Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue mi gin ordynator powiedział ze na zaszczepienie na WZWB sa 3 doby i jak dzidzia sie urodzi to maz dowiezie szczepionkę i poda lekarzowi.
Odebrałam wyniki GbS - UJEMNYhurrraaa
Sue, Penelope, derii84, Lara 82, asia888, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
Hej ją dziś mialam ktg i cisza skurcze bardzo male..potem wizyta No I tak moja mała waży około 2,890 szyjka i rozwarcię dalej takie tak było czyli 1,5cm. Według usg termin 16 luty jeśli do 42tyg nie urodze to będziemy wywoływac chodź pan dr stwierdził ze urodze szybciej..
Dziewczyny powodzenia:)kasia_1988, dorocia2324, derii84, Lara 82, megg, pudel22 lubią tę wiadomość
-
hej. Byłam w szpitalu. jeszcze wypuścili mnie do domku.
zrobili mi ktgMalutkiemu biło serduszko miedzy 140 a 160 ( jak sie poruszał)
mi wyszły skurcze na max 20% czyli niewyczuwalne.
Szyjke mam już otwartą, gładka i gotową, rozwarcie na 1 cm...
Dziś mnie jeszcze wypuścili ale w czwartek mam być o 8 na czczo w szpitalu, jak sie nic nie zmieni to podadza mi oxy i rodzimy
Lozysko jest już stare i zwapaniałe ( tak powiedział lekarz), Mały ma przepływy dobre itd ale wód malo, nadal AFI 5.0...no i Maly już rosnąc nie chce, ma 2700 i tak zostanie
Wiec tak to wyglądaWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 13:54
Bietka, kasia_1988, Sue, megg, dorocia2324, derii84, Lara 82, ash, LadyDi, pudel22, Fedra lubią tę wiadomość
-
Bella gratuluję córeczki!
Penelope życzę Ci aby Zdziebłąd w końcu się zdecydował!JA też już chciałabym mieć wszystko za sobą, ale najwidoczniej dzieć nie jest gotowy...
Ja już po spacerku. znowu szłam 3 przystanki pieszo
Byłam na ciuchach i kupiłam młodemu kombinezon, bo mam tylko rozmiar 56 a coś czuję, że on będzie większy. A po porodzie nie będę miała jak się wypuszczać na zakupy.
Kupiłam też czopki glicerynowe, bo tyle o nich piszecie, że wydają się być potrzebne ;p
Przyszły też do mnie staniki, mam mieszane uczucia co do jednego, bo wydaje się, że będzie szybko za mały, no ale jak się laktacja uspokoi to chyba cycki też nie będą gigantyczne, więc zostawię. Drugi jest świetny, ładnie się układa mam w nim jeszcze miejsce na wkładkę i większe cycki.
A Gosiak podeślesz mi przepis na to ciasto kokosowe? bo ja miała na kompie, ale małżonek zrobił format i już nie mam a chciałam upiec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 14:06
Gosiak, Aagnieszkaa, megg, mala_mi1982, słoneczna 85, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Sue wrote:Mam jeszcze pytanie do tych z Was, które szczepią engerixem - kupujecie szczepionkę przed porodem?
Bo ja tak sobie pomyślałam, że chyba nic by sie nie stało, jakby mój P. dowiózł szczepionkę jak już Mały się urodzi? No bo szczepią w I dobie życia, ja chciałabym go zaszczepić później, żeby sprawdzić jak tam jego stan zdrowia.
Właśnie u mnie w szpitalu jest taka praktyka ze pediatra bada dziecko i jak się chce to wypisuje dopiero wtedy receptę na engerix ( spokojnie ojciec dziecka dowodzi) i podają szczepionki dopiero w 2 dobie życia. -
nick nieaktualny
-
Rudasku, Ty masz przynajmniej konkretne informacje co do ogólnego stanu dzidka, a ja nic! Nie wiem co z lozyskiem, wodami. Moj gin chyba widzi przez ubranie, ze jest ok
Penelope, a Ty miałas taki termin z OM? Czy to termin z usg?
A do listy pytań mozna jeszcze dodać "jak sie czujeCIE" mam ochotę odpowiedzieć - to mnie jest dwie?Penelope lubi tę wiadomość