X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest to werandowanie?

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. Nie rodze. Czekam na ktg bo akurat byly 4 os przede mna. W nocy bardzi mnie bolalo, brzuch tez sue napinal. Myslalam ze sie zaczyna. Dam znac po badaniu.

Megg gratulacje!!!

ash, megg lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angélique89 wrote:
    Co to jest to werandowanie?

Ubierasz dziecko jak na spacer, ale nie wychodzicie, tylko otwierasz balkon i się dziecko wietrzy w domu przyzwyczajając się do zimna :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta leżąc w szpitalu w styczniu dziewczynie z sali zdjęto szew z szyjki w skończonym 37 tc. był wtorek. Od razy wyskoczyło rozwarcie na ok. 2 palce czyli ok. 4 cm. Już nie chcieli jej wypuścić ze szpitala, kazano chodzić po schodach itd. No ale nawet z takim rozwarciem nic się nie działo. W piątek jak wychodziłam miała zapowiedziany masaż szyjki o 16. no i dostałam smsa w sobotę rano, że mała urodziła się o 3 w nocy.

Także masaż można robić wcześniej niż w 40 tc, ale wiem też, że różni lekarze mają różne opinie więc zapytać i poprosić zawsze możesz.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje, pamietaj bys nie podnosila glowy do gory ok 8 h by nie miec zespolu popunkcyjnego, ja mialam choc tylko raz odruchowo podnioslam jak mala zakwilila i makabra wiec lez plasko :)

megg lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg bardzo, bardzo, bardzo Ci gratuluję :-)
    Odpoczywaj kochana i witamy Frania po tej stronie brzuszka.

Chyba już to mówiłam wiele razy, ale się powtórzę :-)

Uwielbiam imię FRANIO :-)

megg, Sue lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara ok dziekuje za info:) ciekawe czy to naprawde dziala jak widac tak ale czy na mnie by podzialalo. Zapytam jutro ginke.

Angelcia tez mam takie obawy :(

oar843r8kh12ukn4.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje! Super że Franuś jest już z tobą po tej stronie brzucha!

Kafabi, trzymam kciuki.

A u mnie była położna. Z Tymciem ok, rana od nacięcia ok, ale jeszcze się nie zagoiła do końca.
    Położna powiedziała, że jak będzie bardzo ciepło w weekend - pare stopni powyżej zera w cieniu + będzie świeciło słonko, to mamy iść już na spacer. No i wystawiać dziecko do słonka, bo buzię ma jeszcze żółtą (w domu rozebrać do pieluszki i wystawiać na słonko - przy zamkniętym oknie oczywiście), a na spacerze wystawiać buzię do słonka na 20 sekund i przerwa i znowu na 20 sekund, tak parę razy. No i kąpać małego w wodzie z dodatkiem olejku (u mnie ze słodkich migdałów) i wcierać w wilgotną skórę - Tymciowi się trochę łuszczy skóra po porodzie. Tyle z ciekawostek :)

Dziewczyny nierozpakowane - ale Was długo trzyma. Wcale się nie dziwię, że tyle narzekacie :) Naprawdę życzę Wam już szybkiego porodu!

Lara 82, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu mam to samo jeśli chodzi o to łożysko. Ja chcę urodzić już teraz i koniec.

relge6yd3cl8y0me.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy po ciazy trzeba stosowac jakis krem ujedrniajacy tez do biustu? Jak to jest?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi na drugim forum, nasza Gosia musi zaakceptować. Potem musi minąć 24h i musisz napisać min. 3 posty abyś mogła dodać zdjęcie, Twojego śmieszka :-)

Gosiak lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
    Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella z tymi kremami i specyfikami naprawdę musimy uważać przy karmieniu piersią. Trzeba wszystko sprawdzać czy można przy KP.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok Lara, dzięki, to muszę poczekać na Gosie, bo chyba poszła się przespać?

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    MałaMi na drugim forum, nasza Gosia musi zaakceptować. Potem musi minąć 24h i musisz napisać min. 3 posty abyś mogła dodać zdjęcie, Twojego śmieszka :-)
    Właśnie to miałam napisać. A jako, że spałam, musiałaś poczekać ;)

Mój organizm mnie zadziwia, w nocy 9h, teraz 2h... a pewnie po obiedzie pośpię kolejny raz :P

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Gosiu, już mam :)

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
    Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?

Kochana jutro mam wizytę u mojej gin. A ostatnio byłam dokładnie 3 tyg. temu i też wszystko był ok. żadnego zwapnienia nic. Zobaczymy co mi powie jutro, ja się będę upierać na skierowanie do szpitala jak najszybsze, nie 7 dni po terminie, a termin wg. lekarza i reguły mam dokładnie jutro. No zobaczymy. Ja właściwie nie miałam teraz żadnego KTG, no tylko wtedy jak byłam w szpitalu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:10

relge6yd3cl8y0me.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella można smarować piersi omijając sutki, tak jest napisane nawet na Elancylu.

Megg gratulacje !!!

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po prostu świruję bo mój uparciuch jeden dzień się rusza, drugi śpi i nic go nie ruszy, tylko jakieś przeciąganie, w ogóle nie ma w tym żadnego rytmu i często schizuję. No w każdym razie matka uparta, ojciec też więc mamy przekichane jak u młodego nastąpi kumulacja naszej upartości i indywidualizmu :-)

Poza tym ja już naprawdę nie mam czucia w prawej dłoni, dziś w nocy zaczęło mi wchodzić na lewą. Do tego codziennie mi leci krew z lewej dziurki w nosie.
    Wyniki są bardzo dobre więc nie wiem czemu.

Angelcia tą wydzielinę z nosa mam od dobrych 2 miesięcy. W nocy mnie zalewa, rano muszę wodę morską i czyścić nos, bo mi się z niego leje i to nie jest katar.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze prawego kolana zginać nie mogę, ta relaksyna rozkłada wszystkie moje stawy.

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2285 2286 2287 2288 2289 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ