Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za rodzące, oby porody byly lekkie i w miarę znosne bolowo
U nas dziś dzień kąpieli, ale narazie mala zasnela, wiec czekamy
Ja do pępka nic nie uzywalam. Jedynie patyczek kosmetyczny moczylam w letniej wodzie z mydlem i przemywalam naokolo kikuta. Odpadl po tygodniu.
Dziewczyny, czy jak wkladacie dziecko do fotelika-nosidelka to nie wydaje Wam się, ze dziecko ma dziwna niewygodna pozycje? Mam ta wkladke dla niemowlakow a i tak mi się wydaje ze ta moja córka jakąś taka wygięta nienaturalnie jestWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 18:54
-
Pia Gizela wrote:Przedszkolanka, nie mam nic przeciwko
Derii, mój mąż mi powiedział wczoraj, że jak mam zamiar zacząć rodzić, to mam czas do momentu aż on się w piżamę nie przebierze, potem mam czekać do rana
Dziś sobie urządzę chyba małe SPATrzeba korzystać póki można spędzać bezkarnie czas w łazience
Pia mój wręcz prosi,żeby to się stało dzisiaj lub jutro przed pracą, bo nie ma weny do niej iść
Spa tez robiłam dzisiaj, jak miałam krzyżowe znowu
megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKatis Czyli nie jestesmy sami z tym problemem. Ha u was pomogl jeszcze smoczek a u nas nie ma szans . Nelka wypluwa smoczek za kazdym razem. Nie miala go w buzi nigdy dluzej niz 2sekundy.No coz mam nadzieje ze z czasem nasze dzieciaczki sie jakos do tego przyzwyczaja
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Suri97 wrote:Nam pępuszek odpadl 2dni temu.
Zbliza sie nam pora kapieli. Nie chcielibyscie w tym czasie byc u nas. ..
Mala NIENAWIDZI tego od urodzenia. Od pierwszej kapieli tak jest. Kapiemy co dwa dni ale i tak wrzask niesamowity!
Ja ponoc tez sie tak darlam wiec chyba nie powinnam miec pretensji
Nam jeszcze nie odpadł pępuszek, ale juz na dniach pewnie tak
u nas z ką;ielą różnie, raz jest w niebowzięty, zwłaszcza jak woda ma ok 39 stopni, a innym razem marudzi strasznie. Wtedy po prostu daje mu smoka, bo palca chce mi zjeść..po kąpieli smoka zabieram bo nie chce GO przyzwyczajać
Ja to sie najbardziej boje kolek i bolącego brzuszka. jak zaczyna coś kwilić to mnie az strach paralizuje -
Dziewczyny, czy jak wkladacie dziecko do fotelika-nosidelka to nie wydaje Wam się, ze dziecko ma dziwna niewygodna pozycje? Mam ta wkladke dla niemowlakow a i tak mi się wydaje ze ta moja córka jakąś taka wygięta nienaturalnie jest[/QUOTE]
też mi sie tak wydajemoj tez we srode jak jechalismy na rejestracje to powyginany byl jak chiński paragraf, tym bardziej ze on malutki w wielkim kombinezonie i jeszcze w foteliku, ale chyba nie bylo źle bo spał ok 2h...
mam nadzieje, ze jak zaczne wernadowanie w tym tygodniu to już bedzie lepiej to wyglądałochoć pewnie wywopze go na balkon w gondoli nie w foteliku
-
nick nieaktualnyNo wiec tak. Puscilam muze dosc glosno i mala Nelka tak sie zaciekawila ze przegapila moment wstawienia do wanienki. Jednak jak juz sobie uswiadomila ze jest w wodzie to krzyk byl podwojny albo i potrojny. Chyba ma teraz na mnie focha za ten podstep bo teraz cos marudzi wyjatkowo
Rudasek To ciesz sie ze chociaz smok pomagaprzedszkolanka:), dorocia2324 lubią tę wiadomość
-
U nas kąpiel raz lepiej raz gorzej, ale awantur wielkich nie robi. Polecam wcześnie nakarmic, włożyć w pieluszke, a zamaczac powoli zaczynajac od stopek, potem dupka itd, ale pewnie to wiecie i tak robocie
A kikutka tez jeszcze mamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:27
-
Pia mój to samo,ale nawet ja się boję że po całym dniu i w nocy nie spać i rodzić a później tez bez snu bo dziecko od razu na sali ze mną
Suri a spróbuj jej puszczać Mozzarta np. przed snem albo w dzień przed snem żeby oswoiła się z melodią i wtedy może będzie lepiejderii84 lubi tę wiadomość