Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałam, ze Nasta urodziła- gratulacje!!! Rodziłaś na borowskiej? Jak wrażenia?

Januszkowa, sliczna córeczka! Na moim tez wszystkie ubranka tak wiszą:)

Januszkowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny po cc - kiedy się goliłyscie? Tzn po jakim czasie od cc? Ja cały czas się boję cokolwiek robić przy tej ranie, schizuję, że się rozejdzie, albo coś :/ Mam dość samej siebie!

Brzuch z dnia na dzień coraz mniejszy, oby tak dalej został mi taki mały flak.. może się go pozbędę? ;] Dziwne uczucie nie mieć brzucha, ale to jednak wielka ulga. Dzisiaj byłam nawet w markecie kupić jakiegoś "wisiołka" Adzie, żeby miała po czym wodzić oczami w czasie, gdy nie śpi... Zainteresowana ;)

• LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

bylam na ktg i w sumie bez zmian, ale dziś na wizycie poprosiłam lekarza, żeby sprawdził jak tam szyjka. Szyjki zatem brak, zgładzona i rozwarcie na opuszek.
    Z taaakim rozwarciem to ja nie wiem kiedy się coś ruszy...

Rodził ktoś? :) Coś się zmieniło od wczoraj??

asia888 lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis, świetnie w tej chuście, zazdroszcze. Pola cudna!

Ash mi polozna mówiła, ze po żelazie dzieci bola brzuszki. Ja juz nie biorę.

My dziś byliśmy godzinę na spacerze. Cudnie było!

No i była u mnie położna. Obejrzała mi ranę na kroczu - tragedii nie ma. Rozeszła mi się tylko skora, ma się zrosnac. Mam przemywać rivanolem i smarować taka maścią. Dobrze, ze biore antybiotyk. Moja położna ma zle zdanie o tantum rosa, ze sie nie nadaje na rany. No to mam dziś lepszy humor! :-)

Katiś, ash lubią tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK Ty chociaz nie masz szyjki. A moja na ostatnim badaniu miala 2, 2.5 cm i rozwarcie na opuszek. Do tego lekarz powiedzial, ze dzidzius nie jest jeszcze wstawiony glowka w kanal. To dopiero kiedy ja urodze??

Przedszkolanka to moze sie u Ciebie jutro ruszy w termin ;)

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś wrote:
    Agaaa płacz kolkowy jest gwałtowny i taki rozpaczliwy nie przypomina płaczu z głodu czy zmęczenia i ten płacz kolkowy nagle się kończy, po czym gwałtownie się zaczyna. No i kurczy nóżki i pręży brzuszek.
    z tego co też wiem, to kolka jest zawsze o tej samej porze

3523x2t.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    LadyMK Ty chociaz nie masz szyjki. A moja na ostatnim badaniu miala 2, 2.5 cm i rozwarcie na opuszek. Do tego lekarz powiedzial, ze dzidzius nie jest jeszcze wstawiony glowka w kanal. To dopiero kiedy ja urodze??

Przedszkolanka to moze sie u Ciebie jutro ruszy w termin ;)
    Mi lekarz ledwo paluchy włożył i mówi, że bardzo nisko już jest wszystko.
    Cieszy mnie to, powiedział, że do niedzieli urodzę haha ile razy już to słyszałam:P Zwolnienie dostałam na 5dni.

wczoraj miałam ból taki solidny przez godzinę, dodatkowo tak zasłabłam i myślałam, że zemdleję. Poszłam pod prysznic, ból odpuścił, ale ledwo wyszłam spod prysznica. Całe popołudnie przeleżałam i przedrzemałam. potem spałam 12h (no poza nocnym godzinnym niespaniem)

3523x2t.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyMK no to u Ciebie moze sie niebawem cos rozkreci. Trymam kciuki. Ja mam nadzieje, ze zaczna sie niedlugo skurcze to szybko wszystko zacznie sie skracac i rozwierac. Ale zeby to bylo takie proste.

LadyMK lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dziewczyny, widze, ze dzis wszystkie dzieci marudne w nocy. Pewnie jakies wybuchy na księżycu :P
    Moj tez wczoraj co przewijanie i karmienie to ryk nie z tej ziemi. Prawego cycka nie chciał złapać, rzucał mi sie przy tych piersiach jak poparzony. Od 4 wisiał na cycu godzinę, 5:30 wrzask, pisk, masakra! Jak sie najadł to wstał dopiero o 8 i po 45 minutowym karmieniu spał do 12:30:)
    Teraz śpi juz ponad godzinę, czuje, ze ma kupę, ale nie budze, niech śpi:)
    Kiedy mozna zaczac werandowac? U nas tak pieknie!!!!
    Ja czekam na położna. Ciekawa jestem czy i ile mały przybrał, mam nadzieje, ze przybiera. Zreszta, raczej sie najada, bo jak jest głodny, to nic nie jest w stanie go uspokoić. Ma to po mnie- glodna jak jestem to od razu zła na cały swiat:)

Dzis cały dzien wietrze krocze, tak postanowiłam.

Wczoraj oglądałam sie w lusterku i nagle dopadł mnie taki dół, ze to masakra jakas. Zaczęłam wyć, ze ja nie chciałam, ze nie dałam rady i jestem beznadziejna. P mnie przytulal i głaskał i jakoś przeszło. Ale niesamowite, wylam i nie potrafiłam sie uspokoić.
    Dzis mi lepiej, umylam głowę, zrobiłam makijaz, bo wyglądam jak smierć na chorągwi i jest troche lepiej.

No i dzis sie zwazylam- zostało mi jakies 5,5 kg do wagi sprzed ciazy :)
    Moja też dziś marudna...a wczoraj miała taki super dzień. Cudowne dziecko było a dzisiaj daje mamie popalić :)

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Boroniówka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od dawna też mam wszystko nisko,a tu łażę sobie na spacery,po schodach,nie leże i co? Dzis troche stawiań,z jednej strony tam gdzie Synek ma nogi ciągnie mnie brzuch i wywalil taaaaki rozstęp,no i mam rozgwiazdę przy pępku,na nic olejki,oliwki ;)
    troche mam więcej śluzu,takie to może czopowate mi się zdaję,ale chyba tylko mi się zdaję,więc czekam i nie nakręcam się bo wiem,że wyjdzie kiedy mu będzie pasować ;)
    martwie sie tylko jak Malo sie rusza,ale widze ze ma rożne dni,jak mama ;)

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja golilam się 10 dni po cc :) i nic się nie dzieje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:35

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie chusty? Planuje kupic bo malaciagle by sieprzytulala wiec to ulatwimi funkcjonowanie :) nie wiem tylko czy elastyczna czy normalna... Niby natibaby sa dobre ..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chustę elastyczną, zdjęcie na poprzedniej stronie. Pola spała tak blog o <3

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia ja dosyc szybko sie ogolilam juz nie pamietam po ilu dniach ale wiem ze szybko. Takze juz chyba tez mozesz :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No ja tez bym nie chciala miec wywolywanego porodu i caly czas mam nadzieje, ze sie samo rozkreci. Jak na razie cisza. Jutro termin z USG mam, ciekawe ale watpie ze sie cos rozpocznie.
    No mój pierwszy poród był wywoływaney po 10 dniach od TP trwał ponad 20h i dlatego dopiero po 6 latach zdecydowałam się na drugie dziecko.. Jeśli szykuje się powtórka z rozrywki to już mam stres. Tym bardziej, że w szpitalu, gdzie chcę rodzić nie mają zzo..

kasianadine
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tkaną skośnokrzyżową - takie są bardzo polecane dla najmłodszych i dużo starszych - ale jeszcze nie dane mi było z niej korzystać.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia ja sie golilam wczoraj czyli w 5 dobie po cc, tylko ze minęliśmy zaczynaja sie sporo niżej niż blizna.
    Dzis zdjeli mi szwy i podobno pieknie sie goi.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od kilku dni nosimy sie na calego w chuscie :) i tez mam tkana skosno krzyzowa. zamawialam na lennylamb.

Gosiak lubi tę wiadomość

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie położnej.
    Żeby było śmieszniej przy niej przystawił się do cycka bez problemu! Ssał jak rasowy ssak całe 20 min!, a godzinę wcześniej też jadł.
    Powiedziała, że mleka mam pod dostatkiem, a na poranione sutki kazała użyć nakładek na sutki. Szczęśliwie miałam w domu te od TT. I się też pięknie przystawił.
    Doszliśmy do wniosku, że problem naszego dziecka to wybudzanie. Musi być całkowicie kontaktowy, żeby jeść.

Ja mam jeść wszystko, w granicach rozsądku. Obowiązkowo 5 posiłków i coś słodkiego.
    Unikać tylko cytrusów i marchwi, bo pierwsze bardzo uczulają, a marchew może powodować zażółcenia twarzy.

Sue, nam położna kazała już jutro werandować małego, nawet 30-60 min., jeśli będzie temperatura dodatnia.
    A w poniedziałek na spacerek.

Tak więc mały nakarmiony, śpi w wózku w oknie :D

I mamy pupkę wietrzyć.

A że jest trochę żółty, to ma spać w słońcu.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri97 wrote:
    My od kilku dni nosimy sie na calego w chuscie :) i tez mam tkana skosno krzyzowa. zamawialam na lennylamb.
    Już nie mogę się doczekać!

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2409 2410 2411 2412 2413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ