Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta ja tez dzis mam termin z regyly N i jade dzis do gin. Ja tez chyba oszaleje, nie dosc ze mnie straszono ze urodze przedwczesnie, mialam podawane sterydy na plucka, nie chcieli mnie ze szpitala wypuscic przez skurcze to teraz jestem przeterminowana, na nic dzis nie licze. Bo nic nie czuje. A najgorsze to ze moje dziecko nalezy do tak spokojnych ze jeszcze przez to dostaje swira. Nie wiem co ona mi dzis powie ale ja nie zniose tego psychicznie, nie mam detektora tetna, a mlody potrafi nie ruszyc sie przez np. 12h. Osiwieje naprawde. MAM DOSC STRASZNIE MAM DOSC
-
Lara, to powiedz lekarzowi o swoich obawach, o tym, że mały ma takie okresy, że słabo sie rusza.
Pamietaj tez, że nasze dzieci juz sa duze, maja mało miejsca i mniej wód, stad tez te ruchy sa rzadsze.
Jakbyś mieszkała bliżej to chętnie pożyczyłabym Ci ten detektor, ktory mam. Moze poproś gina o masaz szyjki?
Słoneczna, moze u Ciebie sie cos rusza?
-
Sue wrote:Ja już po pączku i kawie, żałuję, że kupiłam tylko dwa
A Ty będziesz mogła sobie spacerek urządzić dodatkowy
Pani w tvnie mówiła, że dziś trzeba zjeść dużo bo im więcej tym więcej szczęścia na dany rok - więc do dzieła!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 11:21
Sue lubi tę wiadomość
-
megg wrote:Ja juz po. Franus jest cudowny. Ja narazie otlumaniona wiec idę spać.
Z tego wszystkiego nie znam dokładnych wymiarów na pewno ponad 3200 g . Dali mi go na chwile i zabrali.
Jestem przeszczesliwa. Ale stres straszny.
Miłego dnia . Odezwę się jak dojdę do siebiea Franusia witamy po tej stronie
megg lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Lara mam nadzieje ze jak najszybciej urodzimy i nie bedziemy sie wiecej stresowac. Moja corcia wczoraj sie tak mega wiercila a dzis spokojna. Daj znac co i jak po wizycie.
Gosiak skoro jest taka teoria dotyczaca paczkow zaraz biegne do sklepuGosiak lubi tę wiadomość
-
Angelcia, powodzenia!
ja mam pączki od teściowej- zjadłam jednego przed snem, kolejnego po 6rano i kolejnego teraz do kawki.
auuu
chyba wystarczy?!Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
wczoraj było
a w nocy...taki ścisk macicy, że nie mogłam się ruszyć ani też złapać oddechu. Jakbym miała taaakie ogromne wzdęcie!Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g
-
wiem Sue, ze bys porzyczyla
Mam tyle matek w okolo ale nikt tego nie uzywal, i chyba nikt tak nie schizowal jak ja
Moim zyciowym rekordem bylo 14 paczkow:-) choc w tym 7 domowej roboty a takie sa mniej sycace. Ale bylam wtedy jeszcze w liceum wiec przemiana materii byla innateraz juz bym nie dala rady.
Ale w tluste czwartki zawsze staralam sie tylko paczki jesc nic wiecej, dzis to chyba tak sie nie da trzeba tez cos innego zjesc. A ja paczka dopiero jak m wroci i mi przywiezie. -
nick nieaktualnyto mój Grzes z rana
Gosiak - Janeczka będzie wybyczona solidnie. Ja jak miałam szyjke zamkniętą i twardą i podali mi oksytocyne to niewiele czułam. Dopiero jak wody odeszły to oksytocyna stała się bolesna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 11:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytez wciągnęłabym pączka....
ale nie chcę ryzykować
Wczoraj przyszła pediatra - z ta biegunka nie ma tragedii, wazne że jest ruchliwy i je, nie odwodnił się. Móiwła że biegunka może utrzymywac sie do 2 tyg
Pediatra porzyszła o 22 a wyszła o 23..30 - troche pogadaliśmy.
Z takich ciekawqostek to mówiła, że jeżeli jest taka mozliwość to odsuwać szczepionki w czasie i robic wieksze przerwy między szczepionkami. Szczepić pojedynczymi szczepionkami i z martwymi wirusami - nie aktywnymi. To co jeszcze mówiła ważnego to to, że te szczepionki 5 i 6w1 faktycznie nie zawieraja rtęci ale zawieraja aluminium które jest rakotwórcze.AsiaSzw lubi tę wiadomość
-
Ale śpioszek, taki okrąglutki
Posprzątałam sypialnię i garderobę, plecy palą mnie z bóluI zrobiłam remament w lakierach. Połowę mam do oddania. A z tej połowy połowa ani razu nie użyta
Uwielbiam lakiery, a tak rzadko maluję nimi paznokcie, eh.
Teraz będę leżeć -
nick nieaktualnySpaceruje sobie z moja kroplowka
szalu nie ma, dopiero 1/3 butli zleciala, bole jesli sa to z krzyża, ale bez tragedii. Jedyne co mnie denerwuje to niemila polozna, ale o 19 zmiana haha
A moj lekarz jest kochany! Co chwila dzwoni i pyta co tam, pol szpitala postawil na nogi ze względu na mnie. A, z ciekawostek to jesli do 12-14h po odejsciu wod nie rusza to cc.Gosiak, słoneczna 85, dorocia2324, przedszkolanka:), LadyMK, mala_mi1982, Pia Gizela, Lara 82, Angélique89, asia888, LadyDi, Bietka, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość
-
Kafabi gratulacje!
Sylwia śliczny Grześ!
Po KTG oczywiście wróciłam do domuAni jeden skurcz się nie zapisał, nic! Po dzisiejszym USG Natalka waży 4 kg! Liczę na błąd pomiaru.
W pon. mam się zgłosić na KTG i prawdopodobnie mnie już zostawią, chyba, że będzie ful w szpitalu to wtedy we wtorek lub do innego szpitala. Mam zamiar zadzwonić do mojej gin., która pracuje w tym szpitalu żeby przytrzymała mi jakąś miejscóweWstrzymam się jeszcze z tel. do jutra.
Angelciu co za wspaniała wiadomość, zazdroszczę! Trzymam kciuki :*Fedra lubi tę wiadomość
-
Napisalam do gina dla spokoju. Odp w kilka sekund:)
Tak moze byc po badaniu. Troche sie uspokoilam.
Z tylu glowy gdzies mi chodzi mysl ze to znaki zwiastujace porod;) herbate z lisci juz parze..
A wy co robucie??
Angelcia trzymaj sie! 12 luty to super data:)ash lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chcemy się pochwalić ze tydzień temu gdy wychodzilysmy że szpitala Pola miała 2830 g dziś tydzień później ma 3220 g
i to na cycu:)
Po zoltaczce ani śladua Wit k+D mam podawać kiedy Pola skończy 2 tyg. Pozdrawiamy ciotki
dorocia2324, Sue, kasia_1988, mala_mi1982, Lara 82, derii84, asia888, Bietka, Fedra lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
słoneczna 85 wrote:A wy co robucie??
Zjadłam drugiego pączka. I zastanawiam się czy się nie przespać...słoneczna 85 lubi tę wiadomość