Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Pia ja podobnie jak Ty nie spie po nocach, zasypiam o 4-5 nad ranem na jakies 3-4h max a w dzien nie zasne, Cath radzi zebysmy sie wyspaly teraz.. ale zeby to jeszcze takie proste bylo - byloby wspaniale.
Dziwnie sie czuje wiedzac ze jutro termin porodu... na wczesniejszym etapie ciazy myslalam ze urodze z 2 tyg.przed terminem a tu zonk.
-
Kochane, chciałam poinformować, że Kafabi w końcu ruszyło, jest w szpitalu,wody zaczęły rano odchodzić, teraz ma skurcze znośne, 3cm rozwarcia. Oliwka dzisiaj przyjdzie na świat
Sue, Lara 82, mala_mi1982, asia888, dorocia2324, kasia_1988, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość
-
U mnie mleko leci ale ciagle nie tyle ile bym chciala buuu
mimo ze tym lovi prolactis dzialam na max obrotach
Pas super sciaga i pomoze by blizna po cc sie nie rozeszla, ja do tego napewno kupie jakis krem ujedrniajacy a jak tylko lekarz pozwoli ruszam z cwiczeniami, jasne ze sam pas czy krem nie pomoze ale gdy po cc nie mozna cwiczyc bo blizna moze sie rozejsc to cos trzeba robic.. Lepiej cokolwiek niz nicJanuszkowa, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymój Grzes tez ma często czkqwkę w zasadzie po każdym jedzeniu. Pediatra mówiła że to normalne.
U mojech aktywnośc włącza sie rano. Po godzinie 9 nie ma spadnia. noce w miarę znośne. Sam się budzi 2 razy na karmienie w odstepach ok. 3-3,5h.
Co do mleka to jak karmię z jednego cycka to z drugiego leci. Najlepsze było jak z mężem sie przytulalismy i wtedy poleciało mi zobu cycków - pościel do wymiany
Ja od tygodnia piję 2 x dziennie herbatkę (anyż, koper i kminek) i kurcze mam teraz duzo mleka. jeszce pare dni temu mały wypijał mi całego cycka (ale trez tylko jednego) a teraz przy takiej samej długości karmienia nie jest w stanie go opróżnic. Żeby wypijał mleko 2 fazy dzisiaj musiałam na początrku odciagnąc trochę.....
Ja na psa tez sie nie zdecyduję.
Dziewczyny 3mam kciuki za rodzące i te czekające - czas najwyższyFedra lubi tę wiadomość
-
Ja juz po. Franus jest cudowny. Ja narazie otlumaniona wiec idę spać.
Z tego wszystkiego nie znam dokładnych wymiarów na pewno ponad 3200 g . Dali mi go na chwile i zabrali.
Jestem przeszczesliwa. Ale stres straszny.
Miłego dnia . Odezwę się jak dojdę do siebiecath, Sue, Maarta:), Pia Gizela, przedszkolanka:), Boroniówka, AsiaSzw, LadyMK, marcela29, Lara 82, słoneczna 85, mala_mi1982, Gosiak, bella84, Januszkowa, asia888, Patrycja20, dorocia2324, Bietka, ash, Angélique89, LadyDi, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySylwia ta herbatka ma jakas dokladna nazwe? Czy po prostu ide do apteki i mowie, ze chce herbate z anzu, kopru i kminku?
Dzieciaki sa urocze!!!no i trzymam kciuki za Megg i Kafabi!
Slonecna nie milcz, przyznaj się, ze rodzisz
Dzisiaj w nocy myslalam, ze oszaleje! Nie umiem spac inaczej jak na boku i od tego strasznie boli mnie zawsze noga i biodro, już od jakiegoś 6 miesiąca ciąży, to jest okropne!!! Ostatnio już nawet nie pomaga wkładanie poduszki miedzy nogi, no i 2 wizyty w WC... istna męczarnia.
A, i nos mi zalewa - nie typowy katar, a taka wydzielina, która się rozluźniła, Bosh...megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynie wydaje mi się - koper anyż i kminek działaja na dziecko uspokajająco. Mój nie ma jakis szcególnych gazów. Oczywiście porzy jedzeniu zdarza mu sie pierdnac ale nie płacze z tego powodu.
Ta mieszanke robiłam sama - w aptece mozna kupic składniki i wymieszać. Tak jest najtaniej. A wsztskie herbatki laktacyjne zawierają anyz koper i kminek więc nie ma co przepłacac. Herbatka całkiem niezła w smaku - jak ktos lubi anyz -
*Sylwia wrote:nie wydaje mi się - koper anyż i kminek działaja na dziecko uspokajająco. Mój nie ma jakis szcególnych gazów. Oczywiście porzy jedzeniu zdarza mu sie pierdnac ale nie płacze z tego powodu.
Ta mieszanke robiłam sama - w aptece mozna kupic składniki i wymieszać. Tak jest najtaniej. A wsztskie herbatki laktacyjne zawierają anyz koper i kminek więc nie ma co przepłacac. Herbatka całkiem niezła w smaku - jak ktos lubi anyz -
Agnieszka, megg GRATULACJE!!! Ależ akcje.
My byliśmy dziś w szpitalu na badaniach w związku, że minął tydzień od terminu. Generalnie jest w miarę ok, ale mam dość mało wód płodowych. Nie sączą się, wiec wynika z tego, że łożysko już nie funkcjonuje najlepiej mimo, że przpływy są w porządku. Na ktg pisało się kilka skurczów nawet do 100% ale były praktycznie całkiem bezbolesne. Wniosek jest taki, że zbyt długo nie możemy juź czekać w związku z tymi wodami. Zrobiła mi lekarka stymulację szyjki i może się coś od tego ruszy. Stymulacja specjalnie przyjemna nie była, ale do przeżycia. Mio ma czas do piątku maksymalnie. Jeśli nic się nie będzie działo po tej stymulacji to w piątek rano jedziemy na wywoływanieJednak wolałabym tego uniknąć więc bardzo liczę, że coś się zacznie do tego czasu
megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Napisałam do Aagnieszkii smsa, właśnie odpisała:
Jutro sie odezwe na Forum.Jestem juz po. Wlasnie ululalam Fryderyczka, i ide spac, bo ledwo zyje. Wody odeszly o 23 wczoraj, skurcze zaczely sie kolo polnocy, a Maly urodzil sie dzis o 14. Wazy 4200, ma 60 cm, i jest cudowny. Jestem przeszczesliwa.
Caluje Was wszystkie. Jutro opowiem wiecejAagnieszkaa lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
megg wrote:Ja juz po. Franus jest cudowny. Ja narazie otlumaniona wiec idę spać.
Z tego wszystkiego nie znam dokładnych wymiarów na pewno ponad 3200 g . Dali mi go na chwile i zabrali.
Jestem przeszczesliwa. Ale stres straszny.
Miłego dnia . Odezwę się jak dojdę do siebieodpoczywaj teraz bo Mały później już na to tak szybko nie pozwoli
megg lubi tę wiadomość
-
Topola czesto wlasnie po masazu szyjki sie rozkreca, wiec trzymam kciuki by u Ciebie tez tak bylo. Ja jutro mam termin i wizyte czy moge poprosic ginke tez o ten masaz? Czy to bedzie za wczesnie?
Tutaj w De max tydzien od terminu porodu trzymaja a potem na wywolanie.Topola lubi tę wiadomość
-
dzien dobry
poszłam spać o 22 i...niestety oczy jak 5zł od 3 do 6ale za to jak zasnęłam o 6 to wstałam o 11.
Uciekam się szykować i do playa...bo mnie denerwują masakrycznie!Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie się wydawalo do tej pory, ze w PL tez tydzień po terminie się czeka no i wywołanie. Jednak widze, ze nie każdy lekarz praktykuje cos takiego, w sumie nic dziwnego - co lekarz to inna praktyka.
Ja już chce rozwiązania, już nie ze względu na chec posiadania corki przy sobie, a przez wewnętrzny strach, który buduje moje lozysko, bo nie czarujmy się - najswiezsze to te nasze lozyska już nie sa