Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Katiś wrote:My karmienie nr 2 rozpoczynamy. Wczoraj mała miała kolke
od 15 marudna a od 17 płacz typowo kolkowy. Przeszło o 21:30. Boże jak mi jej żal
miałam ochotę ryczec razem z nią
Nie chcialam polubic. Katis a jaki to typowy placz kolkowy? -
Gosiak wrote:Deri, obawiam się, że przy tych prawdziwych skurczach tolerancja na ból się nie zmniejsza
Czyli dla mnie to trauma, będą mnie pewnie transportować do większego szpitala.
Czy ten poród nie może się w końcu normalnie zacząć?? -
Derii dasz radę!
My zaliczyliśmy w nocy prawie 2 godziny płaczu, ehh. Ale za to potem mały spał dobrze, o 7 zaczęliśmy go budzić na karmienie. Zjadł i nie śpi. Mąż pojechał zarejestrować go do USC.
A ja powinnam zjeść śniadanie. I będę odciągać.
Powiedzcie wybudzacie dzieci na karmienie?
Pytanie do mam, których dzieci są dokarmiane mm - ile taki noworodek śpi?
Mnie zastanawia czy ten nasz mały nie ma za dużych przerw w karmieniu. -
Derii dasz radę!
My zaliczyliśmy w nocy prawie 2 godziny płaczu, ehh. Ale za to potem mały spał dobrze, o 7 zaczęliśmy go budzić na karmienie. Zjadł i nie śpi. Mąż pojechał zarejestrować go do USC.
A ja powinnam zjeść śniadanie. I będę odciągać.
Powiedzcie wybudzacie dzieci na karmienie?
Pytanie do mam, których dzieci są dokarmiane mm - ile taki noworodek śpi?
Mnie zastanawia czy ten nasz mały nie ma za dużych przerw w karmieniu. -
derii84 wrote:Przedszkolanka, jak u Cb?
U mnie tragedia, po całej nocy skurczy, teraz ich nie czuje aż tak,już nie wiem czy tolerancja na ból mi się zwiększyła, czy znowu zaczyna się akcja stop
Po 24h skurczy w końcu nad ranem przysnęłam, też mi się skurcze uspokoiły- są rzadsze i krótsze no i mniej bolą...za 2h ktg, pewnie nic nie wyjdzie;/ a czop dalej odchodzi w mega ilościach..
trzymaj się kochana :*
a jak reszta nierozpakowanych? -
Derii w końcu się uda, trzymam kciuki żeby dziś.
Mój mały tez mi dal poplic w nocy. Nie spał od 24 do 3 i na zmianę jadł i leżał sobie. Dobrze ze nie ma w zwyczaju robić awantury o byle copotem spał do 8.
Ja mojego wybudzalam w pierwszym tygodniu, teraz juz nie. Ale w ciągu dnia je częściej niż co 3 godziny, a w nocy jak duuuzo zje to śpi max 5 godzin. Dlatego nie wybudzam. -
megg wrote:Dziewczyny wasze dzieci jedzą tez po 10-15 min? Mój często tylko tyle je i spi. Nie wiem czy go budzic czy mu poprostu starcza
Mój tez ma tak często. I tez nie wiem czy się najada. Ale mam wrażenie, ze jak zje mniej to się po prostu budzi częściej na jedzenie. A jak zje naprawdę dużo - jak nie może spać i wisi 2 godziny na cycu i oprozni 2 piersi to śpi długo.
Wiecie co? Wazylam mojego na domowej wadze. Tzn najpierw ja sama, potem z małym i odjelam. No i przy wyjściu ze szpitala miał 3400 g, a przedostatnie juz w domu 3900 a wczoraj 4100 g. Pewnie waga nie jest mega dokładna, ale cos kolo tego pewnie ważymój mały pączuś
karnie tylko piersia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 08:49
megg lubi tę wiadomość
-
Hej;) Dziewczyny już mialam nadzieje,że się rozkręci u Was na dobre,ale to pewnie i tak długo już nie potrwa
trzymam kciuki:)
ja w nocy miałam troche bólu @ ale przeszlo,teraz przy śniadaniu tez mnie troche bolalo no i jak zwykle kręgosłup mi się wrzyna w głowę
Malutki teraz troche szaleje,ale wczoraj byl aż za spokojny wiec zaczynałam się martwić. Coraz częściej już myślę,że będę marcówkąmegg, Penelope lubią tę wiadomość