Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny trochę ochłonęłam i jutro zrobię betę, jak wyjdzie dobrze to zapiszę się do tego lekarza o którym pisałam, bo przyjmuje na moim osiedlu. Po konsultacji z tym lekarzem zacznę robić badania.
Może faktycznie facet jest lepszy, nie wstydzicie się mężczyzn-lekarzy?
ta PANI u której dzisiaj byłam mimo tego, że 'nic nie widzi' to już zasiała mi same zakazy m.in:
-nie pić sklepowych soków
-zadnych tabletek przeciwbólowych (ok)
-nie jeść słodyczy, bo zamieniają się w wodę i kamień przez co na nerkach powstaje piasek
-nie jeździć w góry, bo dojdzie do szoku ciśnieniowego
-nie farbować włosów (zgadzam się oczywiście)
-nie chodzić na basen -ABSURD wg mnie..
-jeść dużo sera od 'chłopa'
-pić wodę jana
i ogólnie truła mi, że za niedługo wybuchnie znowu Czarnobyl..
ah, i jaką mam ładną sukienkę, bo taką samą ma jej córka i lecieli na nia wszyscy chłopcy w Egipcie...
sara_nar lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mozna wlosy farbować! chodzi o to ze kiedyś byly farby z amoniakiem i chodzili tylko i wyłącznie o ten amoniak wiec wlosy farbować mozna ja doczepiam również rzęsy i tez mozna, paznokcie malować mozna, opalać sie mozna i tabletki przeciwbólowe tez mozna brać ale apap np. jak tak dalej będą mówić ze nie wolno tego tamtego to najlepiej zamknac sie w pokoju bez okien drzwi i siedziec i tylko aby jedzenie dawali chociaz tu tez polowy rzeczy nie mozna. ciaza to nie choroba pewnie trzeba uważać ale bez przesady
sara_nar, dora8201, Topola, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kiedyś babcia mi powiedziala zebym nie farbowala wlosow w ciąży bo będę miala rude dziecko ale sama z ciemnego brązu farbuje na rudo wiec bym sie nie smuciła gdyby moje dziecko bylo rude ale nie ufam farbom takim do użycia w domu. Farbuje wlosy tylko u fryzjera. Tak samo z masażem jest mozna masaże mieć ale jak zawsze bylam w spa to musialam podpisac taki dokument ze w ciąży nie jestem gdy zapytalam sie dlaczego pani mi wyjaśniła ze gdybym byla w ciąży to masaż bylby inny. Ale nie wnikałam w szczegoly nastepnym razem jak będę to zobaczymy jak będzie on wygladal
-
angelcia wrote:Dziewczyny trochę ochłonęłam i jutro zrobię betę, jak wyjdzie dobrze to zapiszę się do tego lekarza o którym pisałam, bo przyjmuje na moim osiedlu. Po konsultacji z tym lekarzem zacznę robić badania.
Może faktycznie facet jest lepszy, nie wstydzicie się mężczyzn-lekarzy?
ta PANI u której dzisiaj byłam mimo tego, że 'nic nie widzi' to już zasiała mi same zakazy m.in:
-nie pić sklepowych soków
-zadnych tabletek przeciwbólowych (ok)
-nie jeść słodyczy, bo zamieniają się w wodę i kamień przez co na nerkach powstaje piasek
-nie jeździć w góry, bo dojdzie do szoku ciśnieniowego
-nie farbować włosów (zgadzam się oczywiście)
-nie chodzić na basen -ABSURD wg mnie..
-jeść dużo sera od 'chłopa'
-pić wodę jana
i ogólnie truła mi, że za niedługo wybuchnie znowu Czarnobyl..
ah, i jaką mam ładną sukienkę, bo taką samą ma jej córka i lecieli na nia wszyscy chłopcy w Egipcie...
buahahahaha a czy ta Pani to nie jeden z tych lekarzy co podpisali tą Deklarację Wiary?? a tak z ciekawości to ile mniej więcej miała lat? bo gadała jak lekarz sprzed kilku pokoleń
a włosy farbować można co do basenu - zależy jaką kto ma wrażliwość - jak się ma tendencję do łapania różnych świństw to niekoniecznie jest dobre
angelcia lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
cath wrote:Mozna wlosy farbować! chodzi o to ze kiedyś byly farby z amoniakiem i chodzili tylko i wyłącznie o ten amoniak wiec wlosy farbować mozna ja doczepiam również rzęsy i tez mozna, paznokcie malować mozna, opalać sie mozna i tabletki przeciwbólowe tez mozna brać ale apap np. jak tak dalej będą mówić ze nie wolno tego tamtego to najlepiej zamknac sie w pokoju bez okien drzwi i siedziec i tylko aby jedzenie dawali chociaz tu tez polowy rzeczy nie mozna. ciaza to nie choroba pewnie trzeba uważać ale bez przesady
aaa a tabletki przeciwbólowe też można ale tylko na paracetamolu - inne ze wskazań i za zgodą lekarza. I czasem lepiej wziąć tą tabletkę niż męczyć się z bólem co jest i dla mamuśki i dla dzieciątka dużo gorsze
cath wrote:Mozna malować paznokcie nie mozna przed porodem doklejac paznokci pewnie tez przed porodem malować paznokci nie mozna ale to ja juz nie wiem tak aż sie nie zagłębiałam:)
nick nieaktualnydora8201 wrote:buahahahaha a czy ta Pani to nie jeden z tych lekarzy co podpisali tą Deklarację Wiary?? a tak z ciekawości to ile mniej więcej miała lat? bo gadała jak lekarz sprzed kilku pokoleń
a włosy farbować można co do basenu - zależy jaką kto ma wrażliwość - jak się ma tendencję do łapania różnych świństw to niekoniecznie jest dobre
Pani ma około 55 lat, szkoda gadać.. powiem tak, była dobra przy leczeniu zapaleń etc... i również słyszałam, że mam pić wodę jana... teraz jestem PODOBNO W CIĄŻY (bo ta Pani NIC CIEKAWEGO NIE WIDZI, a zakazów nadawała) to też mam pić tę wodę..
szkoda mówić, z resztą nawet USG mi nie zrobiła.. włożyła tylko paluchy i podotykała brzuch...
Jak wyglądało Wasze 1-sze badanie 'ciążowe'? -
angelcia wrote:szkoda mówić, z resztą nawet USG mi nie zrobiła.. włożyła tylko paluchy i podotykała brzuch...
Jak wyglądało Wasze 1-sze badanie 'ciążowe'?
w tej ciąży nie wiem bo czekam na pierwsze badanie ale w pierwszej (kilka lat wstecz) też wyglądało podobnie - leczenie palpacyjne, orzeczenie, że macica rozpulchniona, "wszystko wskazuje na ciążę" - brać witamy i wrócić za 2 tyg. - i byłam prywatnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 17:32
angelcia lubi tę wiadomość
nick nieaktualnydora8201 wrote:w tej ciąży nie wiem bo czekam na pierwsze badanie ale w pierwszej (kilka lat wstecz) też wyglądało podobnie - leczenie palpacyjne, orzeczenie, że macica rozpulchniona, "wszystko wskazuje na ciążę" - brać witamy i wrócić za 2 tyg. - i byłam prywatnie...
a jak wróciłaś za 2 tyg? Który to był tydzień? Przepraszam, że ciągnę za język, ale po prostu się martwię.. -
Witajcie dziewczyny no niestety z tymi lekarzami czasem tak jest zwlaszcza tymi starej daty a tak swoja droga to ja nigdy nie chodzilam do lekarki jakos zawsze wieksze zaufanie budzili we mnie mezczyzni:) uwazam ze to nawet bardziej w zgodzie z natura ze facet wykonuje ten zawod:) i sa o wiele delikatniejsi podczas wykonywania badan jak i przekazywania informacji.
Mam pytanie czy tez tak macie ze jednego dnia nie mozna dotknac piersi i wszystkie inne dolegliwosci atakuja a nastepnego praktycznie cisza bo ja mam tak na przemian i jak objawy ustepuja zaczynam sie martwic czy oby wszystko jest ok? Wiem ze pewnie to panika ale jesli tez tak macie poczuje sie jakos spokojniej. W poniedzialek wizyta i usg czemu czekanie jest takie trudne