X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, trzymaj się kochana, zaciskam kciuki!!!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dopiero wstałam po połowie nieprzespanej nocy. Odsypialiśmy rano. Mamy kłopoty ze spaniem, nie wiem dlaczego, budzi się i budzi, 20 minut - 30 i pobudka.

Jak długi czas aktywności pomiędzy spaniem w w dzień mają Wasze dzieci? Mój to by w większości spał w dzień a w nocy się meczymy. Ciężko takie malutkie dziecko przeyrzymywac w dzień. Poza tym w nocy myślę że on nie najada się, moje piersi w nocy są mieksze i może mało zjada i iście budzi ciągle i domaga piersi.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja to zalezy od Ciebie, co dla Ciebie jest wazne,
    ja nie doradze, mieszkam za granica i tu w kazdym podaja zzo, oraz mozna rodzic z partnerem, dla mnie te rzeczy byly priorytetem wiec nie mialam dylematu, wybralam najblizszy, bo tu pracowala moja gin, i akurat juz kilka kolezanek w nim rodzilo i bylo zadowolonych

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak bedzie dobrze :) Najwazniejsze ze juz mozesz do niej chodzic

Penelope u nas jest roznie z tym spaniem. Nelka ma strasznie nieuregulowane godziny spania. dzisiaj w nocy spala 6h! a dzisiaj. np godzinke w dzien. Ale w dzien jest znacznie bardziej aktywna.

W ogole pierwsza kwietniowka juz urodzila

Penelope lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelique gratulacje!

Sloneczna powodzenia!

Gosiu duzo zdrowka dla Was :)

Angélique89 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak dlatego zaczelam rozwazac rozne wersje, a nie myslec co ja bym chciala... bo jak widac jest roznie najwazniejsze ze juz jestes po porodzie i bedzie tylko lepiej a Twoja corcia jest zdrowa bedzie wszystko super! Trzymaj za nas kciuki.

Angelique gratuluje!

Groszek Twoj maluch jest slodki.

Pola jaka laleczka:)

Jak Wam zazdroszcze i mam dola ze to wszystko najgorsze czyli porod dopiero przede mna...juz 5 dni po terminie oszaleje niedlugo.

Gosiak, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Przedszkolanko, mnie mały przywalil w wargę sromowa, az ja rozciął, wiec współczuje:)
    Pomyśl sobie, że inne rzeczy bedą Ci sie działy w tamtych rejonach:)

Patrycja, płace 100zl za dobę. Naprawdę, każda mama powinna miec taki pokoj:) dziecko spokojnie moze spac, nikt mi tu nie łazi nie zagłada miedzy nogi:)
    Powiem Wam, że po porodzie spada jakas blokada. Dzis przyszło na wizyte poloznicxa chyba z 8 osób, lekarz zapytał czy zgadzam sie na studentów, kiedys - nigdy w życiu. Dzis jak najbardziej. Przy moim porodzie była świetna młoda ginekolog- spokojna, empatyczna. Młody anestezjolog, tez bardzo fajny.
    Jedna głupia położna tylko przyszła i walnela jakimś tekstem o moczu w cewniku, dobrze, ze urodziłam na wcześniejszej zmianie.

Agnieszka, zazdroszczę Ci tej ochrony krocza- to co opisujesz to bajka a nie porod:) gdzie Twoj synek prawie kg cieszy niż moj.
    Tomek ma spora głowę i położna powiedziała, ze dwa razy juz był i sie cofal, bo nie mógł przejść. Ale szkoda, ze mi sie nie udało bez nacięcia :(

Słoneczna, bedzie dobrze. Podawali Ci wage Maćka? Juz niedługo i bedziesz go tulić.
    Moze akcja sie dzis rozwinie? Fajnie jakby udało sie uniknąć oksytocyny, mnie podali po znieczuleniu, to jak znieczulenie zeszło, to myslalam, ze zejde! Masz tam opcje znieczulenia?
    Sue, ja tez nie moge w to uwierzyc, ze nie popekalam, ani mnie nie naciely, bo umiejetnosci poloznych to jedno, ale rozmiaru nie przeskoczysz. A mój synek w dniu porodu mial obwod glowki 37cm.
    To jakies czary, bo ja raczej z gumy nie jestem. Zreszta wszyscy w szpitalu byli pod wrazeniem, ze tak ladnie urodzilam.
    No chyba nic innego mi nie pozostaje jak starac sie o kolejnego bobasa.

asia888 lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri, a karmisz piersią czy mm?
    Suri97 wrote:

Penelope u nas jest roznie z tym spaniem. Nelka ma strasznie nieuregulowane godziny spania. dzisiaj w nocy spala 6h! a dzisiaj. np godzinke w dzien. Ale w dzien jest znacznie bardziej aktywna.

W ogole pierwsza kwietniowka juz urodzila

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope MM . i dzisiaj ja pierwszy raz wybudzilam bo te 6godz juz mnie martwilo...

Penelope lubi tę wiadomość

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    Groszek jaki slodziak! :*
    Co do krwawienia to ja jestem ciagle na podpaskach na noc i wszelkich najbardziej chlonnych.
    Czekam juz na dni kiedy bedzie tego mniej .
    Tak w sumie to nie ma sie @przez te 9msc ciazy ale po ciazy ma sie cale 6 tyg . Takze w sumie to na to samo wychodzi
    Tylko nie boli jak podczas okresu ;-)

Mąż i Żona od 31 maja
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu dziękuje za odpowiedź. Ja nie rozumiem czemu te polskie szpitale są takie zacofane .. Oczywiście nie wszystkie..
    Ale myśle, że warto pomęczyć się w tym samochodzie z 40 czy 50 minut i rodzić tam gdzie się chce :)

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Pozdrawiamy wszystkie mamy - u nas sytuacja się skomplikowała i tak naprawdę wszystkie moje plany nie zostały zrealizowane. I co do planu porodu i później. Moja księżniczka ma podwyższone CRP na skutek ciężkiego porodu i tego, że pęcherz przestał ją chronić już o 16:00 i znajduje się w takim malutkim pokoiku adaptacyjnym. Ja wczoraj do 16:00 nie mogłam tam do niej pójść, bo leżałam unieruchomiona. Teraz do niej chodzę i ją karmię, dzisiaj ją przebierałam. Miała badania i płakała a jak tylko przyszłam, to się uspokoiła, kochana.
    Więc wszystkie moje założenia i plany musiały zostać zweryfikowane. Ale cieszę się, że nic jej poważnego nie jest, kocham ją jak głupia - a jak przysysa się do piersi, to ogarnia mnie wielka fala miłości. Do domu pierwotnie miałyśmy iść w środę a wyjdziemy przy dobrych wiatrach w czwartek ale raczej w piątek.
    To taka refleksja na temat planów i wyobrażeń...
    Moje wszystkie plany dotyczące porodu też pozostały tylko pobożnymi życzeniami ;) Nic się nie sprawdziło. Dużo zdrówka dla Was dziewczyny i 3majcie si dzielnie !

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Pola właśnie przyszła ze spacerku :)
    Piekne słoneczko i od razu humor lepszy :)

477557442150639cmed.jpg
    Katis, ale duza :-) I jakie ma sliczne usteczka.
    W jaki rozmiar ubranek ja ubierasz.
    Ja mojego klocuszka od razu ubieralam w rozmiar 62, dobrze ze nie za duzo kupilam 56, bo nie mial okazji miec ich na sobie ani razu. Troche kaski zmarnowalam.

Mąż i Żona od 31 maja
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope wrote:
    Ja dopiero wstałam po połowie nieprzespanej nocy. Odsypialiśmy rano. Mamy kłopoty ze spaniem, nie wiem dlaczego, budzi się i budzi, 20 minut - 30 i pobudka.

Jak długi czas aktywności pomiędzy spaniem w w dzień mają Wasze dzieci? Mój to by w większości spał w dzień a w nocy się meczymy. Ciężko takie malutkie dziecko przeyrzymywac w dzień. Poza tym w nocy myślę że on nie najada się, moje piersi w nocy są mieksze i może mało zjada i iście budzi ciągle i domaga piersi.
    U nas jest zazwyczaj tak , że młoda po karmieniu porannym potrafi sobie z godzinę pomarudzić zanim zaśnie. potem w ciągu dnia po karmieniach zasypia odrazu a po karmieniu ok. godz 19.00 robi nam mały armagedon. Ogólnie lubi się podrzeć i powierzgać tak z 1,5h. Potem zazwyczaj w nocy po karmieniach śpi a po karmieniu o 4.00 robi kolejny armagedon przez znów ok. 1,5h. Ogólnie są odstepstwa od normy ale taką powtarzalność zauważyłam :D

1usajw4zbiudzgxg.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z grubsza was nadrobilam,gratuluje nowym mamusiom! Dzieciątka macie ślicznej!

A my siedziby na balkonie i wygrzewamy się w slonku. Ciepło i Milo tak, ze nie chce się wracać do domu. Normalnie bym juz poszła z Tymciem na spacer, ale wózek pojechał z tata do pracy;-)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale macie śliczne Dzieciaczki :)

a ja znów mam wiekszość 56 i wiekszych a moj Maly w 56 sie topi:)
    ale przybiera na wadze, wczoraj mial 3050 wiec mam nadzieje ze za kilka dni juz zaczne mu ubierac garderobe ktora zgromadzilam przez 9 mcy:)
    bo teraz ubieram go w dwa kafrtany i spodenki, bo tyle mam takich maciupkich :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    Gratulacje Angelique!!

Agnieszka to jak opisalas swoj porod to normalnie jak bajka! Super tez bym chciala tak rodzic :-)

Ja po USG i wszystko jest w porzadku. Maluch wazy 3760g. Wody w porzadku. Dzis pobrali mi tez krew i oddalam mocz. Niech jutro decyduja czy mnie wypuszcza czy beda mnie trzymac jeszcze.
    Dorcia, trzymam kciuki za krotki, lekki porod :-) zaraz bedziesz tulic malucha. Pamietaj, bardzo duzo zalezy od Ciebie. Nawet nie wiesz do czego jest zdolny nasz organizm. Nie denerwuj sie, tylko pozytywnie nastawiaj. Dzidzius to czuje. Ja podczas porodu bylam bardzo spokojna, choc bolalo strasznie. Wiedzialam ze nie moge stracic zimnej krwii, zeby cisnienie I tetno maluszkowi nie skakalo.
    Polozne nazwaly go maratonczykiem. Niewzruszony, we wlasnym rytmie wychodzil na swiat, Bez najmniejszych wahan tetna. Nie wiem czy ktoras z Was miala okazje, dotknac glowki dzidziusia jak wychodzi na swiat.
    Na koncowce bylam juz tak wyczerpana, ze myslalm ze zejde z tego swiata. Dotknelam glowki, ktora w polowie juz byla na zewnatrz. Dostalam takiego kopa, wiedzialam ze nie moge sie poddac.
    W glowie jest klucz do spokoju I sily. :-)

mala_mi1982, dorocia2324 lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie nastawialam na porod wg ścisłego scenariusza. Wiem, ze nie da się wszystkiego zaplanować i dopiero życie weryfikuje nasze plany. Dlatego bralam pod uwagę i nacięcie krocza i zzo i nawet cc. Coz, jedno się udalo inne nie. Ja wierze, ze lekarze znaja sie na swojej pracy i chcą naszego dobra i zrobią wszystko tak, żebyśmy wyszli z tego bez szwanku.

Ja mojeg ubieram w 56 i jest na styk (urodzony 57 cm). Pieluszki 1 pampersy uciskaja nóżki :-( chyba się przerzuce na dady. Czy kupować jeszcze 1? Czy któraś ma juz 2?

• bella84 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia cc mialam we wtorek a w piatek wyszlam :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia masz racje:)
    podpisuje sie pod tym obiema rękami :)
    Ja miałam możliwośc dotknąć ale byłam tak skonana ze nie dałam rady, natomist R dotykał i wszystko obserwował :)
    SMieje sie teraz z niego ze ma nowy fach- ginekolog położnik :)

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
‹‹ 2373 2374 2375 2376 2377 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ