X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, ja dzis rekord snu pobilam- od 23 do 9.30 z ok 5 przerwami na siku, snily mi sie porody, obrona pracy mgr i ze dostalam @ .Dostalam tez sms od kolezanki ze mnie we snie na porodowce widziala:p Poranek od depilacji zaczelam i sie zacielam dwa razy:/ a i chyba jakis glutek ze mnie wylazi, ale to zadna sensacja bo Wy juz dawno czopy pogubilyscie
    Czekam dalej i oby dzis wiecej porodow bylo niz 1

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DDTVN powrót do formy po porodzie!! Oglądamy!!

ash, Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Tvn JAK WRÓCIĆ DO FORMY PO CIAZY

Lara 82, Fedra lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podsylam linka
    http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-pas-brzuszny-poporodowy-rozmiar-s.html
    Tylko tj mowie lepiej po porodzie tak ze 3 dni chociaz jak troszke zejdzie brzuszka wtedy sie zmierzyc, ja sobie jeszczexs domowie i bede sie potem wciskac :p poki co s jest ok:)

Lara 82 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw, ja próbuję zasnąć w dzień. Kładę się, włączam muzyczkę do spania i nic! Czasem jakieś odpływy senne mam, ale na max. 20 min.
    Najgorsze, że w nocy spać nie mogę. Ja już nie chcę się wyspać na zapas. Ja się po prostu chcę wyspać :)

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a po co ten pas? On brzucha ńie zmniejszy tylko chowacie sobie fałdki, tak?
    Bo czytałam, że na pewno nie zastąpi ćwiczeń i niestety mięśnie trzeba będzie sobie wypracować.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie oglądam jakie ćwiczenia można wykonywać 2 tygodnie po porodzie. Bardzo fajne ćwiczenia, robiłam takie przed ciążą i niektóre w trakcie - cały brzuch pracuje, więc już wiem co mogę robić po ;)

Ja właśnie mam takie sprzeczne odczucia co do tego pasa - słyszałam, że to może rozleniwiać mięśnie właśnie, a nie je ćwiczyć, a z kolei druga opinia jest taka, że właśnie trochę pomaga w powrocie do formy. I nie wiem, bądź tu mądry.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi sie wrzucic w końcu zdjęcie ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak - pas pomaga bo ściaga wszytsko co wisi. No ale oczywiście sam pas nie wystarczy trzeba będzie troche poćwiczyc brzuszki. Zależu co komu zostało po porodzie - jak duzo luźnej skóry to taki pas przyspiesza wciaganie sie brzucha....

bella84 lubi tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas nam mięśni nie wyrobi, ale pomoże skórze do powrotu do formy.
    Ćwiczyć można zacząć 2 tygodnie po porodzie i nie chodzi o same brzuszki tylko o wszelkie ćwiczenia izometryczne które działają tez na brzuch.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli wniosek jest taki - mięśniom pomagamy my ćwicząc, a skórze pomaga pas :)

bella84, Lara 82, ash, Fedra lubią tę wiadomość

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie na pas napewno nie zdecyduje, chyba, ze wyskoczy jakas extra okazja i bede musiala sie wcisnac w sukienke sprzed ciazy:) pas moze i zapobiega rozejsciu sie blizny po cc i optycznie wyszczupla, ale tluszczu nie spali i mm nie wzmocni takze ja jestem na Nie. Ale jak piszecie sa opinie i przeciw i za, jak komus pomaga to ok

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy :) dziewczyny wyspijcie sie za wczasu teraz! :D Konstancja do 23:30 szalała! Oczy otwarte i wzrok pod tytułem "Mamo sen jest dla słabych" ale za to od 24 spi do teraz z dwoma przerwami na cycka :) wiec jest super :) ale do 23 jestesmy wykończeni! Idzie w ruch wszystko nawet wózek :D w sobotę mam zamiar wyjąć na oierwszh spacerek :) dzis dzien drugi werandowania :)
    Ogolnie z cycków leci mi tak mleko ze dzis musialam w nocy odciągnąć bo ona wypije z jednego i jest najedzona! A drugi kap kap kap kap! No to dzis odciągałam. Wszystko mokre mialam! Pidżamę, poduszkę i pościel! Moj mąż się zmial ze nadwyzka mleka wypływa i ze wiaderka powinnam miec pod cyckami!

asia888, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja też pokażę Tymulka, tylko się dopiero zarejestrowałam na tym drugim forum. Czy teraz mam czekać na akceptację? Mail przyjdzie czy jak? Pytam, bo ja się rzadko udzielam na takich forach ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath, to i tak nieźle bo noc przespana :) Mojemu się dopiero aktywność włącza około 23-24 i wtedy rozrabia (przyzwyczajenia z brzucha, wtedy też w tych godzinach wariował:)) przez około 2,5 godzinki. A potem jak u Ciebie spanko z przerwami na mleczko ;) AA, "rozrabia" to wcale nie znaczy że płacze, po prostu nie spi :)

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak mój czasami szaleje do 1-2 to mam przekichane :P
    Chociaż ostatnio się uspokoił i zasypia wcześniej :)

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna coś dziś milcząca od rana, wczoraj ją wieczorem bolał brzuch - czyżby coś się u niej rozkręcało?

Januszkowa lubi tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malami powiem ci ze u nas raz ryk, raz oczy otwarte i ogląda swiat bo jak jest ciemno to swiat jest piękniejszy hahah :D nie no nie jest zle oczywiście ale jak Konstancja marudzi to stajemy na rzęsach aby ja uspokoić hustaweczki, bujaczki, wózki, noszenie, zabawki, kotki nic ale nic nie daje takiego ukojenia jak proszę państwa CYC tak jest! Rozmawiam z mężem i cos tam o jakimś wyjeździe ze fajnie by bylo gdzies pojechać a moje dziecko się na mnie spojrzalo dosłownie ze wzrokiem mówiącym "ty wyjechać mozesz sle cycki zostaw" :D

Sue, Lara 82, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamusie, czy wasze dzieci też tak często mają czkawke? mój Karolek to kilka razy dziennie. W szpitalu mówili że to normalne. I jak ubieracie dzieci do werandowania, tak jak na dwór i przy otwartym oknie?

I jeszcze pytanko polecacie może jakieś inhalatory?

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak karmię małego, to mam pieluszkę tetrową na drogiej piersi, bo też się leje ;) Potem jak śpię to zostawiam pieluchę pod koszulą, bo by było podobnie jak u ciebie, Cath :)

niki, mój ma czkawkę kilka razy dziennie. Inhalator mam, ale nie wiem czy polecać, jest ok, ale nie mam porównania.

‹‹ 2283 2284 2285 2286 2287 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ