Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Rudasku dzielna dziewczynka z ciebie. Dla Stasia przetrwalas ciezkie chwile.
Ja mam spakowana butelke z laktatorem. Woreczki do mrozenia kupilam poniewaz z synem mialam tyle pokarmu ze sporo sie marnowalo a teraz bede mrozic nadmiar
megg lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczynki!
Ja spakowałam laktator i butelke w razie czego.W poprzednich ciążach miałam duzo pokarmu ale problem z karmieniem,bo mam plaskie brodawki i jesli zajdzie taka potrzeba,to wolała bym sobie sciagnac swoje mleczko i nakarmic malenstwo niż by mieli mi dokarmiac jakims sztucznym mlekiem.
U mnie dzisiaj na obiadek zupka buraczkowa -
dzień dobry
Francuska, Słoneczna,derii oby coś się rozkręciło
Sue już mężatkagratuluję i wszystkiego dobrego na nowej drodze!
Pia ja właśnie miałam wczoraj takiego żołtego gluta(wybaczcie dosłowność) i się zastanawiam czy to czop?
Gosiak polecam szybszy spacer- wczoraj cały wieczór skurcze miałam po nim + poskakałam na piłce
jutro schody - 9 piętro u teściowej a dzisiaj marsz
Angelcia ja się pisze na 8, bo mamy rocznice zaręczyn i podoba mi się ta data
Aagnieszka dokładnie to samo mówię!że ja aktywna to może jak zacznę leżeć to mała z nudów wyjdzie
Sue lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja w szpitalu nie mam ani laktatora ani butelki. Dzieci nie są dokarmiane jak mama karmi i dziecko cos zjada. Na poczatku starcza mu pare kropli, jak dziecko bardzo glodne to może dostac butle ze szpitala. Po co ma sie męczyć. Mój dostal w 1 dobie 2 lyczki dosłownie i tyle. Teraz mam mleka wystarczająco i panie na oddziale są ze mnie dumne
tak jakby to moja zasluga byla, a to czysta fizjologia bo większość mam sie stara a niektórym to po prostu nie wychodzi. Ja uważam ze czasem delikatne dokarmienie jak jest taka potrzeba nie zaszkodzi i wcale nie zaburza ani laktacji ani odruchu ssania.
Lara 82, megg, Fedra, Sue lubią tę wiadomość
-
Jestem w domu
KTG wzorowe, usg tez, wód plodowych tyle ile było czyli bez szału. We wtorek powtórka z rozrywki i wtedy mi dr powie kiedy mam sie zgłosić na oddział. Mówił cos o końcu tygodnia ale powiedziałam ze w piątek 13ego nie ma mowy.
Badanie ginekologiczne mnie na maxa bolało, szyjka zgładzona ale zamknięta.
słoneczna 85, Penelope lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka no ja właśnie mam takie glutowate nitki od czasu do czasu. Myślę, że to chyba początki czopa.
AsiaSzw, ja muszę mojego męża namówić żeby jutro albo w niedzielę były te placki ziemniaczane w końcu!!!
Powiedzcie mi co najlepiej zaznaczyć: 1, 2, 3 ?
1.Zanim zostaną podane mi środki naskurczowe, chciałabym spróbować urodzić łożysko samodzielnie.
2. Nie zgadzam się na podanie środków naskurczowych w 3. okresie porodu. 3. Chciałabym mieć możliwość przystawienia dziecka do piersi zanim urodzę łożysko.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Nie było mnie parę dni bo była u mnie mama, miała mi pomóc przed porodem tzn zostać z Laura w domu gdybym zaczęła rodzic bo bardzo mi zależało aby mąż był przy porodzie bo nie chce rodzic sama
Ale niestety atmosfera była zbyt napięta i poklocilam się z mamą i wróciła do domu..ehhh ona nie znosi mojego męża bo pochodzi z biednej rodziny, bo nic nie robi w domu, bo za dużo pracuje i milion powodów..zaczela wspominać co ona nam kupiła (drogie garnki, lodówkę itp) i miała pretensje ze mój mąż sobie kupił dwie nowe kurtki z próchnika( co prawda z wyprzedazy ale trochę wydał i jeszcze zobaczyła ze ma nową golarke) i nasluchalam się ze głowa mała..ze mój mąż żałuję na dzieci a sam się wystroi, że to ja powinnam się ubierać a nie on..wiec masakra ciągle rycze i juz zgłupialam..może ona ma rację..najbardziej wkurza mnie to że mój brat jest wspaniały bo ma dziewczynę z bogatego domu i jeżdżą sobie za granicę itp a ja jestem ta zla bo mam dzieci i nie pracuje..a najbardziej wkurzyl mnie to jak mi powiedziała żebym nie dodawała zdjęcia dziecka na fb bo ona nikomu w rodzinie nie mówiła o mojej drugiej ciazy i nie będzie się wstydzila..ehhLaureczka25 -
Sloneczna nie czaj sie zapraszam do siebie. Mam cala miche startych ziemniakow
wystarczy dla kazdego.
Pia ja nie pomoge. Nie robie planu porodu przy cc chyba jest zbedny. Mam tylko wydrukowana kartke aby nie szczepili. Bedzie razem z karta ciazy i wynikiem gbs.słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Butelki nie spakowałąm. Powinnam?
Lakatora nie mam. Nie wiem jaki wybrać. Czy na początek kupić tani ręczny, czy od razu zainwestować w porządnyMyślę i nie wiem.
-
Laureczka przykro mi. Moge ci tylko jedno powiedziec TO TWOJ MAŻ I NIE MUSI SIE PODOBAC TWOJEJ MAMIE. Popros ja aby swoje uwagi zachowala dla siebie bez wzgledu na wszystko.
Ja przedwczoraj mialam przeprawe z moja mama. Mam nadzieje ze ostatni raz juz.Angélique89 lubi tę wiadomość