X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na jakis rozwoj, ale dziwne bo jechalismy juz na porod myslac ze to zaraz a tu zonk

oar843r8kh12ukn4.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi jak pielęgniarka wyciągała szwy to wyciągła jedna nitkę wiec chyba był to jeden szew ale głowy sobie uciąć nie dam ;)
    Rana jest niewielka dł na ok 15 cm a szeroka na może 2 mm, obecnie zeszły mi strupki i jest lekko czerwona ale jakoś mnie nie przeraża ;)
    angelcia wrote:
    Do dziewczyn, ktore mialy CC - ile macie szwów? ;) Jak duza jest rana? ;)

Eh, ten moj termin zbliza sie nieublaganie, Ada chyba lubi te swoje wody płodowe, łożysko i inne duperelki!

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na_cik miałam dużo razy ból w pachwinach i dziwne odczucia tam, nie wiem czy to były skurcze, czy drętwienia. Zazwyczaj pojawiały się po większym wysiłku fizycznym, jak za długo pochodziłam albo dużo się schylałam przy czynnościach np. porządkowych w domu. Mówiłam mojej lekarce o tym, ale pow., że to normalne.

na_cik lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa,dzięki! Gdyby nie to,że dzisiaj tak mnie z nóg to zwaliło to nawet bym się nie przejmowała.

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzuciłam inna fotkę w awatara bo nie mogę dodać inaczej bo mi pokazuje ze rozmiar zdjęcia za duży a z tableta nijak pomniejszanie mi nie idzie ;)

Januszkowa, megg, Penelope lubią tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fedra No nie moge jaka słodzinka z twojej Natalki. :*piekny avatarek

W pn przychodzo polozna wiec jeszcze ja popytam o tego pediatre bo ostatnio sie tak stresowalam jej wizyta ze wtlecialo mi to.z glowy.

zdjecie musialabys najpierw pomniejszyc na jakiejs stronie a pitem dopiero na hosting jak ci nie chce wejsc.

Ja tez nie moge dodac zdj bo siedze tylko z telefonu a strasznie dlugo to trwa. Tzn. to rzes mus supernowoczesny smatfon ktory sam sie wylacza kiedy chce itp itd. A zdj kota jest w avku bo chcialam zmienic foto mojej malej ale sie nie dalo bo tez za duze i zostal kot bo zdj bylo male a mialam jakies na telefonie zapisane.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 23:20

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudaśna :*

U mnie coraz większy ból, chyba taki jak na @. Chce mi się spać, jakby się miało coś rozkręcić to lepiej jutro rano :) heh

Póki co idę zjeść kanapkę, bo jestem bardzo głodna, a później spać,
    Dobranoc :*

Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta mogli Ci zrobić usg, żeby sprawdzuc poziom AFI czyli wod. Jak zobaczą, ze malo to ewidentnie Ci odeszly.

Brr.. Ada tak szaleje w brzuchu - juz chyba 30min ciągłego wiercenia sie.

• Fedra Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rownież zycze dobranoc :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope powodzenia jutro, bede trzymac kciuki aby poszlo szybko. Takze milej niedzieli jutro. :-)

Penelope lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope powodzenia jutro!

Cath najwazniejsze ze wszystko sie dobrze skonczylo! jestes dzielna

Fedra piekna Natalka!

ale mam ochote na gofry!
    zrobie a sniadanie :)
    dobranoc

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jestem przeterminowana. Wspaniale, a Fryderyczek do małych nie należy, i wciąż rośnie. Bardzo zazdroszczę tym z Was które urodziły przed terminem. Jednak przekroczenie lini mety...i poczucie że trzeba biec dalej jest mocno wkurzajace. Cały czas mówię sobie że Mały wie kiedy ma wyjść i zrobi to jak przyjdzie na niego pora...ale jakoś mi to dziś nie pomaga.
    P. nadal chory, gorączka cały czas utrzymuje się na poziomie 38 stopni. Ale nie ma innych objawów. Boję się że mnie zarazi, tylko jeszcze nie wiemy czym.

Zjadłam dziś całego ananasa. Usta i buzia szczypia mnie cholernie! Ale był pyszny, słodki i mega soczysty. Nawet jak nie pomoże to było to fajne urozmaicenie diety. Chyba przez całą ciążę nie jadłam ananasa. No to teraz nadrobie, bo na jutro już czeka kolejny ;-)

Penelope, Gosia, Topola...myślę o Was. I trzymam kciuki za resztę :-)

Rytulal olejowania zrobiony, wiesiolek lykniety, malinowa wypita...idę spać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 00:01

Penelope, Gosiak, Topola, asia888, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta jak dla mnie jeśli wiesz że to wody jedź dO innego szpitala..
    Penelope powodzenia jutro :))

Ją mówię dobranoc :*

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, wiesiołka sobie jeszcze nie zaaplikowałam wiadomo gdzie, wstaję więc ;)
    Penelope, powodzenia jutro, kciuki zaciśnięte!

Aagnieszkaa, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, również trzymam kciuki za jutro.

na_cik ja też często czuję ból w pachwinach. Mam to już od dość dawna. Taki jakby silny ucisk, ale przechodzi jak inaczej stanę lub podniosę nogę lekko. Wydaje mi się, że to napiera duża macica poprostu plus dodatkowo też główka dziecka.

Penelope, na_cik lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope powodzenia!!!! Czekam na info od Ciebie!

My właśnie wróciliśmy ze stajni! Jeden z naszych koni zszedł z pastwiska na 3 nogach ;(
    Noga ciepła, lekko spuchnieta wiec cos sie dzieje. Wet bedzie dopiero jutro.
    Dobrze ze chociaż gorączki nie ma. Oby to nie było nic poważnego!

Dobranoc!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 04:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie karmię bąbelka po 5 (!) godzinach snu. Musiałam go obudzić, bo pewnie by spał do rana, a mi piersi prawie eksplodowały.

Fedra, sprawdzałam w karie wypisowej, bilirubina była ok. A, córcie masz slicza!

Maarta, strasznie to dziwne z tymi wodami. Ale jak raz wody poszły to chyba powinno się to powtórzyć, to nie byłoby wątpliwości.

Fedra lubi tę wiadomość

• Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdziebąd zdecydował że sam się będzie pchał a nie zostanie wyproszony. O północy zaczęły się skurcze, o 2 byłam w wannie, nie przeszły, o 3 skurcze co 4-5 minut i krew bladoróżowa.o 3 wyjazd z domu. O 3:30 pierwsze badania. Skurcze Okropne, zwijam się a okazało się ze mam rozwarcie na tylko 1 cm. Popłakałam się. Jesteśmy z Alanem na sali porodowej. Dali mi 2 paracetamole i 2 cocodamol.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 07:02

Lara 82, megg, kasia_1988, Aagnieszkaa, Gosiak, mala_mi1982, Sue, derii84, Krokodylica, Pia Gizela, przedszkolanka:), asia888, LadyDi, ash, Boroniówka, Januszkowa, juska19, agaaa28, Patrycja20, Angélique89, Fedra, dorocia2324 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, trzymaj się, kochana! Zdziebąd to mądry chłopak! Dacie radę!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz leżę, muszę czekać na większe rozwarcie, nie spałam od wczoraj, już mnie głowa boli od napinania się podczas skurczy. Ja nie dam rady, A To dopiero start. Jedna położna powiedziała do męża że to będzie dla nas długi dzień. .. Obsługa super, saLa wielka, bardzo ładna z łazienką i wanną. Do potem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 07:03

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2224 2225 2226 2227 2228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ