Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
motylek@ - 28lat - tp 01.02.2015
Cath- 21 lat- tp 02.02.2015
Bieta- 26 lat- tp. 03.02.2015
Aagnieszkaa- 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83- 31 lat - Łódź- tp 5. 02. 2015
justta- 31 lat- tp 05.02.2015
mandragora- 34 lata- Białystok - tp 07.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
Januszkowa-25 lat- Kraków- tp 09.02.2015
mala_mi1982- 32 lata- Kraków- 09.02.2015
Kasia_1988- 26 lat- Szczecin- tp 17.02.2015
Katiś- 26 lat- Ruda Śląska-tp
sara_nar- 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85- 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
Asiaa1201 -23 lata - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Groszek- 25 lat- Bielsko Biała- tp
Gagatka - 29 lat - Gdańsk - tp
MamaMimi - 30 lat- Kraków- tp
sebza-28 lat- Szwajcaria- tp 04.02.2015Fedra lubi tę wiadomość
-
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,16131349,Ojciec_zostawil_rano_trzylatke_w_samochodzie__Dziecko.html#BoxSlotI3img
Aż mi lzy polecialy...
Najgorsze jest to że facet na pewno nie zrobil tego specjalnie, moze dziecko zasnelo i o nim zapomnial. Współczuje rodzicom, trauma do konca zycia -
Atakasobiejedna wrote:http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,16131349,Ojciec_zostawil_rano_trzylatke_w_samochodzie__Dziecko.html#BoxSlotI3img
Aż mi lzy polecialy...
Najgorsze jest to że facet na pewno nie zrobil tego specjalnie, moze dziecko zasnelo i o nim zapomnial. Współczuje rodzicom, trauma do konca zycia
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Ja jestem z Płocka, chodzę do doktora Cieplińskiego o prywatnej kliniki Gravida. Jest podobno najlepszym i najsympatyczniejszym ginekologem w mieście wizyta 18/06/2014 na godzinke 9:45, takze o terminie porodu dam znac w przyszłym tygodniu. Jeżeli chodzi o dolegliwości, ja u siebie dziś zauważyłam bardzo wrażliwe na dotyk sutki, i dziś były mdłości takie pojedyncze ...
-
Ja już po wizycie u lekarza:) Dowiedziałam się że ciąża jest bardzo wczesna ale na usg pęcherzyk był niestety serduszka jeszcze nie widziałam. Mam zgłosić się za 2 tygodnie na wizytę i do tego czasu musze zrobić parę badań jak morfologia, badanie moczu, grupa krwi i na toksoplazme Jedynie co mnie zaciekawiło i zmartwiło, że lekarz powiedział ze mam powiększony prawy jajnik. Jak zapytałam czy to coś poważnego to powiedział ze nie ma czym się przejmować że to normalne. A mnie to trochę za niepokoiło. Kwas foliowy codziennie a witaminki co drugi dzień i dbać o siebie i luteina do pochwowo 2 razy dziennie
-
O matko, dziewczyny. Ale zaszalałyście dzisiaj. Nie nadążam za Wami Dziś miałam dużo roboty w pracy i nic nie zaglądałam.
Mam dobre wieści. Byłam dziś u ginekolog i wszystko jest w jak najlepszym porządku. Jest pęcherzyk tam gdzie powinien, w środku malutki zarodek, 3mm, i było troszkę widać mrugające serduszko, ale dość niewyraźnie. Bardzo, bardzo się cieszę Za dwa tygodnie mam przyjść znowu na kontrolę czy wszystko rośnie jak powinno.
Co do pasztetu to w mojej ciążowej książce też jest napisane, żeby raczej unikać z tego samego względu co wątróbkę, czyli wit.A (retinol) która może powodować defekty u płodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2014, 23:03
Januszkowa, sebza lubią tę wiadomość
-
u mnie tez upal sie zapowiada- postaram sie pojezdzic troche na rowerze popoludniu.- i tak przed ciaza troche przytylam i etraz to w ogole czuje sie gruba i brzuch odstaje:)
jakos duzo obaw mi sie rodzi- boje sie .
tez tak macie? najpierw do usg bede sie bac a potem do 12 tyg.
trzeba byc dobrej mysli -
Na początku proszę o poprawienie nicku, jest Bieta a powinno być Bietka ( pewnie to ja się machnęłam pisząc, więc tak zostało) z góry dzięki.
Dziewczyny jeżeli chodzi o wizyty na NFZ, to ja również się przeraziłam, jak zadzwoniłam do przychodni to mi pani też podała późny termin- październik, ale jak zapytałam o wizytę dla ciężarnych to mogłam już pójść za około tydzień.
Ja mieszkam w Warszawie, na razie wybrałam dr Joannę Gąszczyk-Łukasik, słyszałyście o niej? bo ja czytałam opinie w necie i są świetne, a poza tym ona zna juz mój przypadek, bo chodziłam wcześniej na prywatne wizyty. Tylko mam teraz mały problem, otóż byłam u niej na wizycie prywatnej i jak zapytałam kiedy się zgłosić na wizytę do przychodni to mi powiedziała, że za około miesiąc. Dodam, że nie mam zleconych żadnych badań. Tak się zastanawiam czy pójść do niej w ten pt. chociażby po skierowanie na badania( chciałabym większość zrobić na nfz) jak myślicie iść w pt czy czekać miesiąc? -
Objawy?; hmm... u mnie zero... brak bolu piersi bolu brzucha jedynie mala sennosc... ja mam nadzieje ze po 12 tygodniu wyluzuje... dzisiaj robilam bete... wynik za 2 godz. Ale jakos jestem pozytywnie nastawiona...
u mnie w Szczecinie tez zspowiada sie dzisiaj ukrop... uwielbiam taka pogode... milego dnia Dziewuszki -
motylek@ - 28lat - tp 01.02.2015
Cath- 21 lat- tp 02.02.2015
Bietka- 26 lat- Warszawa tp. 03.02.2015
Aagnieszkaa- 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83- 31 lat - Łódź- tp 5. 02. 2015
justta- 31 lat- tp 05.02.2015
mandragora- 34 lata-Białystok - tp 07.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
Januszkowa-25 lat- Kraków- tp 09.02.2015
mala_mi1982-32 lata-Kraków-09.02.2015
Kasia_1988-26lat-Szczecin-tp 17.02.2015
Katiś- 26 lat- Ruda Śląska-tp
sara_nar- 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85- 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
Asiaa1201 -23 lata Płock - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Groszek- 25 lat- Bielsko Biała- tp
Gagatka - 29 lat - Gdańsk - tp
MamaMimi - 30 lat- Kraków- tp
sebza-28 lat-Szwajcaria-tp 04.02.2015
Topola-30 lat- Norwegia- tp
Sue-25 lat- Wrocław- tpWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 11:28
Fedra lubi tę wiadomość
-
Bietka niestety nie doradzę, czy iść szybciej czy nie. Ja będąc u gin. na NFZ zapisać się mogłam już iść następnego dnia, ale on praktycznie codziennie przyjmuje. Jednak ze względu na sytuację z pracą idę prywatnie.
Z objawów dzisiaj piechotą szłam do pracy i ledwo doszłam, słabo mi było i straze mdłości, jak pakowałam wędlinę na kanapki do pracy, to aż mnie odrzuciło. Do tego lekki ból brzucha, ale nie cały czas i wrażliwe bolące piersi.
Obawy są zrozumiałe, chyba do końca ciąży będą nam towarzyszyć, a później jak maluszek się urodzi, to też. Ja to mam ogromny niepokój w sobie, masakra. Boję się tej wizyty , a zarazem nie mogę się doczekać.
Zawsze brałam luteinę podjęzykowo, ale dziś z racji, że mi niedobrze, to wzięła duphasto, bo wystarczy go popić wodą. Mam nadzieję, że nie ma to większego wpływu, że brałam Luteinę, a teraz Duphaston. Jak myślicie? -
Ja biore tez luteine podjezyk... to zalezy jaka masz dawke... wazne zeby zachowoeac te sama dawke .. kiedys gin powiedzial mi ze jezeli biore luteine 50 2x2 to duphaston należy wziac 2x1... ale podobno luteina jest lepsza... czy ktoras z Was tez nie miala zadnych objawow w 4 tyg i 1 dniu? Bo sie troche martwie
-
Kasiu większość to z nas nie ma jeszcze żadnych większych objawów. Co do luteiny i dupka. Luteina podobbno sie lepiej wchłania. Tyle tylko wiem. Ja myślę, że dobrze ,że wzięłaś sara cokolwiek. Jeśli lutki nie dasz rady to może warto zadzwonić do gina i zapytać czy nie dałoby się przejść na dupka. Ja biorę dupka i progesteron jest oki wczoraj badałam 28,15
-
Luteina 50 mg a dupek 10. gin mowil zebym obojetnie co brala. Lutka pod jezyk wywoluje u mnie wieksze mdlosci. A dupka sie polyka. Progesteron na poczatku ciazy mialam 25,95.
222 days to goWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 09:08
-
Te smaki są straszne ! o 8 poczułam chęć na granata i nektaryny, więc pobiegłam do biedronki- tam mają największe granaty! Wessałam go z prędkością światła
Objawy- straszna wrażliwość na dotyk jeżeli chodzi o sutki.
No i w dole brzucha zauważyłam lekką górkę - brzuszek zaczyna rosnąć tzn. jest jeszcze bardzo malutki, ale się zaczęłosłoneczna 85 lubi tę wiadomość
Pola
Hania