X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku dzielna dziewczynka z ciebie. Dla Stasia przetrwalas ciezkie chwile.

Ja mam spakowana butelke z laktatorem. Woreczki do mrozenia kupilam poniewaz z synem mialam tyle pokarmu ze sporo sie marnowalo a teraz bede mrozic nadmiar :-)

megg lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i na obiad dzis PLACEK PO CYGANSKU :-) HAHA znowu mam parcie na placki.

słoneczna 85, Pia Gizela lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • maja35 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki!

Ja spakowałam laktator i butelke w razie czego.W poprzednich ciążach miałam duzo pokarmu ale problem z karmieniem,bo mam plaskie brodawki i jesli zajdzie taka potrzeba,to wolała bym sobie sciagnac swoje mleczko i nakarmic malenstwo niż by mieli mi dokarmiac jakims sztucznym mlekiem.

U mnie dzisiaj na obiadek zupka buraczkowa :-)

yn3dsvl.png
    córcie 17 lat i 19 lat.
    Moi 2 Anielscy synkowie [*] [*] 20.02.2014. (18tc)
    Ciocia aniołka Julci (*) 24.01.2015 (37tc)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

Francuska, Słoneczna,derii oby coś się rozkręciło ;)

Sue już mężatka :) gratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze! :)

Pia ja właśnie miałam wczoraj takiego żołtego gluta(wybaczcie dosłowność) i się zastanawiam czy to czop? :O

Gosiak polecam szybszy spacer- wczoraj cały wieczór skurcze miałam po nim + poskakałam na piłce ;)
    jutro schody - 9 piętro u teściowej a dzisiaj marsz :P

Angelcia ja się pisze na 8, bo mamy rocznice zaręczyn i podoba mi się ta data :P

Aagnieszka dokładnie to samo mówię! :P że ja aktywna to może jak zacznę leżeć to mała z nudów wyjdzie :P

Sue lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast zacząć ogarniać się do lekarza to myślę co by tu zjeść słodyczowego - oczywiście z hasłem "może to już ostatnia słodycz przed porodem" naiwna ja :)

megg, asia888, Penelope, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w szpitalu nie mam ani laktatora ani butelki. Dzieci nie są dokarmiane jak mama karmi i dziecko cos zjada. Na poczatku starcza mu pare kropli, jak dziecko bardzo glodne to może dostac butle ze szpitala. Po co ma sie męczyć. Mój dostal w 1 dobie 2 lyczki dosłownie i tyle. Teraz mam mleka wystarczająco i panie na oddziale są ze mnie dumne :) tak jakby to moja zasluga byla, a to czysta fizjologia bo większość mam sie stara a niektórym to po prostu nie wychodzi. Ja uważam ze czasem delikatne dokarmienie jak jest taka potrzeba nie zaszkodzi i wcale nie zaburza ani laktacji ani odruchu ssania.

Lara 82, megg, Fedra, Sue lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie mam pilki:))

Asia szw tez bym zjadla taki placek ale jak pomysle ile trzeba scierac tych ziemniakow to mi sie odechciewa;))

Angelcia a na ktora dzis masz? masz okreslenie wagi tez dzis??

AsiaSzw lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam czy juz pisałam - wiec gratuluje Rudasku. Super ze masz juz Stasia przy sobie :)

• ash Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem w domu :):)
    KTG wzorowe, usg tez, wód plodowych tyle ile było czyli bez szału. We wtorek powtórka z rozrywki i wtedy mi dr powie kiedy mam sie zgłosić na oddział. Mówił cos o końcu tygodnia ale powiedziałam ze w piątek 13ego nie ma mowy.
    Badanie ginekologiczne mnie na maxa bolało, szyjka zgładzona ale zamknięta.

słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Angélique89 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, wszystkiego najlepszego, chyba już można ;-D

Sue lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka no ja właśnie mam takie glutowate nitki od czasu do czasu. Myślę, że to chyba początki czopa.

AsiaSzw, ja muszę mojego męża namówić żeby jutro albo w niedzielę były te placki ziemniaczane w końcu!!!

Powiedzcie mi co najlepiej zaznaczyć: 1, 2, 3 ?
    1.Zanim zostaną podane mi środki naskurczowe, chciałabym spróbować urodzić łożysko samodzielnie.
    2. Nie zgadzam się na podanie środków naskurczowych w 3. okresie porodu. 3. Chciałabym mieć możliwość przystawienia dziecka do piersi zanim urodzę łożysko.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie o pysznosciach, aż mi ślinka cieknie :) Teraz karmiąc piersią mam mega apetyt! Ciągle bym jadla :) a w szpitalu dziś barszcz czerwony z ziemniakami i makaron z serem i jablkami. A miałam ochotę na cos tresciwszego hehe

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie parę dni bo była u mnie mama, miała mi pomóc przed porodem tzn zostać z Laura w domu gdybym zaczęła rodzic bo bardzo mi zależało aby mąż był przy porodzie bo nie chce rodzic sama :(

Ale niestety atmosfera była zbyt napięta i poklocilam się z mamą i wróciła do domu..ehhh ona nie znosi mojego męża bo pochodzi z biednej rodziny, bo nic nie robi w domu, bo za dużo pracuje i milion powodów..zaczela wspominać co ona nam kupiła (drogie garnki, lodówkę itp) i miała pretensje ze mój mąż sobie kupił dwie nowe kurtki z próchnika( co prawda z wyprzedazy ale trochę wydał i jeszcze zobaczyła ze ma nową golarke) i nasluchalam się ze głowa mała..ze mój mąż żałuję na dzieci a sam się wystroi, że to ja powinnam się ubierać a nie on..wiec masakra ciągle rycze i juz zgłupialam..może ona ma rację..najbardziej wkurza mnie to że mój brat jest wspaniały bo ma dziewczynę z bogatego domu i jeżdżą sobie za granicę itp a ja jestem ta zla bo mam dzieci i nie pracuje..a najbardziej wkurzyl mnie to jak mi powiedziała żebym nie dodawała zdjęcia dziecka na fb bo ona nikomu w rodzinie nie mówiła o mojej drugiej ciazy i nie będzie się wstydzila..ehh

Laureczka25
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna nie czaj sie zapraszam do siebie. Mam cala miche startych ziemniakow :-) wystarczy dla kazdego.

Pia ja nie pomoge. Nie robie planu porodu przy cc chyba jest zbedny. Mam tylko wydrukowana kartke aby nie szczepili. Bedzie razem z karta ciazy i wynikiem gbs.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Butelki nie spakowałąm. Powinnam?

Lakatora nie mam. Nie wiem jaki wybrać. Czy na początek kupić tani ręczny, czy od razu zainwestować w porządny :/ Myślę i nie wiem.
    Ja czytałam na styczniówkach - robią teraz ranking hitów i kitów, że ręczne są kitem, bo ręka boli i wszystko wolno idzie. Zdecydowałam się na medelę mini electric.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PiaGizela, ja bym zaznaczyla 1 i 3 a juz na pewno 3.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laureczka przykro mi. Moge ci tylko jedno powiedziec TO TWOJ MAŻ I NIE MUSI SIE PODOBAC TWOJEJ MAMIE. Popros ja aby swoje uwagi zachowala dla siebie bez wzgledu na wszystko.

Ja przedwczoraj mialam przeprawe z moja mama. Mam nadzieje ze ostatni raz juz.

Angélique89 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zaznaczę 2 i 3 :D Zresztą na początku napisałam, że proszę o pomoc szczegółowe informowanie mnie o potrzebie i słuszności podejmowanych działań medycznych. I o uszanowanie mojego ewentualnego odmiennego zdania.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musiałam się wyzalic bo juz głupieje..do tp mam 3 dni i zamiast się cieszyć to ciągle myślę o konflikcie między mężem a matka..ehh juz mam wszystkiego dosyć..chodzę nabuzowana i wkurzona juz nawet mogę iść rodzic sama..

Laureczka25
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to zalezy ile sie używa tego laktatora. Jak niewiele to ręczny w zupełności wystarczy, ja miałam i byl ok, z tym ze ja karmilam piersią, a laktatora uzywalam tylko do rozkrwcenia laktacji i przy odstawieniu od piersi. Ja byłam zadowolona.

‹‹ 2200 2201 2202 2203 2204 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ