X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas również nadal nie wiemy czy Piotr czy Tomasz :-) i za cholerę nie możemy się zdecydować.

Pia Gizela, Penelope, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ja stawiam na typ nr 3

;)

A ja cZekam aż mój doktorek skończy jakąś operację i wbijam do niego i robie rozrube o cesarke!

Penelope lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz was nadrobie. Ja juz po ktg- skurczy brak..
    Po badaniu rozwarcie na 2 palce. Strasznie bolalo. Nie wiem jak oni teraz badaj ze tak boli.
    Powiedzial dr ze moge plamic po tym badaniu no i wrocilam do domu i wkladka zakrwawiona.

Jutro i tak ide po zwolnienie i ocene wagi..

Agaa to Ty pewnie tez dlatego plamisz.
    Boli mnie brzuch;(

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, a mnie się podoba nr 2 :)
    Od razu kojarzy się z aktorami :) Vincentem Casselem i Laurencem Fishbournem (u niego inna pisownia). Pewnie pamiętacie Morfeusza z Matrixa :P Taki typowy twardziel :)

Gosiak, ja mam już dość ciążowych tematów. Naprawdę - jak usłyszę jeszcze raz pytanie "jak się czujesz", to wyskoczę przez okno albo odpowiem "jak w ciąży, kurwa". Przepraszam za przekleństwo.
    I jeszcze jak odpowiadam, że dobrze, to słyszę "pewnie już Ci ciężko? Pewnie nie możesz spać w nocy?". To mam ochotę odpowiedzieć "Mam często bóle, jak na okres, bo macica ćwiczy przed porodem. DO tego główka dziecka kłuje mnie w szyjkę macicy, co też jest dosyć bolesne. mam zaparcia - no co, pytałeś!"

Powiem Wam, co wczoraj zrobiła moja teściowa i dlaczego cieszę się, że mieszka 400km od nas!
    Kupiliśmy z P garnitur. No i wczoraj dzwonił do rodziców na skype, bo tam zmarł jakiś ich znajomy i chciał przekazać kondolencje i takie tam. Ja sobie leżałam na kanapie, bo nie miałam za bardzo siły na rozmowę (nawet swojej mamie napisałam smsa, że nie chce mi się gadać). No i P. w żartach powiedział, że do ślubu musi założyć puchówkę, bo we Wro się zimno robi i nie pójdzie przeciez w samym garniturze.
    A ta od razu, że ile kosztuje płaszcz (!!!!) i że ma kupić! P. chodzi w dresach często, bluzach, jeansach i adidasach, a ta mu tydzień przed narodzeniem dziecka każe kupować płaszcz za 500zł, który będzie mieć na sobie łącznie przez 15 minut.
    No i P jej mówi, że szkoda kasy, że nie ma poza tym, bo musimy zapłacić za oprawę ślubu, za kwiaty, za obiad w restauracji, poza tym - heloł, dziecko nam się rodzi!!
    A ta, że ona mu da, na nową drogę życia (z garniturem było to samo). I od razu "zawołaj Zuzię". Ja myślałam, że na tej kanapie pierdolnę po prostu. Powiedziałam, że nie, bo nie mam siły, bo jestem zmęczona całym dniem biegania i pozdrawiam.
    To wiecie co zrobiła?! Zadzwoniła do mnie i mnie zaczęła cisnąć! To jej powiedziałam, że P ma 33 lata i nie będzie wyglądać jak dziad na ślubie, bo JA na to nie pozwolę, poza tym, zakup takiego płaszcza jest bez sensu, bo on w takich rzeczach nie chodzi. Kurwa, mówi jej, że jestem zmęczona, że zasypiam, a ta do mnie dzwoni i o taką pierdołę mnie męczy.
    W czwartek przyjeżdża brat P i siostra, jak myślicie - z czym przyjedzie?

Dodam, że mój narzeczony ma 33 lata, od 19 roku życia mieszka poza domem, a od 10 chyba sam na siebie zarabia.

Wybaczcie wybuch, ale wczoraj myślałam, że mnie rozniesie. I cieszę się, że mieszka 400km stąd, nie będzie ingerować w wychowanie mojego syna i nie będzie mi się wtrącać w życie.

Gosiak, Penelope, 1kasiulka1, AsiaSzw lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue w pt. we Wrocławiu ma być ciepło +1 :) i słoneczko ma się przebijać :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue napisałam ten post o pogodzie na piątek nie czytając jeszcze Twojego. Ależ miałam wyczucie sytuacji :)
    A rodzeństwo przyjedzie z płaszczem :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu a ile razy miałaś podłączone oxy?

W tym moim szpitalu jest zasada wywoływania, od razu od przyjęcia. Jeden dzień oxy, jeden dzień przerwy, drugi raz oxy mocniej, czwary dzień przerwa, w piątym dniu trzecia kroplówka najmocniejsza oxy jeśli po 3 oxy nic wtedy cesarka.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak - jeśli ona ten płaszcz mu kupi, to do niej zadzwonie i powiem co o tym myślę. Chociaż mam nadzieję, że w razie takiej sytuacji, P mnie w tym wyręczy.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mnie się Russell Crowe od razu kojarzy, a uwielbiam tego aktora jest super. No a Gladiatora odlądałam chyba z 2o razy. A piękny umysł to klasyka gatunku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2015, 13:18

Penelope, AsiaSzw lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue to powiedz teściowej, żeby kupiła ten płaszcz w jakimś markowym sklepie i dołączyła paragon :) ODDASZ! :D

Sue, Penelope, AsiaSzw, Fedra lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzie?;))

Kurka.. Boli mnie;((
    Teez krwawicie po badaniu? Mowil ze musial dotknac pecherza tam czy cos...

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to zapomniała o nas Fedra i nawet nie widziałyśmy jej księżniczki :-(
    No nie wspomnę o Mistzyni :-(

Fedra lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara księżniczki od Mistrzyni to już istne panienki, miesiąc mają, ale ten czas leci ;)

słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok dziś z całą pewnością przyznaję wszystkim rację, które pisały że prognozowanie porodu przez lekarzy jest jak wróżenie z fusów :P

oczywiście nie mówię, bo wszystko może się zmienić z dnia na dzień, ale po dzisiejszej swojej wizycie, poza ewidentnym obniżeniem brzuszka ginka nie widzi żadnych objawów zbliżającego się porodu :D

a 2 tygodnie temu było tak fajnie, wszystko się szykowało :D

Gosiak lubi tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:

Kurka.. Boli mnie;((

Słoneczna, mnie wczoraj bolało i dziś czuję taki dyskomfort, ale nie miałam żadnych plamień.
    A Ty masz rozwarcie na dwa palce? To przecież 4 cm!

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    Zuzie?;))

Kurka.. Boli mnie;((

Słoneczna rozwarcie na 2 palce to ok. 4cm. Kochana on Ci zrobił delikatny masaż szyjki aby Ci się coś ruszyło najzwyczajniej w świecie :-)
    Don't panic myślę, że celowa robota :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Mistrzyni się nie odzywa. No ale w sumie, ciężko się dziwić - ma trójkę dzieci. Ciekawa jestem jak sobie radzi z nimi no i jak się z mężem jej układa.

Idę robić rosół i na spacer. Słońce wyszło, śladu po śniegu nie ma :P
    To się nazywa ekspresowa zima :P

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pęcherz to przecież nie moczowy tylko płodowy :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie mowil o masazu ale bolalo jak nie wiem!!!
    Mowie ze jak tam przy porodzue mia caly czas bolec to ja nie urodze..
    A on ze nie nie to tak tylko w badaniu.

Moze ja mam cos nie tak?? Boli mnie nadal brzuch...

Zobaczymy jutro, ale dopiero po 20...

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara no plodowy. Nawet nie pomyslalam o moczowym;))

Lara 82 lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
‹‹ 2159 2160 2161 2162 2163 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ