X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Mój brzdąc jest w ostatnich dniach bardzo ruchliwy. Jest cudownym lokatorem, bo śpi że mną, a jak tylko się obudze to on też. Nie stresuje mamusi. Problem polega na tym że on chyba zapomniał że tam jest już ciasno, i myśli ze mam skórę z gumy. To co się wczoraj działo to było jakieś szaleństwo. Raz się śmiałam, raz płakałam. Wsadza nóżki już wszędzie, łapkami gmera strasznie. Jak robi to powolutku to jest to nawet przyjemne. Ale czasami ma tak gwaltone te ruchy ze oczy wychodzą mi z orbit!!!
    Też tak macie? Co prawda Fryderyczek ma już 4 na plusie...więc siła jest :-)
    Idę się rozmowic z synkiem, że czas opuścić ciepły apartamencik!!
    Ja tez tak mam! Ale kocham ruchy mojej coreczki wtedy wiem ze jest wszystko dobrze:)

Pia Gizela kurier musi Ci wybaczyc ze go witasz w pizamce :P

oar843r8kh12ukn4.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    No to przebrałam się w końcu :)

Wiecie mnie dziś forum świruje, chwilami widzę wszystko, chwilami tylko po połowie każdego waszego postu ;)

Słoneczna kupiłam, kupiłam te światełka, ale dopiero wczoraj ... Taka jestem szybka jak ślimak ;)
    A jak przyjdą to pokarzę :)

ale w cotton love czy na allegro gdzies? bo podsyalals cotton love-
    nie wiem ale tam chyba zamowie takie 10 szzt po 59 zl.

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy ja Wam opowiadałam mój sen sprzed 2-3 dni?

Śniło mi się, że rodziłam dziecko na wielkiej białej sali szpitalnej, całej wykafelkowanej. Urodziłam ekspresowo, chyba w 30min i włożyli Adę do wanienki od razu (WTF?!). Wszystko pięknie, ładnie ja wstałam i zaczęłam sobie chodzić po tej sali i pisać smsy do mamy, że ją urodziłam i machałam ludziom przez okno - chyba mam jakieś zadatki na papieża. :/ Później dali mi ją owiniętą w rożek i na szczęście się obudziłam.

To nic, że nie urodziłam w tym śnie łożyska, nie krwawiłam, nic mnie nie bolało, no po prostu rewelka, ale widoku dziecka w wanience nie przeboleję.

Boroniówka, Penelope, Gosiak, Aagnieszkaa, gusiaa, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANGELCIA, takie bóle nocne i które nadzieję robią na to że akcja się rozkręca a potem rano mijają jak ręką odjął to ja miałam jakieś kilkanaście razy, takie falstarty że aż kurwica brała i to rozczarowanie z rana, bezcenne!!!!!

KASIA, TRZYMAM KCIUKI I SZCZĘŚLIWEGO ROZWIĄZANIA :)

SUE, PIEKNEGO DNIA ZAŚLUBIN ŻYCZĘ :)

Sue lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Boroniówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z ruchami to samo,czasami jak sie rozciągnie to mam wrażenie,ze wyjdzie przez brzuch ! Nogi ma dlugie wypina sie dupką,gila mnie rączkami,poki jest delikatny to jest super,ale ma chwile mocy :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A ja sobie jeszcze zamówiłam wodę kokosową na poród - jest lepsza niż najlepszy izotonik, dzisiaj ma przybyć kurier. Więc będę miała wodę, zupę mocy, napój wg przepisu douli i wodę kokosową :P
    Oooo...to wszystko brzmi bardzo magicznie. No i jeszcze masz ziolka. Ciekawe jak to będzie z nami zielarkami :-) czy te wszystkie wiesiolki, liście malin i inne cuda nam pomogą. To mój pierwszy poród więc nie mam za bardzo do czego porównać.

Gosiu, a jak przewozisz rosolek? W termosie, słoiku. Masz w szpitalu możliwośc podgrzania go?

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a was tez gin bada to tak siega daleko i strasznie boli?
    kurde o co tu chodzi??

moze to ten masaz??? taki silny bol okresowy jak tam dotykal.

bo niektore tu pisza ze tez dr mowil ze mozna plamic wiec pewnie niekotre z was tego doswiadczyly?:)

ja tez pije kawe- z 1 lyzeczki
    cisnienie dobre wiec sobie robie bo jestem nie do zycia:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    A no i nie ma żadnego bobasa na 8 lutego!
    Biorę ten termin :P :)

słoneczna 85, Penelope, megg, derii84, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gosiu, a jak przewozisz rosolek? W termosie, słoiku. Masz w szpitalu możliwośc podgrzania go?
    Mam takie bidony termiczne i termosy obiadowe, chyba jednak bidony spełnią swoją funkcję.
    Ale myślę, że i w zwykły termos by było ok jak sam wywar się bierze.
    Coś takiego wezmę:
    http://wrzucaj.net/images/2015/02/06/5058711385.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 11:39

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Gusia, u mnie tak sano, a termin wyliczony z zapłodnienia mam na jutro...hmmm...więc może my z tych u których jak już się zacznie to od razu wszystko. Zaleja nas wody, wyskoczy czop, a zaraz po tym dzidziuś :-)
    Oooo bardzo dobry plan :)) ją się pchać w kolejke niechce ale urodzić w terminie bym mogła :))

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, może mój będzie 8 lutego w tą Niedzielę bo mam na 8 rano wywołanie jak jak się sam nie ruszy, wiec kto wie...

Tymczasem zbieram się do położnej na trzeci masaż szyjki macicy, w ogóle już w to nie wierzę że ruszy samo ale co tam, pojadę, trochę się rusze z domu

óż
    angelcia wrote:
    A no i nie ma żadnego bobasa na 8 lutego!

Gosiak, gusiaa, słoneczna 85, mala_mi1982, megg, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymamy kciuki...Sue za 15 min zostanie żoną, a Kasia zaraz po niej Mama!!

Mąż i Żona od 31 maja
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/swiecace-kule-cotton-ball-lights-20-szt-i5063150364.html stąd zamawiałam ostatecznie, wzięłam pastelove.

W cotton balls nie mieli już lavendowych, a na all tylko z 35 kul. Ale sama sobie jestem winna, że nie zamówiłam od razu :D Jak mi nie będą pasować do pokoju synka, to wezmę sobie do sypialni :)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    a was tez gin bada to tak siega daleko i strasznie boli?
    kurde o co tu chodzi??

moze to ten masaz??? taki silny bol okresowy jak tam dotykal.

bo niektore tu pisza ze tez dr mowil ze mozna plamic wiec pewnie niekotre z was tego doswiadczyly?:)

ja tez pije kawe- z 1 lyzeczki
    cisnienie dobre wiec sobie robie bo jestem nie do zycia:)

Ja miałam wczoraj takie badanie, mialam wyraźnie ze tam cala rękę wepchnął, ale masaż to raczej nie był bo krótko to trwało...bol brzuch mi się utrzymał do wieczora i młoda się wkurzyla bo brykalka od ok. 14.30 do ok 23...

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gusiaa wrote:
    Oooo bardzo dobry plan :)) ją się pchać w kolejke niechce ale urodzić w terminie bym mogła :))
    Ja nastawiam się, że tak właśnie u mnie będzie, no bo dłużej niż 10-14dni dzidziuś nie może miszkac w apartamenciku, jutro termin. A nie mam ani skurczy, ani mnie brzuch nie boli, nic nie opadlo, odpadło ;-) czuję że jak się zacznie to od razu premiera!!! Bez prób ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzące, trzymam kciuki i czekam na wieści.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, mnie ostatnio tak ginka badała boleśnie dość, ale przed samym badaniem przeprosiła - trwało to bardzo krótko, na pewno to nie był masaż. Nie krwawiłam potem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna mnie badanie boli, pomimo że już od jakiegoś czasu jest bez wziernika. Ale boli.

Zgłodniałam! Czas na 2gie śniadanie.

relg9vvjrtqik460.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie się suwak znowu zaciął.
    Termin w poniedziałek a u mnie też cisza. Czop tylko w mikro skrawkach odchodzi, żółty.
    Ach... Pewnie podzielę los biednej Penelope ;-)

Penelope lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aagnieszkaa wrote:
    Ja nastawiam się, że tak właśnie u mnie będzie, no bo dłużej niż 10-14dni dzidziuś nie może miszkac w apartamenciku, jutro termin. A nie mam ani skurczy, ani mnie brzuch nie boli, nic nie opadlo, odpadło ;-) czuję że jak się zacznie to od razu premiera!!! Bez prób ;-)
    Jak się zacznie to na całego :)) tak mój mąż mówi że cisza nic mi nie jest a jak ruszy to aż nad to :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
‹‹ 2197 2198 2199 2200 2201 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ