Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiak wrote:Ja już nic nie rezerwuję, bo moje rezerwacje są regularnie anulowane, więc się nie nastawiam na żadne terminy - jedyna cicha nadzieja, zmieścić się w Wodniku
Gosiu ja tak samo!
Megg gratulacje!!!!!
Pia lacze sie w bolu u mnie tez nocka zarwana przez te bole krzyza masakra
i do tego bole jak na okres- cieszy mnie to, w koncu jakies objawy
Penelope przepiekny synus, warto bylo tyle czekac! Sylwia Grzes tez cudo
hahaha Sue odoba mi sie teoria z czekaniem na paczki przez maluchy:)
Sue jak mozesz wrzuc jakis link do tych cwiczen po porodowych na brzucha
Kciuki za Kafabi
derii84, Sue, megg lubią tę wiadomość
-
dziewczyny!! pomocy!!
mnie w nocy strasznie swędzą stopy i dłonie:( dziś to myślałam, że się zadrapię...
skąd to się bierze? co to może być?
może jak zrobię moczenie stóp w ciepłej wodzie z jakimś emolientem to pomoże? w dzień jest to samo... pod spodem i pod kostkąWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:30
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
LadyMK wrote:dziewczyny!! pomocy!!
mnie w nocy strasznie swędzą stopy i dłonie:( dziś to myślałam, że się zadrapię...
może jak zrobię moczenie stóp w ciepłej wodzie z jakimś emolientem to pomoże? w dzień jest to samo... pod spodem i pod kostką -
LadyMK wrote:dziewczyny!! pomocy!!
może jak zrobię moczenie stóp w ciepłej wodzie z jakimś emolientem to pomoże? w dzień jest to samo... pod spodem i pod kostką -
cholerka, no byłam wczoraj, zamiast mu o tym powiedzieć...to zapomniałam!!
kupię Oilatum, będę miała dla siebie (bo moja skóra nie cierpi wody, jakkolwiek głupio to brzmi, tylko przez okres letni woda jej nie szkodzi, przez pozostałe miesiące woda sprawia, że mam suche placki na ramionach i przedramionach, a nogi jestem w stanie zadrapać)... i dla małego przy okazji.
Zrobię kąpiel stopom w tym emoliencie i zobaczymy czy coś zdziała, a jak nie to jutro do lekarza pójdę.
Z miesiąc temu mnie upierdliwie swędział brzuch, ale to chyba wynik tego, że urósł wtedy sporo... O tej cholestazie właśnie słyszałam, ale tak by na koniec ciąży do mnie przyszła?!(
Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualnyGosiak wrote:Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?
Gosiak ja w piątek miałam USG głównie po to, aby ocenić masę płodu no i zapytałam o łożysko to nie powiedział mi stopnia, a skwitował, że dojrzałe, ale nic się z nim nie dzieje - jednak dla mnie to 3 stopień wg tej skali...
-
Co do pasa ciążowego, wiem spory wydatek. Ale ja zainwestuję, bez dwóch zdań. Mam naprawdę wiele koleżanek mam i wiadomo jednym nie było to potrzebne, bo wychodząc ze szpitala nie miały brzucha. A innym do dziś zostało. Mam natomiast wiele naocznych przykładów tego jak taki pas pomógł skórze i dlatego go chcę.
Poza tym nie wiem co mnie czeka, jeśli by się miało skończyć cc to przez miesiąc po nie zrobię żadnego brzuszka, ani nie będę dźwigać, naprawdę nie można ryzykować rozejścia się rany po cc. Ona musi się bardzo dobrze zagoić, szczególnie ze wzgl. na kolejną ciążę. I tu nie chodzi o to co widać na brzuchu ale o to co jest w środku w brzuchu. -
Powiedzcie mi jak to jest z tym magnezem. Czesto piszecie, ze gin kazal odstawic albo po prostu juz odstawiacie. Ja procz witamin ciazowych dalej biore dodatkowo magnez dla kobiet w ciazy bo boje sie tych skurczy lydek ktore na poczatku mialam. Powinnam go juz odstawic czy moge brac dalej? I dlaczego wy go odstawilyscie?
-
nick nieaktualny
-
Angelcia, Lara mam takie same myśli odkąd minął termin. Niby ogólnie czuję się dobrze i możnaby czekać cierpliwie na poród ale trochę się zaczęłam martwić czy aby na pewno maluszek też ma się dobrze nadal. A mi wcześniej łożyska nie oceniali. Dopiero dziś i jednak coś tam mają małe wątpliwości więc dają mu czas maksymalnie do piątku.