Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak nastroje? Wykąpałam się , ogoliłam, wstawiłam jeszcze dwa prania, poprasowałam pościele które dziś wyschły, upewniłam się że mam wszystko w torbach, przygotowałam baterie, naładowałam, wydepilowałam brwi, przygotowałam rzeczy do ubrania dla męża i dla siebie i teraz zabieram się za prostowanie włosów.... dobrze że już wieczór, ale nie wiem jak ja dziś zasnę
Podbrzusze boli mnie dziś wyjątkowo bardziej, chyba Zdziebąd czuje że eksmisja się szykuje, ma ostatnią szansę na dobrowolne wyjście
Sue wrote:Penelope, ja u dwóch sprzedawców znalazłam ochraniacz na łóżeczko i kocyk minky, ale to Twoje prześcieradełko mnie urzekło
Jak nastrój przed jutrem?
asia888, Gosiak, Angélique89, Lara 82, Januszkowa, derii84, Sue, 1kasiulka1, Fedra, megg, Patrycja20 lubią tę wiadomość
-
Ja za pierwszym razem wypazylam potem już myłam w płynie i do sterylizatory do mikrofali o przepraszam maz robił nie jaGosiak wrote:Dziewczyny, to ja mam pytanie odnośnie przygotowania laktatora - myłyście w płynie/zmywarce i potem wygotowywałyście czy samo wygotowanie nowego wystarczy?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mnie też cały dzień boli podbrzusze, ale poza tym żadnych skurczy.
Wydaje mi się, że przenoszę ciąże. Póki co nie mogę się doczekać poniedziałku i mojego pierwszego KTG. Może coś się ruszy, albo powiedzą "to już"
Nigdy nie uprawiałam żadnego sportu, nie przepadam za tym, a teraz mam taką wielką chęć pobiegać. Po prostu wyjść z domu i biegać. Czuję się już bardzo ciężko.
Penelope trzymam kciuki za Ciebie jutro. Pisz do nas, bo całą niedziele będziemy wypatrywać wiadomości od Ciebie. Koniec taryfy ulgowej dla Zdziebąda! Jutro, a najpóźniej w pon. ma opuścić swoje lokumPenelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Mi moja położna powiedziała ze już się tego nie stosuje ze wybudzanie dziecka na karmienie co 3 godz wiec ja mojej nie budzę czasem chce jeść po 2 godz czasem po 5 wiec daje jej butle kiedy chce przynajmniej mi tyle nie ulewabella84 wrote:AsiaSzw wyszłam w piątek czyli wczoraj
staram się przystawiać mała kiedy tylko ma jeść
ma 30-40 min
potem mm i potem laktator, w nocy jedynie nie używam laktatorów wiec używam go łącznie ok 4 x dziennie, mam tylko watpliwości bo w szpitalu kazały ja wybudzać co 3 h a a ona nieraz nie chce się wybudzić i nawet wpychając na sile jeść to nie chce.. Wiec nie wiem czy wybudzać czy czekać aż sama się upomni.
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Gratuluje wszystkim nowym Mamusia i witam dzieciaczki po tej stronie
Cath przeczytałam opis porodu i się poryczalam najważniejsze ze z Wami wszystko dobrze i ze jesteście już bezpieczne teraz bedzie wszystko dobrze17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
jejku dziewczyny falszywy alarm!
wody mi odeszly nawet moj chlopak to widzial bo bylo to przy nim po leginsach lecialy i na podloge, pojechalismy mialam ktg i wszystko jest ok, potem badala mnie papierkiem lakmusowym i mowi ze to nie byly wody, a ja wiem ze to byly wody bo to na pewno mocz nie byl, ale jaja!! jestesmy w domu ja sie wykoncze
nie wiem jak to jest mozliwe, ktoras z Was tez pisala ze jej nie wierzyli ze to wody ja pierdziele...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 22:49
-
Mała Mi jeśli radziłaś na Kopernika to oni w dzień wypisu robią badanie na poziom bilirubiny jeśli byłby za wysoki zatrzymali by Cie w szpitalu...
Co do położnej Ona ma 24 godz od zgłoszenia ze jesteś w domu nie od wyjścia ze szpitalamala_mi1982 wrote:W poniedziałek dopiero będzie czynna przychodnia. Poza tym wczoraj w szpitalu było tak samo, nie martwię się jakoś strasznie, w końcu jakby było coś nie tak to by nas nie wypuścili. Tylko się zaczęłam zastanawiać. Zaraz sobie poczytam o tej żółtaczce.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Mi położna powiedziała ze jeśli dziecko jest zdrowe wizyta u pediatry nie jest konieczna bo po co narażać dziecko na zarazki, w naszej przychodni to położna wszystko załatwia u mamy w domu...
Przyniosła witaminy dla Małej, deklaracje wyboru lekarza, obejrzała ja dokładnie i zmierzyła...
Pamiętajcie jedynie ze około 6 tyg trzeba zrobić usg bioderek można prywatnie albo trzeba mieć skierowanie od pediatry wiec o tym pogadajcie z położnaSuri97 wrote:Moja spi srednio ok4h i budzi sie na karmienie. W dzien czasami co 3 h sie przebudzi. Ale jestesmy na MM wiec to chyba prawidlowo.Nie wybudzam bo mala ladnie przybiera.
U nas w 2 dobie buzka lekko zrobila sie zolta i tez tylko z jednej strony ale nie widzieli zadnych przeciwskazan i wypuscili nas. Troche sie martwilam ale po 2 dniach juz nie bylo sladu i po wizycie poloznej tez sie uspokoilam .
Mam pytanie. Kiedy macie pierwsza wizyte u pediatry? Albo moze juz mialyscie?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny!
Mam do Was pytanko!czy któraś z Was ma skurcze /drętwienia w pachwinach albo jednej? Ja mam od kilku dni a dziwią to mi ze 3razy aż nogi podkosiło...w poprzedniej ciąży tego nie miałam
Maarta! Ale jaja! W szoku jestem! Może być tak,że jeszcze się dzisiaj rozwinie.