X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja na imie nie zaglosuje nie znajac nazwiska, bo dla mnie to jest kluczowa sprawa, zeby za przeproszeniem jedno do drugiego nie bylo jak piesc do oka. No ale to jest forum, wiec normalnym jest, ze sie takimi danymi osobistymi nie dzielimy. (Bez nazwiska to chyba 3.)

Penelope lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ej a w temacie ksiezyca... Ktora tam jeszcze ma termin na 18. razem ze mna? LadyMK?? W srode popielcowa ksiezyc bedzie w nowiu - ciekawe czy jakos to na nas wplynie?
    ja ja !
    ale mam zamiar urodzić 10.02 :D a jak będzie to nie wiem, w końcu po paru dniach przerwy wróciły do mnie moje skurczyki przepowiadające! a już się martwiłam. Głupio mi bez nich było :PPP
    od wczoraj są takie częste i mocniejsze <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:32

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam zamiar jutro odwiedzić mojego Gina jako wściekły rudzielec, co Wy na to? ;)

Szalona ruda na porodówce, hm... Moze Ada bedzie chciala szybciej zobaczyc staruszke w takiej wersji ;)

Penelope, Pia Gizela, megg lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie biorę ani nakładek ani smoczka. Czytałam, że bardzo często nakładki blokują dziecko i nie chce ono ssać, bo czuje gumę a nie zapach maminych piersi.
    Ba, nawet nie kupowałam ani jednego ani drugiego.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, co do wagi to ja już się nią nie przejmuje +19 czy jakoś tak.
    rozstępy? mam na podbrzuszu po lewej stronie.

Jeśli chodzi o pytania o ciążę to mnie jakoś nie drażnią :) może dlatego, że często ich nie słyszę, a jeśli słyszę to odpowiadam tylko np "jeszcze 2 tygodnie"

Wczoraj pisałyście o czopkach glicerynowych, ja używałam w ciąży dość często, czasami pomagały, a czasami nie:P ale nie miały wpływu na późniejsze wypróżnianie czyt. nie rozleniwiały pracy jelit, wręcz pomagały później w wypróżnianiu się o stałej porze - mniej więcej o tej co były aplikowane czopki

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku polubilam ze odpisalas i ze jest ktos kto tez tak mial. Juz teraz krew ciemniejsza ale nadal jest..

Ja czekam na ksiedza. Troche pozno chodzi;))

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, powiem tak, gdyby dziecko miało polskie nazwisko to by raczej tylko Vincent wchodził w grę, nazwisko mam brytyjskie, a nawet bardziej szkockie i zapewniam że wszystkie trzy imiona brzmią z nim normalnie. Nic w stylu "Russell Koza " :)
    Laurka wrote:
    Penelope ja na imie nie zaglosuje nie znajac nazwiska, bo dla mnie to jest kluczowa sprawa, zeby za przeproszeniem jedno do drugiego nie bylo jak piesc do oka. No ale to jest forum, wiec normalnym jest, ze sie takimi danymi osobistymi nie dzielimy. (Bez nazwiska to chyba 3.)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:42

Laurka, AsiaSzw, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa rodzisz???

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam i nakładki i smoczek :) tylko muszę jeszcze je wyparzyć solidnie

3523x2t.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja smoczka nie zApakowalam. Trzeba??

atdcqtkf2affvuei.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuje dzisiaj jak przed miesiączka...
    Ból brzucha jak przed okresem a do tego bym cały czas jadła... ciasteczka, ciastka wszystko co słodkie mmm :) teraz wszamałam owsianke w 3 min :) jeden kurs kuchnia - sofa i tak w kółko :) masakra jakaś.

qb3c3e5eerxx6827.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też na wszelki wypadek mam i nakładki i smoczek. Juz wyparzone i spakowane :) nigdy nic nie wiadomo a dużo miejsca w torbie nie zabierają :)

Penelope lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, dzięki za przepis, zapisałam go w kajeciku :)

Ja nakładek nie kupiłam nawet ;) A smoczek wzięłam, na tzw. wszelki wypadek. Nie kupowałam go - dostałam w szkole rodzenia :) Położna na SR mówiła nam, że dzieci na początku mają bardzo dużą potrzebę ssania i smoczek nie zaburzy na szczęście ssania piersi.
    Ja jakoś nie jestem zwolenniczką smoczków, ale nie mówię nie :P

Zrobiłam przepyszny rosołek na indyczku :)
    Posprzątałam, odkurzyłam, jestem z siebie dumna!

Teraz się zbieram na krótki spacerek, mam ochotę na coś słodkiego! Więc zahaczę też o biedrę :)

Gosiak, derii84 lubią tę wiadomość

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wygotowałam i spakowałam smoczek, tak na wszelki wypadek. Nakładek nie mam. Siostra miała takie i były twarde i śmierdziały gumą, jakoś się do nich zraziłam.

Gosiak lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nakładki są przydatne, gdy sutki są wklesle lub bardzo małe.Fakt jest to jakiś dyskomfort dla dzidzi, ale większym chyba jest zaprzestania kp,wiec lepiej parę razy niech dzidzia pociągnie przez nakładkę, aż sutki się wydłuża.
    Co do smoczka, dobrze jest nie mieć,ale dzieciaczki są takie słodkie z niuniakiem w buzce. Z resztą często się zdarza, że te, które smoka nie miały ssieja kciuk, wiec wole smoczek, który zawsze wyrzuce, a palca nie odetne prawda?
    Także smok zapakowany do torby :-D

Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mi znowu wypadło trochę czopu ale straciłam nadzieję po wczorajszej wizycie. Wcześniej czułam, ze to lada moment a teraz... pewnie przenoszę.

derii84 lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie kupilyscie te nakladki na piersi? Ja mam tylko jeden smoczek.

Spelnilam swoja zachcianke zrobilam pizze i napilam sie coli. Moja mala ma czkawke, wczoraj tez miala wczesniej nigdy nie miala takze nie wiedzialam co to czkawka w ciazy.

oar843r8kh12ukn4.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Dziewczyny, mam od douli przepis na napój energetyzujący na czas porodu. Poleciła, żebym wzięła oprócz wody i bulionu. Może którejś z Was się przyda:

300ml malinowej herbaty + 1 musujące wapno + trochę soli himalajskiej + dosładzasz dużą ilością miodu lub melasą lub syropem z agawy

wymieszaj to wszystko i pij

generalnie powinien być naprawdę słodki!!!

Kurcze, Gosia a można zastąpić czymś innym tą sól himalajska, bo tutaj nie mam dostępu do czegoś takiego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:10

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Ja smoczka nie zApakowalam. Trzeba??
    ja nauczona doświadczeniem bratowej...wolę smoczek wziąć, dzięki niemu bratowa mogła chociaż do kibelka wyjść.

słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Kurcze, Gosia a można zastąpić czymś innym tą sól himalajska, bo tutaj nie mam dostępu do czegoś takiego
    Pewnie zwykłą solą, ale najlepiej jakąś kamienną, nie taką jodowaną.
    Sól himalajska (inaczej różowa) jest po prostu najzdrowsza i ma w sobie składnicę mikroelementów.
    Tu pewnie nie chodzi o lekko słony smak tylko właśnie o te cenne składniki, więc jak masz tylko zwykłą sól, to bym dodała jej symbolicznie.

P.S. W Polsce taka sól jest już praktycznie w każdym markecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:15

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2163 2164 2165 2166 2167 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ