X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rodzące, oby porody byly lekkie i w miarę znosne bolowo ;)

U nas dziś dzień kąpieli, ale narazie mala zasnela, wiec czekamy ;)

Ja do pępka nic nie uzywalam. Jedynie patyczek kosmetyczny moczylam w letniej wodzie z mydlem i przemywalam naokolo kikuta. Odpadl po tygodniu.

Dziewczyny, czy jak wkladacie dziecko do fotelika-nosidelka to nie wydaje Wam się, ze dziecko ma dziwna niewygodna pozycje? Mam ta wkladke dla niemowlakow a i tak mi się wydaje ze ta moja córka jakąś taka wygięta nienaturalnie jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 18:54

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Przedszkolanka, nie mam nic przeciwko ;)

Derii, mój mąż mi powiedział wczoraj, że jak mam zamiar zacząć rodzić, to mam czas do momentu aż on się w piżamę nie przebierze, potem mam czekać do rana :)

Dziś sobie urządzę chyba małe SPA :) Trzeba korzystać póki można spędzać bezkarnie czas w łazience :)

Pia mój wręcz prosi,żeby to się stało dzisiaj lub jutro przed pracą, bo nie ma weny do niej iść :-)

Spa tez robiłam dzisiaj, jak miałam krzyżowe znowu :-)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri u nas tak samo z kąpielą. Wrzask !!! Raz udało nam się bez płaczu ze smoczkiem w buzi i po lekkim karmieniu. Próbujemy z pieluszka, śpiewać, szeptac, głaskać, trzymać za główkę i rączki i nic. Boi się albo coś.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Czyli nie jestesmy sami z tym problemem. Ha u was pomogl jeszcze smoczek a u nas nie ma szans . Nelka wypluwa smoczek za kazdym razem. Nie miala go w buzi nigdy dluzej niz 2sekundy.No coz mam nadzieje ze z czasem nasze dzieciaczki sie jakos do tego przyzwyczaja :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm ciężka sprawa z tą kąpielą... a jakby w tym czasie puszczać Mozzarta albo taką spokojną muzykę/kołysankę?

Pia no mój tak samo haha :D cwaniaki! a my czy noc czy dzień, bez jedzenia i zmęczone rodzić musimy :P

derii84 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi Tez mi sie tak na poczatku wydawalo. Zaczelam panikowac ze fotelik chyba wadliwy czy cos....Ale w porzadku jest ;)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, mój jest śpioch okropny. I się boi, że nie da rady wysiedzieć w nocy na porodówce ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka z tym Mozzartem sprpbuje. haha. Kolysanki, dzwieki relaksacyjne juz byly i nie pomogly.

No tak 19 wybila wiec
    czas na kapiel....
    Puszczam Mozzarta . Co mi szkodzi. Napisze po kapieli :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedział, że mam rodzić po popołudniu :D Ale nie powiem, stara się ostatnio wcześniej wracać. Niestety w pracy jutro rano musi być, choćby nie wiem co :(

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki !! <3 oby poszło szybko i bezboleśnie :)

Och zazdroszczę Wam strasznie :))

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Asi:)

Gosia fajnie ze tak sie udalo z sala i masz dobry humor oby tak dalej i jak najmniej bolu.

Moj tez sie stara, ciagle pyta czy juz jedziemy na porodowke a ja sobie sama skurczow nie wyczaruje jeejku najgorsze jest czekanie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny podajecie swoim dzidziulkom witaminę k i d3? Jedli tak to w jakies ilości? :)

Ja dostałam przykaz w szpitalu na K+D, jedna kapsułka dziennie:) i tak mu daje:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Nam pępuszek odpadl 2dni temu.

Zbliza sie nam pora kapieli. Nie chcielibyscie w tym czasie byc u nas. ..
    Mala NIENAWIDZI tego od urodzenia. Od pierwszej kapieli tak jest. Kapiemy co dwa dni ale i tak wrzask niesamowity! :O
    Ja ponoc tez sie tak darlam wiec chyba nie powinnam miec pretensji :P

Nam jeszcze nie odpadł pępuszek, ale juz na dniach pewnie tak :)
    u nas z ką;ielą różnie, raz jest w niebowzięty, zwłaszcza jak woda ma ok 39 stopni, a innym razem marudzi strasznie. Wtedy po prostu daje mu smoka, bo palca chce mi zjeść..po kąpieli smoka zabieram bo nie chce GO przyzwyczajać :)
    Ja to sie najbardziej boje kolek i bolącego brzuszka. jak zaczyna coś kwilić to mnie az strach paralizuje :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to zycze dalej takiego super porodu :)

AsiaSzw gratulacje!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, to wytłumacz swojemu, ze lepiej rodzic w nocy! Brak korków i pusto na IP. Naprawdę, polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:21

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, czy jak wkladacie dziecko do fotelika-nosidelka to nie wydaje Wam się, ze dziecko ma dziwna niewygodna pozycje? Mam ta wkladke dla niemowlakow a i tak mi się wydaje ze ta moja córka jakąś taka wygięta nienaturalnie jest :/[/QUOTE]

też mi sie tak wydaje :) moj tez we srode jak jechalismy na rejestracje to powyginany byl jak chiński paragraf, tym bardziej ze on malutki w wielkim kombinezonie i jeszcze w foteliku, ale chyba nie bylo źle bo spał ok 2h...
    mam nadzieje, ze jak zaczne wernadowanie w tym tygodniu to już bedzie lepiej to wyglądało :) choć pewnie wywopze go na balkon w gondoli nie w foteliku :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię z takim maluszkiem jeździć autem. W tym foteliku właśnie taki powyginany. Wszystkie dłuższe wyjazdy odkladam aż będzie miał min 2 miesiące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak. Puscilam muze dosc glosno i mala Nelka tak sie zaciekawila ze przegapila moment wstawienia do wanienki. Jednak jak juz sobie uswiadomila ze jest w wodzie to krzyk byl podwojny albo i potrojny. Chyba ma teraz na mnie focha za ten podstep bo teraz cos marudzi wyjatkowo ;)

Rudasek To ciesz sie ze chociaz smok pomaga ;)

przedszkolanka:), dorocia2324 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel raz lepiej raz gorzej, ale awantur wielkich nie robi. Polecam wcześnie nakarmic, włożyć w pieluszke, a zamaczac powoli zaczynajac od stopek, potem dupka itd, ale pewnie to wiecie i tak robocie :) A kikutka tez jeszcze mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:27

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia mój to samo,ale nawet ja się boję że po całym dniu i w nocy nie spać i rodzić a później tez bez snu bo dziecko od razu na sali ze mną :O

Suri a spróbuj jej puszczać Mozzarta np. przed snem albo w dzień przed snem żeby oswoiła się z melodią i wtedy może będzie lepiej :)

derii84 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ