Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta leżąc w szpitalu w styczniu dziewczynie z sali zdjęto szew z szyjki w skończonym 37 tc. był wtorek. Od razy wyskoczyło rozwarcie na ok. 2 palce czyli ok. 4 cm. Już nie chcieli jej wypuścić ze szpitala, kazano chodzić po schodach itd. No ale nawet z takim rozwarciem nic się nie działo. W piątek jak wychodziłam miała zapowiedziany masaż szyjki o 16. no i dostałam smsa w sobotę rano, że mała urodziła się o 3 w nocy.
Także masaż można robić wcześniej niż w 40 tc, ale wiem też, że różni lekarze mają różne opinie więc zapytać i poprosić zawsze możesz. -
Megg gratulacje! Super że Franuś jest już z tobą po tej stronie brzucha!
Kafabi, trzymam kciuki.
A u mnie była położna. Z Tymciem ok, rana od nacięcia ok, ale jeszcze się nie zagoiła do końca.
Położna powiedziała, że jak będzie bardzo ciepło w weekend - pare stopni powyżej zera w cieniu + będzie świeciło słonko, to mamy iść już na spacer. No i wystawiać dziecko do słonka, bo buzię ma jeszcze żółtą (w domu rozebrać do pieluszki i wystawiać na słonko - przy zamkniętym oknie oczywiście), a na spacerze wystawiać buzię do słonka na 20 sekund i przerwa i znowu na 20 sekund, tak parę razy. No i kąpać małego w wodzie z dodatkiem olejku (u mnie ze słodkich migdałów) i wcierać w wilgotną skórę - Tymciowi się trochę łuszczy skóra po porodzie. Tyle z ciekawostek
Dziewczyny nierozpakowane - ale Was długo trzyma. Wcale się nie dziwię, że tyle narzekacieNaprawdę życzę Wam już szybkiego porodu!
Lara 82, Sue, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:MałaMi na drugim forum, nasza Gosia musi zaakceptować. Potem musi minąć 24h i musisz napisać min. 3 posty abyś mogła dodać zdjęcie, Twojego śmieszka
Mój organizm mnie zadziwia, w nocy 9h, teraz 2h... a pewnie po obiedzie pośpię kolejny raz -
Gosiak wrote:Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?
Kochana jutro mam wizytę u mojej gin. A ostatnio byłam dokładnie 3 tyg. temu i też wszystko był ok. żadnego zwapnienia nic. Zobaczymy co mi powie jutro, ja się będę upierać na skierowanie do szpitala jak najszybsze, nie 7 dni po terminie, a termin wg. lekarza i reguły mam dokładnie jutro. No zobaczymy. Ja właściwie nie miałam teraz żadnego KTG, no tylko wtedy jak byłam w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:10
-
A ja po prostu świruję bo mój uparciuch jeden dzień się rusza, drugi śpi i nic go nie ruszy, tylko jakieś przeciąganie, w ogóle nie ma w tym żadnego rytmu i często schizuję. No w każdym razie matka uparta, ojciec też więc mamy przekichane jak u młodego nastąpi kumulacja naszej upartości i indywidualizmu
Poza tym ja już naprawdę nie mam czucia w prawej dłoni, dziś w nocy zaczęło mi wchodzić na lewą. Do tego codziennie mi leci krew z lewej dziurki w nosie.
Wyniki są bardzo dobre więc nie wiem czemu.
Angelcia tą wydzielinę z nosa mam od dobrych 2 miesięcy. W nocy mnie zalewa, rano muszę wodę morską i czyścić nos, bo mi się z niego leje i to nie jest katar.