Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Aagnieszkaa wrote:Mój brzdąc jest w ostatnich dniach bardzo ruchliwy. Jest cudownym lokatorem, bo śpi że mną, a jak tylko się obudze to on też. Nie stresuje mamusi. Problem polega na tym że on chyba zapomniał że tam jest już ciasno, i myśli ze mam skórę z gumy. To co się wczoraj działo to było jakieś szaleństwo. Raz się śmiałam, raz płakałam. Wsadza nóżki już wszędzie, łapkami gmera strasznie. Jak robi to powolutku to jest to nawet przyjemne. Ale czasami ma tak gwaltone te ruchy ze oczy wychodzą mi z orbit!!!
Też tak macie? Co prawda Fryderyczek ma już 4 na plusie...więc siła jest
Idę się rozmowic z synkiem, że czas opuścić ciepły apartamencik!!
Pia Gizela kurier musi Ci wybaczyc ze go witasz w pizamce -
Pia Gizela wrote:No to przebrałam się w końcu
Wiecie mnie dziś forum świruje, chwilami widzę wszystko, chwilami tylko po połowie każdego waszego postu
Słoneczna kupiłam, kupiłam te światełka, ale dopiero wczoraj ... Taka jestem szybka jak ślimak
A jak przyjdą to pokarzę
ale w cotton love czy na allegro gdzies? bo podsyalals cotton love-
nie wiem ale tam chyba zamowie takie 10 szzt po 59 zl.
-
nick nieaktualnyA czy ja Wam opowiadałam mój sen sprzed 2-3 dni?
Śniło mi się, że rodziłam dziecko na wielkiej białej sali szpitalnej, całej wykafelkowanej. Urodziłam ekspresowo, chyba w 30min i włożyli Adę do wanienki od razu (WTF?!). Wszystko pięknie, ładnie ja wstałam i zaczęłam sobie chodzić po tej sali i pisać smsy do mamy, że ją urodziłam i machałam ludziom przez okno - chyba mam jakieś zadatki na papieża.Później dali mi ją owiniętą w rożek i na szczęście się obudziłam.
To nic, że nie urodziłam w tym śnie łożyska, nie krwawiłam, nic mnie nie bolało, no po prostu rewelka, ale widoku dziecka w wanience nie przeboleję.Boroniówka, Penelope, Gosiak, Aagnieszkaa, gusiaa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość
-
ANGELCIA, takie bóle nocne i które nadzieję robią na to że akcja się rozkręca a potem rano mijają jak ręką odjął to ja miałam jakieś kilkanaście razy, takie falstarty że aż kurwica brała i to rozczarowanie z rana, bezcenne!!!!!
KASIA, TRZYMAM KCIUKI I SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA
SUE, PIEKNEGO DNIA ZAŚLUBIN ŻYCZĘSue lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:A ja sobie jeszcze zamówiłam wodę kokosową na poród - jest lepsza niż najlepszy izotonik, dzisiaj ma przybyć kurier. Więc będę miała wodę, zupę mocy, napój wg przepisu douli i wodę kokosową
czy te wszystkie wiesiolki, liście malin i inne cuda nam pomogą. To mój pierwszy poród więc nie mam za bardzo do czego porównać.
Gosiu, a jak przewozisz rosolek? W termosie, słoiku. Masz w szpitalu możliwośc podgrzania go?Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
a was tez gin bada to tak siega daleko i strasznie boli?
kurde o co tu chodzi??
moze to ten masaz??? taki silny bol okresowy jak tam dotykal.
bo niektore tu pisza ze tez dr mowil ze mozna plamic wiec pewnie niekotre z was tego doswiadczyly?
ja tez pije kawe- z 1 lyzeczki
cisnienie dobre wiec sobie robie bo jestem nie do zycia:) -
Aagnieszkaa wrote:Gosiu, a jak przewozisz rosolek? W termosie, słoiku. Masz w szpitalu możliwośc podgrzania go?
Ale myślę, że i w zwykły termos by było ok jak sam wywar się bierze.
Coś takiego wezmę:
http://wrzucaj.net/images/2015/02/06/5058711385.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:39
-
Aagnieszkaa wrote:Gusia, u mnie tak sano, a termin wyliczony z zapłodnienia mam na jutro...hmmm...więc może my z tych u których jak już się zacznie to od razu wszystko. Zaleja nas wody, wyskoczy czop, a zaraz po tym dzidziuś
) ją się pchać w kolejke niechce ale urodzić w terminie bym mogła
)
-
Angelcia, może mój będzie 8 lutego w tą Niedzielę bo mam na 8 rano wywołanie jak jak się sam nie ruszy, wiec kto wie...
Tymczasem zbieram się do położnej na trzeci masaż szyjki macicy, w ogóle już w to nie wierzę że ruszy samo ale co tam, pojadę, trochę się rusze z domu
óżangelcia wrote:A no i nie ma żadnego bobasa na 8 lutego!Gosiak, gusiaa, słoneczna 85, mala_mi1982, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/swiecace-kule-cotton-ball-lights-20-szt-i5063150364.html stąd zamawiałam ostatecznie, wzięłam pastelove.
W cotton balls nie mieli już lavendowych, a na all tylko z 35 kul. Ale sama sobie jestem winna, że nie zamówiłam od razuJak mi nie będą pasować do pokoju synka, to wezmę sobie do sypialni
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:a was tez gin bada to tak siega daleko i strasznie boli?
kurde o co tu chodzi??
moze to ten masaz??? taki silny bol okresowy jak tam dotykal.
bo niektore tu pisza ze tez dr mowil ze mozna plamic wiec pewnie niekotre z was tego doswiadczyly?
ja tez pije kawe- z 1 lyzeczki
cisnienie dobre wiec sobie robie bo jestem nie do zycia:)
Ja miałam wczoraj takie badanie, mialam wyraźnie ze tam cala rękę wepchnął, ale masaż to raczej nie był bo krótko to trwało...bol brzuch mi się utrzymał do wieczora i młoda się wkurzyla bo brykalka od ok. 14.30 do ok 23...słoneczna 85 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
gusiaa wrote:Oooo bardzo dobry plan
) ją się pchać w kolejke niechce ale urodzić w terminie bym mogła
)
czuję że jak się zacznie to od razu premiera!!! Bez prób
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Aagnieszkaa wrote:Ja nastawiam się, że tak właśnie u mnie będzie, no bo dłużej niż 10-14dni dzidziuś nie może miszkac w apartamenciku, jutro termin. A nie mam ani skurczy, ani mnie brzuch nie boli, nic nie opadlo, odpadło
czuję że jak się zacznie to od razu premiera!!! Bez prób
) tak mój mąż mówi że cisza nic mi nie jest a jak ruszy to aż nad to
Aagnieszkaa lubi tę wiadomość