X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co polozna to inne zdanie moja zalecala jesc marchewkę ;)

LadyMK lubi tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja, zgadzam się. Każdy nam co innego mówi, w każdej książce co innego piszą. My wszystko dzielimy na pół.
    Wiadomo chcemy wszyscy dla naszych dzieci jak najlepiej. I musimy podejmować jakieś decyzje.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak juz niedlugo! :) Zobaczysz jeszcze sie nanosisz :)

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokladnie Pia :)

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co myślę? Że będę strasznie rozpieazczac moje dziecko - przez to, że w tym najważniejszym, pierwszym okresie nie było mnie z nią...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiem wam jaka jest ironia losu - wszyscy w naszych rodzinach chorzy:D
    Codziennie babcie dostają porcję zdjęć i filmików :)

Idę się zdrzemnąć, mały śpi, trzeba korzystać, bo nocka pewnie będzie płaczliwa.

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja was moze zaskocze ale juz mysle o nastepnej dzidzi. tzn. bardzo chcialabym zeby mala miala jak najszybciej rodzenstwo. Ale w najblizszej przyszlosci i tak nie moge sobie na to pozwolic zeby zajsc w ciaze wiec na razie skupie sie jak najbardziej na wychowaniu corci.<3
    Ogolnie bardzo szybko zapomnialam o tym calym bolu zwiazanym z porodem.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasianadine wrote:
    No mój pierwszy poród był wywoływaney po 10 dniach od TP trwał ponad 20h i dlatego dopiero po 6 latach zdecydowałam się na drugie dziecko.. Jeśli szykuje się powtórka z rozrywki to już mam stres. Tym bardziej, że w szpitalu, gdzie chcę rodzić nie mają zzo..

No to trzymam kciuki zeby ten porod byl szybszy i lzejszy. Ja nie wspominam zle mojego porodu, tez nie mialam znieczulenia. Tylko u mnie zaczelo sie samo od skurczy. 19 dni po terminie z OM i 6 dni po terminie z USG.

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, domyślam się, że musisz być strasznie stęskniona Janinki.

Mnie też bardzo brakowało w szpitalu Bartusia, mimo że film mi się urywał.

relg9vvjrtqik460.png

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri ja tez bym chciala :) ale u mnie to najszybciej za jakies 3 latka.

Gosia juz nie dlugo bedziesz miala księżniczkę przy sobie :*

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • kasianadine Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dorocia2324 wrote:
    No to trzymam kciuki zeby ten porod byl szybszy i lzejszy. Ja nie wspominam zle mojego porodu, tez nie mialam znieczulenia. Tylko u mnie zaczelo sie samo od skurczy. 19 dni po terminie z OM i 6 dni po terminie z USG.
    Dziękuję i wzajemnie, szybkiego i lekkiego porodu. Mam nadzieję, że samo się zacznie. . Czekam cierpliwie, ale objawów brak..

kasianadine
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to jednak jest Bartus nie gratulowalam ci dzidziolka, kochana niech zdrowo rosnie i wszystkiego dobrgo od cioci Lary :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja juz po wizycie!
    Czuje sie o niebo lepiej bo cokolwiek w koncu wiem! strasznie stresowal mnie brak jakichkolwiek informacji

Malutki ma 3,5 kg wiec idealnie! a straszyli mnie 4kg...
    dzieki temu cala presja na porod mi opadla! chcialam urodzic jak najszybciej bo balam sie ze on juz jest strasznie duzy

Rozwarcie na palec ale najwazniejsze ze szyjka miekka,
    LadyMK mi babeczka powiedziala ze nie jest wazne ile rozwarcia, tyko czy szyjka miekka/rozpulchniona bo mozna miec i 3cm ale jak szyjka twarda to mozna chodzic i chodzic

maly jest niziutko czuc glowke przy badaniu i ze super ulozony do porodu

dziewczyny kamien z serca bo dowiedzialam sie ze cokolwiek sie tam na dole dzieje i zbliza do rozwiazania! i maly 3,5 a nie 4kg to teraz to moge czekac na spokojnie juz

czuje sie 10 kg lzejsza! ;)

Januszkowa corunia przesliczna! Pola tak samo :)

mala_mi1982, Lara 82, Sue, megg, przedszkolanka:), Fedra lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj doszlismy z moim do wniosku ze synek albo ma charakter po tacie i chce byc punktualnie w termin, albo po mamusi i sie spoznic ;p wiec zobaczymy hehe

Lara 82, LadyMK lubią tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz skarbus ma dzis tydzien wow leci ten czas jak szalony. A ja cale dnie na nego patrze przytulam i spi z mamusia, boje sie go tak samego do kolyski odlzyc i nie chce. To sie na mnie zemsci normalnie, no i na bank jest i bedzie synus mamusi :-)

Patrycja20, mala_mi1982, Sue, Penelope, megg, Fedra lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia888 super wiesci!! To teraz mozesz spokojnie sobie czekac, oby niedlugo sie rozkrecilo.
    Moje dzieciatko wazy juz 3760g i ja sie obawiam, ze dobije do 4kg. Ale co zrobie przeciez nie mam wplywu na dzien porodu.

asia888 lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny polozna umowila nas na wtorek na pierwsza rutynowa wizyte u pediatry, fakt na strone zdrowa. No ale sie zaczelismy zastanawiac czy powinnismy tak wczesnie lazic po przychodniach bo mimo ze strona zdrowa to pewnie zarazkow w cholere.
    Czy ktoras z mamusi juz byla na takiej wizycie? Co tam sie dzieje?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mu mmieliśmy dzisiaj świetną noc. Mój syn zasnął o 22:30, obudzilam go o 1, 4 i około 8 do jedzenia bo inaczej sam by chyba nie wstał ;)

Kikut już nam odpadł :)

Teraz coś mu nie pasuje, nakarmilam go, ale cciągle śląska jakby był głodny. Jak go przystrafiłam do cycka tołapał strasznie lapczywie, ale się rzucał i wyrywał, ciągle mi szarpał sutka jakby nie był głodny. Nie wiem o co chodzi. Myślałam, że może chce po prostu ssac, więc dałam mu smoka, ale Wypluwal i patrzył ns mnie jakby chciał powiedzieć " matka mnie nie oszukasz, to nie jest cycek" :p

Sue lubi tę wiadomość

c7hyim7.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a co do pepka to moj czteroletni brat ciagle pytal kiedy Olivierowi odpadnie ta "kość" hehe

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2015, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i jeszcze jedno pytanie.
    Ile moze bolec krocze? Dzis mija tydzien a ja nadal nie moge normalnie siedziec, no i sie zastanawiam kiedy jest ta bezpieczna granica ze juz tam bedzie ok? Polozna patrzyla niby sie dobrze goi, ale ja caly czas laze bez majtek tylko jak wstaje to podklad miedzy nogi, no ale ile mozna tak bez majtow wietrzyc i wietrzyc? Doswiadczone mamusie doradzcie?

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2410 2411 2412 2413 2414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ