika:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 16:43

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i tego Ci życzę Pudel22 :-)

Ja się śmieję, żebyśmy tylko miały miejsce na porodówkach w Walentynki :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pudel a gdzie mieszkasz nad morzem?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • pudel22 Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Mnie tez wkurzaja pytania czy juz urodzilam albo czy juz cos czuje...

:D ja wczoraj dzwoniąc do bratowej pytając o przepis odrazu pierwsze co usłyszałam pytanie - "rodzisz?" :P każdy już czeka..

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw i Sue coś się Wam chyba z awatarkami stało, no chyba, że tylko ja ich nie widzę.

relge6yd3cl8y0me.png
  • angelstw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też ich nie widzę :/

02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• pudel22 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Powiem Wam szczerze, ze ja podczas <3 tez czuje sie i jestem jak kloc. Nie wiem ale nie lubie seksu w ciazy, boli mnie i w ogole. I chyba gdzies psychicznie jestem poblokowana. Jak urodze to bedzie inaczej, tylko wtedy zmeczenie bedzie ;)

A jeśli chodzi o pozycje to jaka jest dla Was dziewczyny w miarę wygodna? ;)

• Bietka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA też nie widzę

c7hyim7.png
  • Gosiak Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Pudel a gdzie mieszkasz nad morzem?
    Asia, z ust mi wyjęłaś to pytanie ;)

AsiaSzw, pudel22 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie widze avatarka Sue i swojego. Cos sie zaiesilo chyba

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2139 2140 2141 2142 2143 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ