X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, ze Nasta urodziła- gratulacje!!! Rodziłaś na borowskiej? Jak wrażenia?

Januszkowa, sliczna córeczka! Na moim tez wszystkie ubranka tak wiszą:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc - kiedy się goliłyscie? Tzn po jakim czasie od cc? Ja cały czas się boję cokolwiek robić przy tej ranie, schizuję, że się rozejdzie, albo coś :/ Mam dość samej siebie!

Brzuch z dnia na dzień coraz mniejszy, oby tak dalej został mi taki mały flak.. może się go pozbędę? ;] Dziwne uczucie nie mieć brzucha, ale to jednak wielka ulga. Dzisiaj byłam nawet w markecie kupić jakiegoś "wisiołka" Adzie, żeby miała po czym wodzić oczami w czasie, gdy nie śpi... Zainteresowana ;)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

bylam na ktg i w sumie bez zmian, ale dziś na wizycie poprosiłam lekarza, żeby sprawdził jak tam szyjka. Szyjki zatem brak, zgładzona i rozwarcie na opuszek.
    Z taaakim rozwarciem to ja nie wiem kiedy się coś ruszy...

Rodził ktoś? :) Coś się zmieniło od wczoraj??

asia888 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, świetnie w tej chuście, zazdroszcze. Pola cudna!

Ash mi polozna mówiła, ze po żelazie dzieci bola brzuszki. Ja juz nie biorę.

My dziś byliśmy godzinę na spacerze. Cudnie było!

No i była u mnie położna. Obejrzała mi ranę na kroczu - tragedii nie ma. Rozeszła mi się tylko skora, ma się zrosnac. Mam przemywać rivanolem i smarować taka maścią. Dobrze, ze biore antybiotyk. Moja położna ma zle zdanie o tantum rosa, ze sie nie nadaje na rany. No to mam dziś lepszy humor! :-)

Katiś, ash lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK Ty chociaz nie masz szyjki. A moja na ostatnim badaniu miala 2, 2.5 cm i rozwarcie na opuszek. Do tego lekarz powiedzial, ze dzidzius nie jest jeszcze wstawiony glowka w kanal. To dopiero kiedy ja urodze??

Przedszkolanka to moze sie u Ciebie jutro ruszy w termin ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Agaaa płacz kolkowy jest gwałtowny i taki rozpaczliwy nie przypomina płaczu z głodu czy zmęczenia i ten płacz kolkowy nagle się kończy, po czym gwałtownie się zaczyna. No i kurczy nóżki i pręży brzuszek.
    z tego co też wiem, to kolka jest zawsze o tej samej porze

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    LadyMK Ty chociaz nie masz szyjki. A moja na ostatnim badaniu miala 2, 2.5 cm i rozwarcie na opuszek. Do tego lekarz powiedzial, ze dzidzius nie jest jeszcze wstawiony glowka w kanal. To dopiero kiedy ja urodze??

Przedszkolanka to moze sie u Ciebie jutro ruszy w termin ;)
    Mi lekarz ledwo paluchy włożył i mówi, że bardzo nisko już jest wszystko.
    Cieszy mnie to, powiedział, że do niedzieli urodzę haha ile razy już to słyszałam:P Zwolnienie dostałam na 5dni.

wczoraj miałam ból taki solidny przez godzinę, dodatkowo tak zasłabłam i myślałam, że zemdleję. Poszłam pod prysznic, ból odpuścił, ale ledwo wyszłam spod prysznica. Całe popołudnie przeleżałam i przedrzemałam. potem spałam 12h (no poza nocnym godzinnym niespaniem)

3523x2t.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK no to u Ciebie moze sie niebawem cos rozkreci. Trymam kciuki. Ja mam nadzieje, ze zaczna sie niedlugo skurcze to szybko wszystko zacznie sie skracac i rozwierac. Ale zeby to bylo takie proste.

LadyMK lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, widze, ze dzis wszystkie dzieci marudne w nocy. Pewnie jakies wybuchy na księżycu :P
    Moj tez wczoraj co przewijanie i karmienie to ryk nie z tej ziemi. Prawego cycka nie chciał złapać, rzucał mi sie przy tych piersiach jak poparzony. Od 4 wisiał na cycu godzinę, 5:30 wrzask, pisk, masakra! Jak sie najadł to wstał dopiero o 8 i po 45 minutowym karmieniu spał do 12:30:)
    Teraz śpi juz ponad godzinę, czuje, ze ma kupę, ale nie budze, niech śpi:)
    Kiedy mozna zaczac werandowac? U nas tak pieknie!!!!
    Ja czekam na położna. Ciekawa jestem czy i ile mały przybrał, mam nadzieje, ze przybiera. Zreszta, raczej sie najada, bo jak jest głodny, to nic nie jest w stanie go uspokoić. Ma to po mnie- glodna jak jestem to od razu zła na cały swiat:)

Dzis cały dzien wietrze krocze, tak postanowiłam.

Wczoraj oglądałam sie w lusterku i nagle dopadł mnie taki dół, ze to masakra jakas. Zaczęłam wyć, ze ja nie chciałam, ze nie dałam rady i jestem beznadziejna. P mnie przytulal i głaskał i jakoś przeszło. Ale niesamowite, wylam i nie potrafiłam sie uspokoić.
    Dzis mi lepiej, umylam głowę, zrobiłam makijaz, bo wyglądam jak smierć na chorągwi i jest troche lepiej.

No i dzis sie zwazylam- zostało mi jakies 5,5 kg do wagi sprzed ciazy :)
    Moja też dziś marudna...a wczoraj miała taki super dzień. Cudowne dziecko było a dzisiaj daje mamie popalić :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna też mam wszystko nisko,a tu łażę sobie na spacery,po schodach,nie leże i co? Dzis troche stawiań,z jednej strony tam gdzie Synek ma nogi ciągnie mnie brzuch i wywalil taaaaki rozstęp,no i mam rozgwiazdę przy pępku,na nic olejki,oliwki ;)
    troche mam więcej śluzu,takie to może czopowate mi się zdaję,ale chyba tylko mi się zdaję,więc czekam i nie nakręcam się bo wiem,że wyjdzie kiedy mu będzie pasować ;)
    martwie sie tylko jak Malo sie rusza,ale widze ze ma rożne dni,jak mama ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja golilam się 10 dni po cc :) i nic się nie dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:35

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie chusty? Planuje kupic bo malaciagle by sieprzytulala wiec to ulatwimi funkcjonowanie :) nie wiem tylko czy elastyczna czy normalna... Niby natibaby sa dobre ..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę elastyczną, zdjęcie na poprzedniej stronie. Pola spała tak blog o <3

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja dosyc szybko sie ogolilam juz nie pamietam po ilu dniach ale wiem ze szybko. Takze juz chyba tez mozesz :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No ja tez bym nie chciala miec wywolywanego porodu i caly czas mam nadzieje, ze sie samo rozkreci. Jak na razie cisza. Jutro termin z USG mam, ciekawe ale watpie ze sie cos rozpocznie.
    No mój pierwszy poród był wywoływaney po 10 dniach od TP trwał ponad 20h i dlatego dopiero po 6 latach zdecydowałam się na drugie dziecko.. Jeśli szykuje się powtórka z rozrywki to już mam stres. Tym bardziej, że w szpitalu, gdzie chcę rodzić nie mają zzo..

kasianadine
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tkaną skośnokrzyżową - takie są bardzo polecane dla najmłodszych i dużo starszych - ale jeszcze nie dane mi było z niej korzystać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia ja sie golilam wczoraj czyli w 5 dobie po cc, tylko ze minęliśmy zaczynaja sie sporo niżej niż blizna.
    Dzis zdjeli mi szwy i podobno pieknie sie goi.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku dni nosimy sie na calego w chuscie :) i tez mam tkana skosno krzyzowa. zamawialam na lennylamb.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej.
    Żeby było śmieszniej przy niej przystawił się do cycka bez problemu! Ssał jak rasowy ssak całe 20 min!, a godzinę wcześniej też jadł.
    Powiedziała, że mleka mam pod dostatkiem, a na poranione sutki kazała użyć nakładek na sutki. Szczęśliwie miałam w domu te od TT. I się też pięknie przystawił.
    Doszliśmy do wniosku, że problem naszego dziecka to wybudzanie. Musi być całkowicie kontaktowy, żeby jeść.

Ja mam jeść wszystko, w granicach rozsądku. Obowiązkowo 5 posiłków i coś słodkiego.
    Unikać tylko cytrusów i marchwi, bo pierwsze bardzo uczulają, a marchew może powodować zażółcenia twarzy.

Sue, nam położna kazała już jutro werandować małego, nawet 30-60 min., jeśli będzie temperatura dodatnia.
    A w poniedziałek na spacerek.

Tak więc mały nakarmiony, śpi w wózku w oknie :D

I mamy pupkę wietrzyć.

A że jest trochę żółty, to ma spać w słońcu.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    My od kilku dni nosimy sie na calego w chuscie :) i tez mam tkana skosno krzyzowa. zamawialam na lennylamb.
    Już nie mogę się doczekać!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ