X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    heeeej :) nikt nie rodzi? :P

jak tam oczekujące ze mną? z czego dzisiaj korzystamy, na co już niedługo nie będziemy mogły sobie pozwolić ? :P
    Pia, derii, Patrycja, Słoneczna, Boroniówka, Asia, Maja,dorocia,Lady,truskawka,Maarta? :)

słonecznego dnia!

oo podoba mi sie takie nastawienie! trzeba szukac pozytywow! :)
    Ja dzis korzystam z tego ze moge sobie relaksowac sie w fotelu przy kawce ciasteczku i kinder bueno i jest cicho spokojnie leniwie i bardzo milo :) nie pilam kawki cala ciaze, dzis sie skusilam na jacobsa z mlekiem i powiem tyle zapomnialam jaka jest pyszna te wszystkie inki moga sie schowac!!!!

przedszkolanka:), słoneczna 85 lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia my jestesmy na mm. zaczelismy od bebilonu ale juz po paru dniach trzeba bylo zmienic bo mala miala zatwardzenia. tzn. meczyla sie jak robila kupki. byly za twarde.
    Teraz jestesmy na Enfamilu i jest ok. Robi tak raz dziennie czasami dwa razy. I kupki sa jasnobrazowe albo zolto brazowe. A i kupka wyglada mniej wiecej jak plastelina.
    wybaczcie za szczegoly. :P

kafabi, Fedra lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak dziewczyny garstka juz nas zostala tu w dwupaku! ta lista jest oszukancza ;) duzo nie udzielajacych sie, chyba wlasnie z 12 nas juz zostalo co?

forum zdecydowanie zostalo przejete przez rozpakowane mamuski! kurcze musimy sie trzymac razem na tej koncowce my niedobitki ;) hehe

ciezko jest nadal czekac i byc cierpliwa pomiedzy tymi tematami o kupkach i spacerkach wiec razem musimy jakos sie wspierac pozytywnie ;)

przedszkolanka:), słoneczna 85, Boroniówka, Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • kafabi Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Co do CC, jak bylam nastawiona sceptycznie to teraz jest mi to totalnie wsio rybka - cesarka uratowała życie moje i przede wszystkim mojej Ady. Dziekuje Bogu, ze mam na tyle ogarnietego lekarza, ze postawil caly szpital na nogi, abysmy obie byly cale i zdrowe! Na sama mysl o tym dniu chce mi sie płakac.

Dziewczyny ktore karmia mm - ile kupek robia wasze maluchy i jak wygladaja te kupki? Jakie mleko podajecie? Moje KP jest niestety nieudane. Trudno, miałam na nie wielkie parcie, ale mała nie chciała w ogóle cyca, ani odciagnietego mleka... Nie da mi szczescia jej placz i grymas na twarzy - butelka to paliwko córy :(

Angelcia ja karmilam mm do wczoraj, bo myslalam ze pokarmu nie mam i nie będę miala, a tutaj niespodzianka i cycki zaczeły produkowac mleko. Mała kupki robila jedną na dzień. Ja podawałam Nan tak jak w szpitalu dali , wiec nie chciałam zmieniać.... A nieważne jak karmimy najwazniejsze ze dzieci rosną i sa zdrowe. Teraz przeszlam na cycka, ale nie wiem ile potrwa to karmienie i czy znowu cycki mnie w konia nie zrobia ;)

Fedra lubi tę wiadomość

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego chciałam nas- oczekujące tak z rana pozytywnie "nastroić" :) ja dzisiaj też bym coś dobrego zjadła hm... no i na spokojnie jeszcze zamówienie z avonu zdążę zrobić ;)

asia888, dorocia2324, słoneczna 85, derii84, Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    tak dziewczyny garstka juz nas zostala tu w dwupaku! ta lista jest oszukancza ;) duzo nie udzielajacych sie, chyba wlasnie z 12 nas juz zostalo co?

forum zdecydowanie zostalo przejete przez rozpakowane mamuski! kurcze musimy sie trzymac razem na tej koncowce my niedobitki ;) hehe

ciezko jest nadal czekac i byc cierpliwa pomiedzy tymi tematami o kupkach i spacerkach wiec razem musimy jakos sie wspierac pozytywnie ;)
    Asiu...my rozpakowane, trzymamy kciuki za Wasza garstke! Zebyscie jak najszybciej dolaczyly do nas!!! To juz zaraz.

asia888, przedszkolanka:), Fedra, Penelope lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, a to Ty dzis idziesz juz do szpitala? Bedzie dobrze, trzymamy kciuki razem z Tomkiem:)
    Wlasnie miał badanie słuchu, wszystko w normie. Spadł mi z wagi 180g, no ale wielkie 3 kupki były (jak nutella:))

Wlasnie go nakarmilam, troche złe mi sie go przystawia na leżąco, no ale jeszcze siedzieć nie umiem, wiec troche walczymy. Mały ma taki odruch ssania, ze musiałam mu dac smoczek, bo cały czas łapkami przy buzi, az sie zadrapal.
    U mnie samopoczucie lepsze, prawie nie boli, troche szwy ciągną.

Co do cesarki vs. naturalnego. Ja tez miałam w pewnym momencie tych boli marzenie o cc. Ale P postawił mnie do pionu i dałam rade:) każdy sposob, w ktory przyjdzie na swiat nasze dziecko jest dobry:)
    Ja nie rozumiem nagonki na kobiety, ktore rodzą przez cc - tez cierpią, tez je boli, wiec o co chodzi tym wszystkim ludziom?

Jutro do domku!! Juz sie nie moge doczekać!!
    Brzuch mi spadł, sikam ciagle, blada jestem jak papier.
    Musze iść tez do położnych zapytać, czy dobrze przystawiam małego:)

Stokrota, wzięłam płatna sale i to najlepsza decyzja była! Świece sobie tyłkiem i cyckami kiedy tylko zechce. Mam łazienkę i toaletę obok, ciszę i spokój:)

słoneczna 85, Stokrota :), Fedra, Januszkowa, Tygrysek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri bo u mnie tych kupek jest ho ho! :o Co jedzonko to kupka, ale może to moje przewrażliwienie, może za często ją przewijam, a ona nie kończy "ukleić" kloca.

Mamuśki po CC - przy jednym końcu rany zauważyłam troszkę ropy wczoraj ok 22, przemyłam octeniseptem. Dzisiaj rano było czyściutko i teraz znowu taka śladowa ilość - czy to coś złego? Nigdy nie miałam takiej rany i fiksuję :(

Dokladnie, trzymamy kciuki za tą garstkę, przejdźcie na jasną stronę macierzyństwa :P

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z tego nudnego szpitala. Zaraz bede miala USG i zobaczymy co z dzidziusiem. Ktg poranne w porzadku.

Co do porodu to nie ma znaczenia czy CC czy SN byle z dzidziusiami i nami bylo wszystko w porzadku. Ja chce rodzic SN chociaz wiem jaki to jest wysilek i bol. Ale jak sie sytuacja potoczy to nie mam pojecia. W razie zagrozenia nie bede sie zastanawiala nad CC.

Fedra lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia nie wiem nie pomogę bo u mnie nie było czegoś takiego..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue tak jestem w szpitalu juz. Czekam na jakies zalecenia. Polozna mowila ze ktos pozniej do mnie przyjdzie.

Przedszkolanko ja jestem ;))
    Chyba zjem jablko;) albo pojde spac:)

przedszkolanka:), Gosiak lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna śpij bo nie wiadomo kiedy następnym razem się uda :P

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi rodzice poszli z Kornelia na spacerek. To jej pierwszy spacer beze mnie. Cos czuje ze szybko wroca.Ale pieknie jest miec chwile tylko dla siebie.

Fedra, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo sie nie pospi. Co 2 h tetno. Za godz obiad;)

atdcqtkf2affvuei.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny super pozytywnie nastrajacie mnie dzisiaj :)
    zabieram sie w szampanskim humorze za sprzatanie a potem tez zrobie sobie relax w wannie i dzien pieknosci, jakies maseczki i inne cuda :)

fJJwp2.png
    8zQPp2.png

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj też strzelę jakąś depilacje , maseczkę i na włosy kurację(moje zboczenie :P ) bo jutro i tak wizyta :P

a co ja wczoraj zrobiłam... masakra :O

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bylam spacerkiem wygonic moja krolewne, bez rezultatu. A teraz jem czekolade i bede ja jadla az mi sie niedobrze zrobi, bo po porodzie tego nie bedzie. Moja mama tez ma dzis urodziny, prezentu niestety nie urodze.. szkoda ze nie mam wplywu na moja coreczke.

Ciekawe co bedzie jutro w szpitalu czy bede musiala zostac juz na wywolanie.. troche sie tego boje bo to jakies tabletki daja niby na zoladek dzialajce i powodujace skurcze nie wiem czy to lepsze niz oxy.

Przedszkolanka ja juz tez kilka razy robilam domowe spa, maseczki mowic ze to juz ostatni raz ;)

przedszkolanka:), asia888 lubią tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co zrobiłaś przedszkolanko ? :)

Sue - płatna sala ? ale wygodyy. żeby u mnie była taka opja w szpitalu to chyba każde pieniądze bym za to oddała, bo leżenie w szpitalu to męczarnia Z ciekawości ile takie przywileje kosztują ?

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez zamierzam wziac platna sale jesli bedzie wolna.
    Przynajmniej bede miec spokoj:)

oar843r8kh12ukn4.png

Wysłany: 17 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna no w szpitalu takie spanie...pamiętam jak w lipcu leżałam to co oko zamknęłam to pobudka i bądź tu zdrowy :P

Marta jedz czekoladę a co, należy nam się :P a te ostatnie wizyty, ostatnie hamburgery i to wszystko ostatnie to ja już milion razy miałam haha, ale jutro mam u mojej gin.wizytę to kto wie, może coś poruszy haha :P

ale dzisiaj sporo osób u Was ma urodziny :)

Patrycja nie wiem jak to zrobiłam,ale mam wrażenie(wybaczcie za opis)że mam powiększoną jedną wargę sromową i tak mi się źle ułożyła jakoś z majtkami i wkładką i szłam do kąpania i sru tak ściągnęłam majty i aż ranę zrobiłam! :O krew się lała, nie wiem czy to zahaczyło się czy przykleiło, ale uczucie jakbym oderwała skórkę i tak się nacierpiałam w nocy a to sikać ciągle się chce...wybaczcie, ale po prostu w szoku jestem jak to możliwe :O

asia888 lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 2371 2372 2373 2374 2375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ