X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również nadal nie wiemy czy Piotr czy Tomasz :-) i za cholerę nie możemy się zdecydować.

Pia Gizela, Penelope, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja stawiam na typ nr 3

;)

A ja cZekam aż mój doktorek skończy jakąś operację i wbijam do niego i robie rozrube o cesarke!

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz was nadrobie. Ja juz po ktg- skurczy brak..
    Po badaniu rozwarcie na 2 palce. Strasznie bolalo. Nie wiem jak oni teraz badaj ze tak boli.
    Powiedzial dr ze moge plamic po tym badaniu no i wrocilam do domu i wkladka zakrwawiona.

Jutro i tak ide po zwolnienie i ocene wagi..

Agaa to Ty pewnie tez dlatego plamisz.
    Boli mnie brzuch;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, a mnie się podoba nr 2 :)
    Od razu kojarzy się z aktorami :) Vincentem Casselem i Laurencem Fishbournem (u niego inna pisownia). Pewnie pamiętacie Morfeusza z Matrixa :P Taki typowy twardziel :)

Gosiak, ja mam już dość ciążowych tematów. Naprawdę - jak usłyszę jeszcze raz pytanie "jak się czujesz", to wyskoczę przez okno albo odpowiem "jak w ciąży, kurwa". Przepraszam za przekleństwo.
    I jeszcze jak odpowiadam, że dobrze, to słyszę "pewnie już Ci ciężko? Pewnie nie możesz spać w nocy?". To mam ochotę odpowiedzieć "Mam często bóle, jak na okres, bo macica ćwiczy przed porodem. DO tego główka dziecka kłuje mnie w szyjkę macicy, co też jest dosyć bolesne. mam zaparcia - no co, pytałeś!"

Powiem Wam, co wczoraj zrobiła moja teściowa i dlaczego cieszę się, że mieszka 400km od nas!
    Kupiliśmy z P garnitur. No i wczoraj dzwonił do rodziców na skype, bo tam zmarł jakiś ich znajomy i chciał przekazać kondolencje i takie tam. Ja sobie leżałam na kanapie, bo nie miałam za bardzo siły na rozmowę (nawet swojej mamie napisałam smsa, że nie chce mi się gadać). No i P. w żartach powiedział, że do ślubu musi założyć puchówkę, bo we Wro się zimno robi i nie pójdzie przeciez w samym garniturze.
    A ta od razu, że ile kosztuje płaszcz (!!!!) i że ma kupić! P. chodzi w dresach często, bluzach, jeansach i adidasach, a ta mu tydzień przed narodzeniem dziecka każe kupować płaszcz za 500zł, który będzie mieć na sobie łącznie przez 15 minut.
    No i P jej mówi, że szkoda kasy, że nie ma poza tym, bo musimy zapłacić za oprawę ślubu, za kwiaty, za obiad w restauracji, poza tym - heloł, dziecko nam się rodzi!!
    A ta, że ona mu da, na nową drogę życia (z garniturem było to samo). I od razu "zawołaj Zuzię". Ja myślałam, że na tej kanapie pierdolnę po prostu. Powiedziałam, że nie, bo nie mam siły, bo jestem zmęczona całym dniem biegania i pozdrawiam.
    To wiecie co zrobiła?! Zadzwoniła do mnie i mnie zaczęła cisnąć! To jej powiedziałam, że P ma 33 lata i nie będzie wyglądać jak dziad na ślubie, bo JA na to nie pozwolę, poza tym, zakup takiego płaszcza jest bez sensu, bo on w takich rzeczach nie chodzi. Kurwa, mówi jej, że jestem zmęczona, że zasypiam, a ta do mnie dzwoni i o taką pierdołę mnie męczy.
    W czwartek przyjeżdża brat P i siostra, jak myślicie - z czym przyjedzie?

Dodam, że mój narzeczony ma 33 lata, od 19 roku życia mieszka poza domem, a od 10 chyba sam na siebie zarabia.

Wybaczcie wybuch, ale wczoraj myślałam, że mnie rozniesie. I cieszę się, że mieszka 400km stąd, nie będzie ingerować w wychowanie mojego syna i nie będzie mi się wtrącać w życie.

Gosiak, Penelope, 1kasiulka1, AsiaSzw lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue w pt. we Wrocławiu ma być ciepło +1 :) i słoneczko ma się przebijać :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue napisałam ten post o pogodzie na piątek nie czytając jeszcze Twojego. Ależ miałam wyczucie sytuacji :)
    A rodzeństwo przyjedzie z płaszczem :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu a ile razy miałaś podłączone oxy?

W tym moim szpitalu jest zasada wywoływania, od razu od przyjęcia. Jeden dzień oxy, jeden dzień przerwy, drugi raz oxy mocniej, czwary dzień przerwa, w piątym dniu trzecia kroplówka najmocniejsza oxy jeśli po 3 oxy nic wtedy cesarka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak - jeśli ona ten płaszcz mu kupi, to do niej zadzwonie i powiem co o tym myślę. Chociaż mam nadzieję, że w razie takiej sytuacji, P mnie w tym wyręczy.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie się Russell Crowe od razu kojarzy, a uwielbiam tego aktora jest super. No a Gladiatora odlądałam chyba z 2o razy. A piękny umysł to klasyka gatunku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:18

Penelope, AsiaSzw lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to powiedz teściowej, żeby kupiła ten płaszcz w jakimś markowym sklepie i dołączyła paragon :) ODDASZ! :D

Sue, Penelope, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzie?;))

Kurka.. Boli mnie;((
    Teez krwawicie po badaniu? Mowil ze musial dotknac pecherza tam czy cos...

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zapomniała o nas Fedra i nawet nie widziałyśmy jej księżniczki :-(
    No nie wspomnę o Mistzyni :-(

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara księżniczki od Mistrzyni to już istne panienki, miesiąc mają, ale ten czas leci ;)

słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziś z całą pewnością przyznaję wszystkim rację, które pisały że prognozowanie porodu przez lekarzy jest jak wróżenie z fusów :P

oczywiście nie mówię, bo wszystko może się zmienić z dnia na dzień, ale po dzisiejszej swojej wizycie, poza ewidentnym obniżeniem brzuszka ginka nie widzi żadnych objawów zbliżającego się porodu :D

a 2 tygodnie temu było tak fajnie, wszystko się szykowało :D

Gosiak lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Kurka.. Boli mnie;((

Słoneczna, mnie wczoraj bolało i dziś czuję taki dyskomfort, ale nie miałam żadnych plamień.
    A Ty masz rozwarcie na dwa palce? To przecież 4 cm!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Zuzie?;))

Kurka.. Boli mnie;((

Słoneczna rozwarcie na 2 palce to ok. 4cm. Kochana on Ci zrobił delikatny masaż szyjki aby Ci się coś ruszyło najzwyczajniej w świecie :-)
    Don't panic myślę, że celowa robota :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Mistrzyni się nie odzywa. No ale w sumie, ciężko się dziwić - ma trójkę dzieci. Ciekawa jestem jak sobie radzi z nimi no i jak się z mężem jej układa.

Idę robić rosół i na spacer. Słońce wyszło, śladu po śniegu nie ma :P
    To się nazywa ekspresowa zima :P

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pęcherz to przecież nie moczowy tylko płodowy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mowil o masazu ale bolalo jak nie wiem!!!
    Mowie ze jak tam przy porodzue mia caly czas bolec to ja nie urodze..
    A on ze nie nie to tak tylko w badaniu.

Moze ja mam cos nie tak?? Boli mnie nadal brzuch...

Zobaczymy jutro, ale dopiero po 20...

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no plodowy. Nawet nie pomyslalam o moczowym;))

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ