Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
LadyDi wrote:I ja się witam z karmienia,pierwszego. Spala od 21 do teraz. Szok!
My mamy 24 stopnie w sypialni prawie, mloda ma na sobie body z krótkim rękawem, spodenki, skarpetki i bluzeczke, śpi pod kocykiem i do polowy nakryta koldra a i tak ma ręce lodowate wręcz,a kark cieply i nie mokry... wiec ja nie wiem co by bylo jakby bylo np. 21 stopni, a wszędzie pisza ze ma tyle być wlasnie, zamarzla by mi ona chyba. I bądź tu czlowieku mądry.i nawet w 30 stopniach noworodki tak będą mialy
-
Do spania na boku ktoś tu polecał takie specjalne "urzadzenie" - do kupienia po ok. 30zl. Nie moge linka z telefonu znalezc, ale mam w domu. Janeczka sie na razie nie przekreca. Spi na boku w rozku.
Ok, mam: http://arus.pl/bezpieczne-waleczki-880.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 05:53
-
A u nas karmienie nocne nr 2.
Przedszkolanka gratulacje !!!!
Co do spania na boku to sa takie waleczki specjalne albo mozna wlozyc zwiniety recznkk kocyk. My tak robimy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 06:25
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:Ciocie dzisiaj o 2.16 sn na świat przyszła Pola!
2890 i 49 cm szczęścia
jest cudowna i śliczna a my zakochani po uszy! Malutka już po cycu i zasypiamy bo niedługo się karmimy
Poròd ekspres,od IP ok.3hopiszę jutro
Dobranoc
Przedszkolanka gratulacje! Malenstwo z tej Twojej Poli.
Moja corka nie da sie odlozyc. Zawsze czekam az sama przestanie jesc i zasnie i nie ruszam od razu, ale tylko ja poloze to krzyczy. Wczoraj spalam 50 minut. I oczywiscie nie opuszcza mnie mysl, ze za 4 tyg wracam do pracy. Jesli ona nadal bedzie jadla i robila kupe co dwie godziny, to to bedzie istna masakra.przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziękujemy Kochani!
Jak pisałam,miałam skurcze od dwòch dni dzień i noc..wczoraj jeszcze bardziej bolały ale ciągle były nieregularne,ok.22.30 stwierdziłam że jedziemy bo tak bolały i co 5minut były. Na IP okazało się,że rozwarcie 4cm! Usłyszałam żeby każda tak przyjeżdżałano i zaraz przebrać się,usg,lewatywa i na ktg a tu-8cm! Nie było szans na zzo bo by zwolniło wszystko;o troche raz chciało mi się z głodu wymiotować bo nic nie zjadłam i przez to gazu nie wziełam ale mineło..skurcze były kròtkie i rzadsze to podłaczyła mi oxy ale nie wiem czy cała zeszła bo przyszedł lekarz i kazał pchać,a ja zdziwiona"mam przeć?"haha;p położna kierowała jak oddychać itp.i za chwile było po a ja"już?":p bolało,nie ma co ukrywać ale bardziej te kilka skurczy przed niż reszta(w sumie zdążyłam mieć może z 6 skurczy
) licząc od IP do narodzin to minęły 2.5 h !
w tym pòł godziny papieròw,pòł lewatywy i pôł takich organizacyjnych
Jejuuu ale jestem szczęśliwa!!
Aagnieszkaa, Gosiak, Suri97, mala_mi1982, Sue, Lara 82, PatrycjaP, angelstw, dorocia2324, Boroniówka, LadyDi, kasia_1988, Penelope, LadyMK, megg, Daisy, Januszkowa, słoneczna 85, asia888 lubią tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:LadyDi a ty kladziesz na plecach i główkę obracasz? Mój leży na boku i sam się nie przekreci, wiec jak go położe tak leży
No wlasnie kladę na plecach i tylko glowke obracam. Probowalam tak na pol boku z ręcznikiem to ona nie ma z tym problemu, żeby i tak obrócić glowe w lewa strone. A na boku mi się na twarz nie odwróci? Będzie jej wygodnie?
Cath wrote:To normalne ze noworodki maja zimne stopki i zimne rączki! :)dlatego nie sprawdza sie czy dziecku jest zimno po raczkach tylko po karkui nawet w 30 stopniach noworodki tak będą mialy
Cath zawsze sprawdzalam na karku, no i w nocy doczytalam, to co mówisz wlasnie, ze noworodki tak maja. Ile to się czlowiek musi nauczyć :p