WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedziałek dopiero będzie czynna przychodnia. Poza tym wczoraj w szpitalu było tak samo, nie martwię się jakoś strasznie, w końcu jakby było coś nie tak to by nas nie wypuścili. Tylko się zaczęłam zastanawiać. Zaraz sobie poczytam o tej żółtaczce.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie rozbolała głowa i to tak poważnie :(
    Buuu, musiałam aż wziąć apap, to chyba przez ten wiatr :/ Czekam aż mi przejdzie.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przystawiaj ja i daje mm np ostatnie karmienie było na wybudzeniu przestawiłam ja potem mm potem laktator 30 min i potem aż do teraz wisi mi na cycu wiec tak sobie leżymy... Moja ma żółtaczkę ale niby taka w normie niby Mac jest w 3-4 dobie a pediatra mówił ze u nas wyglada to ok

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath z Twoja cc to tak jak z moja ciaza. Myslalam, ze bede smigac jak sarenka wszystko robic jednak zycie zweryfikowalo to i to bardzo. Dlugo nie moglam sie z tym pogodzic, czulam sie gorsza od kolezanek, mamy, szwagierki. Dlugo dobijalam sobie do glowy, ze nie jestem w 100% sprawna jako kobieta. Ale teraz juz, a moze dopiero to przetrawilam choc nadal to czasem wraca. A wiesz czemu tak jest bo gdzies w glowie mialysmy zakodowane, ze inna opcja jest zla, kolejne ze patrzymy i porownujemy sie do innych, co niestety jest zle, kolejne nawet nie dopuszczalysmy innej mozliwosci.
    Mysle, ze Ci to przejdzie i nawet bedziesz i pewnie juz jestes wdzieczna, ze stalo sie jak sie stalo, a w chwili slabosci moze i za pol roku jakis zal do Ciebie wroci, ale to po prostu jest jak najbardziej ludzkie. Trzeba to powolutku przetrawic.
    WILL BE GOOD :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 18:45

relge6yd3cl8y0me.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    W poniedziałek dopiero będzie czynna przychodnia. Poza tym wczoraj w szpitalu było tak samo, nie martwię się jakoś strasznie, w końcu jakby było coś nie tak to by nas nie wypuścili. Tylko się zaczęłam zastanawiać. Zaraz sobie poczytam o tej żółtaczce.
    Wiesz....skoro lekarze stwierdzili, że jest ok to widocznie jest ok. W szpitalu badaja poziom bilirubiny i widocznie był w granicach normy. Trzeba tylko obserwować czy sie nie pogarsza.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja spi srednio ok4h i budzi sie na karmienie. W dzien czasami co 3 h sie przebudzi. Ale jestesmy na MM wiec to chyba prawidlowo.Nie wybudzam bo mala ladnie przybiera.
    U nas w 2 dobie buzka lekko zrobila sie zolta i tez tylko z jednej strony ale nie widzieli zadnych przeciwskazan i wypuscili nas. Troche sie martwilam ale po 2 dniach juz nie bylo sladu i po wizycie poloznej tez sie uspokoilam .

Mam pytanie. Kiedy macie pierwsza wizyte u pediatry? Albo moze juz mialyscie?

• Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Moja spi srednio ok4h i budzi sie na karmienie. W dzien czasami co 3 h sie przebudzi. Ale jestesmy na MM wiec to chyba prawidlowo.Nie wybudzam bo mala ladnie przybiera.
    U nas w 2 dobie buzka lekko zrobila sie zolta i tez tylko z jednej strony ale nie widzieli zadnych przeciwskazan i wypuscili nas. Troche sie martwilam ale po 2 dniach juz nie bylo sladu i po wizycie poloznej tez sie uspokoilam .

Mam pytanie. Kiedy macie pierwsza wizyte u pediatry? Albo moze juz mialyscie?
    Do mnie zadzwonili z przychodni z zaproszeniem na wizytę patronażową u pediatry i ustalili termin. U mnie wizyta była jak Michalina miała 2 tyg.i 3 dni.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska, Niki gratuluje :)
    Karolek cudowny!!!!!

Patrycja pieknie wygladacie! sexi mama :)

Gosiak kciuki zeby sie rozkrecilo :)

Penelope kciuki za jutro!

ja laktator i butelki wyparzylam wrzatkiem tylko

kurcze przeciez niedawno ta lista miala z 2-3 pozycje a teraz taka pokazna! idzie lawinowo :)

Cath najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo, a porod to porod, czy sn czy cc- tak naprawde co to za roznica? wazne zeby bezpiecznie urodzil sie maluszek! nie mamy na to wplywu czasem, ja bym starala sie patrzec na ta cesarke berdzo pozytywnie bo uratowala zycie corci Twojej, no i co z tego ze rodzilas cc? tak naprawde co to za roznica wazne ze malutka jest cala i zdrowa i Ty tez i wszystko sie dobrze skonczylo

Patrycja20, Penelope lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • sebza Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Każdy kto sie mnie pyta jak poród nic nie mowie! Nie chce o tym mówić. Przeszłam cos strasznego. Nawet z Sewerynka o tym nie rozmawialam bo po prostu jej zazdroszczę naturalnego porodu i ja obwiniam siebie bardzo za to cc. Nic nie zrobię! Kocham to moje dziecko od pierwszej minuty! Sutki kola od karmienia ale jak ja karmie to czuje jej milosc i moja milosc do niej. Ale jestem bardzo zawiedziona tym porodem. Caly czas gdy o tym mysle placze. Bardzo ale to bardzo chcialam przeżyć porod naturalny! Wg cc nie brałam pod uwagę! A teraz obwiniam sie za to np ze mój mąż nie odciął pępowiny, ze mam te głupie szwy! Ze nie jestem w pełni sprawny i nie daje rady nawet jej przewinąć bo zaraz zaczynają szwy bardzo ciagnac!

miałam dokładnie ten sam problem, ale pociesze Cie - to mija. i te natretne mysli tez..

atdci09k89ytpjkc.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój misiu miał lekką żółtaczkę ale już mu przeszło położna też mówiła że najważniejsze że na nóżkach i rączkach nie ma śladu żółtaczki a buźkę kazała wystawiać na słoneczko (w domu oczywiście :D ) :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to też będziemy się wygrzewać w słonku. Mój miał wczoraj robioną bilirubinę, więc musi być ok. Żeby się tylko nie pogorszyło, ale nie powinno.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz po spacerze, dawno nie bylam na takim dlugim. Moze sie cos ruszy.
    Tez bym chciala juz tulic synka. Mamusue a wy juz niektore po spacerku pierwszym?;) wozki wyszykowane?;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, to nie jest komplet. Wszystko kupiłam na allegro u dwóch różnych sprzedawców. Ochraniacz na szczebelki za śmieszne 17 zł. po prostu dobrałam. Kocyk to minky i też po prostu jedną stronę wybrałam w grochy. Jakoś razem wygląda :)

brałam u tych sprzedawców:
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12298041
    http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28501231
    Sue wrote:
    Penelope, piękne łóżeczko! Zakochałam się w tym ochraniaczu i prześcieradle - gdzie to kupiłaś? :) Czy to komplet pościeli jest po prostu? Przepiękne!!!

:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 19:57

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody mi odeszly! brzuch sie mega obnizyl, jeszcze bardziej. trzymajcie kciuki! Boze nie wierze ze to juz, nic mnie nie boli poki co. nie wiem jak z netem w szpitalu.

Sue, LadyDi, Boroniówka, angelstw, ash, Pia Gizela, Gosiak, Lara 82, Bietka, gusiaa, asia888, Patrycja20, Aagnieszkaa, przedszkolanka:), Angélique89, derii84, słoneczna 85, Penelope, mala_mi1982, Januszkowa, Fedra, megg, dorocia2324, juska19, pudel22 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope, ja u dwóch sprzedawców znalazłam ochraniacz na łóżeczko i kocyk minky, ale to Twoje prześcieradełko mnie urzekło <3
    Jak nastrój przed jutrem?

Ja zaraz idę parzę herbatkę z liści malin i idę do wanny. Strrrasznie chce mi się spać, muszę się powstrzymywać, żeby nie zasnąć, bo potem w nocy nie zasnę :)

Penelope lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta, kciuki mocno zaciśnięte ;)

• Boroniówka Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta powodzenia ! :) już niedługo utulisz swój skarb :)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    wody mi odeszly! brzuch sie mega obnizyl, jeszcze bardziej. trzymajcie kciuki! Boze nie wierze ze to juz, nic mnie nie boli poki co. nie wiem jak z netem w szpitalu.
    Maarta, czyli u Ciebie pewnie 8.02 się sprawdzi! Powodzenia! :)

Penelope lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • na_cik Ekspertka

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej
    Za dużo do Was nie zaglądam ale akurat temat z ktorym borykałam się z synkiem.
    mala_mi1982 wrote:
    No to też będziemy się wygrzewać w słonku. Mój miał wczoraj robioną bilirubinę, więc musi być ok. Żeby się tylko nie pogorszyło, ale nie powinno.

Nie wiem kto co pisał ale poziom bilirubiny osiąga swój szczyt w 4-5 dobie i wtedy może być najwięcej objawów. U Nas poziom po 2ch dobach naświetlania wynosił 18,6 a już w 2giej dobie ponad 15. Gdyby był za wysoki to nikt by Was nie puścił do domku.

Powodzenia!

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

f2wlclb1tn9vsryr.png
    relgqps6zkgkuc7f.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Maarta, czyli u Ciebie pewnie 8.02 się sprawdzi! Powodzenia! :)

Gosiak, u Ciebie jeszcze nic straconego przecież, jeszcze nie ma 8 :)

Gosiak, derii84, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

‹‹ 2221 2222 2223 2224 2225 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ