Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Widzę humory różne. Ja się tak poklocilam z W. ze szkoda gadac. Nawet obiadu nie zjadl, który zrobilam. Chodze i placze, opanować się nie mogę. Czemu on taki jest? :/ zarabiste walentynki, nie ma co :/

Jak wróciłam ze szpitale to pierwsze 2 dni nie mogłam się z moim dogadać. Chodził taki naburmuszony, a niby wszystko ok. No i doszedł do wniosku że to on ma baby bluesa! Na szczęście szybko mu przeszło. Ja myślę, że zmęczenie i nerwy w nowej sytuacji udzielają się całej rodzinie. Trzeba to przeczekać, zaraz się wszystko ułoży na pewno :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella domyślam się ze jest Tobie ciężko bo ja miałam mega dola przez 3 dni ze nie mogłam wyjaśnić dziecka A co dopiero 11. Chociaż powtarzała sobie ze nawet jak nie będę miała pokarmu to lepiej będzie dokarmiać tylko mm niż się stresować i dodatkowo dziecko

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie w tym sek.. Nawet polozne w szpitalu mowily ze rozkrecanie lKtacji po cc moze trwac do 10 niekiedy choc rzadko 14 dni... U mnie minelo 11 i nie rusza... Przeciwnie cofa sie... Naprawde bylam zahartowana ale gdy mija juz tyle dni to ciezko jest znalezc w sobie sile...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich forumowych cioteczek i koleżanek buziaczki przesyła mój walentynek Jaś <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d540fd847ec4.jpg

derii84, mala_mi1982, Sue, Gosiak, kasia_1988, asia888, LadyMK, Boroniówka, justta, Bietka, Patrycja20, Maarta:), przedszkolanka:), megg, nick nieaktualny, marcela29, LadyDi, truskawkax25, Stokrota :), Januszkowa, dorocia2324, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuję fatalnie fizycznie. Znowu połóg daje mi w kość. A myślałam, że po takim ekspresowym porodzie będę czuła się lepiej, ale gdzież tam. Leżę cały dzień w łóżku, zajmuję się głównie maleństwem, wszystko inne robi mąż. Wyglądam jak zombie :/ Jestem tak blada, że nie odróżniam się prawie od białych płytek w łazience (to pewnie przez te ogromne ilości krwi w ciągu ostatnich 2 dni). Do tego pocę się niemiłosiernie, w nocy przebieram się 2 razy i jeszcze raz w dzień :( Jestem słaba i do dupy. Od wyjścia ze szpitala schudłam 3 kg (a to 8 dni !). Jutro mamy gości (teściowie), muszę się jakoś ogarnąć.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,ale numer :-) już czekałam na wiadomość typu, szpital działa na mnie naskurczowo :-)
    Faktycznie lepiej ten czas spędzać w domu, jak nadaremno leżeć w szpitalu, gdy nic się nie dzieje. Jak twoje samopoczucie w tej sytuacji?

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sprawa z kupkami wygląda u waszych maluchów?? Kupki macie codziennie??

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosia,ale numer :-) już czekałam na wiadomość typu, szpital działa na mnie naskurczowo :-)
    Faktycznie lepiej ten czas spędzać w domu, jak nadaremno leżeć w szpitalu, gdy nic się nie dzieje. Jak twoje samopoczucie w tej sytuacji?
    A powiem Ci, że się cieszę, bo faktycznie może coś się samo jeszcze rozkręci do tego czasu...
    Przed samym wyjściem do szpitala sobie popłakałam chwilę a teraz mam b. dobry humor :)
    A, i ponoć mała waży 3400

derii84, AsiaSzw, dorocia2324, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam kupke codziennie i to kilka razy... W 11 dni skonczylam pake 78 piekuch i juz lece od wczoraj druga...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymcio też ma kupki codziennie po kilka.
    Za to mój starszak robił kupki raz na 7-9 dni!!! Co mnie strasznie martwiło, a okazało się normalne (był kp).

• asia888 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash kciuki!

Gosiak no i super, moze Janinka wlasnie wyskoczy do wtorku sama :)

Asia Jas przeslodki, slodkosci <3

Penelope silna z Ciebie kobietka, napewno bedac juz w domu ze swoimi mezczyznami wrocisz do rownowagi i odzyskasz spokoj, szczegolnie ze masz taka dobra opieke

My pozwiedzalismy dzis okoliczne zabytkowe miasteczka, mily dzien, zaraz lece sie polozyc bo jestem mega zmeczona, a mojego syna niestety nic nie przekupilo ani paczek w tlusty czwartek, ani obietnica pojscia do zoo, ani walentynkowe wycieczki, takze ja juz niewiem, w koncu jutro ruszy transport z PL ostatnich rzeczy dla malego, jak i to nie pomoze to ja juz niewiem, przestaje chyba o tym myslec i zyc porodem bo to tylko czlowiek sie rozczaruje

no wlasnie laseczki wy juz na spacerki a my dalej jak na szpilkach!

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no u Jasia były kupki codziennie po kilka razy, a wczoraj nic, a dziś tylko 2 razy takie ślady kupki i się martwie!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam niedoczynność tarczycy i po ciąży miałam tylko zmienić dawkę ns te sprzed. Karmie normalnie.

Stas robi codziennie kilka kupek, ale ttakie kleksy jakby z baczka.
    Dzisiaj ma cięższy dzien, mało śpi i jest marudny, chyba go brzuszek boli. W ogóle od dwóch dni robi kukpi że sluzem więc coś z mojego jjedzenie mu nie odpowiada...

Powiedzcie mi mamy karmiace piersią stoświecie jakąś dietę? Bo ja boję się jeść żeby mu nie zaszkodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:59

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja słyszałam, że maluszki karmione piersią mogą robić kupki po każdym karmieniu albo nawet raz na 10 dni. I każda z tych możliwości jest normalna.

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope kochana trzymaj się dzielnie !!! Wszystko się ułoży :*
    Bella spokojnie moja położna mówiła że laktacja to indywidualne sprawa i u każdej kobiety jest inaczej widocznie Twój organizm potrzebuje więcej czasu.
    Asia ale śliczny ten Twój Jaś <3 u nas kupki też kilka razy dziennie. Chociaż dzisiaj jak na razie tylko jedna :) nie martw się jakby było coś nie tak to by płakał.

Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płacze bez powodu raczej, także narazie nie będę szukać dziury w całym.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie nie ma co panikować kochana :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath jak u Ciebie sprawa z laktacja wyglada? Wszystko ok? Badalas tsh? I bierzesz eythyrox dalej? Bo mi gin kazal odstawic po porodzie a polozna mowi ze tsh moze byc moim blokerem w laktacji...
    Kochana ja mialam tsh na poczatku ciąży 3,16 potem bralam euthyrox. Wraz z porodem przestalam brać tak jak zalecila mi moja endokrynolog a moja laktacja jest super. Mała jak pije to aż sie dławi tyle mleka jest!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope będzie lepiej:) Płacz to hormony. Ja do dziś mam czasem ochotę ryczec ale umiem już to opanować a po 2 pije melise w syropie.
    co do kup u nas są i to parę razy na dzień, ale pamiętam jak położna mówiła ze jak tylko dziecko będzie na piersi to mam się nie stresować jak będzie kupka raz na parę dni a nawet tydzień.

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie walentynki z walentynka w brzuchu, bylam w szpitalu mialam stracha.. jedno ktg tetno dziecka wysokie, potem kazali nam chodzic godzine.. potem drugie ktg i znowu tetno skakalo potem juz bylo dobrze, mialam usg i wszystko jesz dobrze, lekarka mowi ze dziecko jak sie rusza bardzo moze miec lekko zwiekszone tetno, malutka wazy prawie 3kg a straszyli mnie ze dziecko jest za male:) skurcze czasem widoczne na 60-80 a przy drugim ctg prawie zadnych takze czekamy... nastepna wizyta w poniedzialek.

Powiem Wam ze jak czekalismy na usg mama chodzila z dzieckiem z takim wozeczkiem szpitalnym, ktory sie wczoraj urodzil jejku on byl taki maly i piekny juz chce miec moja kruszynke obok :)

Gosiak moze sie Janeczka zdecyduje do wtorku:)

Penelope jestes super mamuska i na pewno sobie poradzisz, masz przeciez super chlopcow dla ktorych musisz byc dzielna a wszystkiemu winne hormony.Polozna mowila na SR ze to wszystko jest normalne.. placz i smutek i z czasem mija wiec glowa do gory.
    Pewnie tez bede to przechodzic bo jaz tych placzliwych ale czasem nie mamy wplywu na to..

Penelope lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ ‹ 2338 2339 2340 2341 2342 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ