X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa, tak leze na Kopernika. Z przyjęciem nie bylo problemu. Mam teraz sale 2 osobowa, przy czym drugie lóżko jest wolne, zapraszam!

asia888, Fedra lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W szpitalu wszystko super. Polozne, lekarze, warunki, naprawde nie ma na co narzekać.

Januszkowa, Fedra lubią tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath i KAtiś prześliczne dziewczynki!!!

Albo mam schizę, ale u mnie zaczyna coś się dziać powoli ;) rano wstałam to miałam śluz zabarwiony krwią, a na dodatek mam skurcze, co prawda nieregularne, ale to chyba skurcze, bo ciśnie mnie lekko na 2, ból jak na okres i spina się cały brzuch. Są one co 15-20 min.

Właśnie zjadłam śniadanko, może zaraz zrobię sobie kąpiel i będę czekać na ewentualną regularność :)

megg, AsiaSzw, dorocia2324, agaaa28, Pia Gizela, Penelope, Lara 82, słoneczna 85, przedszkolanka:), pudel22, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe :D chyba czekało na mnie, ale nic z tego, jestem taka przeziębiona, że mój poród trzeba przełożyć na później :D

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu powodzenia i w takim razie szybkiego cc życzę...

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wiecie poród ekspres, każdemu takiego życzę! Wody odeszly mi o 1.35 a dzidziuś byl na świecie o 4.35. Problem tylko bo antybiotyk na gbs nie zdążył zadziałać :/ dzidziuś jest wiec obserwowany, na razie wszystko wygląda ze jest ok.

Januszkowa, dorocia2324, Penelope, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi a brałaś ZZO? Podejrzewam, że nie, bo pewnie było u Ciebie za późno przy tak ekspresowym porodzie.

z789jaq.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale się dzieje u nas na forum... juz niedługo nie będziemy rozmawiały o objawach końcowych ciązy tylko już o naszych maluszkach. i będziemy bazgrały na nocnych karmieniach... juz się nie mogę doczekać... ajjj jak zazdroszcze dziewczyną które urodziły tego spokoju ze dziecko jest bezpieczne juz po drugiej stronie brzuszka.

Januszkowa, Boroniówka, Lara 82 lubią tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, Katiś piękne księżniczki:) niech mi teraz ktoś powie, że to nie jest cud!
    Wzruszyłam się, jak je zobaczyłam, bo pamiętam jak były mała kropeczka na usg i wszystkie czekalysmy na informacje po badaniach :)

Asiaa, kciuki trzymam za dziś. Anestezjolog powiedziała mi, że jak przyjdę z nastawieniem na cc, to ciezko bedzie rodzić naturalnie, bo porod zaczyna sie w głowie :) moze sie uda? A moze nie bedzie tak zle i uda sie naturalnie??

Gratulacje dla Sewerynki, Wiktor kawał chłopaka!!

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyjechałam z domu po ok godzinie od odejścia wód., a skurcz byly juz co 3 min. Na IP co minutę. Miałam rozwarcie 2 cm. Potem na porodowke, skurcze bolesne, ale do wytrzymania. Caly czas chodziłam. Skurcze ten na stojąco lub w pól kucki, zawodowe oddychanie i dawali rade. Nie polecam leżenia bo wtedy bardziej boli. Dlatego nie chciałam znieczulenia.

megg, Januszkowa, Lara 82, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Piekne dziewczynnki;) tez juz chce i nie wierze ze bede miec;))
    Powodzenja na wizytach!

Asia pewnie to Twoj dzien;))
    Agaa mysle, ze sie niedlugo zacznie. Mysl pozytywnie i pamietaj ze mogl sue pomylic z waga. Konstancja miala wazyc ponad 4 kg. Ja zaraz ide sie myc bo pewnie po ktg beda mnie badac. Przezorny zawsze ubezpieczony;))

Wiem, że Konstancja miała ważyć ponad 4kg, ale miała długie nóżki, a u nas jest odwrotnie Kubuś ma krótkie nóżki. Już się z tym pogodziłam. Jestem gotowa chyba już na poród :)

A badanie będzie na 100%. Byłam 4 razy na ktg i za każdym razem było badanie.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nagle poczułam ze na skurczach musze kupę (sorki ale tak właśnie bylo), miedzy skurczami przechodzilo, a za moment poczułam ze nie tylko kupę musze ale mysz przec dziecko! Ja szok. Co jest, przeciez to za szybko! Wolam polozna a ta mówi ze rozwarcie 8 cm ale dziecko jeszcze wysoko. A ja mowie ze nie dam rady i musze przec! Zbadala znowu i mówi ze rodzimy!

dorocia2324, AsiaSzw, Januszkowa, Sue, Lara 82, Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka Ty zamiast do wanny idz pochodzic po schodach, wypastuj jakas podloge i zgwalc meza :) wykąpiesz sie po :)

Mała Mi jestes moją idolką porodową :)

Januszkowa u mnie tez krew jest :) tylko czemu pietro wyżej...

Januszkowa, Bietka lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i po ok 5 min super współpracy z poloznymi urodził mi sie synek :) polozyly mi go na piersi. Dopiero później odcięli pepowinke. No i bylam nacieta. Szycie troche bolalo, ale do wytrzymania.

Fedra lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i najlepsze. Mój mąż czekal aż go zawolaja bo bylam na sali do porodów rodzinnych, ale nie zdążył :) bo jakmi sie juz zaczely parts to nie chcialam go wolac. Jak zobaczyl mnie po porodzie z dzieckiem u piersi -mina bezcenna :) no to z porodu chyba tyle :)

Januszkowa, Sue, dorocia2324, Lara 82, Gosiak, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No i po ok 5 min super współpracy z poloznymi urodził mi sie synek :) polozyly mi go na piersi. Dopiero później odcięli pepowinke. No i bylam nacieta. Szycie troche bolalo, ale do wytrzymania.

O matko, marzę o takim porodzie :)

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi jesteś niesamowita!

z789jaq.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz gratuluje wszystkim nowym mamusiom I trzymam kciuki za Te rodzace. Po pierwszym okropnym porodzie tu nastawilam sie pozytywnie I jakos poszlo. No ale to drugi porod wiec podobno czesto jest latwiej :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Bietka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi to faktycznie wszystko szybko się działo :)

AsiaSzw chciałam go zbałamucić wczoraj, ale się nie dał! a dzisiaj jest w pracy, na szczęście pojechał autem, więc szybko wróci jak będzie trzeba:)
    Zaraz zacznę ogarniać mieszkanie:)

c7hyim7.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slonko moje ma na imie Tymon :) I jest super grzeczny. Slicznie ssie piers, ma problem z chwytaniem, ale tu sobie radzimy.

Sue, Maarta:), dorocia2324, megg, Lara 82, derii84, Januszkowa, Angélique89, słoneczna 85, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2154 2155 2156 2157 2158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ