X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE - jesteśmy na tym samym etapie :)

Sue lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę ochłonęłam i jutro zrobię betę, jak wyjdzie dobrze to zapiszę się do tego lekarza o którym pisałam, bo przyjmuje na moim osiedlu. Po konsultacji z tym lekarzem zacznę robić badania.

Może faktycznie facet jest lepszy, nie wstydzicie się mężczyzn-lekarzy?

ta PANI u której dzisiaj byłam mimo tego, że 'nic nie widzi' to już zasiała mi same zakazy m.in:
    -nie pić sklepowych soków
    -zadnych tabletek przeciwbólowych (ok)
    -nie jeść słodyczy, bo zamieniają się w wodę i kamień przez co na nerkach powstaje piasek
    -nie jeździć w góry, bo dojdzie do szoku ciśnieniowego
    -nie farbować włosów (zgadzam się oczywiście)
    -nie chodzić na basen -ABSURD wg mnie..
    -jeść dużo sera od 'chłopa'
    -pić wodę jana

i ogólnie truła mi, że za niedługo wybuchnie znowu Czarnobyl..
    ah, i jaką mam ładną sukienkę, bo taką samą ma jej córka i lecieli na nia wszyscy chłopcy w Egipcie...

sara_nar lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze.

ja sie wpisalam dzis na 27 czerwca.

mam nadzieje ze bedzie widac serce i bedzie wszytsko dobrze.

kafabi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna do tego czasu powinno być serduszko.
    A mi mąż dogodził, kupił kebaba, którego uwielbiam z oliwkami, ostrą papryczką i sosem pikantnym, ale chyba za dużo, w dodatku od 7 wypiłam całą butlę wody a za kranówą nie przepadam.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, strasznie długo się czeka :/ ale wiesz, może to i lepiej.. nie usłyszysz czegoś takiego jak ja, bo z tego co wynika to zbytnio się pośpieszyłam.

• cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna wlosy farbować! :D chodzi o to ze kiedyś byly farby z amoniakiem i chodzili tylko i wyłącznie o ten amoniak :) wiec wlosy farbować mozna ja doczepiam również rzęsy i tez mozna, paznokcie malować mozna, opalać sie mozna i tabletki przeciwbólowe tez mozna brać ale apap np. :) jak tak dalej będą mówić ze nie wolno tego tamtego to najlepiej zamknac sie w pokoju bez okien drzwi i siedziec i tylko aby jedzenie dawali chociaz tu tez polowy rzeczy nie mozna. :) ciaza to nie choroba pewnie trzeba uważać ale bez przesady :D

sara_nar, dora8201, Topola, Sewerynka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy byc sexi piękne mamy a nie stare maleńkie które maja odrost na pól włosów i takie nie zadbane :)

Topola lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lutowe mamusie powiem wam tak farbuje włosy i robie pasemka całą ciążę nic mi nie jest tabletki można brać nospe apap nic się nie stanie ze nawet paracetamol się weźnie

Fedra lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie, w takim razie MUSZĘ zmienić lekarza...

• kafabi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Proszę i mnie dopisać na listę kafabi 34lata tp według OvF 6 lutego, do lekarza na wizytę idę 26 czerwca, wiec wtedy będę znała dokładniejszy termin :)

pozdrawiam Was :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś babcia mi powiedziala zebym nie farbowala wlosow w ciąży bo będę miala rude dziecko :) ale sama z ciemnego brązu farbuje na rudo wiec bym sie nie smuciła gdyby moje dziecko bylo rude <3 ale nie ufam farbom takim do użycia w domu. Farbuje wlosy tylko u fryzjera. Tak samo z masażem jest mozna masaże mieć ale jak zawsze bylam w spa to musialam podpisac taki dokument ze w ciąży nie jestem gdy zapytalam sie dlaczego pani mi wyjaśniła ze gdybym byla w ciąży to masaż bylby inny. Ale nie wnikałam w szczegoly :) nastepnym razem jak będę to zobaczymy jak będzie on wygladal :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny trochę ochłonęłam i jutro zrobię betę, jak wyjdzie dobrze to zapiszę się do tego lekarza o którym pisałam, bo przyjmuje na moim osiedlu. Po konsultacji z tym lekarzem zacznę robić badania.

Może faktycznie facet jest lepszy, nie wstydzicie się mężczyzn-lekarzy?

ta PANI u której dzisiaj byłam mimo tego, że 'nic nie widzi' to już zasiała mi same zakazy m.in:
    -nie pić sklepowych soków
    -zadnych tabletek przeciwbólowych (ok)
    -nie jeść słodyczy, bo zamieniają się w wodę i kamień przez co na nerkach powstaje piasek
    -nie jeździć w góry, bo dojdzie do szoku ciśnieniowego
    -nie farbować włosów (zgadzam się oczywiście)
    -nie chodzić na basen -ABSURD wg mnie..
    -jeść dużo sera od 'chłopa'
    -pić wodę jana

i ogólnie truła mi, że za niedługo wybuchnie znowu Czarnobyl..
    ah, i jaką mam ładną sukienkę, bo taką samą ma jej córka i lecieli na nia wszyscy chłopcy w Egipcie...

buahahahaha a czy ta Pani to nie jeden z tych lekarzy co podpisali tą Deklarację Wiary?? a tak z ciekawości to ile mniej więcej miała lat? bo gadała jak lekarz sprzed kilku pokoleń :P

a włosy farbować można ;) co do basenu - zależy jaką kto ma wrażliwość - jak się ma tendencję do łapania różnych świństw to niekoniecznie jest dobre

angelcia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mozna wlosy farbować! :D chodzi o to ze kiedyś byly farby z amoniakiem i chodzili tylko i wyłącznie o ten amoniak :) wiec wlosy farbować mozna ja doczepiam również rzęsy i tez mozna, paznokcie malować mozna, opalać sie mozna i tabletki przeciwbólowe tez mozna brać ale apap np. :) jak tak dalej będą mówić ze nie wolno tego tamtego to najlepiej zamknac sie w pokoju bez okien drzwi i siedziec i tylko aby jedzenie dawali chociaz tu tez polowy rzeczy nie mozna. :) ciaza to nie choroba pewnie trzeba uważać ale bez przesady :D
    dobrze gadasz :) słyszałam tylko z paznokciami, że lepiej nie malować i nie doklejać na poród bo po paznokciach i ich kolorze (tzn skóry pod nimi) łatwo można wyłapać jakieś niedotlenienia i inne uciski niefajne

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa a tabletki przeciwbólowe też można ale tylko na paracetamolu - inne ze wskazań i za zgodą lekarza. I czasem lepiej wziąć tą tabletkę niż męczyć się z bólem co jest i dla mamuśki i dla dzieciątka dużo gorsze

zpbnio4p92q84lda.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna malować paznokcie nie mozna przed porodem doklejac paznokci pewnie tez przed porodem malować paznokci nie mozna ale to ja juz nie wiem tak aż sie nie zagłębiałam:)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mozna malować paznokcie nie mozna przed porodem doklejac paznokci pewnie tez przed porodem malować paznokci nie mozna ale to ja juz nie wiem tak aż sie nie zagłębiałam:)
    no tak własnie napisałam - że na poród niewskazane bo po kolorze skóry pod paznokciami widać natlenienie krwi - jak za mało to pierwsze co sinieją paznokcie - albo bledną....

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    buahahahaha a czy ta Pani to nie jeden z tych lekarzy co podpisali tą Deklarację Wiary?? a tak z ciekawości to ile mniej więcej miała lat? bo gadała jak lekarz sprzed kilku pokoleń :P

a włosy farbować można ;) co do basenu - zależy jaką kto ma wrażliwość - jak się ma tendencję do łapania różnych świństw to niekoniecznie jest dobre

Pani ma około 55 lat, szkoda gadać.. powiem tak, była dobra przy leczeniu zapaleń etc... i również słyszałam, że mam pić wodę jana... teraz jestem PODOBNO W CIĄŻY (bo ta Pani NIC CIEKAWEGO NIE WIDZI, a zakazów nadawała) to też mam pić tę wodę..

szkoda mówić, z resztą nawet USG mi nie zrobiła.. włożyła tylko paluchy i podotykała brzuch...

Jak wyglądało Wasze 1-sze badanie 'ciążowe'?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    szkoda mówić, z resztą nawet USG mi nie zrobiła.. włożyła tylko paluchy i podotykała brzuch...

Jak wyglądało Wasze 1-sze badanie 'ciążowe'?

w tej ciąży nie wiem bo czekam na pierwsze badanie ale w pierwszej (kilka lat wstecz) też wyglądało podobnie - leczenie palpacyjne, orzeczenie, że macica rozpulchniona, "wszystko wskazuje na ciążę" - brać witamy i wrócić za 2 tyg. - i byłam prywatnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 17:32

angelcia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    w tej ciąży nie wiem bo czekam na pierwsze badanie ale w pierwszej (kilka lat wstecz) też wyglądało podobnie - leczenie palpacyjne, orzeczenie, że macica rozpulchniona, "wszystko wskazuje na ciążę" - brać witamy i wrócić za 2 tyg. - i byłam prywatnie...

a jak wróciłaś za 2 tyg? Który to był tydzień? Przepraszam, że ciągnę za język, ale po prostu się martwię..

• Asia83 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny no niestety z tymi lekarzami czasem tak jest zwlaszcza tymi starej daty a tak swoja droga to ja nigdy nie chodzilam do lekarki jakos zawsze wieksze zaufanie budzili we mnie mezczyzni:) uwazam ze to nawet bardziej w zgodzie z natura ze facet wykonuje ten zawod:) i sa o wiele delikatniejsi podczas wykonywania badan jak i przekazywania informacji.

Mam pytanie czy tez tak macie ze jednego dnia nie mozna dotknac piersi i wszystkie inne dolegliwosci atakuja a nastepnego praktycznie cisza bo ja mam tak na przemian i jak objawy ustepuja zaczynam sie martwic czy oby wszystko jest ok? Wiem ze pewnie to panika ale jesli tez tak macie poczuje sie jakos spokojniej. W poniedzialek wizyta i usg czemu czekanie jest takie trudne

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ