Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Penelope ja na imie nie zaglosuje nie znajac nazwiska, bo dla mnie to jest kluczowa sprawa, zeby za przeproszeniem jedno do drugiego nie bylo jak piesc do oka. No ale to jest forum, wiec normalnym jest, ze sie takimi danymi osobistymi nie dzielimy. (Bez nazwiska to chyba 3.)
Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Ej a w temacie ksiezyca... Ktora tam jeszcze ma termin na 18. razem ze mna? LadyMK?? W srode popielcowa ksiezyc bedzie w nowiu - ciekawe czy jakos to na nas wplynie?
ale mam zamiar urodzić 10.02a jak będzie to nie wiem, w końcu po paru dniach przerwy wróciły do mnie moje skurczyki przepowiadające! a już się martwiłam. Głupio mi bez nich było :PPP
od wczoraj są takie częste i mocniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:32
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualny
-
Angelcia, co do wagi to ja już się nią nie przejmuje +19 czy jakoś tak.
rozstępy? mam na podbrzuszu po lewej stronie.
Jeśli chodzi o pytania o ciążę to mnie jakoś nie drażniąmoże dlatego, że często ich nie słyszę, a jeśli słyszę to odpowiadam tylko np "jeszcze 2 tygodnie"
Wczoraj pisałyście o czopkach glicerynowych, ja używałam w ciąży dość często, czasami pomagały, a czasami nie:P ale nie miały wpływu na późniejsze wypróżnianie czyt. nie rozleniwiały pracy jelit, wręcz pomagały później w wypróżnianiu się o stałej porze - mniej więcej o tej co były aplikowane czopkiMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
-
Laurka, powiem tak, gdyby dziecko miało polskie nazwisko to by raczej tylko Vincent wchodził w grę, nazwisko mam brytyjskie, a nawet bardziej szkockie i zapewniam że wszystkie trzy imiona brzmią z nim normalnie. Nic w stylu "Russell Koza "Laurka wrote:Penelope ja na imie nie zaglosuje nie znajac nazwiska, bo dla mnie to jest kluczowa sprawa, zeby za przeproszeniem jedno do drugiego nie bylo jak piesc do oka. No ale to jest forum, wiec normalnym jest, ze sie takimi danymi osobistymi nie dzielimy. (Bez nazwiska to chyba 3.)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 16:42
Laurka, AsiaSzw, Lara 82, dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
ja mam i nakładki i smoczek
tylko muszę jeszcze je wyparzyć solidnie
-
Gosiak, dzięki za przepis, zapisałam go w kajeciku
Ja nakładek nie kupiłam nawetA smoczek wzięłam, na tzw. wszelki wypadek. Nie kupowałam go - dostałam w szkole rodzenia
Położna na SR mówiła nam, że dzieci na początku mają bardzo dużą potrzebę ssania i smoczek nie zaburzy na szczęście ssania piersi.
Ja jakoś nie jestem zwolenniczką smoczków, ale nie mówię nie
Zrobiłam przepyszny rosołek na indyczku
Posprzątałam, odkurzyłam, jestem z siebie dumna!
Teraz się zbieram na krótki spacerek, mam ochotę na coś słodkiego! Więc zahaczę też o biedręGosiak, derii84 lubią tę wiadomość
-
Nakładki są przydatne, gdy sutki są wklesle lub bardzo małe.Fakt jest to jakiś dyskomfort dla dzidzi, ale większym chyba jest zaprzestania kp,wiec lepiej parę razy niech dzidzia pociągnie przez nakładkę, aż sutki się wydłuża.
Co do smoczka, dobrze jest nie mieć,ale dzieciaczki są takie słodkie z niuniakiem w buzce. Z resztą często się zdarza, że te, które smoka nie miały ssieja kciuk, wiec wole smoczek, który zawsze wyrzuce, a palca nie odetne prawda?
Także smok zapakowany do torbyPenelope, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Dziewczyny, mam od douli przepis na napój energetyzujący na czas porodu. Poleciła, żebym wzięła oprócz wody i bulionu. Może którejś z Was się przyda:
300ml malinowej herbaty + 1 musujące wapno + trochę soli himalajskiej + dosładzasz dużą ilością miodu lub melasą lub syropem z agawy
wymieszaj to wszystko i pij
generalnie powinien być naprawdę słodki!!!
Kurcze, Gosia a można zastąpić czymś innym tą sól himalajska, bo tutaj nie mam dostępu do czegoś takiego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:10
-
słoneczna 85 wrote:Ja smoczka nie zApakowalam. Trzeba??
słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość
-
derii84 wrote:Kurcze, Gosia a można zastąpić czymś innym tą sól himalajska, bo tutaj nie mam dostępu do czegoś takiego
Sól himalajska (inaczej różowa) jest po prostu najzdrowsza i ma w sobie składnicę mikroelementów.
Tu pewnie nie chodzi o lekko słony smak tylko właśnie o te cenne składniki, więc jak masz tylko zwykłą sól, to bym dodała jej symbolicznie.
P.S. W Polsce taka sól jest już praktycznie w każdym markecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 17:15