Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bietka, moj sie tak wyrywa czasami i dokładnie tak jak piszesz- jak próbuje go troche uspokoić smoczkiem (weź przystaw takie wierzgające dziecko do piersi:P), to jest takie samo spojrzenie, typu "oszalalas? Cycek a nie guma!!"
Ode mnie wyszła położna, od dnia wypisu mały przybrał 100g!! I to na samej piersi.
Sprawdziła odruchy wszstko ok. Kazała tylko pod kontrola kłaść go na brzuszek, bo układa sie w pozycji w jakiej był w brzuchu i jest taki lekko skrzywiony.
Lara, tez sie dzis nad tym zastanawiałam- bo ja nawet nie mysle siadaćpołożna mowila mi, ze goi sie dobrze, mam je bardzo obrzekniete, wiec dzis chyba tez troche okład jakis z lodu zrobie. Masz szwy rozpuszczalne?
Czytałam, ze naciete krocze nawet miesiac moze dokuczać.
Jutro pierwsze werandowanie małego!! A w przyszłym tygodniu, jak pogoda sie utrzyma, to
Mamy iść na spacer!!Bietka lubi tę wiadomość
-
My byliśmy na wizycie u pediatry. Sprawdzila pepek, ogólny stan, wypisała skierowania na usg brzuszka i kontrolę stawów biodrowych itp. My mamy podejrzenie plesniawek, więc we wtorek mamy kolejna wizyte. Dowiedzieliśmy się też że wycinać się w jedną stronę i mamy to obserwować.
-
Ja w poniedziałek musze wyslac meza do przychodni, zeby małego zapisać i do mojej firmy, bp musze
Załatwic macierzyński.
Co do usc, to dostaliśmy ze szpitala taki papier, w ktorym urząd zapraszam nas 4.03 o 11:15 - nie za późno? Przecież to bedzie wiecej niż 14 dni!
Mały śpi, ja oglądam tv, życie jest cudowne!!
Trzymam kciuki za rodzące. Deri, jak tam?
-
Rudasek u mnie sytuacja jest chyba podobna. Mały ciągle chce wisieć na cycu. Wczoraj to miał taki dzień, że przez moment płakałam razem z nim.
Dziś trochę lepiej, ale też nie zasypia spokojnie, tylko okupione jest to płaczem.
Generalnie mam wrażenie, że Kubuś albo je albo śpi albo płaczeMam nadzieję, że mu to przejdzie.
-
Nam położna powiedziała, że mamy się zgłosić w 3 tygodniu życia do przychodni.
co do krocza - mnie się zrobił krwiak, ale nie boli strasznie. Położna kazała maść jakaś kupić na s (mam zapisane), ale to jutro mąż kupi jak pojedzie na zakupy.
Staram się wietrzyć je, ale jakoś nie wiem jak mam się do tego wietrzenia ubrać. Cały dzień chodzić w koszuli? Wczoraj chodziłam w szlafroku, dziś w dłuższej bluzce.
Współczuje mojemu mężowi takiego widoku. Sama się źle czuję z tym, że on mnie musi taką oglądać
Czuję szycie, czuję napięcie, ale jest ok. Siadam tylko na miękkimI uważam przy siadaniu i wstawaniu.
Mały był przy cycku całą godzinę. Oczywiście miał chwile leniwego ssania, ale się cieszę
My USC i meldunek już załatwiliśmy. Podobno mały dostanie paczkę od UM do domu
Lara dziękujemy za życzenia!
-
nick nieaktualnyMy pierwsza wizyte u pediatry w przychodni mamy we wtorek czyli tez w 3 tygodniu. Polozna nam powiedziala ze nie ma wczesniejszej potrzeby ciagnac malej do zbiorowiska zarazkow skoro jest calkiem zdrowa. Najchetniej nie poszlabym i w przyszlym tygodniu. Boje sie ze mala od kogos cos zlapie. Jestem za bardzo przewrazliwiona. Myslicie ze moglaby to byc wizyta domowa pediatry? Bo w domu tez ja przeciez moze zbadac czy zwazyc. Chyba jutro do niej zadzwonie i zapytam. I pytanie do was ktore jestescie juz po takiej wizycie. Pewnie gdzies pisalyscie ale ciezko znalezc . Co dokladnie robi pediatra na takiej wizycie? Oglada maluszka,wazy? co jeszcze?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 21:10
-
A ja mam wrazenie, ze popuszczam:( nie chodzę siku od wczoraj, a jak ide sie zalatwic, to jest pare kropel!
Mam nadzieje, ze to tylko chwilowy, poporodowy objaw, a nie wysiłkowe nietrzymanie moczu!!!
Teraz zacznę juz cwiczyc miesnie kegla i zaciskać zwieracze.
W ogole, mam juz dosc telefonów. Ciagle ktoś dzwoni i pyta "jak noc?" "Płacze, grzeczny?" "Jestes zmeczona"
Mam ochotę powiedziec, dajcie mi wszyscy troche spokoju, 4 dni temu urodziłam dziecko, musze odpocząć!!
Masakra, zero wyczucia!
-
Sue a ile pijesz w ciagu dnia? Bo moze za malo i dlatego nie siusiasz?
My wlasnie sie nakarmilismy troszke i teraz ogladamy swiat.
Elektryczny laktator ogarnal temat i mozemy sie przystawic. Jak jest za dluga przerwa to wiadomo ze troche o rzmiala i jest ciezko ale dal rade. Troche sie zloscil. No i mam wrazenie ze brzuszek troche dokuczakupka jest troszke twardsza przed to dokarmianie
mam nadzieje ze juz teraz tylko na cycu... syrena
-
Asia, dzis sie strasznie pocę. Masakra jakas! Wiec moze to tez dlatego:/
Wczoraj sikałam normalnie, wiec moze to chwilowe. Musze uwazac i grzeje tyłek pod kocem, zeby mnie nie przewialo.
Kupilas medele? Ja sobie dzieki niemu poradziłam z nawalem i zatkanym
Kanalikiem. Wczoraj miałam piersi jak kamienie, ale dzis juz ok. Przystawiam małego do dwoch piersi, na zmiane - czyli jedno karmienie zaczynam lewa, drugie zaczynam prawa. I dzis mały opróżnia całe piersi, a wcześniej pokarm zostawał.
Ja sobie masowalam tez piersi w trakcie karmienia. Pomogło, bo piersi miałam jak kamienie, Gorace, ze az parzyly!!
-
Sue wrote:
W ogole, mam juz dosc telefonów. Ciagle ktoś dzwoni i pyta "jak noc?" "Płacze, grzeczny?" "Jestes zmeczona"
Mam ochotę powiedziec, dajcie mi wszyscy troche spokoju, 4 dni temu urodziłam dziecko, musze odpocząć!!
Masakra, zero wyczucia!
mam to samo. i chęć powiedzieć, że jestem mega zmęczona. -
Ja czytałam gdzieś w poradniku, że kobieta karmiąca powinna wypijać dziennie 3,8 litra płynów.
Dziś dostałam jedynkę, w której M. Może być ze mną cały czas. Jest od 17:15 i już raz karmił małą, teraz odciągnęłam i poleciał znowu - nakarmić i z nią posiedzieć. Dziś też był zarejestrować Janeczkę w USC a w przyszłym tygodniu pojedzie do mnie do pracy i ogarnie wszystkie formalności.
Medela swing to te modele, które stoją w szpitalach? Takie duże, niebieskie? Czy te szpitalne to jeszcze coś innego?