Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bietka ja bylam u Dr Bonarek Sztaby i naprawde polecam- ona tez jest specjalistka od usg , poczytaj opinie,
super kobieta
chyba sie zdecyduje u niej prowdzic ciaze,
ona pracuje tez na Madalinskiego,
co do porododow to najbardziej chwala Sw Zofie.,
wiec dobrze moze by bylo miec lekarza z tego szpitala ale tez nie wiaodmo na kogo sie trafi a tej lekarce juz ufam- i nikt nie bada dokladniej i delikatniej.
naprawde poczytaj! -
Hej, hej.
Mam pytanie, słyszałam już od kilku osób że w ciąży nie powinno się podnosić wysoko rąk do góry (wieszanie firanek, sięganie czegoś z wysokiej półki itp). Co o tym sądzicie? Ponoć w takiej pozycji macica układa się w jakiś sposób, który sprzyja poronieniu.
Co uważacie? -
Hej Laski Czytałam Wasze wpisy przez pół godziny hehe.
Poproszę o dopisanie, Sewerynka Lębork lat 26, tp 03.02, pierwsza dzidzia Dziękuję :*
Byłam wczoraj na pierwszej wizycie u ginka, tak się stresowałam ,że miałam łzy w oczach jak weszłam do gabinetu. Widziałam Fasolę i bijące serduszko Fasola ma 0,5cm i Pan ginekolog pogratulował ciąży Strach ma wielkie oczy i nic więcej:) Także nie zaprzątajcie sobie głowy czarnymi myślami.
co do specyfików ,lekarstw biorę Euthyrox i Jodid bo mam niedoczynność tarczycy, do tego kwas foliowy i lekarz kazał kupić jeszcze Femibion Natan 1, co do tego się jeszcze zastanowię. Doktorek zabronił jeść od 18 i pić kawusię, jednak bez tego nie otworze oczu więc z rana kawka musi być ,jedna słabiutka żeby jakoś fukcjonować A z tymi posiłkami do 18 tylko to przesadził.. Lubię jeść po nocach
Co do objawów.. Hmm. Bóle podbrzusza, czasami lewego jajnika, wzdęcia uuu, czasami biegunka, codzienie boli mnie głowa.. piersi duże ale już nie bolą jak na początku delikatnie je tylko odczuwam ale to też nie zawsze. No i senność oczywiście i straszne humorki.
Piszecie, że nie można meliski ,ja lubię i piję Ale tak jak piszecie, w małych ilościach to nic nie zaszkodzi
Miłego, upalnego dzionka dziewczynki dla Was i Fasolek :**!cath lubi tę wiadomość
-
Sewerynko to super wiadomość. Mam nadzięję, że jak u Ciebie dziś było widać, to w pn i ja zobaczę mego rodzynka z
Nie jeść po 18 ?? o matko, chociaż ja przytyłam ostatnio 2kg, masakra, a co do biegunek ... ja mam wręcz odwotnie. Z jedzeniem, wczoraj miałam taką ochotę na karkówkę z grilla, że aż mi później niedobrze było, a zdaje się dużo nie zjadłam. Jeszcze 6,5h w pracy i jutro wolny dzień. Już się nie mogę doczekać. Może wreszcie się wyśpię.
Ale wam fajnie, że chociaż dwie dziewczyny z jednej miejscowości. Zawsze to możecie spotkać się w realuWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 12:26
-
Czesc;)
To i ja poporosze o wpisanie na liste- Francuska25-lat 25-Francja
termin 6 luty;)
Co do objawow... to ja poki co mam nudnosci- ale tylko raz zdarzylo mi sie zakonczyc poranek w toalecie a tak zaraz po wstaniu musze szybko zjesc kawalek bagietki i jest dobrze;) -
motylek@ - 28lat - tp 01.02.2015
Cath- 21 lat- Lębork 02.02.2015
Bietka- 26 lat- Warszawa tp. 03.02.2015
Aagnieszkaa- 35 lat- Warszawa- tp 05.02.2015
Asia83- 31 lat - Łódź- tp 5. 02. 2015
justta- 31 lat- tp 05.02.2015
mandragora- 34 lata-Białystok - tp 07.02.2015
ako99- 40 lat- tp 09.02.2015
Januszkowa-25 lat- Kraków- tp 09.02.2015
mala_mi1982-32 lata-Kraków-09.02.2015
Kasia_1988-26lat-Szczecin-tp 17.02.2015
Katiś- 26 lat- Ruda Śląska-tp
sara_nar- 25 lat- Suwałki- tp
słoneczna 85- 29 lat- Warszawa- tp
dora8201 - 32 lata - tp
Asiaa1201 -23 lata Płock - tp
truskawkax25 - 21 lat- Bielsko- Biała- tp
Groszek- 25 lat- Bielsko Biała- tp
Gagatka - 29 lat - Gdańsk - tp
MamaMimi - 30 lat- Kraków- tp
sebza-28 lat-Szwajcaria-tp 04.02.2015
Topola-30 lat- Norwegia- tp
Sue-25 lat- Wrocław- tp
Sewerynka-26 lat- Lębork-tp 03.02.2015
Francuska25- 25 lat-Francja 96.02.2015
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 14:02
Fedra lubi tę wiadomość
-
hej hej! ale koszmarny dzień dziś u nas - mega gorąco i mega duszno! masakra. Jadę dziś na powtórkę bety - mam nadzieję, że pięknie przyrosła...
objawów nadal brak:) i oby tak zostało :p a no wzdyma mnie strasznie po południu - brzuch mi się wielki robi jak przed mega koszmarną @.... i niestety za Chiny nie da rady powiedzieć, że ciążowy - po prostu obżarty:P
i pamiętam jak w pierwszej ciąży chciałam jak najszybciej mieć ciążowy brzuch w spodnie ciążowe choć nie musiałam wskoczyłam chyba na przełomie 3/4 miesiąca... teraz marzy mi się chodzenie w moich zwykłych ciuchach do 6 miesiąca minimum ale to chyba niemożliwe....
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualnybylam dzisiaj u ginekologa, Pani która zbadala mnie samymi palcami i dotykając po brzuchu stwierdzila, ze macica jest miękka (cokolwiek to znaczy?) i nic poza tym..
4,5 h czekałam na swoja kolejke i powiedziała, ze mam isc na badania na wlasny koszt, bo jej skonczyl się limit.. BADANIA KOSZTUJA 260ZL..
DZIEWCZYNY szukam innego ginekologa, ale nikogo nie mogę znalesc -
angelcia wrote:bylam dzisiaj u ginekologa, Pani która zbadala mnie samymi palcami i dotykając po brzuchu stwierdzila, ze macica jest miękka (cokolwiek to znaczy?) i nic poza tym..
4,5 h czekałam na swoja kolejke i powiedziała, ze mam isc na badania na wlasny koszt, bo jej skonczyl się limit.. BADANIA KOSZTUJA 260ZL..
DZIEWCZYNY szukam innego ginekologa, ale nikogo nie mogę znalesc
o kurde współczuje - na nfz byłaś?? zajrzyj na stronę nfz swojego (ja mam np adres nfz-bydgoszcz)i tam musisz mieć zakładkę informacje dla pacjenta i w tym znajdź kolejki oczekujących - wrzuć sobie poradnie położniczo - ginekologiczne i swoją miejscowość i wyskoczą Ci jakie mają kontrakty - zobacz gdzie ile się czeka i podzwoń gdzie by Cię przyjeli w najbliższym czasie, zapytaj o nazwisko gina, sprawdź w necie opinie i tak wybierz sobie jakiegoś. Jak będziesz niezadowolona to będziesz szukać dalejWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 14:34
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
Cath o proszę, nie dość, że przyjaciółki, to jeszcze przyszłe mamusie. Ja niestety nie mam takiej bratniej duszy. Co prawda kuzynka niedawno urodziła, ale odległość i teraz jest zajęta.
Katiś ja ubolewam, że nie mam TLC ale czasem oglądam na Fokus tv Cud narodzin i też się wzruszam.
Mandragora, mam tak samo jak Ty tylko wizyta w pn. Ale nerwówka jest, z drugiej strony jak wczoraj mówiłam o tym M. że się boję tej wizyty, to on na to, że czego się bać, trzeba myśleć, że wszystko jest dobrze, rodzynek rośnie, niedługo brzuch zacznie rosnąć i w lutym już poród. Troszkę pomogły mi jego słowa. Powiedział, że trzeba się cieszyć każdym dniem, a nie zamartwiać.
angelcia oczywiście nie chcę generalizować, ale u mnie w mieście to każda baba ginekolog to su*a za przeproszeniem. Może zapisz się prywatnie ale do takiego gina, który ma też kontrakt z NFZ.
Jeśli niepokoisz się to idź dziś jeśli wizyta Cię uspokoi. Po co do jutra zamartwiać się. -
Prywatnie tez badania na swój koszt. lekarze niechętnie wystawiają skierowania poniewaz są z nich później rozliczani.
kiedyś bylam u kobiety i wiecej nie pójdę jednak faceci są delikatniejsi. Popytaj koleżanek gdzie chodzimy do ginekologów albo rodziny. To najlepsze recenzje. I jak idziesz prywatnie wydaje mi sie ze traktuja cię inaczej niż na nfz na od*****ol. Takie mam wrażenie przynajmniej u nas. -
angelcia wrote:dr.Kossowski z Jaworzna, podobno dobry lekarz. Dziewczyny po takim czyms, co uslyszalam.. odzalowac te 150zl i isc do niego dzisiaj prywatnie (co w ogole będzie wliczone w takie badanie?) czy poczekać do jutra i iść do niego na NFZ:(
a na nfz zrobi to samo tylko nie zapłaciszWiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 15:11
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif