X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyparzyła smoczki, jeden pakuję do torby jakby co.
    Pakowałyście też osłonki na piersi? Ja kupiłam, ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie. Chyba przez te 2-3 dni w szpitalu sutki nie zdążą mi się popsuć :D

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie, 38 tygodni za mna i moim maluszkiem i odliczamy godziny do USG.

Sloneczna Ty chyba moich postow nie czytasz. Ja mam stopy opuchniete od grudnia oraz cale lydki az do kolan od stycznia. Od dwoch miesiecy na sloniowatych konczynach zaiwaniam.

Angelcia ja sie nie zdziwie jak bede miala tyle samo w tym tygodniu (tzn. jutro sie dowiem, bo nie wiem czy dzisiaj mnie beda wazyc).

Pia Gizela mi nawet nie przeszlo przez mysl, zeby smoczek pakowac do szpitala, bo chce dziecko do piersi przystawiac, a nie guma zatykac.

To za kogo dzisiaj trzymamy kciuki? Francuska? Ktora jeszcze?

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ja nie jestem też zwolennikiem smoczków. Ale boję się, że w szpitalu maluszka nie uspokoję inaczej. Dlatego dopiero teraz kupiłam ten smoczek :D Ze strachu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:32

relg9vvjrtqik460.png

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zapakowalam smoczek w razie w.

Laurka Asiaa ma cesarke a Bietka skurcze i pojechala na ip. Trzymamy kciuki :)

oar843r8kh12ukn4.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia i Bietka powodzenia !!!
    Ja biorę smoczek i nakładki. Wiadomo wolałabym żeby się nie przydały

Penelope imię 1 i 2:)

Penelope lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, ja spakowałam te nakładki , a niech będą na wszelki wszelki wypadek. Wole mieć niż żałować że nie wzięłam
    Pia Gizela wrote:
    Właśnie wyparzyła smoczki, jeden pakuję do torby jakby co.
    Pakowałyście też osłonki na piersi? Ja kupiłam, ale mam nadzieję, że nie trzeba będzie. Chyba przez te 2-3 dni w szpitalu sutki nie zdążą mi się popsuć :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 15:51

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    No I ciekawostka dotyczaca wagi z usg. W dnie porodu kolo poludnia waga z usg 3100 g a urodzil sie 3580 g. Wiec roznica spots.

To tak a propos szacowanej wagi u Ciebie i Cath dobry przyklad tego, co mi otatnio powiedziala przyjaciolka - w koncowce margines jest 50-600 g w te lub we wte. Jej synek mial byc duzy, a urodzilo sie chuchro - po prostu dlugi byl, a waga okazala sie -600 g od prognozowanej. Takze nie ma co brac tych badan jak wyrokow.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue mialam Ci pokazac ktore koszule zamowilam:

http://allegro.pl/sliczna-koszula-koszulka-nocna-kr-rekaw-m-i4868026820.html
    taka granatowa

http://allegro.pl/koszula-nocna-ciazowa-i-do-karmienia-m-nowe-kolory-i4874129768.html
    taka czerwona - a co:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia no popatrz, niby brak szyjki, a kłuje :D dziwne! Ja wzięłam te osłonki, nie zajmuja Bog wie ile miejsca w torbie, a mogą się przydać.

Angelique według mnie powinni robić kurs na rodzaje skurczy, już wymiękam :)

Laurka do tej pory się śmieję z Twojego określenia "niepełnosprawna w kuchni". Dobrze, ze masz taki dystans do siebie.

Ma któraś rozstępy na brzuszysku? Czy ja otwieram ta magiczna liste z tym ustrojstwem? ;/

Angélique89, Lara 82 lubią tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to coraz bardziej zbiorowo rodzimy :]

Ja mam chyba cztery smoczki Philips Avent, ale sa nadal w opakowaniu w szufladzie. Jakos nie przyszlo mi do glowy, zeby pakowac, bo uznalam, ze zaraz po porodzie maluch bedzie albo przy piersi albo spal. Ale moze powinnam jeden zabrac? Tyle, ze idac takim torem "wezme - najwyzej sie nie przyda" to mozna 3 walizki z domu wyniesc!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka czytam czytam!
    pamietam ze w japonkach po sniegu biegalas

Angelcia ja mam pod brzuchem i na bokach....niestety.na bokach silniejsze niz te pod brzuchem.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia dziewczyny :) Nadrabiam Was powoli bo robiliśmy z mężem obiad i troche ogarnialiśmy jeszcze u Małego ;)

Chętnie oddam w dobre ręce skurcze przepowiadające bo drażnią mnie od rana,a widzę,że byscie przyjęły ;)

Co do rozstępów to zrobił mi się paskudy koło pępka i zajeb.iście boli ;/

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm. Nie spakowalam smoczka, mam ale nie pomyślałam, może wziąć w razie w...

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie nie mam. Ale skóra mnie tak ciągnie i szczypie wokół pępka, że masakra :/ Aż czasem nie wytrzymuje i drapie.

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu! Duzo milosci, zrozumienia i szacunku na nowym etapie, ktory nadchodzi!
    A i nie boj sie, sa szanse, ze do wywolywania nie dojdzie. Wlasnie kolezanka z pracy mi powiedziala jak to jej mieli wywolywac w 42 tygodniu. Juz w szpitalu byla w tym celu, a tu nagle samo sie zaczelo i obeszlo sie bez wymuszania! :]

Francuska to naprawde byl falszywy alarm? Ja bym byla mocno rozczarowana. Moze jeszcze sie rozkreci i wrocisz do szpitala w ciagu kilka godzin?

Penelope lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Rudasek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Nic nie mowil o masazu ale bolalo jak nie wiem!!!
    Mowie ze jak tam przy porodzue mia caly czas bolec to ja nie urodze..
    A on ze nie nie to tak tylko w badaniu.

Moze ja mam cos nie tak?? Boli mnie nadal brzuch...

Zobaczymy jutro, ale dopiero po 20...

Słoneczna ja wczoraj mialam to samo, gmerał w szyjce, sprawdzał i bolało strasznie, az sie zielona zrobiłam :) no i też mialam wydzieline z krwią, dziś zreszta tez..wczorah po tym badaniu mnie tak brzuch, krzyze i wszystko na dole bolało ze szok..wrociłam do domu o 14 i cały czas lezałam, nie mialam siły chodzić, dziś troche lepiej...
    ja mialam rozwarcie 1cm..wiec duzo mniejsze...

Asiaaa TY nie strasz, ja jutro jade na oddział pod oxy....tyle ze mi sie wydaje ze nam w razie w szybciej zrobi cc bo sam mowił wczoraj ze nie mozemy Małego dłuzej trzymać...

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna to nie masz tragedii! Mnie "wysypują" po lewej stronie - lewy bok, lewa strona brzucha... lekko na prawym boku. Wścieklizny dostanę, chyba sie zaszczepie ;)

Penelope kochana no i dziwisz się czemu nie rodzisz? Zdziebąd chce smoczka do szpitala, koniecznie! :)

cath, Penelope, Sue lubią tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wszystko przez ten "na wszelki wypadek"! Ja już mam 4 koszule np. :D
    Teraz wpadłam na pomysł smoczka i osłonek :)

Penelope, derii84, truskawkax25 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Laurka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a w temacie ksiezyca... Ktora tam jeszcze ma termin na 18. razem ze mna? LadyMK?? W srode popielcowa ksiezyc bedzie w nowiu - ciekawe czy jakos to na nas wplynie?

LadyMK, derii84 lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Aagnieszkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bietka, Asia....powodzenia!. Mocno zaciskam kciuki za Wasze lekkie porody!

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
‹‹ 2162 2163 2164 2165 2166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ