X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SUE - jesteśmy na tym samym etapie :)

Sue lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trochę ochłonęłam i jutro zrobię betę, jak wyjdzie dobrze to zapiszę się do tego lekarza o którym pisałam, bo przyjmuje na moim osiedlu. Po konsultacji z tym lekarzem zacznę robić badania.

Może faktycznie facet jest lepszy, nie wstydzicie się mężczyzn-lekarzy?

ta PANI u której dzisiaj byłam mimo tego, że 'nic nie widzi' to już zasiała mi same zakazy m.in:
    -nie pić sklepowych soków
    -zadnych tabletek przeciwbólowych (ok)
    -nie jeść słodyczy, bo zamieniają się w wodę i kamień przez co na nerkach powstaje piasek
    -nie jeździć w góry, bo dojdzie do szoku ciśnieniowego
    -nie farbować włosów (zgadzam się oczywiście)
    -nie chodzić na basen -ABSURD wg mnie..
    -jeść dużo sera od 'chłopa'
    -pić wodę jana

i ogólnie truła mi, że za niedługo wybuchnie znowu Czarnobyl..
    ah, i jaką mam ładną sukienkę, bo taką samą ma jej córka i lecieli na nia wszyscy chłopcy w Egipcie...

sara_nar lubi tę wiadomość

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze.

ja sie wpisalam dzis na 27 czerwca.

mam nadzieje ze bedzie widac serce i bedzie wszytsko dobrze.

kafabi lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna do tego czasu powinno być serduszko.
    A mi mąż dogodził, kupił kebaba, którego uwielbiam z oliwkami, ostrą papryczką i sosem pikantnym, ale chyba za dużo, w dodatku od 7 wypiłam całą butlę wody a za kranówą nie przepadam.

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, strasznie długo się czeka :/ ale wiesz, może to i lepiej.. nie usłyszysz czegoś takiego jak ja, bo z tego co wynika to zbytnio się pośpieszyłam.

• cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna wlosy farbować! :D chodzi o to ze kiedyś byly farby z amoniakiem i chodzili tylko i wyłącznie o ten amoniak :) wiec wlosy farbować mozna ja doczepiam również rzęsy i tez mozna, paznokcie malować mozna, opalać sie mozna i tabletki przeciwbólowe tez mozna brać ale apap np. :) jak tak dalej będą mówić ze nie wolno tego tamtego to najlepiej zamknac sie w pokoju bez okien drzwi i siedziec i tylko aby jedzenie dawali chociaz tu tez polowy rzeczy nie mozna. :) ciaza to nie choroba pewnie trzeba uważać ale bez przesady :D

sara_nar, dora8201, Topola, Sewerynka lubią tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy byc sexi piękne mamy a nie stare maleńkie które maja odrost na pól włosów i takie nie zadbane :)

Topola lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • kada24 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam lutowe mamusie powiem wam tak farbuje włosy i robie pasemka całą ciążę nic mi nie jest tabletki można brać nospe apap nic się nie stanie ze nawet paracetamol się weźnie

Fedra lubi tę wiadomość

Hanna<3
    5cfa36e136.png
    countdown-1431234000z1455429600zp.png
    Mateuszek <3 13.08.2014
    Emilka <3 08.07.2010

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie, w takim razie MUSZĘ zmienić lekarza...

• kafabi Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Proszę i mnie dopisać na listę kafabi 34lata tp według OvF 6 lutego, do lekarza na wizytę idę 26 czerwca, wiec wtedy będę znała dokładniejszy termin :)

pozdrawiam Was :)

ug37df9h1fm5w9re.png
    relgru1dwth53ixq.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś babcia mi powiedziala zebym nie farbowala wlosow w ciąży bo będę miala rude dziecko :) ale sama z ciemnego brązu farbuje na rudo wiec bym sie nie smuciła gdyby moje dziecko bylo rude <3 ale nie ufam farbom takim do użycia w domu. Farbuje wlosy tylko u fryzjera. Tak samo z masażem jest mozna masaże mieć ale jak zawsze bylam w spa to musialam podpisac taki dokument ze w ciąży nie jestem gdy zapytalam sie dlaczego pani mi wyjaśniła ze gdybym byla w ciąży to masaż bylby inny. Ale nie wnikałam w szczegoly :) nastepnym razem jak będę to zobaczymy jak będzie on wygladal :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Dziewczyny trochę ochłonęłam i jutro zrobię betę, jak wyjdzie dobrze to zapiszę się do tego lekarza o którym pisałam, bo przyjmuje na moim osiedlu. Po konsultacji z tym lekarzem zacznę robić badania.

Może faktycznie facet jest lepszy, nie wstydzicie się mężczyzn-lekarzy?

ta PANI u której dzisiaj byłam mimo tego, że 'nic nie widzi' to już zasiała mi same zakazy m.in:
    -nie pić sklepowych soków
    -zadnych tabletek przeciwbólowych (ok)
    -nie jeść słodyczy, bo zamieniają się w wodę i kamień przez co na nerkach powstaje piasek
    -nie jeździć w góry, bo dojdzie do szoku ciśnieniowego
    -nie farbować włosów (zgadzam się oczywiście)
    -nie chodzić na basen -ABSURD wg mnie..
    -jeść dużo sera od 'chłopa'
    -pić wodę jana

i ogólnie truła mi, że za niedługo wybuchnie znowu Czarnobyl..
    ah, i jaką mam ładną sukienkę, bo taką samą ma jej córka i lecieli na nia wszyscy chłopcy w Egipcie...

buahahahaha a czy ta Pani to nie jeden z tych lekarzy co podpisali tą Deklarację Wiary?? a tak z ciekawości to ile mniej więcej miała lat? bo gadała jak lekarz sprzed kilku pokoleń :P

a włosy farbować można ;) co do basenu - zależy jaką kto ma wrażliwość - jak się ma tendencję do łapania różnych świństw to niekoniecznie jest dobre

angelcia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mozna wlosy farbować! :D chodzi o to ze kiedyś byly farby z amoniakiem i chodzili tylko i wyłącznie o ten amoniak :) wiec wlosy farbować mozna ja doczepiam również rzęsy i tez mozna, paznokcie malować mozna, opalać sie mozna i tabletki przeciwbólowe tez mozna brać ale apap np. :) jak tak dalej będą mówić ze nie wolno tego tamtego to najlepiej zamknac sie w pokoju bez okien drzwi i siedziec i tylko aby jedzenie dawali chociaz tu tez polowy rzeczy nie mozna. :) ciaza to nie choroba pewnie trzeba uważać ale bez przesady :D
    dobrze gadasz :) słyszałam tylko z paznokciami, że lepiej nie malować i nie doklejać na poród bo po paznokciach i ich kolorze (tzn skóry pod nimi) łatwo można wyłapać jakieś niedotlenienia i inne uciski niefajne

zpbnio4p92q84lda.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa a tabletki przeciwbólowe też można ale tylko na paracetamolu - inne ze wskazań i za zgodą lekarza. I czasem lepiej wziąć tą tabletkę niż męczyć się z bólem co jest i dla mamuśki i dla dzieciątka dużo gorsze

zpbnio4p92q84lda.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozna malować paznokcie nie mozna przed porodem doklejac paznokci pewnie tez przed porodem malować paznokci nie mozna ale to ja juz nie wiem tak aż sie nie zagłębiałam:)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Mozna malować paznokcie nie mozna przed porodem doklejac paznokci pewnie tez przed porodem malować paznokci nie mozna ale to ja juz nie wiem tak aż sie nie zagłębiałam:)
    no tak własnie napisałam - że na poród niewskazane bo po kolorze skóry pod paznokciami widać natlenienie krwi - jak za mało to pierwsze co sinieją paznokcie - albo bledną....

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    buahahahaha a czy ta Pani to nie jeden z tych lekarzy co podpisali tą Deklarację Wiary?? a tak z ciekawości to ile mniej więcej miała lat? bo gadała jak lekarz sprzed kilku pokoleń :P

a włosy farbować można ;) co do basenu - zależy jaką kto ma wrażliwość - jak się ma tendencję do łapania różnych świństw to niekoniecznie jest dobre

Pani ma około 55 lat, szkoda gadać.. powiem tak, była dobra przy leczeniu zapaleń etc... i również słyszałam, że mam pić wodę jana... teraz jestem PODOBNO W CIĄŻY (bo ta Pani NIC CIEKAWEGO NIE WIDZI, a zakazów nadawała) to też mam pić tę wodę..

szkoda mówić, z resztą nawet USG mi nie zrobiła.. włożyła tylko paluchy i podotykała brzuch...

Jak wyglądało Wasze 1-sze badanie 'ciążowe'?

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    szkoda mówić, z resztą nawet USG mi nie zrobiła.. włożyła tylko paluchy i podotykała brzuch...

Jak wyglądało Wasze 1-sze badanie 'ciążowe'?

w tej ciąży nie wiem bo czekam na pierwsze badanie ale w pierwszej (kilka lat wstecz) też wyglądało podobnie - leczenie palpacyjne, orzeczenie, że macica rozpulchniona, "wszystko wskazuje na ciążę" - brać witamy i wrócić za 2 tyg. - i byłam prywatnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2014, 17:32

angelcia lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    w tej ciąży nie wiem bo czekam na pierwsze badanie ale w pierwszej (kilka lat wstecz) też wyglądało podobnie - leczenie palpacyjne, orzeczenie, że macica rozpulchniona, "wszystko wskazuje na ciążę" - brać witamy i wrócić za 2 tyg. - i byłam prywatnie...

a jak wróciłaś za 2 tyg? Który to był tydzień? Przepraszam, że ciągnę za język, ale po prostu się martwię..

• Asia83 Koleżanka

Wysłany: 11 czerwca 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny no niestety z tymi lekarzami czasem tak jest zwlaszcza tymi starej daty a tak swoja droga to ja nigdy nie chodzilam do lekarki jakos zawsze wieksze zaufanie budzili we mnie mezczyzni:) uwazam ze to nawet bardziej w zgodzie z natura ze facet wykonuje ten zawod:) i sa o wiele delikatniejsi podczas wykonywania badan jak i przekazywania informacji.

Mam pytanie czy tez tak macie ze jednego dnia nie mozna dotknac piersi i wszystkie inne dolegliwosci atakuja a nastepnego praktycznie cisza bo ja mam tak na przemian i jak objawy ustepuja zaczynam sie martwic czy oby wszystko jest ok? Wiem ze pewnie to panika ale jesli tez tak macie poczuje sie jakos spokojniej. W poniedzialek wizyta i usg czemu czekanie jest takie trudne

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ