X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Gladiator to jeden z tych filmów, które można oglądać po kilka razy i nigdy się nie nudzą!
    Uwielbiam tę scenę, kiedy on ściąga maskę i przedstawia się Kommodusowi! Zawsze mam ciary wtedy!

Lara 82, derii84, Penelope lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a wkładał Ci tam tylko palce czy wziernik tez? Bo mnie od wziernika tak bolalo. No coz, nie uzywane czesci ciala bola! Przynajmniej tak jest w moim przypadku.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna przy porodzie będzie gorzej boleć, ale urodzimy bo nie mamy wyjścia przecież wiesz o tym :-)

Wcale nie jestem chojrak po prostu wiem, że będzie napierdzielać i nie mogę się oszukiwać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Nic nie mowil o masazu ale bolalo jak nie wiem!!!
    Mowie ze jak tam przy porodzue mia caly czas bolec to ja nie urodze..
    A on ze nie nie to tak tylko w badaniu.

Moze ja mam cos nie tak?? Boli mnie nadal brzuch...

Zobaczymy jutro, ale dopiero po 20...

Myślę, że chodzi o to, że to wszstko jest tam tak ukrwione, że po prostu bardziej to czuć. Mnie teraz boli samo włożenie wziernika, gdzie to przecież standardowe badanie.
    Pomyśl sobie, jak położna bada w trakcie porodu i sprawdza rozwarcie, to przecież musi całą rękę musi wsadzić! Wczoraj sobie to uświadomiłam.
    Musimy się po prostu rozluźnić bardziej.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, Gladiator to jeden z tych filmów, które można oglądać po kilka razy i nigdy się nie nudzą!
    Uwielbiam tę scenę, kiedy on ściąga maskę i przedstawia się Kommodusowi! Zawsze mam ciary wtedy!
    Nooooo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mam nadzieje ze po Ktg bada nasz doktor a nie ktoś inny?!

Współczuje bólu! Moze sie rozkręci cos u Ciebie ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś zadzwoniła koleżanka bo prosiłam aby dała znać, jak jej szwagierka urodzi. No i dziś urodziła, ale kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że nie mogę w Cz-wie. Wczoraj o 6 rano wylądowała na porodówce 2 dni po terminie z bólami. Męczyła się dziś do 9 rano w bólach czyli ponad 25 godz. 0 znieczulenia i cały czas 3 cm rozwarcia, dziecko wysoko nie chciało zejść, po jakiś ściskaniach itd. dziś o 10 dopiero zrobili cc sadyści. :-(
    Jeszcze miała po cc przetaczaną krew bo za dużo straciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:41

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash tak nasz dr.
    Badanie reka bylo.
    To ja nie wiem...

Czekam na rozwiniecie akcji...
    Majty tez we krwi.

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś pierwszy raz w ciąży pol dnia sie lenilam (nie licząc 2 spacerów z psem) i przelezalam bo oszczedzalam siły na kolejne spacery, ale teść ma się juz lepiej i zaoopiekuje się psinka....wiec koniec z zaciskaniem nóg, mogę rodzic...ale chyba dziś mi się nie chce:p

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6e00eba4da78b00amed.jpg

Pozdrawiamy :) <3

Sue, Lara 82, słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, mala_mi1982, Gosiak, Katiś, truskawkax25, derii84, Maarta:), Aagnieszkaa, Januszkowa, megg, Bietka, ash, kafabi, juska19, Stokrota :), Penelope, Angélique89, pudel22, Suri97, MoniaP, LadyMK, AsiaSzw, LadyDi, kasia_1988, asia888, gusiaa, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jaki żabek-szkrabek :-)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia w Biedronce wsztstkie wafle i wafelki 30% taniej:)) Princessy itd

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Angelcia w Biedronce wsztstkie wafle i wafelki 30% taniej:)) Princessy itd
    Zajebista wiadomość. Boże jak mi się chce wszystkiego!!! Jestem głodna, ale dziś postęp, jadłam suchą bułkę i płatki owsiane na mleku, a na obiad rosołem. Jakie to wszystko pyyyyszne :D

Sue, Lara 82, Pia Gizela, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna nie mow mi nawet, bo ja juz mam 20kg na plusie ;(

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, ja pamiętam, że po wyrostku też miałam dietę i pierwszy "normalny" posiłek dostałam w środę rano, a wyrostek wycinany w poniedziałek o 17 :P (wcześniej dostałam kleik ryżowy na wodzie i gorzką herbatę, którą musiałam łyżeczką pić).
    I powiem Ci, że ta bułka z dżemem to była najlepsza rzecz, jaką w życiu jadłam!

Kiedy wychodzicie?

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja piekny bobas:)

Sue podoba mi sie Twoje podejscie do tesciowej i tematu plaszcza, po co wydawac kase zeby ubrac cos na chwile... widze ze niezla mamusia Ci sie trafila i chce miec zawsze racje.

Angelcia Ty nic sie nie martw waga moja kuzynka przytyla 30kg, karmila piersia po miesiacu zostalo jej tylko 5 do zrzucenia!

Bylam w sklepie i koles chcial sie wepchnac w kolejke bo mial "tylko bulki" ja mam to gdzies jestem w 9 miesiacu ciazy i nie zamierzam nikogo przepuszczac. Czy Was tez irytuja takie sytuacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:15

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, potrafię sobie wyobrazić jak się wkurzyłaś ;)

Ja zjadłam właśnie obiadek i chyba pójdę się zdrzemnąć, bo łóżko się coś do mnie od paru minut uśmiecha :P

Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, no właśnie moja teściowa jest naprawde spoko babką :) Ale czasami jest nadopiekuńcza, wręcz przytłaczająca tą swoją chęcią pomocy. I ciężko jej zrozumieć, że ktoś mówi "nie, dziękuję". Ja rozumiem, że to wynika z troski i miłości, ale czasami trzeba odpuścić :)
    P. jej powiedział "mamo, nie podtrzymuj stereotypu teściowej" :P

A c do "kolejkowych" sytuacji, to mnie się tylko raz zdarzyło, że facet miał pretensje, że pani w biedrze skasowała najpierw mnie - ja się nawet nie pchałam. A, no i w ikei w kasie pierwszeństwa, jak ustawiłam się z przodu, to ludzie patrzyli z nienawiścią, ale nikt nic nie powiedział, bo z całej kolejki tylko ja byłam w ciąży:)

A znieczulica niestety jest straszna, chociaż zdarzają się też miłe niespodzianki :)

Patrycja, Twój syneczek jest przesłodki!
    Jak sobie pomyślę, że w moim brzuchu już mieszka taki człowieczek, to wierzyć mi się nie chce!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nikt w tej ciązy nie przepuscil, ani nawet sie o to nie prosilam. Kij wszystkim w twarz, znieczulica konkretna.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kochana jeszcze nie wiemy. Może jutro popołudniu a k ze w piątek. oczywiście jak wszystko będzie dobrze:)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ