X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Widzę humory różne. Ja się tak poklocilam z W. ze szkoda gadac. Nawet obiadu nie zjadl, który zrobilam. Chodze i placze, opanować się nie mogę. Czemu on taki jest? :/ zarabiste walentynki, nie ma co :/

Jak wróciłam ze szpitale to pierwsze 2 dni nie mogłam się z moim dogadać. Chodził taki naburmuszony, a niby wszystko ok. No i doszedł do wniosku że to on ma baby bluesa! Na szczęście szybko mu przeszło. Ja myślę, że zmęczenie i nerwy w nowej sytuacji udzielają się całej rodzinie. Trzeba to przeczekać, zaraz się wszystko ułoży na pewno :)

• kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella domyślam się ze jest Tobie ciężko bo ja miałam mega dola przez 3 dni ze nie mogłam wyjaśnić dziecka A co dopiero 11. Chociaż powtarzała sobie ze nawet jak nie będę miała pokarmu to lepiej będzie dokarmiać tylko mm niż się stresować i dodatkowo dziecko

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie w tym sek.. Nawet polozne w szpitalu mowily ze rozkrecanie lKtacji po cc moze trwac do 10 niekiedy choc rzadko 14 dni... U mnie minelo 11 i nie rusza... Przeciwnie cofa sie... Naprawde bylam zahartowana ale gdy mija juz tyle dni to ciezko jest znalezc w sobie sile...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla wszystkich forumowych cioteczek i koleżanek buziaczki przesyła mój walentynek Jaś <3
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d540fd847ec4.jpg

derii84, mala_mi1982, Sue, Gosiak, kasia_1988, asia888, LadyMK, Boroniówka, justta, Bietka, Patrycja20, Maarta:), przedszkolanka:), megg, Suri97, marcela29, LadyDi, truskawkax25, Stokrota :), Januszkowa, dorocia2324, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się czuję fatalnie fizycznie. Znowu połóg daje mi w kość. A myślałam, że po takim ekspresowym porodzie będę czuła się lepiej, ale gdzież tam. Leżę cały dzień w łóżku, zajmuję się głównie maleństwem, wszystko inne robi mąż. Wyglądam jak zombie :/ Jestem tak blada, że nie odróżniam się prawie od białych płytek w łazience (to pewnie przez te ogromne ilości krwi w ciągu ostatnich 2 dni). Do tego pocę się niemiłosiernie, w nocy przebieram się 2 razy i jeszcze raz w dzień :( Jestem słaba i do dupy. Od wyjścia ze szpitala schudłam 3 kg (a to 8 dni !). Jutro mamy gości (teściowie), muszę się jakoś ogarnąć.

• derii84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia,ale numer :-) już czekałam na wiadomość typu, szpital działa na mnie naskurczowo :-)
    Faktycznie lepiej ten czas spędzać w domu, jak nadaremno leżeć w szpitalu, gdy nic się nie dzieje. Jak twoje samopoczucie w tej sytuacji?

Gosiak lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak sprawa z kupkami wygląda u waszych maluchów?? Kupki macie codziennie??

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Gosia,ale numer :-) już czekałam na wiadomość typu, szpital działa na mnie naskurczowo :-)
    Faktycznie lepiej ten czas spędzać w domu, jak nadaremno leżeć w szpitalu, gdy nic się nie dzieje. Jak twoje samopoczucie w tej sytuacji?
    A powiem Ci, że się cieszę, bo faktycznie może coś się samo jeszcze rozkręci do tego czasu...
    Przed samym wyjściem do szpitala sobie popłakałam chwilę a teraz mam b. dobry humor :)
    A, i ponoć mała waży 3400

derii84, AsiaSzw, dorocia2324, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja mam kupke codziennie i to kilka razy... W 11 dni skonczylam pake 78 piekuch i juz lece od wczoraj druga...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymcio też ma kupki codziennie po kilka.
    Za to mój starszak robił kupki raz na 7-9 dni!!! Co mnie strasznie martwiło, a okazało się normalne (był kp).

• asia888 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ash kciuki!

Gosiak no i super, moze Janinka wlasnie wyskoczy do wtorku sama :)

Asia Jas przeslodki, slodkosci <3

Penelope silna z Ciebie kobietka, napewno bedac juz w domu ze swoimi mezczyznami wrocisz do rownowagi i odzyskasz spokoj, szczegolnie ze masz taka dobra opieke

My pozwiedzalismy dzis okoliczne zabytkowe miasteczka, mily dzien, zaraz lece sie polozyc bo jestem mega zmeczona, a mojego syna niestety nic nie przekupilo ani paczek w tlusty czwartek, ani obietnica pojscia do zoo, ani walentynkowe wycieczki, takze ja juz niewiem, w koncu jutro ruszy transport z PL ostatnich rzeczy dla malego, jak i to nie pomoze to ja juz niewiem, przestaje chyba o tym myslec i zyc porodem bo to tylko czlowiek sie rozczaruje

no wlasnie laseczki wy juz na spacerki a my dalej jak na szpilkach!

Gosiak, Penelope lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no u Jasia były kupki codziennie po kilka razy, a wczoraj nic, a dziś tylko 2 razy takie ślady kupki i się martwie!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Bietka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja mam niedoczynność tarczycy i po ciąży miałam tylko zmienić dawkę ns te sprzed. Karmie normalnie.

Stas robi codziennie kilka kupek, ale ttakie kleksy jakby z baczka.
    Dzisiaj ma cięższy dzien, mało śpi i jest marudny, chyba go brzuszek boli. W ogóle od dwóch dni robi kukpi że sluzem więc coś z mojego jjedzenie mu nie odpowiada...

Powiedzcie mi mamy karmiace piersią stoświecie jakąś dietę? Bo ja boję się jeść żeby mu nie zaszkodzić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2015, 19:59

c7hyim7.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, ja słyszałam, że maluszki karmione piersią mogą robić kupki po każdym karmieniu albo nawet raz na 10 dni. I każda z tych możliwości jest normalna.

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope kochana trzymaj się dzielnie !!! Wszystko się ułoży :*
    Bella spokojnie moja położna mówiła że laktacja to indywidualne sprawa i u każdej kobiety jest inaczej widocznie Twój organizm potrzebuje więcej czasu.
    Asia ale śliczny ten Twój Jaś <3 u nas kupki też kilka razy dziennie. Chociaż dzisiaj jak na razie tylko jedna :) nie martw się jakby było coś nie tak to by płakał.

Asiaa1201, Penelope lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie płacze bez powodu raczej, także narazie nie będę szukać dziury w całym.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie nie ma co panikować kochana :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Cath jak u Ciebie sprawa z laktacja wyglada? Wszystko ok? Badalas tsh? I bierzesz eythyrox dalej? Bo mi gin kazal odstawic po porodzie a polozna mowi ze tsh moze byc moim blokerem w laktacji...
    Kochana ja mialam tsh na poczatku ciąży 3,16 potem bralam euthyrox. Wraz z porodem przestalam brać tak jak zalecila mi moja endokrynolog a moja laktacja jest super. Mała jak pije to aż sie dławi tyle mleka jest!

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope będzie lepiej:) Płacz to hormony. Ja do dziś mam czasem ochotę ryczec ale umiem już to opanować a po 2 pije melise w syropie.
    co do kup u nas są i to parę razy na dzień, ale pamiętam jak położna mówiła ze jak tylko dziecko będzie na piersi to mam się nie stresować jak będzie kupka raz na parę dni a nawet tydzień.

Penelope lubi tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2015, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie walentynki z walentynka w brzuchu, bylam w szpitalu mialam stracha.. jedno ktg tetno dziecka wysokie, potem kazali nam chodzic godzine.. potem drugie ktg i znowu tetno skakalo potem juz bylo dobrze, mialam usg i wszystko jesz dobrze, lekarka mowi ze dziecko jak sie rusza bardzo moze miec lekko zwiekszone tetno, malutka wazy prawie 3kg a straszyli mnie ze dziecko jest za male:) skurcze czasem widoczne na 60-80 a przy drugim ctg prawie zadnych takze czekamy... nastepna wizyta w poniedzialek.

Powiem Wam ze jak czekalismy na usg mama chodzila z dzieckiem z takim wozeczkiem szpitalnym, ktory sie wczoraj urodzil jejku on byl taki maly i piekny juz chce miec moja kruszynke obok :)

Gosiak moze sie Janeczka zdecyduje do wtorku:)

Penelope jestes super mamuska i na pewno sobie poradzisz, masz przeciez super chlopcow dla ktorych musisz byc dzielna a wszystkiemu winne hormony.Polozna mowila na SR ze to wszystko jest normalne.. placz i smutek i z czasem mija wiec glowa do gory.
    Pewnie tez bede to przechodzic bo jaz tych placzliwych ale czasem nie mamy wplywu na to..

Penelope lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
‹‹ 2338 2339 2340 2341 2342 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ