Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:heeeej
nikt nie rodzi?
jak tam oczekujące ze mną? z czego dzisiaj korzystamy, na co już niedługo nie będziemy mogły sobie pozwolić ?
Pia, derii, Patrycja, Słoneczna, Boroniówka, Asia, Maja,dorocia,Lady,truskawka,Maarta?
słonecznego dnia!
oo podoba mi sie takie nastawienie! trzeba szukac pozytywow!
Ja dzis korzystam z tego ze moge sobie relaksowac sie w fotelu przy kawce ciasteczku i kinder bueno i jest cicho spokojnie leniwie i bardzo milonie pilam kawki cala ciaze, dzis sie skusilam na jacobsa z mlekiem i powiem tyle zapomnialam jaka jest pyszna te wszystkie inki moga sie schowac!!!!
przedszkolanka:), słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngelcia my jestesmy na mm. zaczelismy od bebilonu ale juz po paru dniach trzeba bylo zmienic bo mala miala zatwardzenia. tzn. meczyla sie jak robila kupki. byly za twarde.
Teraz jestesmy na Enfamilu i jest ok. Robi tak raz dziennie czasami dwa razy. I kupki sa jasnobrazowe albo zolto brazowe. A i kupka wyglada mniej wiecej jak plastelina.
wybaczcie za szczegoly.kafabi, Fedra lubią tę wiadomość
-
tak dziewczyny garstka juz nas zostala tu w dwupaku! ta lista jest oszukancza
duzo nie udzielajacych sie, chyba wlasnie z 12 nas juz zostalo co?
forum zdecydowanie zostalo przejete przez rozpakowane mamuski! kurcze musimy sie trzymac razem na tej koncowce my niedobitkihehe
ciezko jest nadal czekac i byc cierpliwa pomiedzy tymi tematami o kupkach i spacerkach wiec razem musimy jakos sie wspierac pozytywnieprzedszkolanka:), słoneczna 85, Boroniówka, Fedra lubią tę wiadomość
-
angelcia wrote:Co do CC, jak bylam nastawiona sceptycznie to teraz jest mi to totalnie wsio rybka - cesarka uratowała życie moje i przede wszystkim mojej Ady. Dziekuje Bogu, ze mam na tyle ogarnietego lekarza, ze postawil caly szpital na nogi, abysmy obie byly cale i zdrowe! Na sama mysl o tym dniu chce mi sie płakac.
Dziewczyny ktore karmia mm - ile kupek robia wasze maluchy i jak wygladaja te kupki? Jakie mleko podajecie? Moje KP jest niestety nieudane. Trudno, miałam na nie wielkie parcie, ale mała nie chciała w ogóle cyca, ani odciagnietego mleka... Nie da mi szczescia jej placz i grymas na twarzy - butelka to paliwko córy
Angelcia ja karmilam mm do wczoraj, bo myslalam ze pokarmu nie mam i nie będę miala, a tutaj niespodzianka i cycki zaczeły produkowac mleko. Mała kupki robila jedną na dzień. Ja podawałam Nan tak jak w szpitalu dali , wiec nie chciałam zmieniać.... A nieważne jak karmimy najwazniejsze ze dzieci rosną i sa zdrowe. Teraz przeszlam na cycka, ale nie wiem ile potrwa to karmienie i czy znowu cycki mnie w konia nie zrobia
Fedra lubi tę wiadomość
-
dlatego chciałam nas- oczekujące tak z rana pozytywnie "nastroić"
ja dzisiaj też bym coś dobrego zjadła hm... no i na spokojnie jeszcze zamówienie z avonu zdążę zrobić
asia888, dorocia2324, słoneczna 85, derii84, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:tak dziewczyny garstka juz nas zostala tu w dwupaku! ta lista jest oszukancza
duzo nie udzielajacych sie, chyba wlasnie z 12 nas juz zostalo co?
forum zdecydowanie zostalo przejete przez rozpakowane mamuski! kurcze musimy sie trzymac razem na tej koncowce my niedobitkihehe
ciezko jest nadal czekac i byc cierpliwa pomiedzy tymi tematami o kupkach i spacerkach wiec razem musimy jakos sie wspierac pozytywnieasia888, przedszkolanka:), Fedra, Penelope lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Słoneczna, a to Ty dzis idziesz juz do szpitala? Bedzie dobrze, trzymamy kciuki razem z Tomkiem:)
Wlasnie miał badanie słuchu, wszystko w normie. Spadł mi z wagi 180g, no ale wielkie 3 kupki były (jak nutella:))
Wlasnie go nakarmilam, troche złe mi sie go przystawia na leżąco, no ale jeszcze siedzieć nie umiem, wiec troche walczymy. Mały ma taki odruch ssania, ze musiałam mu dac smoczek, bo cały czas łapkami przy buzi, az sie zadrapal.
U mnie samopoczucie lepsze, prawie nie boli, troche szwy ciągną.
Co do cesarki vs. naturalnego. Ja tez miałam w pewnym momencie tych boli marzenie o cc. Ale P postawił mnie do pionu i dałam rade:) każdy sposob, w ktory przyjdzie na swiat nasze dziecko jest dobry:)
Ja nie rozumiem nagonki na kobiety, ktore rodzą przez cc - tez cierpią, tez je boli, wiec o co chodzi tym wszystkim ludziom?
Jutro do domku!! Juz sie nie moge doczekać!!
Brzuch mi spadł, sikam ciagle, blada jestem jak papier.
Musze iść tez do położnych zapytać, czy dobrze przystawiam małego:)
Stokrota, wzięłam płatna sale i to najlepsza decyzja była! Świece sobie tyłkiem i cyckami kiedy tylko zechce. Mam łazienkę i toaletę obok, ciszę i spokój:)słoneczna 85, Stokrota :), Fedra, Januszkowa, Tygrysek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuri bo u mnie tych kupek jest ho ho! :o Co jedzonko to kupka, ale może to moje przewrażliwienie, może za często ją przewijam, a ona nie kończy "ukleić" kloca.
Mamuśki po CC - przy jednym końcu rany zauważyłam troszkę ropy wczoraj ok 22, przemyłam octeniseptem. Dzisiaj rano było czyściutko i teraz znowu taka śladowa ilość - czy to coś złego? Nigdy nie miałam takiej rany i fiksuję
Dokladnie, trzymamy kciuki za tą garstkę, przejdźcie na jasną stronę macierzyństwa -
Witam sie z tego nudnego szpitala. Zaraz bede miala USG i zobaczymy co z dzidziusiem. Ktg poranne w porzadku.
Co do porodu to nie ma znaczenia czy CC czy SN byle z dzidziusiami i nami bylo wszystko w porzadku. Ja chce rodzic SN chociaz wiem jaki to jest wysilek i bol. Ale jak sie sytuacja potoczy to nie mam pojecia. W razie zagrozenia nie bede sie zastanawiala nad CC.Fedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
No ja bylam spacerkiem wygonic moja krolewne, bez rezultatu. A teraz jem czekolade i bede ja jadla az mi sie niedobrze zrobi, bo po porodzie tego nie bedzie. Moja mama tez ma dzis urodziny, prezentu niestety nie urodze.. szkoda ze nie mam wplywu na moja coreczke.
Ciekawe co bedzie jutro w szpitalu czy bede musiala zostac juz na wywolanie.. troche sie tego boje bo to jakies tabletki daja niby na zoladek dzialajce i powodujace skurcze nie wiem czy to lepsze niz oxy.
Przedszkolanka ja juz tez kilka razy robilam domowe spa, maseczki mowic ze to juz ostatni razprzedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość
-
co zrobiłaś przedszkolanko ?
Sue - płatna sala ? ale wygodyy. żeby u mnie była taka opja w szpitalu to chyba każde pieniądze bym za to oddała, bo leżenie w szpitalu to męczarnia Z ciekawości ile takie przywileje kosztują ? -
Słoneczna no w szpitalu takie spanie...pamiętam jak w lipcu leżałam to co oko zamknęłam to pobudka i bądź tu zdrowy
Marta jedz czekoladę a co, należy nam sięa te ostatnie wizyty, ostatnie hamburgery i to wszystko ostatnie to ja już milion razy miałam haha, ale jutro mam u mojej gin.wizytę to kto wie, może coś poruszy haha
ale dzisiaj sporo osób u Was ma urodziny
Patrycja nie wiem jak to zrobiłam,ale mam wrażenie(wybaczcie za opis)że mam powiększoną jedną wargę sromową i tak mi się źle ułożyła jakoś z majtkami i wkładką i szłam do kąpania i sru tak ściągnęłam majty i aż ranę zrobiłam!krew się lała, nie wiem czy to zahaczyło się czy przykleiło, ale uczucie jakbym oderwała skórkę i tak się nacierpiałam w nocy a to sikać ciągle się chce...wybaczcie, ale po prostu w szoku jestem jak to możliwe
asia888 lubi tę wiadomość