X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest to werandowanie?

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Nie rodze. Czekam na ktg bo akurat byly 4 os przede mna. W nocy bardzi mnie bolalo, brzuch tez sue napinal. Myslalam ze sie zaczyna. Dam znac po badaniu.

Megg gratulacje!!!

ash, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Co to jest to werandowanie?

Ubierasz dziecko jak na spacer, ale nie wychodzicie, tylko otwierasz balkon i się dziecko wietrzy w domu przyzwyczajając się do zimna :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta leżąc w szpitalu w styczniu dziewczynie z sali zdjęto szew z szyjki w skończonym 37 tc. był wtorek. Od razy wyskoczyło rozwarcie na ok. 2 palce czyli ok. 4 cm. Już nie chcieli jej wypuścić ze szpitala, kazano chodzić po schodach itd. No ale nawet z takim rozwarciem nic się nie działo. W piątek jak wychodziłam miała zapowiedziany masaż szyjki o 16. no i dostałam smsa w sobotę rano, że mała urodziła się o 3 w nocy.

Także masaż można robić wcześniej niż w 40 tc, ale wiem też, że różni lekarze mają różne opinie więc zapytać i poprosić zawsze możesz.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje, pamietaj bys nie podnosila glowy do gory ok 8 h by nie miec zespolu popunkcyjnego, ja mialam choc tylko raz odruchowo podnioslam jak mala zakwilila i makabra wiec lez plasko :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg bardzo, bardzo, bardzo Ci gratuluję :-)
    Odpoczywaj kochana i witamy Frania po tej stronie brzuszka.

Chyba już to mówiłam wiele razy, ale się powtórzę :-)

Uwielbiam imię FRANIO :-)

megg, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ok dziekuje za info:) ciekawe czy to naprawde dziala jak widac tak ale czy na mnie by podzialalo. Zapytam jutro ginke.

Angelcia tez mam takie obawy :(

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje! Super że Franuś jest już z tobą po tej stronie brzucha!

Kafabi, trzymam kciuki.

A u mnie była położna. Z Tymciem ok, rana od nacięcia ok, ale jeszcze się nie zagoiła do końca.
    Położna powiedziała, że jak będzie bardzo ciepło w weekend - pare stopni powyżej zera w cieniu + będzie świeciło słonko, to mamy iść już na spacer. No i wystawiać dziecko do słonka, bo buzię ma jeszcze żółtą (w domu rozebrać do pieluszki i wystawiać na słonko - przy zamkniętym oknie oczywiście), a na spacerze wystawiać buzię do słonka na 20 sekund i przerwa i znowu na 20 sekund, tak parę razy. No i kąpać małego w wodzie z dodatkiem olejku (u mnie ze słodkich migdałów) i wcierać w wilgotną skórę - Tymciowi się trochę łuszczy skóra po porodzie. Tyle z ciekawostek :)

Dziewczyny nierozpakowane - ale Was długo trzyma. Wcale się nie dziwię, że tyle narzekacie :) Naprawdę życzę Wam już szybkiego porodu!

Lara 82, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu mam to samo jeśli chodzi o to łożysko. Ja chcę urodzić już teraz i koniec.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po ciazy trzeba stosowac jakis krem ujedrniajacy tez do biustu? Jak to jest?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi na drugim forum, nasza Gosia musi zaakceptować. Potem musi minąć 24h i musisz napisać min. 3 posty abyś mogła dodać zdjęcie, Twojego śmieszka :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
    Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z tymi kremami i specyfikami naprawdę musimy uważać przy karmieniu piersią. Trzeba wszystko sprawdzać czy można przy KP.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Lara, dzięki, to muszę poczekać na Gosie, bo chyba poszła się przespać?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    MałaMi na drugim forum, nasza Gosia musi zaakceptować. Potem musi minąć 24h i musisz napisać min. 3 posty abyś mogła dodać zdjęcie, Twojego śmieszka :-)
    Właśnie to miałam napisać. A jako, że spałam, musiałaś poczekać ;)

Mój organizm mnie zadziwia, w nocy 9h, teraz 2h... a pewnie po obiedzie pośpię kolejny raz :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Gosiu, już mam :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
    Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?

Kochana jutro mam wizytę u mojej gin. A ostatnio byłam dokładnie 3 tyg. temu i też wszystko był ok. żadnego zwapnienia nic. Zobaczymy co mi powie jutro, ja się będę upierać na skierowanie do szpitala jak najszybsze, nie 7 dni po terminie, a termin wg. lekarza i reguły mam dokładnie jutro. No zobaczymy. Ja właściwie nie miałam teraz żadnego KTG, no tylko wtedy jak byłam w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:10

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella można smarować piersi omijając sutki, tak jest napisane nawet na Elancylu.

Megg gratulacje !!!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po prostu świruję bo mój uparciuch jeden dzień się rusza, drugi śpi i nic go nie ruszy, tylko jakieś przeciąganie, w ogóle nie ma w tym żadnego rytmu i często schizuję. No w każdym razie matka uparta, ojciec też więc mamy przekichane jak u młodego nastąpi kumulacja naszej upartości i indywidualizmu :-)

Poza tym ja już naprawdę nie mam czucia w prawej dłoni, dziś w nocy zaczęło mi wchodzić na lewą. Do tego codziennie mi leci krew z lewej dziurki w nosie.
    Wyniki są bardzo dobre więc nie wiem czemu.

Angelcia tą wydzielinę z nosa mam od dobrych 2 miesięcy. W nocy mnie zalewa, rano muszę wodę morską i czyścić nos, bo mi się z niego leje i to nie jest katar.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze prawego kolana zginać nie mogę, ta relaksyna rozkłada wszystkie moje stawy.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ