X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Gladiator to jeden z tych filmów, które można oglądać po kilka razy i nigdy się nie nudzą!
    Uwielbiam tę scenę, kiedy on ściąga maskę i przedstawia się Kommodusowi! Zawsze mam ciary wtedy!

Lara 82, derii84, Penelope lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna a wkładał Ci tam tylko palce czy wziernik tez? Bo mnie od wziernika tak bolalo. No coz, nie uzywane czesci ciala bola! Przynajmniej tak jest w moim przypadku.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna przy porodzie będzie gorzej boleć, ale urodzimy bo nie mamy wyjścia przecież wiesz o tym :-)

Wcale nie jestem chojrak po prostu wiem, że będzie napierdzielać i nie mogę się oszukiwać.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Nic nie mowil o masazu ale bolalo jak nie wiem!!!
    Mowie ze jak tam przy porodzue mia caly czas bolec to ja nie urodze..
    A on ze nie nie to tak tylko w badaniu.

Moze ja mam cos nie tak?? Boli mnie nadal brzuch...

Zobaczymy jutro, ale dopiero po 20...

Myślę, że chodzi o to, że to wszstko jest tam tak ukrwione, że po prostu bardziej to czuć. Mnie teraz boli samo włożenie wziernika, gdzie to przecież standardowe badanie.
    Pomyśl sobie, jak położna bada w trakcie porodu i sprawdza rozwarcie, to przecież musi całą rękę musi wsadzić! Wczoraj sobie to uświadomiłam.
    Musimy się po prostu rozluźnić bardziej.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Lara, Gladiator to jeden z tych filmów, które można oglądać po kilka razy i nigdy się nie nudzą!
    Uwielbiam tę scenę, kiedy on ściąga maskę i przedstawia się Kommodusowi! Zawsze mam ciary wtedy!
    Nooooo :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mam nadzieje ze po Ktg bada nasz doktor a nie ktoś inny?!

Współczuje bólu! Moze sie rozkręci cos u Ciebie ;)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś zadzwoniła koleżanka bo prosiłam aby dała znać, jak jej szwagierka urodzi. No i dziś urodziła, ale kolejny raz utwierdziłam się w przekonaniu, że nie mogę w Cz-wie. Wczoraj o 6 rano wylądowała na porodówce 2 dni po terminie z bólami. Męczyła się dziś do 9 rano w bólach czyli ponad 25 godz. 0 znieczulenia i cały czas 3 cm rozwarcia, dziecko wysoko nie chciało zejść, po jakiś ściskaniach itd. dziś o 10 dopiero zrobili cc sadyści. :-(
    Jeszcze miała po cc przetaczaną krew bo za dużo straciła.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:41

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash tak nasz dr.
    Badanie reka bylo.
    To ja nie wiem...

Czekam na rozwiniecie akcji...
    Majty tez we krwi.

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś pierwszy raz w ciąży pol dnia sie lenilam (nie licząc 2 spacerów z psem) i przelezalam bo oszczedzalam siły na kolejne spacery, ale teść ma się juz lepiej i zaoopiekuje się psinka....wiec koniec z zaciskaniem nóg, mogę rodzic...ale chyba dziś mi się nie chce:p

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6e00eba4da78b00amed.jpg

Pozdrawiamy :) <3

Sue, Lara 82, słoneczna 85, Pia Gizela, dorocia2324, mala_mi1982, Gosiak, Katiś, truskawkax25, derii84, Maarta:), Aagnieszkaa, Januszkowa, megg, Bietka, ash, kafabi, juska19, Stokrota :), Penelope, Angélique89, pudel22, Suri97, MoniaP, LadyMK, AsiaSzw, LadyDi, kasia_1988, asia888, gusiaa, Fedra lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja jaki żabek-szkrabek :-)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia w Biedronce wsztstkie wafle i wafelki 30% taniej:)) Princessy itd

ash lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Angelcia w Biedronce wsztstkie wafle i wafelki 30% taniej:)) Princessy itd
    Zajebista wiadomość. Boże jak mi się chce wszystkiego!!! Jestem głodna, ale dziś postęp, jadłam suchą bułkę i płatki owsiane na mleku, a na obiad rosołem. Jakie to wszystko pyyyyszne :D

Sue, Lara 82, Pia Gizela, słoneczna 85 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna nie mow mi nawet, bo ja juz mam 20kg na plusie ;(

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś, ja pamiętam, że po wyrostku też miałam dietę i pierwszy "normalny" posiłek dostałam w środę rano, a wyrostek wycinany w poniedziałek o 17 :P (wcześniej dostałam kleik ryżowy na wodzie i gorzką herbatę, którą musiałam łyżeczką pić).
    I powiem Ci, że ta bułka z dżemem to była najlepsza rzecz, jaką w życiu jadłam!

Kiedy wychodzicie?

• Maarta:) Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja piekny bobas:)

Sue podoba mi sie Twoje podejscie do tesciowej i tematu plaszcza, po co wydawac kase zeby ubrac cos na chwile... widze ze niezla mamusia Ci sie trafila i chce miec zawsze racje.

Angelcia Ty nic sie nie martw waga moja kuzynka przytyla 30kg, karmila piersia po miesiacu zostalo jej tylko 5 do zrzucenia!

Bylam w sklepie i koles chcial sie wepchnac w kolejke bo mial "tylko bulki" ja mam to gdzies jestem w 9 miesiacu ciazy i nie zamierzam nikogo przepuszczac. Czy Was tez irytuja takie sytuacje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 14:15

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, potrafię sobie wyobrazić jak się wkurzyłaś ;)

Ja zjadłam właśnie obiadek i chyba pójdę się zdrzemnąć, bo łóżko się coś do mnie od paru minut uśmiecha :P

Sue, dorocia2324 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, no właśnie moja teściowa jest naprawde spoko babką :) Ale czasami jest nadopiekuńcza, wręcz przytłaczająca tą swoją chęcią pomocy. I ciężko jej zrozumieć, że ktoś mówi "nie, dziękuję". Ja rozumiem, że to wynika z troski i miłości, ale czasami trzeba odpuścić :)
    P. jej powiedział "mamo, nie podtrzymuj stereotypu teściowej" :P

A c do "kolejkowych" sytuacji, to mnie się tylko raz zdarzyło, że facet miał pretensje, że pani w biedrze skasowała najpierw mnie - ja się nawet nie pchałam. A, no i w ikei w kasie pierwszeństwa, jak ustawiłam się z przodu, to ludzie patrzyli z nienawiścią, ale nikt nic nie powiedział, bo z całej kolejki tylko ja byłam w ciąży:)

A znieczulica niestety jest straszna, chociaż zdarzają się też miłe niespodzianki :)

Patrycja, Twój syneczek jest przesłodki!
    Jak sobie pomyślę, że w moim brzuchu już mieszka taki człowieczek, to wierzyć mi się nie chce!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie nikt w tej ciązy nie przepuscil, ani nawet sie o to nie prosilam. Kij wszystkim w twarz, znieczulica konkretna.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kochana jeszcze nie wiemy. Może jutro popołudniu a k ze w piątek. oczywiście jak wszystko będzie dobrze:)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
‹‹ 2160 2161 2162 2163 2164 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ