Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Maarta:) wrote:A gdzie kupilyscie te nakladki na piersi? Ja mam tylko jeden smoczek.
Spelnilam swoja zachcianke zrobilam pizze i napilam sie coli. Moja mala ma czkawke, wczoraj tez miala wczesniej nigdy nie miala takze nie wiedzialam co to czkawka w ciazy.
Marta ja sie zorientowalam chyba tydzien temu ;]08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sue wrote:Angelcia, ja tez biorę jakies drobne
wlasnie z 30-40zl, ale w sumie nie wiem na co miałabym je wydać
Moja koleżanka opowiadała jaki to luksus miała, bo położne zabrały dziecko a ona mogła sobie seriale pooglądać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:29
-
ja też jakieś drobne choć nie wiem czy wgl mi się przydadzą, bo porodówka jest w osobnym budynku od głównego ,więc chcący cokolwiek sobie kupić to musiałabym wyjść na zimno z gołą dupą
macie napady zimna, takie bardzo mocne?
ciekawe jak dziewczyny sobie radzą, oby było wszystko okej -
Gosiak wrote:Ja też miałam pokazać Sue koszule:
http://wrzucaj.net/images/2015/02/04/largeRadosc-IMG-1940.jpg
http://wrzucaj.net/images/2015/02/04/largev2.jpg
Rozwala mnie, ze nasza Miss Marcelina reklamuje koszule do karmienia piersia xD08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Penelope wrote:A mi właśnie przyszły pasy poporodowe, kupiłam taki komplet trzech różnych. Właśnie siostra się "ubrała" w nie i wyglądają na takie które się przydadzą
Nie wiem czy o te pasy chodzi ale też mam jeden pas poporodowy z babyono. Któraś ma zamiar ich używać ? Ich się używa od razu po porodzie ? Bo ja zielona jestem -
Ja smoczek i nakładki wzięłam.
Sa dzieci które maja tak silny odruch ssania, ze powinny ssac dla zaspokojenia tej potrzeby. Sutek nie jest od tego, inaczej zrobi sie z niego masakra piłą mechaniczna. Sa smoczki np. Lovi które nie zaburzają ssania piersi.
Z logopedycznego punktu widzenia smoczek jest lepszy niż kciuk. Ważne aby odstawić go w okolicach 1 roku życia dziecka.Lara 82, LadyMK, derii84, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość
-
Te pasy jakie ja mam są na duże rzepy, więc będą ok zaraz po porodzie a i moja szczupła siostra ładnie się zawinela bo ma dodatkowe boczne pasy do regulowania.
Czytam właśnie o tym kiedy powinno się zacząć nosić, jedni piszą że już zaraz po porodzie, inni ze kilka dni po, a jeszcze inni ze po połogu... Hmmmm I bądź tu mądra