X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash powodzenia.
    Gosiak również trzymam kciuki.

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash a ktory lekarz?

Ja dzis jade na ktg wieczorem zamiast jutra. Nie bede opisywac sytuacji z polozna bo sie denerwuje. Powiem tak: chcialabym juz urodzic

Kurcze naczytalam sie dzis o tej oksytocynie i szczerze to wolalabym zeby sie rozkrecilo samo.wlasnie bylam na spacerku i ledwo doszlam, tak mnie plecy juz bola.

Pelno wozeczkow jezdzilo;))

Piekne sloneczko u nas.

Mam nadzieje ze za tydz bede juz w domu z malym.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak daj znac co i jak jak Cie juz zamelduja;)
    Bedziesz miec test oksytocynowy? Daj znac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 16:08

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela myslalam ze jablko mozna a to tylko pieczone...
    Banana sobie kup;))

Powiem wam ze jestem jakas znerwicowana, ciagle placze i zastanawiam sie jak urodze i czy urodze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 16:09

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu bardzo mocno zaciskam za Was kciuki!!!

Ja mam znowu skorcze co ok 12/15 minut. Wezme zaraz nospe.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę humory różne. Ja się tak poklocilam z W. ze szkoda gadac. Nawet obiadu nie zjadl, który zrobilam. Chodze i placze, opanować się nie mogę. Czemu on taki jest? :/ zarabiste walentynki, nie ma co :/

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak pisz jak Ci tam :)

Słoneczna mam wrażenie, że mam w sobie te same emocje co Ty. Ciebie wyrobiła położna, a ja wysłałam maila do mojej gin. wczoraj i nie odpisuje. Tyle kasy płaciłam za wizyty- 200 zł i nie czuję żadnego wsparcia z jej strony. Niby pracuje w szpitalu, a nawet nie wiem czy w pon. ma dyżur, bo nie raczy mi odpisać. Czuje złość, a za chwile jestem obojętna na wszystko, niech się dzieje co chce byle już urodzić.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras z was miala problemy z tarczyca w ciazy rodzila przez cc a tęraz normalnie karmi cyckiem i ma duzo mleka?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa ja juz nawet nic nie mowie...

Oby tylko urodzic zdrowe dZiecko i zeby mnie dobrze zszyli..

Bella chyba cath? Bo chyba brala euthyrox z tego co pamietam

Januszkowa lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella moja kolezanka tez ma problem z tarczyca bierze euthyrox i karmi juz 2 miesiace bez problemu. Zbadaj TSH Ft4 FT3 bo moze masz hasimoto.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cath jak u Ciebie sprawa z laktacja wyglada? Wszystko ok? Badalas tsh? I bierzesz eythyrox dalej? Bo mi gin kazal odstawic po porodzie a polozna mowi ze tsh moze byc moim blokerem w laktacji...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie z zalecenia gina euthyrox odstawilam ale w poniedzialek zbadam i jak cos do niego wroce :) bo juz poprostu nie mam pomyslu, ta doradcztni chyba tez wiekszego nie miala bo mleko jest tylko nie leci ze wszystkich kanalikow.. Cos blokuje... To co nam np nie pasuje to ona mowila ze mamy robic ta metode ze cyc-mm- laktator 753 i jak mala np po cycu juz butli nie zechce a np obudzi sie po godzinie glodna to mamy dac mm na full.. Tylko ze wtedy ja strace torzystawianie na kilka kolejnych godzin ... Tak zle i tak niedobrze :/ z jednej strony chcialabym by wyszla ta tarczyca bo moze wtedy jakbym wziela euthyrox to by sie odblokowalo ...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dobra - chyba w końcu mam chwilę i mogę napisać co u mnie. Urodziłam 9 lutego o 17.55 przez cc po 17 godziniach porodu naturalnego. W niedzilę wieczorem zaczął boleć mnie brzuch batrdziej niż zwykle, pojawiła się różowawa wydzielina. O 1 poczułam, że coś pękło mi w brzuchu, potem zaczęło się coś sączyć - różowawy płyn. Pojechaliśmy do szpitala. O 1.30 na IP odeszły mi wody, o 2 zaczęły się skurcze. O 7 podłączono mi oxytocynę. Doszłam do rozwarcia 6 cm o 17, ale postęp porodu mimo różnych zabiegów był marny bo Maluch nie chciał za nic zejść w stronę kanału. O 17 lekarz stwierdził, że ze względu na brak postępu zrobią mi cc. O 17.55 wyciągnięto mojego misia i stwierdzono, że raczej bez szans na poród sn, bo on za duży w stosunku do moich gabarytów.
    Kubuś cudowny, tylko strasznie niecierpliwy złośnik. Został okrzyknięty największym krzykaczem oddziału.
    Niestety cc spowodowało mega problemy z laktacją. Mimo 17h akcji porodowej pokarm się nie pojawił ani w pierwszej ani drugiej dobie, a Kuba już w pierwszej stracił na wadze 220 gram. Przystawianie nie dawało rezultatu, a Kuba duży potrzebował sporo jedzenia. No i zaczęło się dokarmianie – najpierw strzykawkę, potem butelką.
    Pokarm pojawił się wczoraj, teraz to mam tyle, że chyba wykarmiłabym jeszcze dwoje, ale Kuba przyzwyczaił się do butli i nie chce. Jest histeria i koniec.
    Na szczęście położna obecna przy porodzie odwiedziła nas dziś i po walce przez 1,5h (tyle wrzeszczał ) udało się zacząć karmić z nakładkami silikonowymi i Kuba pierwszy raz najadł się przy piersi.
    Na razie nakładki, jak to się ustabilizuje będziemy próbować bez.
    Generalnie po porodzie czułam się słabo, ale wracam już do siebie i przyzwyczajam do mojego tyle wyczekiwanego smyka 
    Pozdrawiam wszystkie lutówki i

kasia_1988, Patrycja20, asia888, Januszkowa, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a Ta kolezanka od razu mialapokwrm czy tez problemy? Odstawiala po porodzie euthyrox pierw a potem wrocila?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa to przynajmniej maszpikarm ja juz 11 dni walcze i jest dupa... Chwilami trace sily i motywacje bo idzie jak po gruzie... Mala chce ssac ale ci z tego.. Z pustego kielicha to i salamon nie wypije...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam hashimoto, w ciąży bralam Euthyrox. Mój endokrynolog kazał tez odstawić po porodzie. Z pierwszym dzieckiem miałam tak samo. Tylko ja rodzilam sn. Problemów z laktacja brak, ale dlugo rozkrwcalam przy pierwszym synku.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszym porodzie z niedoczynności zrobila mi sie mega nadczynność. Ale ale zle czułam, dramat. Ale mleko bylo caly czas.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po porodzie tarczyca wariuje, dlatego każą odstawiać Euthyrox. Trzeba pilnować. Ja mam zbadać 2 miesiące po porodzie.

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaa super ze poród masz juz za sobą. Ja zawsze bardz wspolczuje tym co musiały cierpieć tyle godzin próbując urodzić naturalnie po to, żeby w końcu zrobili cc. Powodzenia życz w kp, pierwsze kroki macie juz za sobą :)

agaaa28 lubi tę wiadomość

• agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Agaa to przynajmniej maszpikarm ja juz 11 dni walcze i jest dupa... Chwilami trace sily i motywacje bo idzie jak po gruzie... Mala chce ssac ale ci z tego.. Z pustego kielicha to i salamon nie wypije...

Słuchaj spróbuj zrobić tak. Mnie to dało rezultat po 3 dniach. 2 razy dziennie herbatka laktacyjna Femaltiker i co 3h (jeśli karmisz, to po każdym karmieniu) stymulacja laktatorem w następującej formie - najpierw 7 minut z jednej i 7 minut z drugiej, potem 5 minut z jednej i 5 minut z drugiej, potem po 3. Razem wychodzi 30 min ściągania co 3h. Tylko ważne jest, że to dotyczy również nocy.
    I jeszcze jedna ważna rzecz - min 3l wody dziennie.
    U mnie pomogło. Spróbuj

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
‹‹ 2336 2337 2338 2339 2340 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ