X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za rodzące, oby porody byly lekkie i w miarę znosne bolowo ;)

U nas dziś dzień kąpieli, ale narazie mala zasnela, wiec czekamy ;)

Ja do pępka nic nie uzywalam. Jedynie patyczek kosmetyczny moczylam w letniej wodzie z mydlem i przemywalam naokolo kikuta. Odpadl po tygodniu.

Dziewczyny, czy jak wkladacie dziecko do fotelika-nosidelka to nie wydaje Wam się, ze dziecko ma dziwna niewygodna pozycje? Mam ta wkladke dla niemowlakow a i tak mi się wydaje ze ta moja córka jakąś taka wygięta nienaturalnie jest :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 18:54

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    Przedszkolanka, nie mam nic przeciwko ;)

Derii, mój mąż mi powiedział wczoraj, że jak mam zamiar zacząć rodzić, to mam czas do momentu aż on się w piżamę nie przebierze, potem mam czekać do rana :)

Dziś sobie urządzę chyba małe SPA :) Trzeba korzystać póki można spędzać bezkarnie czas w łazience :)

Pia mój wręcz prosi,żeby to się stało dzisiaj lub jutro przed pracą, bo nie ma weny do niej iść :-)

Spa tez robiłam dzisiaj, jak miałam krzyżowe znowu :-)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri u nas tak samo z kąpielą. Wrzask !!! Raz udało nam się bez płaczu ze smoczkiem w buzi i po lekkim karmieniu. Próbujemy z pieluszka, śpiewać, szeptac, głaskać, trzymać za główkę i rączki i nic. Boi się albo coś.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis Czyli nie jestesmy sami z tym problemem. Ha u was pomogl jeszcze smoczek a u nas nie ma szans . Nelka wypluwa smoczek za kazdym razem. Nie miala go w buzi nigdy dluzej niz 2sekundy.No coz mam nadzieje ze z czasem nasze dzieciaczki sie jakos do tego przyzwyczaja :)

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hm ciężka sprawa z tą kąpielą... a jakby w tym czasie puszczać Mozzarta albo taką spokojną muzykę/kołysankę?

Pia no mój tak samo haha :D cwaniaki! a my czy noc czy dzień, bez jedzenia i zmęczone rodzić musimy :P

derii84 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi Tez mi sie tak na poczatku wydawalo. Zaczelam panikowac ze fotelik chyba wadliwy czy cos....Ale w porzadku jest ;)

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka, mój jest śpioch okropny. I się boi, że nie da rady wysiedzieć w nocy na porodówce ;)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka z tym Mozzartem sprpbuje. haha. Kolysanki, dzwieki relaksacyjne juz byly i nie pomogly.

No tak 19 wybila wiec
    czas na kapiel....
    Puszczam Mozzarta . Co mi szkodzi. Napisze po kapieli :D

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiedział, że mam rodzić po popołudniu :D Ale nie powiem, stara się ostatnio wcześniej wracać. Niestety w pracy jutro rano musi być, choćby nie wiem co :(

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam mocno kciuki !! <3 oby poszło szybko i bezboleśnie :)

Och zazdroszczę Wam strasznie :))

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Asi:)

Gosia fajnie ze tak sie udalo z sala i masz dobry humor oby tak dalej i jak najmniej bolu.

Moj tez sie stara, ciagle pyta czy juz jedziemy na porodowke a ja sobie sama skurczow nie wyczaruje jeejku najgorsze jest czekanie.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny podajecie swoim dzidziulkom witaminę k i d3? Jedli tak to w jakies ilości? :)

Ja dostałam przykaz w szpitalu na K+D, jedna kapsułka dziennie:) i tak mu daje:)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Nam pępuszek odpadl 2dni temu.

Zbliza sie nam pora kapieli. Nie chcielibyscie w tym czasie byc u nas. ..
    Mala NIENAWIDZI tego od urodzenia. Od pierwszej kapieli tak jest. Kapiemy co dwa dni ale i tak wrzask niesamowity! :O
    Ja ponoc tez sie tak darlam wiec chyba nie powinnam miec pretensji :P

Nam jeszcze nie odpadł pępuszek, ale juz na dniach pewnie tak :)
    u nas z ką;ielą różnie, raz jest w niebowzięty, zwłaszcza jak woda ma ok 39 stopni, a innym razem marudzi strasznie. Wtedy po prostu daje mu smoka, bo palca chce mi zjeść..po kąpieli smoka zabieram bo nie chce GO przyzwyczajać :)
    Ja to sie najbardziej boje kolek i bolącego brzuszka. jak zaczyna coś kwilić to mnie az strach paralizuje :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak to zycze dalej takiego super porodu :)

AsiaSzw gratulacje!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela, to wytłumacz swojemu, ze lepiej rodzic w nocy! Brak korków i pusto na IP. Naprawdę, polecam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:21

Pia Gizela lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Dziewczyny, czy jak wkladacie dziecko do fotelika-nosidelka to nie wydaje Wam się, ze dziecko ma dziwna niewygodna pozycje? Mam ta wkladke dla niemowlakow a i tak mi się wydaje ze ta moja córka jakąś taka wygięta nienaturalnie jest :/[/QUOTE]

też mi sie tak wydaje :) moj tez we srode jak jechalismy na rejestracje to powyginany byl jak chiński paragraf, tym bardziej ze on malutki w wielkim kombinezonie i jeszcze w foteliku, ale chyba nie bylo źle bo spał ok 2h...
    mam nadzieje, ze jak zaczne wernadowanie w tym tygodniu to już bedzie lepiej to wyglądało :) choć pewnie wywopze go na balkon w gondoli nie w foteliku :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubię z takim maluszkiem jeździć autem. W tym foteliku właśnie taki powyginany. Wszystkie dłuższe wyjazdy odkladam aż będzie miał min 2 miesiące.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak. Puscilam muze dosc glosno i mala Nelka tak sie zaciekawila ze przegapila moment wstawienia do wanienki. Jednak jak juz sobie uswiadomila ze jest w wodzie to krzyk byl podwojny albo i potrojny. Chyba ma teraz na mnie focha za ten podstep bo teraz cos marudzi wyjatkowo ;)

Rudasek To ciesz sie ze chociaz smok pomaga ;)

przedszkolanka:), dorocia2324 lubią tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kąpiel raz lepiej raz gorzej, ale awantur wielkich nie robi. Polecam wcześnie nakarmic, włożyć w pieluszke, a zamaczac powoli zaczynajac od stopek, potem dupka itd, ale pewnie to wiecie i tak robocie :) A kikutka tez jeszcze mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 19:27

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2015, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia mój to samo,ale nawet ja się boję że po całym dniu i w nocy nie spać i rodzić a później tez bez snu bo dziecko od razu na sali ze mną :O

Suri a spróbuj jej puszczać Mozzarta np. przed snem albo w dzień przed snem żeby oswoiła się z melodią i wtedy może będzie lepiej :)

derii84 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2350 2351 2352 2353 2354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ