WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia super masz podejscie!!!

Sue te album to najlepsze na co moglam wpasc w ostatnim czasie, godziny leca jedna za druga, a ja nie mysle o glupotach i ludziach ktorzy mi ostatnio tylko pod gorke robia.
    A do tego jest dla mojego syneczka <3
    Tylko juz tyle kasy zostawilam w sklepach dla plastykow i empikach ze kupilabym z 10 gotowych haha, al enie takich ladnych :)

Gosiak, słoneczna 85, Sue lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do bolu fakt trzeba sie pozytywnie nastawic bo innego wyjscia nie ma. Ale po pierwsze kazdy z nas inaczej znosi bol i nie mamy na to wplywu. Po drugie kazdej z nas cialo inaczej reaguje i natezenie bolu moze byc rozne, nawet u tej samej kobiety przy 2roznych porodach.
    Takze zazdroszcze tym ktore pozno zaczynaja odczuwac bol, a ta laske moze po prostu tak napierdziela pomimo pozytywnego nastawienia nie wiemy.
    Wczoraj sie zastanawialam czemu w rece stracilam czucie, moglabym podczas porodu przez jakis ucisk mniej odczuwac bol prawda :-) pobozne zyczenie.

Sue lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha Gosia padne, jak nic to nic a jak juz sie zebraliscie to do 3 razy sztuka co. Rewelacja. Ja jeszcze córeczke bym chciała, ale jak bedzie 3 synek to juz dziewczynki probowac nie bedziemy :)
    U nas dziewczynka bedzie Hania

Lara 82, słoneczna 85, Gosiak, Pia Gizela, Fedra lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Szw my tez do 3 bedziemy probowac:) bo mysle ze moze byc drugi synio:) ale wtedy to nie wiem jak go nazwiemy:))

a jako trzecia dziewuszka;) ale wtedy to juz trzeba bedzie miec domek chyba:))

marzenie:))

aaaaaaa;) tak sobie mysle czy przynajmniej mi rolnicy nie zatarasuja drogi do szpitala?:) to by bylo:)))

ruszyli na Warszawe wiec nigdy nic nie wiadomo:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj allegro zasugerowało w okazjach - łóżko piętrowe dla 3-ki dzieci :P

asia888, Angélique89, Sue, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw - wysłałam zaproszenie.
    Z pediatry jestem bardzo zadowolona. Babka jest sensowna. Ze szczepieniami jest po środku. Mówi bardzo sensownie. No i ufam jej. Poświęca duzo czasu, wszytsko tłumaczy, ma tez doświadczenie ze szpitala więc widziała nie jedno. Na prawde polecam.

Angelcia - już nie ma odwrotu :-)
    mnie bóle krzyzowe ominęły.
    Co do krzyku to może traci sie troche energii ale tez można zakrzyczec ból. Mi połozna pozwalała sie drzec tylko jak były skurcze parte to kazała zejśc na niższe tony tj charczeć :-)
    Tak mnie bolało, że darłam się jak potępieniec. Teraz juz nic z tego bólu nie pamiętam poza tym, że bolało :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do dzieci to ja tez bym chciała 3. Jak zmienimy mieszkanie, a jeszcze lepiej jak sie wybudujemy to kolejne 2 :-)
    Juz dostałam zaproszenie od spzitala (jak wychodziła) na kolejny poród :-)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolejna rzecz w którą nie wierzyłam ze się zdarzy to laktacja. Russell tak mi rozbujał dziś każda po minimum kilogramie i twarde są. Czas niebawem na ciepłe okłady z pieluch. Od początku metoda prób i błędów, z książki, samej udało mi się opanować :) tego właśnie chciałam i jestem z siebie dumna. Chyba dlatego podświadomie nie sterylizowałam butelek, laktatora, sterylizatora :) będzie na nową sukienkę dla mamy Hahaha ;)

mala_mi1982, Gosiak, Boroniówka, Sue, kasia_1988, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziewczynka miała byc Laura. Oboje zgodnie tak postanowiliśmy i jak następna bedzie dziewczynka to bedzie na bank Laura :)

Słoneczna jestem u rodziców właśnie, tuż obok rolnicy mieli swoją bazę. Z tego co widziałam to zaczęli sie wycofywać i maja wrócić w przyszłym tygodniu z górnikami.
    Niezła szopka, trasę do stajni nam zablokowali całkiem! Trzeba było jechać bokami!

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna dzisiaj chyba spróbuje z tym drażnieniem brodawek, bo innego pomysłu już nie mam.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    racja do 3 razy sztuka :) 2-3 dzieciaczkow to tez moje marzenie ale zobaczymy co powiem po porodzie bo wiem ze roznie to bywa :)

Gosiak lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdjęcie z 41 tygodnia, już ostatnie mam nadzieję :-)
    Nie wiem jak Wam ale mi chyba od 3 tygodni brzuch nie rośnie, tyle tylko, ze skóra zdaje się być bardziej napięta.

http://iv.pl/images/81778730755633922626.jpg

Sue, Januszkowa, megg, dorocia2324, Krokodylica, LadyMK, Patrycja20, Fedra, Lara 82 lubią tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gwarancją odpowiedniej ilości pokarmu w cyckach jest dokładne opróznianie jednego cycka po karmieniu jesli dziecko nie zje wszytskiego. Jak cos będzie zostawoało to będzie to sugnał że za duzo sie produkuje

• Penelope Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale czy to nie jest tak ze jak resztę ściągnę to ciało to odczyta jako zużycie i naprodukuje więcej? Ja chyba coś kojarzę żeby nie ściągać bo się wtedy samo nie wyreguluje. Ale tego nie wiem, do tego jeszcze nie doszłam :) ale już czas

Gosiak, Angélique89 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Ale czy to nie jest tak ze jak resztę ściągnę to ciało to odczyta jako zużycie i naprodukuje więcej? Ja chyba coś kojarzę żeby nie ściągać bo się wtedy samo nie wyreguluje. Ale tego nie wiem, do tego jeszcze nie doszłam :) ale już czas
    Też mi się wydaje, żeby nie ściągać do końca, bo będzie nadprodukcja i nawał.

Angélique89, Penelope lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie córka jesli bedzie to będzie problem, bo podoba mi sie kilka imion- Iga, Zofia, Helena, Marianna:)
    Czyli jeszcze muszę mieć 4 córki:)
    Jak będzie drugi syn, to będzie Bruno:)

Gosiak, słoneczna 85, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Też mi się wydaje, żeby nie ściągać do końca, bo będzie nadprodukcja i nawał.

nawał to nawał i jest faktycznie na początku. jak nie będziecie ściągac do końca to będzie to właśnie sygnał że za duzo sie produkuje i trzeba mniej.
    Ja tak robie od wyjścia ze szpitala i mam pokarm. Moja mama tez tak robiła i karmiła do 10 miesiąca bez problemu.
    Ja ściągam ręcznie - ściagam tak długo jak długo leca struzki mleka. Jak sa same krople to odpuszczam - więc cos tam pewnie zostaje. Poza tym nie da sie ściagnąc do końca bo produkcja mleka odbywa się na bieząco. Jak spróbujecie po 10 min od ściagnięcia znowu ściagnąc to będzie mleko :-)
    poza tym tu chodzi o jedna pierś. Druga może byc pełna

Penelope lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak pisałam nawał pojawia sie na początku - 3/4dzień. później juz się stabilizuje i jesli nie dopuści się, żeby mleko zalegało w cycach to nie będzie zastojów.
    Przerabiałm juz to wszytsko pomimo tego że minęłhy 2 tygodnie. Byłam juz na pograniczu zapalenia piersi tak mnie urządziły pielęgniary w szpitalu - własnie mówiły żeby nie odciągac bo będzie więcej. Więc w poniedziałek miałam juz takie cycory że wszytsko mnie bolało. Rozmiar o 2 miski większe. No i miałam cholerne zastoje. 3 dni mi zajęło pozbycie sie tych zastojów..... nie polecam

• asia888 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jesli coreczka to tez mam kilka imion ktore mi sie podobaja Nikola, Elena, Liliana, Gaja, a jesli drugi synek to bedzie problem z imieniem znowu :D

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie mój suwak co się zacina i chciałam sobie zrobić inny i wiecie co?
    Już nie mogę. Data mojej ostatniej miesiączki jest niedostępna ;-)
    Dyskryminacja :-)

relgwn15ilhiioyg.png
‹‹ 2305 2306 2307 2308 2309 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ