WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jednak w szpitalu, jutro chyba jakis cewnik mi maja zalozyc i czekamy max do pn, na ktg skurcze niezbyt, wiecej po wizycie porannej sie dowiem. Nudno tu strasznie. Gratuluje nowym mamń i powodzenia rodzacym

Krokodylica lubi tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciała Amelia albo wersję fr Amelie. Jak będzie drugi syn to też mam problem.

relgwn15ilhiioyg.png
  • Ewelina.Irl Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e7c984986a0a.jpg

Angélique89, LadyDi, Sue, Asiaa1201, Krokodylica, dorocia2324, LadyMK, Maarta:), Patrycja20, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

km5sgu1r4t2ljzm1.png
    klz9uay3ezm5jsrk.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Sylwia wrote:
    nawał to nawał i jest faktycznie na początku. jak nie będziecie ściągac do końca to będzie to właśnie sygnał że za duzo sie produkuje i trzeba mniej.
    Ja tak robie od wyjścia ze szpitala i mam pokarm. Moja mama tez tak robiła i karmiła do 10 miesiąca bez problemu.
    Ja ściągam ręcznie - ściagam tak długo jak długo leca struzki mleka. Jak sa same krople to odpuszczam - więc cos tam pewnie zostaje. Poza tym nie da sie ściagnąc do końca bo produkcja mleka odbywa się na bieząco. Jak spróbujecie po 10 min od ściagnięcia znowu ściagnąc to będzie mleko :-)
    poza tym tu chodzi o jedna pierś. Druga może byc pełna
    A to szczerze mówiąc pierwsze słyszę o czymś takim - wszystkie karmiące koleżanki mówiły, że przystawianie dziecka na żądanie samo reguluje ilość produkowanego pokarmu. Żadna nie odciągała jeszcze po karmieniu. Dlatego ja nawet laktatora nie chciałam kupować - jedynie w przypadku nawału właśnie...

Angélique89, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique jaki ładny brzuszek bez rozstępów :-) zazdroszczę

Ja byłam przekonana, że ta ciąża uraczy mnie córką,która miałaby 3 warianty imienne :Laura, Eliza lub Liliana,jedynie mój mąż był od początku pewien, że będzie syn... Z usg wygląda na to,że miał rację ;-)

Angélique89 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po pierwszej probie karmienia. Siara jest. Mały tylko średnio głodny wiec musze jeszcze próbować, nie odpuszczę

Gosiak, słoneczna 85, Angélique89, mala_mi1982, Sue, Krokodylica, kasia_1988, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czytałam, że dziecko samo nam reguluję laktację a odciąganie tylko zaburza organizmowi wiedze o faktycznych potrzebach dziecka.
    Dodatkowo pokarm podczas jednego karmienia zmienia się składnikowo.
    Gdy ściągamy końcówkę to w ten sposób dziecko nigdy nie dostanie tego ostatniego etapu mleka, które jest bogate w tłuszcze bodajże. Mleko podczas jednego karmienia na początku ma dużo węglowodanów, potem białka, końcówka obfita w tłuszcze. Mogłam pomylić kolejność białek i tłuszczów ale wiecie o co chodzi.
    Każda z nas zrobi jak uważa, szkół karmienia jest wiele.
    Sama będę raczej trzymała się tego co wyczytałam bo zdaje się to być logiczne i wiele źródeł tak podaje.
    Oby poszło łatwo ;-)

Gosiak, mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przyczlapalam z rossmana. Ledwo doszlam.

Walentynke dla meza juz mam- bo pozniej nie bedzie pewnie jak;))

Angelcia jak tam postepy?;)

Gosiak, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tu jeszcze wypowiedź doradcy laktacyjnej:
    Bodźcem do wytwarzania mleka, właściwej laktacji jest ssanie piersi przez dziecko. Jeżeli malec robi to poprawnie, minimum 8. razy dziennie, wzrasta jego masa ciała – stymulacja jest prawidłowa, czyli ilość otrzymywanego pokarmu jest wystarczająca.

Angélique89, mala_mi1982, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i w rossmanie z karta rossne sa taniej balsamy antycell/ ujedrniajace itd. Kupilam sexy mama antycelluliutowy i super pachnie owocami:))

atdcqtkf2affvuei.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgadzam się z dziewczynami powyżej, a karmię już drugiego bobasa. Z nieopróżnionej do końca piersi nie zrobią się zastoje, a odciągac trzeba gdy wlasnie ta druga piers (z której maluch nie jadł) jest pełna, twarda, wtedy odciągnąć tylko trochę, żeby jej ulżyć do następnego karmienia. Ja tak robiłam i nie miałam nigdy zapalenia piersi. Dziecko reguluje ilość pokarmu, teraz już nic nie ściągam (ściągałam może 2 razy po troszku) bo właśnie mały daje rade :) Raz wypije do końca, raz nie, ale piersi nie bolą i dają tyle mleka, że na pewno mu nie zabraknie póki co ;)

Gosiak, Angélique89, Fedra lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I na jedno karmienie dostawiac tylko do jednej piersi. Następne z drugiej, zeby właśnie to najbardziej wartościowe mleko dziecko zjadło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 16:31

Angélique89 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kupiłam staniki, z małego B uroslam do D :)
    Staniki mam 3 na początek :) dwa takie miękkie, żeby były do spania, a jeden taki ładniejszy, a co :)

Brzuch dalej boli jak na @.

Gosiak, Asiaa1201, Angélique89 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megg wrote:
    My dziś po pierwszej probie karmienia. Siara jest. Mały tylko średnio głodny wiec musze jeszcze próbować, nie odpuszczę

Maluszek w pierwszych dobach nie potrzebuje dużo :) jak siara jest, to najważniejsze. Byle miał ochotę ssać i wszystko się rozkręci. Powodzenia i cierpliwości mamusiu :)

megg lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    I na jedno karmienie dostawiac tylko do jednej piersi. Następne z drugiej, zeby właśnie to najbardziej wartościowe mleko dziecko zjadło.

Chyba, że się chce rozkręcić laktację, jest mało mleka, a mały lubi ssać, wtedy przystawiać do obu piersi na zmianę po kilkanaście minut. Przynajmniej u mnie to działało ;)

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A później właśnie do jedenej piersi.

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia zaskakujesz mnie ! ale masz nerwy ze stali ! kochana ;*
    tylko pozazdrościć, bo ja jak słyszałam te wszystkie rodzące to modliłam się do Boga o cesarke :) no i tak też się stało .... potem pomyśłałam ze to jednak mój syn zachował się jak prawdziwy mężczyzna i nie dał cierpieć kobiecie :):):):):):):)

Gratuluje nowym mamusią !! i powodzenia tym, które lada moment zaczną rodzić :D

Jutro mamy walentynkową sesję zdjęciową tzn mój syn ma ;D

mala_mi1982, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• A.loth Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ash wrote:
    trasę do stajni nam zablokowali całkiem!

Ha! Teraz wiem na pewno, że Ty to Ty, bo wszystko się zgadza :) Pozdrowienia od Alqualoth ;) Tutaj też trzymam za Was kciuki!

ash lubi tę wiadomość

o14815nmahj2bgg1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie zrozumiałysmy się, nie mówie o odciaganiu pokarmu z obu piersi. Tylko jak mały sie juz naje i w żaden sposób nie mozna go zmusic do jedzenia to wtedy z tej piersi odciagam resztkę - po to żeby była ciagła produkcja. Drubiego cycka zrostawiam w spokoju. No chyba że strasznie boli to wtedy troszke odciagam żeby nie bolało.
    Mleko I fazy w zasadzie słuzy do napicia się - jest wodniste, a mleko drugiej fazy to jedzenie - jest bogate w tłuszcze, gęstsze.
    No mi tak tez potwierdzała połozna żeby odciagnac mleko jesli mały nie zje wszytskiego z cyca ale tylko do momentu aż przestana leciec struzki mleka. Jak pojawią sie krople to zostawic.
    Słuchajcie - zrobicie jak chcecie. Ja w tym względzie ufam mojej mamie, która w ten sposób wykarmiła mnie i siostre i nie maiła ngdy problemu z pokarmem. jest to dla mnie beardziej wiarygodne niz teorie które zmieniaja sie z biegiem lat.

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia masz PW

dqpre6ydqlfh3mi5.png
‹‹ 2306 2307 2308 2309 2310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ