X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja już nic nie rezerwuję, bo moje rezerwacje są regularnie anulowane, więc się nie nastawiam na żadne terminy - jedyna cicha nadzieja, zmieścić się w Wodniku ;)

Gosiu ja tak samo! :)

Megg gratulacje!!!!!

Pia lacze sie w bolu u mnie tez nocka zarwana przez te bole krzyza masakra :/
    i do tego bole jak na okres- cieszy mnie to, w koncu jakies objawy

Penelope przepiekny synus, warto bylo tyle czekac! Sylwia Grzes tez cudo <3

hahaha Sue odoba mi sie teoria z czekaniem na paczki przez maluchy:)
    Sue jak mozesz wrzuc jakis link do tych cwiczen po porodowych na brzucha

Kciuki za Kafabi :)

derii84, Sue, megg lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kafabi olbrzymie kciuki za Ciebie i Oliwkę. Siły i szybkiego porodu. Czekamy na wieści.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ale dobra sałatka jarzynowa mi wyszła :D

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny!! pomocy!!
    mnie w nocy strasznie swędzą stopy i dłonie:( dziś to myślałam, że się zadrapię...
    skąd to się bierze? co to może być?
    może jak zrobię moczenie stóp w ciepłej wodzie z jakimś emolientem to pomoże? w dzień jest to samo... pod spodem i pod kostką:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 12:30

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    No i jeszcze prawego kolana zginać nie mogę, ta relaksyna rozkłada wszystkie moje stawy.
    mnie rozwala stawy w biodrach ,no i ten kręgosłup tak mi trzeszczy jakbym miala sie rozsypać

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg gratulacje!!! Odpoczywajcie teraz.

Kafabi trzymam mocno kciuki!!

derii84, megg lubią tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    dziewczyny!! pomocy!!
    mnie w nocy strasznie swędzą stopy i dłonie:( dziś to myślałam, że się zadrapię...
    może jak zrobię moczenie stóp w ciepłej wodzie z jakimś emolientem to pomoże? w dzień jest to samo... pod spodem i pod kostką:(
    może od suchej skóry? Albo jak zwykle jakis hormon na złość robi, juz mnie nic nie zdziwi w tej ciąży ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK wrote:
    dziewczyny!! pomocy!!
    Kochana, skonsultuj to koniecznie z lekarzem, żeby stwierdzić czy to nie cholestaza ciążowa.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK zadzwoń do lekarza, bo tak jak mówi Gosia trzeba wykluczyć cholestazę, a może się ona pojawić nagle bo nasza wątroba cierpi jednak w ciąży.
    Prawdopodobnie każe Ci zrobić próby wątrobowe.

relge6yd3cl8y0me.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cholerka, no byłam wczoraj, zamiast mu o tym powiedzieć...to zapomniałam!! :(
    kupię Oilatum, będę miała dla siebie (bo moja skóra nie cierpi wody, jakkolwiek głupio to brzmi, tylko przez okres letni woda jej nie szkodzi, przez pozostałe miesiące woda sprawia, że mam suche placki na ramionach i przedramionach, a nogi jestem w stanie zadrapać)... i dla małego przy okazji.
    Zrobię kąpiel stopom w tym emoliencie i zobaczymy czy coś zdziała, a jak nie to jutro do lekarza pójdę.

Z miesiąc temu mnie upierdliwie swędział brzuch, ale to chyba wynik tego, że urósł wtedy sporo... O tej cholestazie właśnie słyszałam, ale tak by na koniec ciąży do mnie przyszła?! :((

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boroniówka mnie stawy biodrowe bolały cały II trymestr i połowę III. Spać nie mogłam w nocy, musiałam wstawać pospacerować rozruszać i dopiero mogłam spać dalej, teraz już jest ok choć czasem w nocy zabolą.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Lara, Angelcia, a kiedy miałyście ostatnio USG i ocenę łożyska?
    Ja się nie martwię, bo miałam 23.01 i miałam II stopień dojrzałości. Może jak się martwicie, to warto zrobić jeszcze gdzieś USG i to sprawdzić?

Gosiak ja w piątek miałam USG głównie po to, aby ocenić masę płodu no i zapytałam o łożysko to nie powiedział mi stopnia, a skwitował, że dojrzałe, ale nic się z nim nie dzieje - jednak dla mnie to 3 stopień wg tej skali...

• asia888 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    umnie na drugie sniadanko kanapki z nutella :)
    sto lat nie jadlam, zapomnialam juz jakie to jest pyszne! :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pasa ciążowego, wiem spory wydatek. Ale ja zainwestuję, bez dwóch zdań. Mam naprawdę wiele koleżanek mam i wiadomo jednym nie było to potrzebne, bo wychodząc ze szpitala nie miały brzucha. A innym do dziś zostało. Mam natomiast wiele naocznych przykładów tego jak taki pas pomógł skórze i dlatego go chcę.
    Poza tym nie wiem co mnie czeka, jeśli by się miało skończyć cc to przez miesiąc po nie zrobię żadnego brzuszka, ani nie będę dźwigać, naprawdę nie można ryzykować rozejścia się rany po cc. Ona musi się bardzo dobrze zagoić, szczególnie ze wzgl. na kolejną ciążę. I tu nie chodzi o to co widać na brzuchu ale o to co jest w środku w brzuchu.

relge6yd3cl8y0me.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    umnie na drugie sniadanko kanapki z nutella :)
    sto lat nie jadlam, zapomnialam juz jakie to jest pyszne! :)

Mój syn niejadek, jak dostanie kanapkę z nutellą to zje wszystko :)

asia888 lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi jak to jest z tym magnezem. Czesto piszecie, ze gin kazal odstawic albo po prostu juz odstawiacie. Ja procz witamin ciazowych dalej biore dodatkowo magnez dla kobiet w ciazy bo boje sie tych skurczy lydek ktore na poczatku mialam. Powinnam go juz odstawic czy moge brac dalej? I dlaczego wy go odstawilyscie?

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia magnez braly dziewczyny, aby nie powodowal skurczow macicy przedwcześnie, moim zdaniem koniecznie powinnas odstawić.

• asia888 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorocia ja odstawilam bo hamuje skurcze :) a to juz czas rodzic! wiec hamowanie niewskazane

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok rozumiem. Dobrze, ze zapytalam. Juz dzis nie biore tylko same witaminki ciazowe. Moze sie cos rozkreci ;)

Aaaa i dziekuje bardzo za odpowiedzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 13:11

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia, Lara mam takie same myśli odkąd minął termin. Niby ogólnie czuję się dobrze i możnaby czekać cierpliwie na poród ale trochę się zaczęłam martwić czy aby na pewno maluszek też ma się dobrze nadal. A mi wcześniej łożyska nie oceniali. Dopiero dziś i jednak coś tam mają małe wątpliwości więc dają mu czas maksymalnie do piątku.

‹‹ 2286 2287 2288 2289 2290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ