Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
laureczka25 wrote:Witam się i ja. trzymam kciuki za rodzące.
Miała któraś z was zakładany cewnik do indukcji porodu? powiedzcie na czym to polega?
Dziś o 14 przyjęli mnie na oddział i czekam na założenie cewnika..jestem spanikowana i strasznie boje się bólu. Chciałabym urodzic sama..
Osobiście tego nie miałam, ale polega to na umieszczeniu w szyjce takiego balonika, który napełnia się wodą. Z tego co słyszałam nie jest to bolesne. Nie stresuj się. Będzie dobrze !!!laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Januszkowa czułam,ze u Ciebie to już dzisiaj
Gosiak, znowu to napiszę: niezły numer z Tobą
powodzenia dziewczyny i czekamy na wieści!
laureczka ja nie mam pojecia...
gratuluję pępuszków tych odpadniętych
Katiś jak Wam tam z Polą w domu?
Słoneczna,Sue czuje że Wy razem urodzicie a ja z Pia, Boroniówką lub deriiderii84, laureczka25 lubią tę wiadomość
-
No ale się dzieje
Ja do pępka używałam octaniseptu ale ze u nas była gruba pepowina to zaczęłam używałac wacikow nasaczonych spirytusem- lekarz doradzil i od razu super się suszyl.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 18:37
Pola
Hania -
przedszkolanka:) wrote:
Słoneczna,Sue czuje że Wy razem urodzicie a ja z Pia, Boroniówką lub derii
Jestem za kochana, zacznijmy dzisiaj do 21 lub jutro ok 7,żebym nie musiała lekarza w nocy budzić i dziecka z łóżka zrywać
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
W domu z Pola cudownie
Mam czasem ochotę poryczec bez powodu, ale nie rycze bo potem strasznie głową mnie boli. Frustrujace jest to ze czasem nie wiem co ta nasza córka chce. Smutno mi wtedy. Co do nocek to póki co chodzimy spać ok 22 a Pola mnie budzi na cycka o 1, 5 i 8. Mam nadzieję że tak będzie Dalej. Dziś tylko marudna, ale coś po brzuszku jeździ- matka najadla się rafaello i dziś dziecko cierpi.
Pola
Hania -
nick nieaktualnyNam pępuszek odpadl 2dni temu.
Zbliza sie nam pora kapieli. Nie chcielibyscie w tym czasie byc u nas. ..
Mala NIENAWIDZI tego od urodzenia. Od pierwszej kapieli tak jest. Kapiemy co dwa dni ale i tak wrzask niesamowity!
Ja ponoc tez sie tak darlam wiec chyba nie powinnam miec pretensji -
derii jutro o 7 rano idealnie- będziemy wyspane i mąż do pracy nie pójdzie
Katiś czyli ogólnie nie jest źle i nie chodzisz niewyspana i mega przemęczonato super
oj to z rafaello muszę zapamiętać bo uwielbiam
Suri a próbowaliście z pieluszką przy wsadzaniu do wody, albo śpiewać, zabawiać czymś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2015, 18:41
derii84 lubi tę wiadomość
-
Laureczka ja miałam ten balonik i mnie nic nie bolało i nic też mi nie dał,bo wypadł na drugi dzien a porodu nie przyspieszył.
laureczka25 lubi tę wiadomość
-
Mam salę z wanną
na IP przyjmowala mnie mlodziutka polozna, z ktora zwiedzalam oddzial. Na razie kupa smiechu. Lekarza tez znam, jajcarz niesamowity, zalalam mu wodami caly gabinet
teraz leze pod KTG juz na porodowce
AsiaSzw pisala do mnie smsa, ze Ignas juz na swiecieprzedszkolanka:), Pia Gizela, derii84, maja35, Patrycja20, LadyDi, Sue, Maarta:), truskawkax25, mala_mi1982, dorocia2324, Bietka, słoneczna 85, Tygrysek, LadyMK, asia888, Angélique89, Daisy, agaaa28, Fedra lubią tę wiadomość
-
Przedszkolanka, nie mam nic przeciwko
Derii, mój mąż mi powiedział wczoraj, że jak mam zamiar zacząć rodzić, to mam czas do momentu aż on się w piżamę nie przebierze, potem mam czekać do rana
Dziś sobie urządzę chyba małe SPATrzeba korzystać póki można spędzać bezkarnie czas w łazience
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzedszkolanka probowalismy wszystkiego. Zmienialismy nawet wanienke. Ale mala chyba po prostu boi sie wody.
Katis U nas podobnie. Tez czesto nie wiem co dolega malej. Nie potrafie jeszcze rozrozniac jej placzu. Bardzo chce jej pomoc i rece mi opadaja ze czasami nie potrafie. Nie wiem w czym rzecz.
Mam nadzieje ze wkrotce sie nauczymy rozpoznawac wszystkie dzwieki naszych dzieci. -
nick nieaktualny
-
Gosiak wrote:Mam salę z wanną
na IP przyjmowala mnie mlodziutka polozna, z ktora zwiedzalam oddzial. Na razie kupa smiechu. Lekarza tez znam, jajcarz niesamowity, zalalam mu wodami caly gabinet
teraz leze pod KTG juz na porodowce
AsiaSzw pisala do mnie smsa, ze Ignas juz na swiecie
Cóż za salowe rarytasy masz Gosiuskurcze jakieś są?
AsiaSzw gratuluję Ignasia, jakież te nasze mamusie dzielne są.
Januszkowa daj znać