Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
W poniedziałek dopiero będzie czynna przychodnia. Poza tym wczoraj w szpitalu było tak samo, nie martwię się jakoś strasznie, w końcu jakby było coś nie tak to by nas nie wypuścili. Tylko się zaczęłam zastanawiać. Zaraz sobie poczytam o tej żółtaczce.
-
Przystawiaj ja i daje mm np ostatnie karmienie było na wybudzeniu przestawiłam ja potem mm potem laktator 30 min i potem aż do teraz wisi mi na cycu wiec tak sobie leżymy... Moja ma żółtaczkę ale niby taka w normie niby Mac jest w 3-4 dobie a pediatra mówił ze u nas wyglada to ok
-
Cath z Twoja cc to tak jak z moja ciaza. Myslalam, ze bede smigac jak sarenka wszystko robic jednak zycie zweryfikowalo to i to bardzo. Dlugo nie moglam sie z tym pogodzic, czulam sie gorsza od kolezanek, mamy, szwagierki. Dlugo dobijalam sobie do glowy, ze nie jestem w 100% sprawna jako kobieta. Ale teraz juz, a moze dopiero to przetrawilam choc nadal to czasem wraca. A wiesz czemu tak jest bo gdzies w glowie mialysmy zakodowane, ze inna opcja jest zla, kolejne ze patrzymy i porownujemy sie do innych, co niestety jest zle, kolejne nawet nie dopuszczalysmy innej mozliwosci.
Mysle, ze Ci to przejdzie i nawet bedziesz i pewnie juz jestes wdzieczna, ze stalo sie jak sie stalo, a w chwili slabosci moze i za pol roku jakis zal do Ciebie wroci, ale to po prostu jest jak najbardziej ludzkie. Trzeba to powolutku przetrawic.
WILL BE GOODWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 18:45
-
mala_mi1982 wrote:W poniedziałek dopiero będzie czynna przychodnia. Poza tym wczoraj w szpitalu było tak samo, nie martwię się jakoś strasznie, w końcu jakby było coś nie tak to by nas nie wypuścili. Tylko się zaczęłam zastanawiać. Zaraz sobie poczytam o tej żółtaczce.
-
nick nieaktualnyMoja spi srednio ok4h i budzi sie na karmienie. W dzien czasami co 3 h sie przebudzi. Ale jestesmy na MM wiec to chyba prawidlowo.Nie wybudzam bo mala ladnie przybiera.
U nas w 2 dobie buzka lekko zrobila sie zolta i tez tylko z jednej strony ale nie widzieli zadnych przeciwskazan i wypuscili nas. Troche sie martwilam ale po 2 dniach juz nie bylo sladu i po wizycie poloznej tez sie uspokoilam .
Mam pytanie. Kiedy macie pierwsza wizyte u pediatry? Albo moze juz mialyscie? -
Suri97 wrote:Moja spi srednio ok4h i budzi sie na karmienie. W dzien czasami co 3 h sie przebudzi. Ale jestesmy na MM wiec to chyba prawidlowo.Nie wybudzam bo mala ladnie przybiera.
U nas w 2 dobie buzka lekko zrobila sie zolta i tez tylko z jednej strony ale nie widzieli zadnych przeciwskazan i wypuscili nas. Troche sie martwilam ale po 2 dniach juz nie bylo sladu i po wizycie poloznej tez sie uspokoilam .
Mam pytanie. Kiedy macie pierwsza wizyte u pediatry? Albo moze juz mialyscie? -
Francuska, Niki gratuluje
Karolek cudowny!!!!!
Patrycja pieknie wygladacie! sexi mama
Gosiak kciuki zeby sie rozkrecilo
Penelope kciuki za jutro!
ja laktator i butelki wyparzylam wrzatkiem tylko
kurcze przeciez niedawno ta lista miala z 2-3 pozycje a teraz taka pokazna! idzie lawinowo
Cath najwazniejsze ze wszystko dobrze sie skonczylo, a porod to porod, czy sn czy cc- tak naprawde co to za roznica? wazne zeby bezpiecznie urodzil sie maluszek! nie mamy na to wplywu czasem, ja bym starala sie patrzec na ta cesarke berdzo pozytywnie bo uratowala zycie corci Twojej, no i co z tego ze rodzilas cc? tak naprawde co to za roznica wazne ze malutka jest cala i zdrowa i Ty tez i wszystko sie dobrze skonczyloPatrycja20, Penelope lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Każdy kto sie mnie pyta jak poród nic nie mowie! Nie chce o tym mówić. Przeszłam cos strasznego. Nawet z Sewerynka o tym nie rozmawialam bo po prostu jej zazdroszczę naturalnego porodu i ja obwiniam siebie bardzo za to cc. Nic nie zrobię! Kocham to moje dziecko od pierwszej minuty! Sutki kola od karmienia ale jak ja karmie to czuje jej milosc i moja milosc do niej. Ale jestem bardzo zawiedziona tym porodem. Caly czas gdy o tym mysle placze. Bardzo ale to bardzo chcialam przeżyć porod naturalny! Wg cc nie brałam pod uwagę! A teraz obwiniam sie za to np ze mój mąż nie odciął pępowiny, ze mam te głupie szwy! Ze nie jestem w pełni sprawny i nie daje rady nawet jej przewinąć bo zaraz zaczynają szwy bardzo ciagnac!
miałam dokładnie ten sam problem, ale pociesze Cie - to mija. i te natretne mysli tez.. -
Sue, to nie jest komplet. Wszystko kupiłam na allegro u dwóch różnych sprzedawców. Ochraniacz na szczebelki za śmieszne 17 zł. po prostu dobrałam. Kocyk to minky i też po prostu jedną stronę wybrałam w grochy. Jakoś razem wygląda
brałam u tych sprzedawców:
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=12298041
http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=28501231
Sue wrote:Penelope, piękne łóżeczko! Zakochałam się w tym ochraniaczu i prześcieradle - gdzie to kupiłaś?Czy to komplet pościeli jest po prostu? Przepiękne!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2015, 19:57
-
wody mi odeszly! brzuch sie mega obnizyl, jeszcze bardziej. trzymajcie kciuki! Boze nie wierze ze to juz, nic mnie nie boli poki co. nie wiem jak z netem w szpitalu.
Sue, LadyDi, Boroniówka, angelstw, ash, Pia Gizela, Gosiak, Lara 82, Bietka, gusiaa, asia888, Patrycja20, Aagnieszkaa, przedszkolanka:), Angélique89, derii84, słoneczna 85, Penelope, mala_mi1982, Januszkowa, Fedra, megg, dorocia2324, juska19, pudel22 lubią tę wiadomość
-
Penelope, ja u dwóch sprzedawców znalazłam ochraniacz na łóżeczko i kocyk minky, ale to Twoje prześcieradełko mnie urzekło
Jak nastrój przed jutrem?
Ja zaraz idę parzę herbatkę z liści malin i idę do wanny. Strrrasznie chce mi się spać, muszę się powstrzymywać, żeby nie zasnąć, bo potem w nocy nie zasnęPenelope lubi tę wiadomość
-
Maarta:) wrote:wody mi odeszly! brzuch sie mega obnizyl, jeszcze bardziej. trzymajcie kciuki! Boze nie wierze ze to juz, nic mnie nie boli poki co. nie wiem jak z netem w szpitalu.
Penelope lubi tę wiadomość
-
Hej hej
Za dużo do Was nie zaglądam ale akurat temat z ktorym borykałam się z synkiem.
mala_mi1982 wrote:No to też będziemy się wygrzewać w słonku. Mój miał wczoraj robioną bilirubinę, więc musi być ok. Żeby się tylko nie pogorszyło, ale nie powinno.
Nie wiem kto co pisał ale poziom bilirubiny osiąga swój szczyt w 4-5 dobie i wtedy może być najwięcej objawów. U Nas poziom po 2ch dobach naświetlania wynosił 18,6 a już w 2giej dobie ponad 15. Gdyby był za wysoki to nikt by Was nie puścił do domku.
Powodzenia!mala_mi1982 lubi tę wiadomość