X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!
    U mnie pas poporodowy też już czeka :)
    Gosiak ja też wstawałam w nocy do WC tylko 2 razy, wcześniej zdarzało się nawet 7. Zaczęłam się zastanawiać czy wszystko jest ok. Pod koniec przecież powinno się chodzić jeszcze częściej, a u mnie jest odwrotnie. Będę to jeszcze bacznie obserwować przez dzień, bo z nerkami też różnie bywa.

Ciekawe jak Słoneczna. Wczoraj coś ją "brało" :)

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam ciezka noc. Malo spalam bo tak mnie ciagnelo w krzyzu, bol brzucha, podbrzusza, bol @. Zjadlm sniadanie, popijam herbatke i odpoczywam bo nadal nie do konca sie dobrze czuje ale boli o wiele mniej niz w nocy.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;) aż się zdziwiłam,że żadna nie rodzi,pewni dzieciaczki czują jaka pogoda beznadziejna.
    Megg dziś już będzie tulić skarb :) też już chcę :)
    Ja na wieczór miałam troche mniej bólu w krzyżu,ale dziś znów kręgosłup nie daje spokoju:( juz wczoraj płakałam bo sie martwie czy ja większy ból zniosę.. Eh..byłaby już wiosna

megg lubi tę wiadomość

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dzisiaj mielismy termin porodu :)

Fredra z tym werandowaniem to co osoba to inna opinia...Ja pytalam mojej poloznej i mowila ze spokojnie jak dziecko ukonczy tydzien to mozna zaczac.

Bella Ten suwaczek musisz od nowa zrobic. :) kliknij na swoj to otworzy ci sie strona gdzie sie robi te suwaki .

A co do kalendarza ciazy na belky to jak dalam zakoncz to mnie wyrzucilo na rozowa strone. a jak tu chcialabym wejsc to musialam koniecznie jakas date rozpoczecia ciazy wpisac. Bezsensu... I narazie mam ustawiona caly czas ciaze bo inaczej nie moge tu byc.

Fedra lubi tę wiadomość

• bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia acty masz 115 w ciazy? No to chudzielec bo ja 93 mam po nad biodrami

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Penelope, slicznosci z tego Russella sa:) długo kazał na siebie czekac, ale taki widok wynagradza wszystko:)

Mnie o 3 obudził taki mega wkurw. Boli mnie brzuch przez zaparcie, juz nic nie działa. Pierdziele, kupuje czopki. Mecze sie tylko!

Bella, a gdzie zamawialas ten pas? Ja mam identyczne jak Ty- przed ciaza 53, teraz 65 (ale czy na pewno to nie wiem, tygodniowe zaparcie zalega), w brzuchu chyba nie mam 100. Wiec s chyba tez powinno byc dobre :)
    Zamawialas przed porodem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 09:38

Penelope lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mimo, że spałam w nocy bite 9h, znowu jestem śpiąca. Więc idę się zdrzemnąć, może faktycznie organizm zbiera siły.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella tak ale mam ogromny brzuch :)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieciaki siedzą w brzuchach, bo czekają na tłusty czwartek. Wiedzą, że na zewnątrz to one paczka nie dostaną:)

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82, przedszkolanka:), asia888, Fedra lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszzz jak ja wam zazdroszcze tego spania w dzien. Ja beznadziejnie spie w nocy i do tego wogole nawet 5 minut w dzien. Nie wiem jak to robicie.

Bella a jak noce?? Ile razy mala sie budzi na karmienie??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A od dziś rusza internetowy rossmann z dostawą do domu.
    www.sklep.rossnet.pl

Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ale do pasa mierzysz nad biodrami pamietaj a nie pod cycem :)
    Mala w nocy co 3-4 h sie budzi choc teraz jak wiecej na cycu to to 2,5-3 h :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak wiem :-)

To w nocy znosnie chyba co?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A od dziś rusza internetowy rossmann z dostawą do domu.
    www.sklep.rossnet.pl

Ja mam Rossmanna na parterze w bloku, chodzę w kapciach bo nie trzeba na dwór wychodzić :D

Gosiak, Lara 82, Sue, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, a mogłabym Cię prosić abyś tu wstawiła linka do tego pasa. Jeśli jesteś zadowolona ja też chętnie skorzystam :-)
    Tylko chyba trzeba poczekać i zmierzyć się po porodzie ile się ma nad biodrami.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak sie wstawia zdjęcie na to drugie formu?wrzuce wam mojego malucha :-)

• ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak jak i tu. Wrzuć zdjęcie np. Na fotOsik.pl i skopiuj link do wstawienia na forum

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok

• Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak samo jak tu. Załaduj zdjęcie np. na www.iv.pl
    i potem miniatura na forum.
    Tylko na iv pl musi być nie duży rozmiar zdjęcia bo inaczej ma problemy z załadowaniem na serwer.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy jest ok bedzie lepiej jak juz oaktacja calkiem ruszy bo teraz dostawiam ja na 30 min je i zasypia a po 1,5 h budzi sie wiec dokarmiamy i wyedy spi dluzej :)
    Sue ja zamawialam po porodzie bo przed mawet nie wiedzialam o takim wynalazku ale chyba lepiej po mimo wszystko, zamawialam z gemini firmy baby ono, ja rozmiar mierzylam w brzuszku tam gdzie najwiejszy :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 2282 2283 2284 2285 2286 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ