Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja was moze zaskocze ale juz mysle o nastepnej dzidzi. tzn. bardzo chcialabym zeby mala miala jak najszybciej rodzenstwo. Ale w najblizszej przyszlosci i tak nie moge sobie na to pozwolic zeby zajsc w ciaze wiec na razie skupie sie jak najbardziej na wychowaniu corci.
Ogolnie bardzo szybko zapomnialam o tym calym bolu zwiazanym z porodem.Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
kasianadine wrote:No mój pierwszy poród był wywoływaney po 10 dniach od TP trwał ponad 20h i dlatego dopiero po 6 latach zdecydowałam się na drugie dziecko.. Jeśli szykuje się powtórka z rozrywki to już mam stres. Tym bardziej, że w szpitalu, gdzie chcę rodzić nie mają zzo..
No to trzymam kciuki zeby ten porod byl szybszy i lzejszy. Ja nie wspominam zle mojego porodu, tez nie mialam znieczulenia. Tylko u mnie zaczelo sie samo od skurczy. 19 dni po terminie z OM i 6 dni po terminie z USG. -
dorocia2324 wrote:No to trzymam kciuki zeby ten porod byl szybszy i lzejszy. Ja nie wspominam zle mojego porodu, tez nie mialam znieczulenia. Tylko u mnie zaczelo sie samo od skurczy. 19 dni po terminie z OM i 6 dni po terminie z USG.kasianadine
-
Dziewczyny ja juz po wizycie!
Czuje sie o niebo lepiej bo cokolwiek w koncu wiem! strasznie stresowal mnie brak jakichkolwiek informacji
Malutki ma 3,5 kg wiec idealnie! a straszyli mnie 4kg...
dzieki temu cala presja na porod mi opadla! chcialam urodzic jak najszybciej bo balam sie ze on juz jest strasznie duzy
Rozwarcie na palec ale najwazniejsze ze szyjka miekka,
LadyMK mi babeczka powiedziala ze nie jest wazne ile rozwarcia, tyko czy szyjka miekka/rozpulchniona bo mozna miec i 3cm ale jak szyjka twarda to mozna chodzic i chodzic
maly jest niziutko czuc glowke przy badaniu i ze super ulozony do porodu
dziewczyny kamien z serca bo dowiedzialam sie ze cokolwiek sie tam na dole dzieje i zbliza do rozwiazania! i maly 3,5 a nie 4kg to teraz to moge czekac na spokojnie juz
czuje sie 10 kg lzejsza!
Januszkowa corunia przesliczna! Pola tak samomala_mi1982, Lara 82, Sue, megg, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość
-
nasz skarbus ma dzis tydzien wow leci ten czas jak szalony. A ja cale dnie na nego patrze przytulam i spi z mamusia, boje sie go tak samego do kolyski odlzyc i nie chce. To sie na mnie zemsci normalnie, no i na bank jest i bedzie synus mamusi
Patrycja20, mala_mi1982, Sue, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość
-
dziewczyny polozna umowila nas na wtorek na pierwsza rutynowa wizyte u pediatry, fakt na strone zdrowa. No ale sie zaczelismy zastanawiac czy powinnismy tak wczesnie lazic po przychodniach bo mimo ze strona zdrowa to pewnie zarazkow w cholere.
Czy ktoras z mamusi juz byla na takiej wizycie? Co tam sie dzieje? -
Mu mmieliśmy dzisiaj świetną noc. Mój syn zasnął o 22:30, obudzilam go o 1, 4 i około 8 do jedzenia bo inaczej sam by chyba nie wstał
Kikut już nam odpadł
Teraz coś mu nie pasuje, nakarmilam go, ale cciągle śląska jakby był głodny. Jak go przystrafiłam do cycka tołapał strasznie lapczywie, ale się rzucał i wyrywał, ciągle mi szarpał sutka jakby nie był głodny. Nie wiem o co chodzi. Myślałam, że może chce po prostu ssac, więc dałam mu smoka, ale Wypluwal i patrzył ns mnie jakby chciał powiedzieć " matka mnie nie oszukasz, to nie jest cycek" :pSue lubi tę wiadomość
-
no i jeszcze jedno pytanie.
Ile moze bolec krocze? Dzis mija tydzien a ja nadal nie moge normalnie siedziec, no i sie zastanawiam kiedy jest ta bezpieczna granica ze juz tam bedzie ok? Polozna patrzyla niby sie dobrze goi, ale ja caly czas laze bez majtek tylko jak wstaje to podklad miedzy nogi, no ale ile mozna tak bez majtow wietrzyc i wietrzyc? Doswiadczone mamusie doradzcie?