Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam sie, 38 tygodni za mna i moim maluszkiem i odliczamy godziny do USG.
Sloneczna Ty chyba moich postow nie czytasz. Ja mam stopy opuchniete od grudnia oraz cale lydki az do kolan od stycznia. Od dwoch miesiecy na sloniowatych konczynach zaiwaniam.
Angelcia ja sie nie zdziwie jak bede miala tyle samo w tym tygodniu (tzn. jutro sie dowiem, bo nie wiem czy dzisiaj mnie beda wazyc).
Pia Gizela mi nawet nie przeszlo przez mysl, zeby smoczek pakowac do szpitala, bo chce dziecko do piersi przystawiac, a nie guma zatykac.
To za kogo dzisiaj trzymamy kciuki? Francuska? Ktora jeszcze?słoneczna 85 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Pia Gizela, ja spakowałam te nakładki , a niech będą na wszelki wszelki wypadek. Wole mieć niż żałować że nie wzięłamPia Gizela wrote:Właśnie wyparzyła smoczki, jeden pakuję do torby jakby co.
Pakowałyście też osłonki na piersi? Ja kupiłam, ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie. Chyba przez te 2-3 dni w szpitalu sutki nie zdążą mi się popsućWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:51
-
mala_mi1982 wrote:No I ciekawostka dotyczaca wagi z usg. W dnie porodu kolo poludnia waga z usg 3100 g a urodzil sie 3580 g. Wiec roznica spots.
To tak a propos szacowanej wagi u Ciebie i Cath dobry przyklad tego, co mi otatnio powiedziala przyjaciolka - w koncowce margines jest 50-600 g w te lub we wte. Jej synek mial byc duzy, a urodzilo sie chuchro - po prostu dlugi byl, a waga okazala sie -600 g od prognozowanej. Takze nie ma co brac tych badan jak wyrokow.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Sue mialam Ci pokazac ktore koszule zamowilam:
http://allegro.pl/sliczna-koszula-koszulka-nocna-kr-rekaw-m-i4868026820.html
taka granatowa
http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-nowe-kolory-i4874129768.html
taka czerwona - a co:)Lara 82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPia no popatrz, niby brak szyjki, a kłuje
dziwne! Ja wzięłam te osłonki, nie zajmuja Bog wie ile miejsca w torbie, a mogą się przydać.
Angelique według mnie powinni robić kurs na rodzaje skurczy, już wymiękam
Laurka do tej pory się śmieję z Twojego określenia "niepełnosprawna w kuchni". Dobrze, ze masz taki dystans do siebie.
Ma któraś rozstępy na brzuszysku? Czy ja otwieram ta magiczna liste z tym ustrojstwem? ;/Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
No to coraz bardziej zbiorowo rodzimy :]
Ja mam chyba cztery smoczki Philips Avent, ale sa nadal w opakowaniu w szufladzie. Jakos nie przyszlo mi do glowy, zeby pakowac, bo uznalam, ze zaraz po porodzie maluch bedzie albo przy piersi albo spal. Ale moze powinnam jeden zabrac? Tyle, ze idac takim torem "wezme - najwyzej sie nie przyda" to mozna 3 walizki z domu wyniesc!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Powodzenia dziewczyny
Nadrabiam Was powoli bo robiliśmy z mężem obiad i troche ogarnialiśmy jeszcze u Małego
Chętnie oddam w dobre ręce skurcze przepowiadające bo drażnią mnie od rana,a widzę,że byscie przyjęły
Co do rozstępów to zrobił mi się paskudy koło pępka i zajeb.iście boli ;/ -
Penelope wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu! Duzo milosci, zrozumienia i szacunku na nowym etapie, ktory nadchodzi!
A i nie boj sie, sa szanse, ze do wywolywania nie dojdzie. Wlasnie kolezanka z pracy mi powiedziala jak to jej mieli wywolywac w 42 tygodniu. Juz w szpitalu byla w tym celu, a tu nagle samo sie zaczelo i obeszlo sie bez wymuszania! :]
Francuska to naprawde byl falszywy alarm? Ja bym byla mocno rozczarowana. Moze jeszcze sie rozkreci i wrocisz do szpitala w ciagu kilka godzin?Penelope lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
słoneczna 85 wrote:Nic nie mowil o masazu ale bolalo jak nie wiem!!!
Mowie ze jak tam przy porodzue mia caly czas bolec to ja nie urodze..
A on ze nie nie to tak tylko w badaniu.
Moze ja mam cos nie tak?? Boli mnie nadal brzuch...
Zobaczymy jutro, ale dopiero po 20...
Słoneczna ja wczoraj mialam to samo, gmerał w szyjce, sprawdzał i bolało strasznie, az sie zielona zrobiłamno i też mialam wydzieline z krwią, dziś zreszta tez..wczorah po tym badaniu mnie tak brzuch, krzyze i wszystko na dole bolało ze szok..wrociłam do domu o 14 i cały czas lezałam, nie mialam siły chodzić, dziś troche lepiej...
ja mialam rozwarcie 1cm..wiec duzo mniejsze...
Asiaaa TY nie strasz, ja jutro jade na oddział pod oxy....tyle ze mi sie wydaje ze nam w razie w szybciej zrobi cc bo sam mowił wczoraj ze nie mozemy Małego dłuzej trzymać...słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySloneczna to nie masz tragedii! Mnie "wysypują" po lewej stronie - lewy bok, lewa strona brzucha... lekko na prawym boku. Wścieklizny dostanę, chyba sie zaszczepie
Penelope kochana no i dziwisz się czemu nie rodzisz? Zdziebąd chce smoczka do szpitala, koniecznie!cath, Penelope, Sue lubią tę wiadomość
-
Ej a w temacie ksiezyca... Ktora tam jeszcze ma termin na 18. razem ze mna? LadyMK?? W srode popielcowa ksiezyc bedzie w nowiu - ciekawe czy jakos to na nas wplynie?
LadyMK, derii84 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya