X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny kiedy wy macie czas pisac. Ja noe wiem w co rece wsadzic :-(
    Maly jest super ale ja mam wrazenie ze jeszcze taka nie ogarnieta. Dzisieksza noc byla koszmarna. Mam takie cyce ze nawet po odciagnieciu pokarmu maly nie moze chwycic brodawki pomono podcietwgo juz wczoraj wedzidelka bo mial bardzo krotkie. Moj M pojechal wlasnie kupic mi nowy laktator i bede jechac z koksem.

Gosiu bardzo ci wspolczuje. Nawet nie probuje sobie wyobrazic jak musi byc ci ciezko. Ja jeszcze na porodowce doatalam antybiotyki przed cieciem. Polozna tlumaczyla ze rutynowo podaja aby nie bylo potem niespodzianek. Mam nadzieje ze twoje CRP szybko spadnie i bedziesz sie mogla tulic z Janeczka.

Bella moglabym sie z toba podzielic pokarmem. Zobacz jakie to niesprawiedliwe. Na wyje z bolu i powiem ci ze nawet prze cc nie wypilam herbatki bo juz kilka dni wczesniej zaczelo mnie zalewac..

Ja mam obecnie babyblues. Glowa mnie boli ciagle od placzu :-( mam nadzieje ze to przejsciowe. Co do stanu po cc to nawet niezle sie czuje. Rana troche ciagnie ale do zniesienia. Mialam dzis pierwsza 2 od niedzieli. Nie bylo lekko :-/

Gratuluje wszystkim nowym mamusia :-) suoer ze tyle nas jest.

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy taki w miare staly plan dnia. Oczywiście czasem Konstancja go weryfikuje po swojemu :D

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to fajnie, ze macie tak samo jak ja :

Chcialam iść na spacer, ale pada śnieg z deszczem :/ ta pogoda tutaj w ogóle nie sprzyja na hasanie z wózkiem..

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw ja siedzę na forum jak mały je lub śpi. A je i śpi często :D
    Baby Blues minie, widzę że każdą z nas dopada bardziej lub mniej. A płacz pomaga, więc się wypłacz to może troszkę ulży. Mi pomaga :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

• mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas piękna pogoda! Ciepło i świeci słonko :) Wreszcie dziś może się uda wyjść z wózkiem :)

Katiś lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja padam na pysk :( DZis w nocy cycek 4 razy:(
    od 7 już wrzask...i znów cyc, do tejj pory dostał już chyba z 10 razy. Nie wiem o co mu chodzi, czemu wrzeszczy :( czy On nie dojada? leje mi sie z cycka strasznie wiec jak ciagnie ok 7-10 min to nie zje mało, wiec o co mu chodzi...zasnął teraz, ciekawe na jak długo..jestem wykonczona, głowa mnie boli, na oczy ledwo widze, całe białka mam czerwone..jak bedzie tak dalej to jeszcze z tydzień i padne:(:(

ile dwutyg dziecko powinno jesc ml ???

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku dziś akurat ustalamy z położna i powinno jeść od 50-90 ml na jedno karmienie. Zależy od potrzeb dziecka.
    Wazylismy Pole w czwartek miała 3220 dziś 3620 :D ale jestem szczęśliwa ze przybiera i to na samym cycu

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez przybiera ładnie, az połozna była zaskoczona ze tyle, zreszta ja też widze już po jego wadze, ciuszkach i brzuszku , ze tyje...
    Ja mysle, ze przy jego ssaniu i mojej fontannie z cyca to On na pewno 60ml zjada...a jak ssie 15 min to duzo wiecej...wiec co
    on taki głodomór :) zenon stop cyc i cyc:)

Katiś lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Dziewczyny ja padam na pysk :( DZis w nocy cycek 4 razy:(
    od 7 już wrzask...i znów cyc, do tejj pory dostał już chyba z 10 razy. Nie wiem o co mu chodzi, czemu wrzeszczy :( czy On nie dojada? leje mi sie z cycka strasznie wiec jak ciagnie ok 7-10 min to nie zje mało, wiec o co mu chodzi...zasnął teraz, ciekawe na jak długo..jestem wykonczona, głowa mnie boli, na oczy ledwo widze, całe białka mam czerwone..jak bedzie tak dalej to jeszcze z tydzień i padne:(:(

ile dwutyg dziecko powinno jesc ml ???
    A jest tak codziennie czy tylko dzis?

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy są tu jeszcze jakieś nierozpakowane mamusie ??
    Deri i Asia tylko została ??
    No i ja.. kurcze odezwijcie sięę chyba, że już rodzicie :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku mnie się wydaje, że Staś się najada na pewno, skoro masz tyle mleka. A przy piersi chce wisieć, bo ma taką potrzebę ssania. Miałam tak z moim synem pierwszym, tez nie wiedziałam czemu ciągle płacze, pręży się, wkurza (podejrzewałam kolki) a to była potrzeba ssania. Dostawał pierś i wszystko było ok. Za jakiś czas się ustabilizowało.

• Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam się pochwlic że Pola wyrosła z jednego pajaca rozmiar 50, normalnie ma za krótkie nogawki :)

mala_mi1982, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mala_mi1982 wrote:
    Rudasku mnie się wydaje, że Staś się najada na pewno, skoro masz tyle mleka. A przy piersi chce wisieć, bo ma taką potrzebę ssania. Miałam tak z moim synem pierwszym, tez nie wiedziałam czemu ciągle płacze, pręży się, wkurza (podejrzewałam kolki) a to była potrzeba ssania. Dostawał pierś i wszystko było ok. Za jakiś czas się ustabilizowało.

Cath wczoraj i dziś tak mu sie cos poprzestawiało. Zauwazyłam tez ze coraz dłuzszy ma czas czuwania, obserwuje otoczenia, przewraca slepkami itd...

Mała mam nadzieje, ze to sie unormuje bo sie wykoncze. moze faktycznie cyca mu trzeba ...a mnie lewy juz tak boli ze szok :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:

Jeszcze ja jestem!!

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My idziemy na spacerek. U nas jest piekna pogoda, sloneczko i 10° na plusie. :)

mala_mi1982, LadyDi lubią tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:

Patrycja ja jestem caly czas:) ale giniemy juz tu w tlumie rozpakowanych mam i postow o mleku i kupkach !
    u mnie bez zmian, objawow zero, lece dzis prywatnie na wizyte moze sie cos dowiem,
    Boroniowka ja tez powoli nastawiam sie na marzec

Dorocia niestety juz rybki a celowalam w wodnika ale wplywu nie mamy :) dzieciaki same decyduja

megg lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś powiedziałam : jak mam się odprężyć i być szczęśliwa podczas karmienia jak mam wrażenie że Pola wyrywa mi cyca. Chcę już nie czuć bólu, bo jak przystawiam mała to zaciskam zeby i cała się spinam :(
    Właśnie zasnela w chuscie :) dziś po raz pierwszy uzylismy chusty :)

• asia888 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie ile nas zostalo jeszcze nierozpakowanych? z 5? :p
    co z Martaa i Marylin? juz po?

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatrycjaP wrote:

i ja jeszcze ;)

jestem po pierwszym ktg, wyszły cztery skurcze na jakieś 70 %, pikuś do tego co czułam wczoraj...ogólnie badał mnie ten lekarz co w lipcu mnie sepsą straszył (jak trafię przy porodzie na niego to mu w twarz narobię jak nic!) łapsko wepchnął i jakoś całkiem co innego mu wyszło niż mojej lekarce.Kazał przyjechać jak tylko skurcze powrócą (taaa jasne)bo w każdej chwili może się zacząć już, no to ja co? po wizycie zadzwoniłam do mojej bo akurat na ginekologii była i czekamy nadal na skurcze na spokojnie,obserwujemy ruchy. Gdyby nic się nie działo do wtorku- mojego terminu OM to z torbą przyjeżdżam i moja lekarka ze mną działa :)
    a za chwilę idę na zakupy, trochę rozruszać skurcze :)

asia888, Boroniówka, PatrycjaP lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic jeszcze nie czytałam, nie nadrabiałam, jeśli ktoś może to proszę o aktualną listę, jestem ciekawa czy przybyło nam maluszków.
    To nasza dzidzia :)
    http://iv.pl/images/85327505150448473338.jpg
    http://www.iv.pl/images/15062839761220631784.jpg

mala_mi1982, przedszkolanka:), Rudasek, PatrycjaP, kafabi, Suri97, asia888, Katiś, Patrycja20, dorocia2324, Penelope, Bietka, kasia_1988, agaaa28, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
‹‹ 2407 2408 2409 2410 2411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ