Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jezu dziewczyny kiedy wy macie czas pisac. Ja noe wiem w co rece wsadzic
Maly jest super ale ja mam wrazenie ze jeszcze taka nie ogarnieta. Dzisieksza noc byla koszmarna. Mam takie cyce ze nawet po odciagnieciu pokarmu maly nie moze chwycic brodawki pomono podcietwgo juz wczoraj wedzidelka bo mial bardzo krotkie. Moj M pojechal wlasnie kupic mi nowy laktator i bede jechac z koksem.
Gosiu bardzo ci wspolczuje. Nawet nie probuje sobie wyobrazic jak musi byc ci ciezko. Ja jeszcze na porodowce doatalam antybiotyki przed cieciem. Polozna tlumaczyla ze rutynowo podaja aby nie bylo potem niespodzianek. Mam nadzieje ze twoje CRP szybko spadnie i bedziesz sie mogla tulic z Janeczka.
Bella moglabym sie z toba podzielic pokarmem. Zobacz jakie to niesprawiedliwe. Na wyje z bolu i powiem ci ze nawet prze cc nie wypilam herbatki bo juz kilka dni wczesniej zaczelo mnie zalewac..
Ja mam obecnie babyblues. Glowa mnie boli ciagle od placzumam nadzieje ze to przejsciowe. Co do stanu po cc to nawet niezle sie czuje. Rana troche ciagnie ale do zniesienia. Mialam dzis pierwsza 2 od niedzieli. Nie bylo lekko
Gratuluje wszystkim nowym mamusiasuoer ze tyle nas jest.
-
Dziewczyny ja padam na pysk
DZis w nocy cycek 4 razy:(
od 7 już wrzask...i znów cyc, do tejj pory dostał już chyba z 10 razy. Nie wiem o co mu chodzi, czemu wrzeszczyczy On nie dojada? leje mi sie z cycka strasznie wiec jak ciagnie ok 7-10 min to nie zje mało, wiec o co mu chodzi...zasnął teraz, ciekawe na jak długo..jestem wykonczona, głowa mnie boli, na oczy ledwo widze, całe białka mam czerwone..jak bedzie tak dalej to jeszcze z tydzień i padne:(
ile dwutyg dziecko powinno jesc ml ??? -
Moj tez przybiera ładnie, az połozna była zaskoczona ze tyle, zreszta ja też widze już po jego wadze, ciuszkach i brzuszku , ze tyje...
Ja mysle, ze przy jego ssaniu i mojej fontannie z cyca to On na pewno 60ml zjada...a jak ssie 15 min to duzo wiecej...wiec co
on taki głodomórzenon stop cyc i cyc:)
Katiś lubi tę wiadomość
-
Rudasek wrote:Dziewczyny ja padam na pysk
DZis w nocy cycek 4 razy:(
od 7 już wrzask...i znów cyc, do tejj pory dostał już chyba z 10 razy. Nie wiem o co mu chodzi, czemu wrzeszczyczy On nie dojada? leje mi sie z cycka strasznie wiec jak ciagnie ok 7-10 min to nie zje mało, wiec o co mu chodzi...zasnął teraz, ciekawe na jak długo..jestem wykonczona, głowa mnie boli, na oczy ledwo widze, całe białka mam czerwone..jak bedzie tak dalej to jeszcze z tydzień i padne:(
ile dwutyg dziecko powinno jesc ml ??? -
Rudasku mnie się wydaje, że Staś się najada na pewno, skoro masz tyle mleka. A przy piersi chce wisieć, bo ma taką potrzebę ssania. Miałam tak z moim synem pierwszym, tez nie wiedziałam czemu ciągle płacze, pręży się, wkurza (podejrzewałam kolki) a to była potrzeba ssania. Dostawał pierś i wszystko było ok. Za jakiś czas się ustabilizowało.
-
mala_mi1982 wrote:Rudasku mnie się wydaje, że Staś się najada na pewno, skoro masz tyle mleka. A przy piersi chce wisieć, bo ma taką potrzebę ssania. Miałam tak z moim synem pierwszym, tez nie wiedziałam czemu ciągle płacze, pręży się, wkurza (podejrzewałam kolki) a to była potrzeba ssania. Dostawał pierś i wszystko było ok. Za jakiś czas się ustabilizowało.
Cath wczoraj i dziś tak mu sie cos poprzestawiało. Zauwazyłam tez ze coraz dłuzszy ma czas czuwania, obserwuje otoczenia, przewraca slepkami itd...
Mała mam nadzieje, ze to sie unormuje bo sie wykoncze. moze faktycznie cyca mu trzeba ...a mnie lewy juz tak boli ze szok -
nick nieaktualny
-
PatrycjaP wrote:Czy są tu jeszcze jakieś nierozpakowane mamusie ??
Deri i Asia tylko została ??
No i ja.. kurcze odezwijcie sięę chyba, że już rodzicie
Patrycja ja jestem caly czas:) ale giniemy juz tu w tlumie rozpakowanych mam i postow o mleku i kupkach !
u mnie bez zmian, objawow zero, lece dzis prywatnie na wizyte moze sie cos dowiem,
Boroniowka ja tez powoli nastawiam sie na marzec
Dorocia niestety juz rybki a celowalam w wodnika ale wplywu nie mamydzieciaki same decyduja
megg lubi tę wiadomość
-
Ja dziś powiedziałam : jak mam się odprężyć i być szczęśliwa podczas karmienia jak mam wrażenie że Pola wyrywa mi cyca. Chcę już nie czuć bólu, bo jak przystawiam mała to zaciskam zeby i cała się spinam
Właśnie zasnela w chusciedziś po raz pierwszy uzylismy chusty
Pola
Hania -
PatrycjaP wrote:Czy są tu jeszcze jakieś nierozpakowane mamusie ??
Deri i Asia tylko została ??
No i ja.. kurcze odezwijcie sięę chyba, że już rodzicie
i ja jeszcze
jestem po pierwszym ktg, wyszły cztery skurcze na jakieś 70 %, pikuś do tego co czułam wczoraj...ogólnie badał mnie ten lekarz co w lipcu mnie sepsą straszył (jak trafię przy porodzie na niego to mu w twarz narobię jak nic!) łapsko wepchnął i jakoś całkiem co innego mu wyszło niż mojej lekarce.Kazał przyjechać jak tylko skurcze powrócą (taaa jasne)bo w każdej chwili może się zacząć już, no to ja co? po wizycie zadzwoniłam do mojej bo akurat na ginekologii była i czekamy nadal na skurcze na spokojnie,obserwujemy ruchy. Gdyby nic się nie działo do wtorku- mojego terminu OM to z torbą przyjeżdżam i moja lekarka ze mną działa
a za chwilę idę na zakupy, trochę rozruszać skurczeasia888, Boroniówka, PatrycjaP lubią tę wiadomość
-
Nic jeszcze nie czytałam, nie nadrabiałam, jeśli ktoś może to proszę o aktualną listę, jestem ciekawa czy przybyło nam maluszków.
To nasza dzidzia
http://iv.pl/images/85327505150448473338.jpg
http://www.iv.pl/images/15062839761220631784.jpg
mala_mi1982, przedszkolanka:), Rudasek, PatrycjaP, kafabi, Suri97, asia888, Katiś, Patrycja20, dorocia2324, Penelope, Bietka, kasia_1988, agaaa28, Fedra, Asiaa1201 lubią tę wiadomość